Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה יעשו כל אלו שנוהגים בBP?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא אם הכונס בכלל יעשה את המאמץ הזה - איך הוא יכול להנזיל מצברים יעודיים לפלואנס החשמלית?

ההימור שלי הוא שיגיעו לאיזשהו הסדר שהמצברים ישארו אצל בעלי הרכב תמורת איזשהו סכום סביר, או תמורת תשלום חודשי כלשהו לתקופה של X זמן - זו הדרך היחידה שהכונס יוכל להוציא ערך מהמצברים האלו.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

או שתגיע חברה אחרת שתיקח לידיה את המיזם הכושל הזה ותתחזק את הרכבים האלו, תמורת תשלום כלשהו.

באופן תיאורטי: להגיע להסכם כלשהו בין BP ללקוחותיה, שהלקוחות ירכשו את המצבר, כמו שנאמר, במחיר סימלי. החברה תגיע להסדר עם חברת חשמל ותתקין תשתית של עמדות טעינה/תשתמש באלו של BP ויגבו תשלום מבעלי הרכבים.

ההשקעה, ביחס להשקעה של BP, היא נמוכה בהרבה. פוטנציאל הרווח קיים היות ואנשים יעדיפו לפחות משהו בידיים על פני טון של ברזל.

במידה ויצליחו לספק שירות טוב ואיכותי, אולי יצילו את המיזם הזה והרכבים שכבר נמצאים על הכביש ימשיכו לנוע ולעבור ידיים.

פורסם
ללקוחות יש זכות קניינית על הסוללות ולו מכוח זיקת הנאה , ולכן הם כנראה יהיו קודמים לנושים בלתי מובטחים אחרים .

בנוסף הכונס יכול לשלוח את חברת החשמל לחפש את החברים שלהם לעניין חובות העבר ולחייב אותם להמשיך לספק שירות לעתיד.

תוכל להסביר מה זה "זכות קניינית מכוח זיקת הנאה"? לא מוכר לי טיעון כזה מחוץ לעולם הנדל"ן.

בהסכם המנוי של ב.פ מפורט בפירוש שבסיום ההסכם המצבר יחזור לחברה והלקוח יגיע לכל מקום סביר לצורך פירוק המצבר.

לגבי חברת חשמל - ברור שחובות העבר לא רלוונטיים. ולכן ברגע שהחברה תקרוס לדעתי חברת החשמל ירוצו לנתק את כל העמדות.

לגבי העתיד חברת החשמל תשמח לספק שירות ללקוחות על חשבונם הפרטי מאותה נקודה והלאה, זה באמת לא בעיה.

פייזר - בהחלט דרך המלך להוציא ערך מהמצברים היא למכור אותם ללקוחות או לחברה חדשה שתחכיר אותם ללקוחות.

זה גם מה שכתבתי פה או בשרשור השני.

אבל בהחלט לא יוותרו על ציוד ששווה 30-40K לחתיכה.

אם כי הכונס גם בהכרח צריך למצוא עוד קונים (בתעשיה?) למצברים הנוספים שנמצאים במלאי בתחנות ההחלפה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

רנו מוכרים בכול אירפה את הפלואנס החשמליות בלי החלפת מצברים וקרסו יכולים למכור אותן בארץ.

קרסו כבר התארגו למכור את הניסן ליף אז עוד מכונית חשמלית לא תשנה להם הרבה.

בבקשה תפסיקו להתחכם ולכתוב באנלית BT שזה אומר british petroleum.

זה מזכיר לי שאופטיקה דורון עשה לוגו באנגלית OD שזה אומר מנת יתר באנגלית.

אייל

פורסם
בבקשה תפסיקו להתחכם ולכתוב באנלית BT שזה אומר british petroleum.

זה מזכיר לי שאופטיקה דורון עשה לוגו באנגלית OD שזה אומר מנת יתר באנגלית.

זה פורום רכב זה? OD= אוברדרייב

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

במקרקעין ניתן לרשום זיקת הנאה בפנקס

במטלטלין לרוב הזכויות נושא הרישום אינו רלוונטי

לדוגמא זכות העכבון , לא בטוח אם זכות זו רלוונטית עבור חברה בהליכי פרוק/שיקום

יכול להיות שחברת החשמל תרוץ לנתק את הנקודות הטעינה , בית המשפט יכול לחייב את חברת החשמל להמשיך לספק שרות כפי שעשה במקרים אחרים בעבר.

פורסם

לו הייתי ביבי.....

הייתי מציל את החברה הזאת מנפילה, לוקח 120 חשמליות ל120 ח״כים ומריץ אותם בכל העולם.

לא רק פרי גליל ושימורים זה חשוב, גם מיזם הייטקי כזה , זה חשוב

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

זה לא משנה איזה זכויות יש לבעלי הרכב.

יש נושים בקטגוריה לפניהם.

קודם כל רואה החשבון ועורכי הדין, להם חייבים לא מעט.

אחר כך יש את הבנקים.

הצרכן ממש לא ישאר עם הסוללה שלו וזה לא משנה נושים אחרים, כי הרבה לפניו לא יישאר כלום.

אף אחד לא יתאמץ לעשות מהומה בשביל 100 אנשים.

וממש אי אפשר לחבר את התחנה ברחוב לחשמל שלך בבית בקלות כזו.

קודם כל הכבלים רצים מתחת לבלטות.

אחר כך הם הולכים לקופסא אחרת.

הדירה שלך ממוקמת למעלה.

בקיצור, מדובר על אלפי, אם לא עשרות אלפי שקלים, רק כדי למצוא פתרון בודד להטענת החשמל.

מה שכן אפשר לעשות, זה להכין מתאם לרשת החשמל הביתית.

הבעיה? אין מספיק מכוניות בשביל לעשות שבלונה. זה פשוט יעלה הרבה כסף.

בסופו של יום, מי שקנה, יאלץ לומר שלום. הפסיד מה שהפסיד וימשיך הלאה.

לא חברת החשמל, לא החברה לישראל ולא אדם/גוף אחר יתאמץ בשביל מספר קטן של אנשים. הם פשוט לא משתלמים.

פורסם
זה לא משנה איזה זכויות יש לבעלי הרכב.

יש נושים בקטגוריה לפניהם.

קודם כל רואה החשבון ועורכי הדין, להם חייבים לא מעט.

אחר כך יש את הבנקים.

הצרכן ממש לא ישאר עם הסוללה שלו וזה לא משנה נושים אחרים, כי הרבה לפניו לא יישאר כלום.

אף אחד לא יתאמץ לעשות מהומה בשביל 100 אנשים.

הדירה שלך ממוקמת למעלה.

בקיצור, מדובר על אלפי, אם לא עשרות אלפי שקלים, רק כדי למצוא פתרון בודד להטענת החשמל.

בסופו של יום, מי שקנה, יאלץ לומר שלום. הפסיד מה שהפסיד וימשיך הלאה.

לא חברת החשמל, לא החברה לישראל ולא אדם/גוף אחר יתאמץ בשביל מספר קטן של אנשים. הם פשוט לא משתלמים.

רואי חשבון ועורכי דין הם נושים רגילים והם קודמים רק לבעלי מניות

לפניהם יש רשימה ארוכה ארכה כגון מוסדות (ביטוח לאומי,מע"מ וכו... ) יש נושים מובטחים כמו בנקים , יש בעלי זכויות למיניהם משכנות בטוחות וכו.... יש עובדים , יש נושים רגילים , יש בעלי מניות

מצב הלקוחות בנסיבות האלה ממש לא ברור , אבל גם קשה להגיד שהוא אבוד מראש , כי בניגוד לנושים הרגילים להם חוזים בלבד הלקוחות מחזיקים רכבים וסוללות.

פורסם

אם אני לא טועה המצברים משועבדים לג'נרל אלקטריק שמימנה אותם. סביר להניח שג'נרל אלקטריק תמשיך להחכיר אותם ללקוחות.

הסוללות הן רק חלק קטן מכאב הראש של המפרק, יש גם עמדות טעינה פרטיות, ציבוריות, תחנות החלפת הסוללות, טכנולוגיות, קניין רוחני ועוד.

פורסם

במדינה שלנו אין בטחונות לכלום.

מה שעצוב הוא שחלק מרוכשי הרכב כנראה וימשיכו לשלם את התשלום החודשי :(

אלא אם בתי המשפט יחיבו את החברה באיזה שהו פיצוי...

עצוב מאוד אבל נראה לי שזה היה תמיד באויר לא?!

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

כל יבואן רכב מפקיד מיליוני ש"ח ביטחונות למדינת ישראל כדי לקבל רישיון יבוא ומכירה, למיטב ידיעתי הביטחונות הם למצב שהלקוח שילם ולא קיבל את המוצר. אולי בעלי המכוניות יוכלו לדרוש פיצוי מהביטחונות האלו.

אני גם לא יודע אם BP הם היבואנים של המכוניות או קרסו מביאים אותם, בכל מקרה אמורים להיות ביטחונות ומן הראוי שהמדינה תפצה את הלקוחות באמצעותם (רכישת המכוניות מהלקוחות לפי מחירן כמשומשות).

האם זה יקרה? אני לא בטוח.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

שיעשו כמו בטופ גיר

באחד הפרקים הם בנו מכונית חשמלית על מצברים

והוסיפו לה מאחורה גנרטור קטן לטעינה תוך כדי נסיעה

אמנם שם הם נחנקו מעשן אבל אני בטוח שיש גנרטורים קטנים ושקטים

יש מישהו חיפה עם רכב חשמלי כמו של המפעלים שעשה ככה ונוסע המון עם קקמייקה שלו

הוא טוען תוך כדי נסיעה

תבין אני אוהב מכוניות , רק לא אוהב לטפל בהן

פורסם

הדירה שלך ממוקמת למעלה.

1. אם מדובר בבית צמוד קרקע אז זה ממש ממש לא בעיה.

סיפור של שעתיים עבודה של חשמלאי.

במקרה שתיארת של בניין משותף עם חניה בטאבו, אתה צודק וחיבור לחשמל של הדירה הוא בעייתי מבחינה חוקית (למיטב הבנתי חוק החשמל לא ממש יראה בעין יפה חיווט שההזנה שלו בלוח הדירתי ורץ בכל החניון. אני לא עו"ד ולא חשמלאי מורשה.)

מה שכן אפשר זה להזמין מחברת החשמל חיבור נפרד עבור עמדת הטעינה עם מונה נפרד. מאחר והתשתית כבר קיימת וחברת החשמל רק צריכה לרשום את הבעלות על בעל הרכב אז זה לא אמור להיות יקר.

בכל מקרה כל הסיפור זה אלפים מאוד בודדים במקרה הרע.

2. הנה מתאם טעינה לשקע ביתי עם זרם ניתן לבחירה עד 16A (טעינה מלאה מריק ל100% בפחות מ7 שעות) במחיר של ~3000 שקל.

http://www.charge-amps.com/um-evse

זו בעצם "עמדת טעינה ניידת".

16A ניתן למשוך מכל שקע כח (שקע של מכונת כביסה נניח).

10A ניתן למשוך מכל שקע שהוא (אם לא מעמיסים על אותו מעגל עם צרכנים כבדים אחרים).

לא צריך "שבלונה" מיוחדת כי שקע הטעינה הוא סטנדרטי.

במדינה שלנו אין בטחונות לכלום.

מה שעצוב הוא שחלק מרוכשי הרכב כנראה וימשיכו לשלם את התשלום החודשי :(

אלא אם בתי המשפט יחיבו את החברה באיזה שהו פיצוי...

עצוב מאוד אבל נראה לי שזה היה תמיד באויר לא?!

מי שקנה את הרכב בעסקאות התשלומים ימשיך כנראה לשלם את התשלום החודשי בחלקו.

אני בטוח (אם כי לא ראיתי את החוזים) שהסכם קניית הרכב מופרד שם יפה מאוד מהסכם המנוי.

עסקת קניית הרכב התקיימה והתשלומים ימשיכו לרדת.

את הסכם המנוי אין שום סיבה לשלם כפי שהוא ברגע שתחנות ההחלפה יחדלו מלפעול (וזה יקרה מאוד בקרוב)

מי ששילם מקדמה קטנה (20K~) ועוד לא קיבל את הרכב אולי כדאי לו להגיד קדיש על הכסף ולעצור תשלומים נוספים ולהסתפק בהפסד הזה.

כל יבואן רכב מפקיד מיליוני ש"ח ביטחונות למדינת ישראל כדי לקבל רישיון יבוא ומכירה, למיטב ידיעתי הביטחונות הם למצב שהלקוח שילם ולא קיבל את המוצר. אולי בעלי המכוניות יוכלו לדרוש פיצוי מהביטחונות האלו.

אני גם לא יודע אם BP הם היבואנים של המכוניות או קרסו מביאים אותם, בכל מקרה אמורים להיות ביטחונות ומן הראוי שהמדינה תפצה את הלקוחות באמצעותם (רכישת המכוניות מהלקוחות לפי מחירן כמשומשות).

האם זה יקרה? אני לא בטוח.

המדינה לא תפצה אף אחד. אין שום סיבה.

הבטחונות בהחלט עשויים "לעזור" להבטיח את אספקת הרכבים למי שהזמין ועוד לא קיבל.

אבל זה רק מבטיח את עסקת רכישת הרכב.

ואז הבנאדם תקוע עם הרכב הזה, בלי סוללה (אלא אם ישלם XXXXX ש"ח) ובלי אפשרות לנסוע רחוק... נפלא.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...