רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
האם כאשר אני נמצא כנוסע ברכב שבו נהג הרכב מבצע עבירה, כמו לדוגמה נהיגה תחת השפעת אלכוהול, נהיגה ללא רישיון, נהג חדש שמסיע יותר מ2 נוסעים האחריות למעשים והעונשים (קנס, שלילה וכו') יכולים להיות תקפים גם לגבי?
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
שבת שלום מותר להדליק פנסי ערפל ברכב?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
טיילתי לי היום בכבישי הצפון. מחירי הדלק היו בין 6.99 לליטר (95) ועד 7.49 לליטר (95) היום גם (7.08 / 7.09 / 7.29 / 7.35 ) אגב המרחק בין התחנות של ה7.49. וה6.99 היה נסיעה של 5 דקות. בלחץ!! אז למה אנשים נכנסים לתחנות שיקרות ב50 אגורות לליטר!! זה אצלי הפרש של 20 שקל. (הונדה סיביק) ולרכבים של חברים שהמיכלים שלהם הם 50 ו60 ליטר. זה הפרשים של עד 30 שקל בקלות. מה לסכום כזה אין חשיבות?
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
שלום לכולם, חייב לשתף.. אני יושב עכשיו עם קרוב משפחה שקנה מלובינסקי טרייד. במסגרת העיסקה, החברה התחייבה הבצע טיפול לרכב הכולל החלפת שמן, פילטר שמן, בדיקה/החלפת בלמים. למיטב ידיעתי טיפול כזה לוקח משהו כמו שעה-שעתיים גג. אנחנו במוסך 'צמרת' בצק פוסט בחיפה. יושבים פה כבר מהשעה שמונה בבוקר. תנחשו מה עשו לרכב עד עכשיו? כ ל ו ם !!! לכל שאלה שאני שואל פה את נציגי השירות אני מקבל את אותה התשובה שאין מה לעשות. תמתין בסבלנות. מעניין אותי רק דבר אחד.. אם הייתי בא לעשות טיפול באופן פרטי, בתשלום ולא שבמסגרת רכישת רכב בעסקת טריידאין.. מה היה קורה אז? אם הייתי אומר להם אחרי שלוש וחצי שעות המתנה שיורידו את האוטו מהליפט ואין לי זמן להמתין כל כך הרבה זמן.. מעניי…
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 13.6 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4382349,00.html למי שעוד חושב לקנות רכב משלמה סיקסט כדאי שיקרא את הכתבה הזאת. לא שנראה לי שחברה אחרת כן הייתה מחליפה את הרכב אבל עצם כול מה שהאבא שם עבר אומר משהו לגבי המקום ממנו הרכב נקנה.
הודעה אחרונה מאת esebl, -
-
- 4 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכם, לא מדובר בטכני, משום שאני לא מבקש עצות איך לשמור על הצבע. כן מדובר בשרשור כללי. בזמן האחרון אני רואה יותר ויותר רכבים חדשים יחסית, שהצבע החיצוני שלהם דהה והתקלף ופנסי החזית שלהם כבר אטומים - וכל זה מנזקי שמש. דוגמא מהיום: אופל קורסה כחולה סיומת 57 וטויוטה קורולה כחול כהה סיומת 61. הרכבים נראים רע מאוד, כל הלכה התקלפה, אך הבעלים מקפידים על מגן שמש לשמשה הקדמית. פיאט פונטו ספייס כל הצבעים חוץ מלבן ועוד ועוד... אני באופן אישי ער לבעיה הרצינית הזאת של חובבי הרכב, ופשוט חונה מתחת לעצים שאוטמים 100% או ששם כיסוי לרכב. לאחרונה נקרע הכיסוי ששימש אותי ב- 4 השנים האחרונות, ולאחר שעשיתי ווקס מקיף התחדשתי בכיסוי חדש, ובכך אני ממשיך את מסורת כיסוי הרכב. אז…
הודעה אחרונה מאת matansab, -
אתם בטח מכירים את הידית אחיזה שנמצאת מעל הדלת . קראתי שהיא מיועדת לנוחות ביציאה וכניסה לרכב. אבל כנראה שהיא מיועדת גם לנוסע שנוח לו להחזיק בה בעת הנסיעה כי ברוב המקרים היא חסרה בצד הנהג, אבל ראיתי למשל בשקודה אוקטביה שהיא קיימת. אני מניח שיצרני המכוניות לא רצו שהנהג יחזיק בה בעת נהיגה. האם היו כללים שאסרו על התקנת הידית בצד הנהג? יש הכנה לידית גם במקרים שהיא חסרה, מה שאולי מצביע על כך שאלו כללים שמשתנים בהתאם למדינה? או שאולי הם מאפשרים התקנה מאוחרת למי שרוצה בידית. מישהו יכול להרחיב בנושא?
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- 1 תגובות
- 463 צפיות
שלום חברים. ההורים נוהגים ברנו מגאן 2005, והם משלמים עבור ביטוח חובה + מקיף כ-4000 שקלים. כדי שאוכל לנהוג גם כן ברכב, יהיה צורך לשלם סכום נוסף לחברת הביטוח, נוסף על ההוצאה הנוכחית. כמה לדעתכם אצטרך להוסיף?
הודעה אחרונה מאת adarbaratz, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
למי שלא מכיר- https://www.ituran.com/ituranfront/Article.aspx?mcatid=62&catid=134&id=620 האם יש למישהו ניסיון עם המוצר? האם מדובר בתחליף ראוי לצ'יטה?
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום חברי הפורום הצפוניים : האם מישהו מכיר חברת השכרה באזור חיפה\קריות שניתן להשכיר בה קיה ריו ידנית ? אני מתעניין ברכישה של הרכב ולא רוצה לספוג את עליית המעמ של יוני , ומצד שני לא רוצה להזמין רכב ללא נסיעת מבחן (ובסוכנות בחיפה הרכב לא זמין לנסיעה בקרוב ) . אז אם יש פה חבר'ה חיפאים עם ריו ידנית שמוכנים לעזור (אני מוכן בהחלט גם לשלם ) ולתת לי לעשות סיבוב שאני אדע איך הרכב מתנהג בעירנו ההררית .. יעזור לי מאוד או כאמור לכוון אותי לחברת השכרה .. תודה אפשר גם לשלוח לי בפרטי shar8585#hotmail.com #=@
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היום בדרכי לתל אביב נתקלתי בשני רכבים שונים, הראשון ריינג רובר עם לוחית לבנה (דיפלומט) אבל עם קידומת מוזרה למספר, 'Eu' (המספר המלא EU9913022) מישהו יודע משהו (בהתחלה חשבתי אולי מדובר על דיפלומט ממדינות האיחוד האירופאי אבל עד כמה שיודע לי המספר לא תלוי במדינה (אולי אני לא יודע טוב). השני, שעליתי על איילון ראיתי במראה שברולט סילברדו שחור עם צ'קלקה, לא הצלחתי לראות עוד פרטים כי הוא נסע לאט מאוד (ניסיתי לגרום לעקוף אותי כדי לראות עם כתוב משהו), ממתי רכבים משטרתיים הם בשחור, לא היה לUMI במלאי לבן, רכב מיוחד, רכב שאמור להיות סמוי (למה יש לו צ'קלקה) ? דרך אגב הצ'קלקה לא פעלה.
הודעה אחרונה מאת rupni, -
- 5 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לשאול מה אמור להופיע בלוח מחוונים/שעונים בפיג'ו 206XT שנת 2003 מרגע קניית הרכב שמתי לב כי ברגע שמעבירים לסוויץ' עולה בלוח תאריך ושעה, ובצד ימין מופיע למשך מס' שניות -- ולידו סימן של מעלות ( °--) ונעלם, כאשר אני לוחצת על הכפתור הימני ליד הלוח שעונים מופיע לשניה שוב הסימן אך ללא שום חיווי של טמפ'. לפני כמה ימים יצא לי לראות פיג'ו 206 ישנה יותר משלי, אם אני לא טועה מודל 2001, וראיתי כי בלוח מופיעים עוד חיווים פרט לתאריך ולשעה. האם מישהו יודע כיצד ניתן לעשות זאת? נאמר לי שאמורים להיות עוד אופציות שאמורות להופיע בלוח השעונים, האם כך הדבר? תודה לעוזרים מראש, וחג שמח
הודעה אחרונה מאת Kayben, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים, חבר שלי נסע היום במהירות של 30 קמ''ש בכביש משובש ולא שם לב לסלע חד על הכביש... התוצאות לא נעימות: איפה ניתן להשיג באזור הצפון ג'נט+צמיג חדש מידה 15 במחיר נמוך? אשמח גם למקום שבו ניתן להשיג טסה מקורית של פיאט. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Reka, -
-
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שבת שלום לכולם רוצה לשתף ביקור ראשון במוסך (איביזה Fר 13) . בשבועיים האחרונים הרגשתי כל מיני קרטועים מהמנוע\גיר במהלך הנסיעה ,טור נתקע על הילוך גבוהה ונורות אזהרה שלא ראיתי מעולם דולקות, רעש מתכתי מוזר,צריכת דלק גבוהה מהרגיל,חוסר סחיבה - ובגדול כל אחת מהתסמינים האלה קרה לרכבים בעל מנועי TSI 1.2 - 1.4 , יש לי שני חברים אחד בעל שירוקו 1.4 ואחד בעל גולף 1.4 (שניהם בשנתון שלי 13 ויש לציין שבקושי ראו כביש הרכבים מכיוון שעלו לכביש עד לפני שלושה חודשים ) בקיצור לכל אחד מאיתנו היו את אחד התסמינים הללו ולי באופן אישי את רובם :\ , החלטנו ביחד לקבוע תור במוסך צמפיון(בנתניה ומכיוון שהרכבים עדיין באחריות היצרן) הגענו לשם מבלי להראות שאנחנו מכירים ולאחר כ 3 שע' של די…
הודעה אחרונה מאת Polo11, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אתמול צפיתי ב-TOP GEAR בפרק החדש (4) ובקטע המיאוץ, משום מה, הרנו הגיע אחרונה. על הנייר נתוני התאוצה שלה הכי טובים. אם כן איך זה יתכן ? גם קלרקסון לא ממש ידע להסביר.
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
ביקרתי היום בסוכנות פליקס בתא והבעתי התעניינות בגולף החדשה, כשהגענו לנושא הרחבת האחריות למנוע-גיר, סוכן הנסיעות ציין בפני כי האחריות תקפה רק על רכב שנמסרו אחרי המחצית הראשונה של 2012. האם למישהו יש מושג האם דבריו נכונים???? ברשותי פולקסווגן טיגואן מודל 2011 ודבריו קצת הטרידו את מנוחתי. זאב.
הודעה אחרונה מאת RON23, -
-
- 3 תגובות
- 852 צפיות
אהלן חברים. הייתי מעוניין לדעת האם תחנות דלק שהם בעצם לא עוד סניף של רשת גדולה כדוגמת, דלק או פז או דור אלון והשאר, האם אפשר לסמוך עליהם? לדוגמא א. א. דלק (שם שהומצא על מנת להמחיש), האם יש סיבה לחשוש מאיכות הדלק או משהו כזה? הרי המחירים שלהם מעט זולים יותר עקב אנונימיות. תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Gunner, -
- 1 תגובות
- 598 צפיות
אהלן יש לי כמה שאלות בנוגע לנורות אור גבוה ופנסי חניה. יש לי Honda Civic 2010 עכשיו רציתי לדעת כמה דברים. 1.מה סוג הנורות של האור הגבוה אני יודע שהפנסים זה HB4(9006)? 2.עכשיו החלפתי נורות חנייה ללדים כאלה אז רציתי לדעת אם זה אותו סוג לנורות מעל הלוחית רישוי מאחורה?t10 אני חושב אמרו לי.. תודה לכל העונים!
הודעה אחרונה מאת royyyz, -
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
אנחנו חושבים לקנות פולו TSI 1.2 החדשה , ההתרשמות בנסיעת מבחן היתה מאד קצרה, רצינו לשכור רכב מהדגם הזה למספר ימים כדי לנסות אותה ולהחליט אם מתאים לנו לקנות או לא. זה לא רכב נפוץ בליסינגים למינהם, ידוע לכם מאיפה אפשר לשכור אחת כזו לסוף שבוע?
הודעה אחרונה מאת papikian, -
- 30 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
למען הסר ספק, הקלדתי את הכתובת vw.co.il, וזה מה שעולה. אין אחיזת עיניים ואין כלום.
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
הי אבד לי צרור המפתחות לרכב וברצוני לשכפל את מפתח הרכב [פולקס בורה 2001] וכנל את השלט בחברה דורשים סכום נכבד .היכן ניתן לשכפל במחירים סבירים ובצורה אמינה.אני מאיזור חיפה .mois:?:
הודעה אחרונה מאת עזרה, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
קודם כל שלום לכולם. ההודעה הנזעמת הזו נכתבת מהפלאפון תוך כדי שתיית קפה חם בתחנת דלק באיזור יוקנעם. לאחר יום שלם של סידורים במרכז ושימוש בתוכנת וויז אני חייב לציין שהייתי מוכן לשלם עד 5₪ תוספת עבור עדכון שליטה קולית לתוכנה הנ״ל אשר יאפשר לי לבטל ע״י צעקה ״לא שם!!!״ בכל קילומטר שמופיע לי מחדש החלון הקופץ הסתמי והחסר תועלת לחלוטין המודיע לי על ״מפגע בהמשך הדרך״. ובנימה יותר רצינית, יש דרך לבטל רק את הדיווחים על מפגעים? שחר
הודעה אחרונה מאת shaymi, -
-
- 2 תגובות
- 643 צפיות
שלום, אשמח לדעת עם בטיוטה קורולה 2010 יש רצועת טיימינג או שרשרת?? תודה
הודעה אחרונה מאת susie1984, -
- 10 תגובות
- 18.5 אלף צפיות
מדובר בדיהו נובירה 98 הרכב בסדר ופעיל כמה אפשר לקבל עליו לדעתכם ממכירה לפירוק?
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- 1 תגובות
- 948 צפיות
הי, האם מישהו יודע כיצד ניתן לשנות קוד בקודנית כמו בתמונה המצורפת? מדובר ביונדאי i20 2013 שהיתה שייכת לאלבר במקור. הרבה תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת EmpireMachine, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שתי שאלות פשוטות. 1. האם ניתן לקחת רכב לבדיקה לפני קנייה כאשר הוא בלי טסט? 2. שמעתי אלף שמועות על רכבים שבמספר הרישוי שלהם יש 14 בסוף. שמעתי שזה בגלל רישום קודם, שמעתי שזה בגלל תאונה קשה, שמעתי שזה בגלל שהגמדים הקטנים של סנטה השתמשו בו בתור רכב חליפי כשהמזחלת בטיפול. אם זה אכן ככה בגלל כל מיני סיבות, איך אפשר לברר מה הסיבה המדויקת, אם בכלל? למען הסר ספק, אני מדבר על רכב משנת 2000. מישהו יכול בבקשה לעשות לי סדר בבלאגן של המספר הזה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ליאורש, -
-
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רב אני מעוניין לקנות סופר מיני ידנית משומשת בת שנה בתקציב של עד 70K ש''ח. משיקולי עיצוב ונוחות נסיעה אני חושב על הפולו 1.4 ידנית. מכיוון שאני מחליף כלי רכב בתדירות נמוכה (הנוכחי בבעלותי כ- 11 שנים), החשש שלי לרכוש מוצר ''מיושן'' ''להתקע איתו'' ולהפסיד את הטכנולוגיות החדשות - מנועי טורבו קטנים, חזקים וחסכוניים. יש לי 2 שאלות בהקשר זה: האם כדאי להמתין עם ההחלפה שנה-שנתיים עד שמרבית היצרנים יציעו מנועי טורבו קטנים וחסכוניים? (או שאולי התהליך יקח יותר משנה-שנתיים?) האם לדעתכם היצרנים ימשיכו למכור במקביל לטורבואים קטנים (שמתומחרים כרגע בקטגוריית הסופר-מיני כמוצרי פרימיום) גם מנועים אטמוספרים קטנים וחלשים (בזול)? אני יודע שהשאלה שלי ג…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 4 תגובות
- 717 צפיות
אהלן חברים. אני מחפש מבחן שנערך למאזדה 3 במגזין אוטו, מחפש את מספר הגיליון או לינק למבחן ברשת. הכתבה היתה למעשה על מאזדה 3 דור ראשון כרכב משומש ולא חדש. המבחן הוא למעשה היה פרטים אודות רכישת הרכב כמשומש ואחזקתו וכיו''ב. את הכתבה כתב רוני שטרן, אני כמעט בטוח בזה ב- 90%. שלחתי לרוני הודעה פרטית אודות העניין אך על מנת לזרז את העניין אשמח לקבל מידע מאילו היודעים בדבר.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 5 תגובות
- 824 צפיות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3602770,00.html?dcRef=ynet מעניין באמת מה יהיה השלב הבא..
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 1 תגובות
- 731 צפיות
היי, מישהו מכיר את המצלמה הזו, השתמש בה ויכול להמליץ בעד או נגד? אני חושב לקנות אחת, ל2 מטרות עיקריות: לצלם טיולי נהיגה ולצלם נהיגה בקארטינג, בפעם במיליון שנה שיוצא לי לעשות את זה. מהתיאור של האביזרים שמגיעים איתה, אני לא מצליח להבין אם התושבות שמגיעות איתה יחזיקו בתוך רכב (ואיפה אפשר לחבר אותן) או על קסדה. מישהו יכול להמליץ? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת michael carmi,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 295 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- hans
- baer
- santiago
- דור--
- 3n
- MOTIOZ
- `Infinity
- MRobot
- GTI33
- vadimavto
- thema832
- BRAVO_SX