Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

(ליתר דיוק מאז הפכה לחברה צבורית).

אחד המקורות.

- ההפסדים על פעילות בתחום EV הם 16B$ (10B שנה שעברה והיתר השנה).  הודו שלא יכולים להתמודד עם היצרנים החדשים.

- רווח של 7.4B$ בתחומים אחרים קזז את ההפסד הגדול ב EV (ותודה לרוכבי הדו-גלגלי!).

- היעד של שנת 2040 ללא זוללי מאובנים בוטל.  כרגע מדובר על על carbon neutral בשנת 2050.

- הדגש עובר לרכבים היברידיים, לקיצור בחצי של זמני פתוח, עלויות ועומסים עד 2030 ושפור היעילות בייצור עצמו ב 20%.

באמת שיהיה להם בהצלחה.  רק בגלל הג'ז מגיע להם!  (לאופנוענים בטח יש דגמים אחרים להכניס כאן :-) ).

• מעניין 3
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני לא חושב שהונדה תשרוד כיצרן מכוניות.
אולי כיצרן דו״ג -- הם הגדולים בעולם בתחום, מייצרים 19 מליון דו״ג בשנה, שולטים ב-30% מהשוק העולמי (הרבה מזה בהודו, שהיא היצרן #1 והיצואן #1 בעולם של דו״ג).
אבל לא במכוניות, ולא רק כי לא עשו את המעבר לחשמל בזמן, אלא בעיקר כי הם חברה קטנה מדי, וכבר 100 שנה ששוק הכב מתמזג לפחות ופחות חברות יותר גדולות.
הם הבינו מאוחר מדי שחייבים להתמזג, והיוזמה להתמזג עם ניסאן נכשלה לחלוטין. לא הייתי קונה היום הונדה חדשה בשום מקרה, גם לטלח המחירים ההזויים שלהם בישראל.

לגבי האופנועים שלהם -- בתור אופנוען ותיק, הדגמים כבר הרבה שנים חסרי נפש אופנועית ויותר מדי דומים למכוניות. אין מינימליזם ומסתירים את המנוע כאילו זו ליסינגטומטית. אין שום דבר דומה ל-CBX או לסידרת ה-CX כבר משנות ה90.

• מצחיק 1
פורסם

לא מאוד הבנתי על איזו "פעילות בתחום ה EV" מדובר... יש דגם חשמלי בודד ומלא היברידי...

וגם החשמלי מלא זה בשתפ. אז מאיפה ההפסדים

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

קודם כל, יחסית לסכומי ההשקעה בחשמל שירדו לטימיון, ההפסד הוא קטן.

בלי ללמוד את הנושא לעומק, אני מניח שמדובר במחיקה חד פעמית, מה שאומר שבטווח הקצר אינו מאיים על יציבות החברה.

בכלל, אם רוצים לדעת אם לחברה יש סיכוי לשרוד בטווח הקצר, צריך להסתכל על קופת המזומנים וההתחייבויות השוטפות. במילים פשוטות, מה שחשוב בטווח המיידי זה לא כמה היא חייבת בסה"כ, אלא האם יש לה מספיק כסף לשלם חשבונות מחר... ומבדיקה שטחית יש להם רזרבות מזומנים מספקות.

השאלה היא: האם ישכילו לנצל אותן.

יכול היות, וגם סביר להניח, שיצרן קטן בשוק של הרכבים ההמוניים ייקשה לשרוד, כי בשווקי צריכה גדולים הגודל מדבר. בעבר הונדה ניהלה שתפ אסטרטגי עם רובר, כולל בעלות של 20%, מה שמראה שיש פתרונות שהם לא מיזוג/רכישה ויכולים לספק יתרון לגודל. מעניין גם לציין שמאותה לוגיקה (צריך להיות גדול כדי לשרוד), BMW רכשה את רובר בניינטיז, מה שהיה כישלון מהדהד וכמעט קבר את החברה. כמו שגם מוכיחה הדוגמא של פורשה, הגודל האבסולוטי פחות משנה, אם אתה בנישה רווחית. 

אבל בייצור מכוניות הונדה אכן לא בנישה רווחית. עם זאת, השוק המרכזי שלה הוא ארה"ב, שוק שמתנהל מאוד שונה מהשווקים האחרים בעולם, לכן לפני שהייתי מנבא נבואות זעם, הייתי בודק מה מצבם שם. דרך אגב, גם בסין הם מוכרים לא רע, אבל הרבה פחות טוב מבעבר.

וכמו שכתבתי פה כבר, השוק הסיני הוא שוק מנוהל ע"י הממשלה, ולאן דברים יילכו שם, אין לדעת. כרגע גם היצרנים הסינים עצמם סובלים בסין.

בשיקלול סופי, דווקא הונדה, עם העמדה דומיננטית בשוק האופנועים (בינתיים...), יכולה להיות בעלת נשימה ארוכה יותר מחברות אחרות, שאין להם פעילות כזו להסמך עליה.

והערת אגב, זה לא שהקונצרנים הגדולים מצליחים מי-יודע-כמה לאחרונה... 

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 16 שעות, PinkDolphin כתב:

אני לא חושב שהונדה תשרוד כיצרן מכוניות.

תראה

הונדה אכן במשבר, אבל קשה לי להאמין שתפסיק לייצר מכוניות (אלא אם הסינים ישתלטו על הכל בסיוע הממשל, ויקברו את כולם).

כפי שנכתב מעל, ככל הנראה מדובר במחיקה חד פעמית של ההשקעות ברכבים חשמליים.

והשוק שלהם חזק מאד בארה"ב.

החברה מגוונת. הם לא מייצרת רק מכוניות ואופנועים.

הם מייצרים גם מנועים לחברות שונות, לסירות, מוכרים מכסחות דשא, וגם מייצרים מטוסים.

אז מהעסקים האחרים של הקונצרן, נראה לי שהרווחים יבואו , ויחזיקו את העסק שמייצר מכוניות, גם אם הוא הפסדי.

• אהבתי 1
פורסם

הייתי צריך לסייג, אני לא חושב שהיא תשרוד כיצרן מכוניות גלובלי.
הממשלה היפנית לא תיתן לה למות לגמרי, אז לפחות היא תמשיך לייצר לשוק היפני ואולי להיות שותפה זטארה במיזמים בהודו וסין -- אבל לא תחת שמה, ולא כיצרן עם 5% מהשוק העוךמי (היום היא  #5 במכוניות בשוק העולמי).
הונדה אכן כיום חזקה בארה״ב (מקום #4, וכ-9% מהשוק) -- אבל זה על זמן שאול הם לא מייצרים טנדרים ענקיים ו-SUVs בגודל של בית שזה היום 70% מהשוק בארה״ב.

אגב, אני גם לא אופטימי לגבי העתיד של טויוטה.

פורסם

בערך חצי. ממכירות הונדה הם לשוק האמריקאי, בו היא מייצרת כמיליון רכבים בשנה… 

העמדה שלה בשוק הזה לא רעה בכלל. בכל מקרה, היא לא נסמכת על השוק המקומי. בכלל. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...