Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פנסי ערפל מותר או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הרשו לי פעם אחת לעשות סדר ולהעמיד דברים על דיוקם :

1. אכן לפי חוק יבש אסור להפעיל פנסי ערפל מכל סוג שהוא למעט כמובן בתנאי ערפל ו/או ראות מוגבלת.

2. באם נוסעים עם פנסי ערפל "סתם" יש סיכוי מסויים , שאינו גבוה, ותלוי בנסיבות, שרשויות אכיפת החוק יחליטו לקנוס את העבריין.

3. בניגוד לאמונה העממית פנסי ערפל קדמיים תקניים של היצרן אינם מסנוורים אף אחד. הם מכוונים נמוך יותר מפנסי

המעבר ("אור נמוך"). אם פנסי ערפל קדמיים מקוריים אכן היו מסנוורים הרי אף יצרן לא היה משתמש בהם לפונקציית תאורת

פנייה שהפכה פופולרית בשנתונים האחרונים. (סיאט איביזה לדוגמא).

4. להבדיל, פנסי ערפל אחוריים (הבאים כבודד או זוג בהתאם לדגם)מאוד מסנוורים בתנאים רגילים כי הם בעוצמת תאורה של אורות

בלם ומכוונים בזווית ישרה. (נורות 21W בד"כ).

5. מבחינת בטיחות דווקא הפעלת פנסי ערפל קדמיים בכל עת מגבירה ניראות ( ואינה מסנוורת כלל , כפי שהוסבר).

6. סייג - פנסי ערפל קדמיים בהתקנה שאינה מקורית אכן עלולים לסנוור היטב...

אתה גיבור. איתך לגמרי.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מאוד מקווה שאתה לא נוסע עם אורות ערפל דלוקים, בטח לא עם הג'יפ שבתמונת משתמש שלך

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מותר > כשיש ערפל / ראות לקויה.

פנסי הערפל הקידמיים (כמקוריים) בעלי אלומה המכוונת כלפי מטה ואל השוליים, הם לעולם לא יסנוורו את הנהג ממול.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

פנסי הערפל הקידמיים (כמקוריים) בעלי אלומה המכוונת כלפי מטה ואל השוליים, הם לעולם לא יסנוורו את הנהג ממול.

אין דבר כזה כולם כל אחד זה משהו אחר. רוב הרכבי וואג החדשים מסנוורים והם חושבים שזה פוזה.

פורסם

פיספסת את כל הדיון על זה שהפנסי ערפל לא נמצאים באותו מקום בכל כלי רכב ולא מכוונים לאותו מקום?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
פיספסת את כל הדיון על זה שהפנסי ערפל לא נמצאים באותו מקום בכל כלי רכב ולא מכוונים לאותו מקום?

אף אחד לא פיספס, גם ביטוי כמו "הפיזיקה לא משקרת" לא הופך את הדברים שלך ליותר נכונים.

במרבית הרכבים שיש בהם פנסי ערפל קדמיים הם מותקנים נמוך יותר. בכולם (כל אלה שההתקנה בהם תקנית, אני לא מדבר על התקנות פרטיות) הפנסים מכוונים נמוך יותר, אחרת ערפל (סמיך/כבד בחר את הביטוי המתאים לך) יהווה מסך לאור הממוקד שאתה חולם שידור אותו. אולי חלק מהקרן כן יחדור, כיוון שערפל אינו אטום לחלוטין כפי שרמזת בתגובתך, אבל מה שיקרה זה שהערפל יהווה מסך והאלומה תחזור אליך, תסנוור אותך, ותמנע ממך להבחין ברכב לפניך שהדליק פנסי ערפל תקניים כפי שצריך.

עוד תיקון: רשמתי 21W וזה אכן ההספק של הנורה, אבל האחורית. נורות H1 הן בהספק 55W. בוודאי שאותה נורית עם אותו הספק משמשת באופן שונה, אך לא כפי שרשמת!

יש גם מכוניות שבהן אור הערפל הוא חלק מהפנס הראשי. פולקסווגן בורה, לדוגמה.

ברוב המכוניות כאמור הפנס מותקן פיזית נמוך יותר, באלה שלא הוא מכוון נמוך יותר (ופחות ממוקד, כלומר יותר מפוזר)

פורסם
אין דבר כזה כולם כל אחד זה משהו אחר. רוב הרכבי וואג החדשים מסנוורים והם חושבים שזה פוזה.

יכול לומר לך מניסיון שבפאביה, יטי ובפוקוס האלומה מכוונת כלפי מטה ולשוליים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ובדיוק מהסיבה הזאת של הכיוון למטה ולשוליים אין לפנסים האלה כל שימוש חוץ מערפל או חניון חשוך במהירות אפסית, שלא לעלות על מדרכה. בכל תנאי אחר זו פוזה לשמה. הפנסים מאירים לטווח מאד קצר, שלא מסייע בנסיעה במהירות סבירה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

חניון חשוך או דרך חשוכה עם פנייה איטית יחסית ועיוורת. דובר על זה פעם.

מסכים איתך לגבי הפוזה, כדאי גם להימנע מצרכנים מיותרים. אבל שוב: לדעתי beamvelavan סיכם את הכל יפה מאוד!

פורסם
אף אחד לא פיספס, גם ביטוי כמו "הפיזיקה לא משקרת" לא הופך את הדברים שלך ליותר נכונים.

במרבית הרכבים שיש בהם פנסי ערפל קדמיים הם מותקנים נמוך יותר. בכולם (כל אלה שההתקנה בהם תקנית, אני לא מדבר על התקנות פרטיות) הפנסים מכוונים נמוך יותר, אחרת ערפל (סמיך/כבד בחר את הביטוי המתאים לך) יהווה מסך לאור הממוקד שאתה חולם שידור אותו. אולי חלק מהקרן כן יחדור, כיוון שערפל אינו אטום לחלוטין כפי שרמזת בתגובתך, אבל מה שיקרה זה שהערפל יהווה מסך והאלומה תחזור אליך, תסנוור אותך, ותמנע ממך להבחין ברכב לפניך שהדליק פנסי ערפל תקניים כפי שצריך.

עוד תיקון: רשמתי 21W וזה אכן ההספק של הנורה, אבל האחורית. נורות H1 הן בהספק 55W. בוודאי שאותה נורית עם אותו הספק משמשת באופן שונה, אך לא כפי שרשמת!

האלומה הייתה חוזרת ומסנוורת אותך אילו הערפל היה מחזיר את האור בצורה מדויקת אליך

אבל הערפל הוא לא מראה שמתכווננת אוטומטית כדי לסנוור אותך

אז האלומה אולי חוזרת לכל מיני מקומות, אבל הסיכוי שזה יחזור אליך בדיוק כדי לסנוור אותך הוא קלוש, וגם אז זה בדיוק לאותה אלפית שנייה, באלפית שנייה הבאה חלקיקי הערפל יהיו במקומות שונים ויחזירו את האלומה בזוויות שונות.

הביטויים לא הופכים את הדברים שלי לנכונים, הם נכונים, והפיזיקה רק מוכיחה את נכונותם.

יש רכבים שבהם פנסי הערפל מותקנים נמוך יותר, ויש כאלה שהם באותו גובה של פנסי הדרך. להגיד שזה במרבית הרכבים? כנראה לא נכון, במאזדה 3 מלכת המכירות של כמה שנים ברציפות פנסי הערפל צמודים לפנסי הדרך.

בכל מקרה כל פתרון שאתה אומר לרכבים עם פנסים נמוכים יותר הוא לא רלוונטי כי בחלק גדול מאוד מהמכוניות הם לא נמוכים יותר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שוב "הפיזיקה רק מוכיחה את נכונותם"?

חלקיקים בערפל מפוזרים בצורה אחידה למדי, ויוצרים מסך די אחיד (בניגוד למה שרשמת עם אלפיות השנייה).

תקרא טוב: רשמתי שבמרבית הרכבים שבהם כן קיימים פנסי ערפל תקניים (רק אחוריים מחוייבים על פי חוק) הם גם מותקנים נמוך יותר.

בכולם הם מכוונים נמוך (כלומר קרוב) יותר.

אתה מוזמן לבדוק את זה בפועל, באיזה רכב (עם פנסים מקוריים) שתרצה ולחזור לפה עם המסקנות.

אתה מוזמן גם לעיין בתקן האירופי לפנסי ערפל, ולחזור לפה עם מסקנות שלא נשמעות כמו קלישאות מעולם הכדורגל (רק עם המילה פיזיקה).

פורסם

אני בודק את זה בפועל בעל כורחי בכל פעם שאני נמצא ברכב אחרי שעות החשיכה

איך הגעת למסקנה שחלקיקי אור מפוזרים בצורה אחידה בערפל?

איך הגעת למסקנה שברוב הרכבים הם מותקנים נמוך יותר?

ואיך הגעת לעזאזל למסקנה שהם מכוונים נמוך יותר?

זה לא משנה איך הרכב יוצא מהמפעל (שזה תכל'ס מה שהתקן בודק) זה משנה איך הרכב (שבא מהמפעל עם נורות ערפל ולא עבר התקנה אצל חאפר בארץ) נמצא באותו רגע שאתה מולו, שזה יכול להיות גם 20 שנים ויותר אחרי שהוא יצא מהמפעל, ואז הכל היה בסדר.

אולי אם הנסיעה שלי הייתה בשטוטגרט ווולפסבורג היה משנה איך הרכב יוצא מהמפעל.

במילים אחרות

זה לא משנה איך כיוונו את הפנסים במפעל, הרכב עבר כל כך הרבה עוד לפני שהוא הגיע לארץ, ועוד כל כך הרבה אחרי שהוא הגיע לארץ. לי אכפת לאן מכוונים הפנסים של הרכב שבא מולי, וזה משום מה תמיד לפרצוף שלי

לנפנף בתקן זה יפה, אבל כל קשר בינו לבין מה שקורה על הכביש מקרי בהחלט

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יוצא לי לראות סקודות סופרב שנוסעות רק עם פנסי ערפל. כלומר לא מקרה בודד אלא כולם... מרגיש כאילו ככה זה מתוכנן מהיצרן. איך החוק מתיחס לזה?

פורסם

אני מסכים שביותר מדי רכבים האורות הרגילים מכוונים באופן מסנוור (את הרכב ממול כמובן) אחרים סתם נוסעים עם אורות גבוהים בשביל הכיף.

את אלה שמדליקים אורות גבוהים כיוון שהברירה השנייה שלהם זה אור חניה בודד - צריך להרחיק מהחברה לפרק זמן מסוים.

אתה בטוח שפנסי ערפל זה מה שמסנוור אותך?

אני מסכים שהשימוש בהם שלא לצורך - מיותר!

בשולי הענן - יש השתנות של הערפל, בלב ערפל סמיך החלקיקים מפוזרים באופן די אחיד. ככל הנראה התרמודינמיקה לא משקרת :)

ממה שראיתי בהרבה רכבים המיקום של פנסי העפל הקדמיים הוא בפינות הפגוש (למטה וקרוב לכנף) גם בוויקיפדיה מציינים זאת.

• תוכן חדש...