Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פנסי ערפל מותר או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כנראה לא נכון, במאזדה 3 מלכת המכירות של כמה שנים ברציפות פנסי הערפל צמודים לפנסי הדרך.

במאזדה 3 פנסי הערפל נמצאים למטה. הם לא תמיד שם - תלוי בדגם וברמת האבזור\גימור.

פנסי הערפל צריכים להיות ממוקמים למטה כדי להאיר כמה שיותר קרוב לכביש ובכך לקבל קצת יותר שדה ראייה קדימה במקרה של ערפל.

2010mazda3_review009.jpg

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני מסכים שביותר מדי רכבים האורות הרגילים מכוונים באופן מסנוור (את הרכב ממול כמובן) אחרים סתם נוסעים עם אורות גבוהים בשביל הכיף.

את אלה שמדליקים אורות גבוהים כיוון שהברירה השנייה שלהם זה אור חניה בודד - צריך להרחיק מהחברה לפרק זמן מסוים.

אתה בטוח שפנסי ערפל זה מה שמסנוור אותך?

אני מסכים שהשימוש בהם שלא לצורך - מיותר!

בשולי הענן - יש השתנות של הערפל, בלב ערפל סמיך החלקיקים מפוזרים באופן די אחיד. ככל הנראה התרמודינמיקה לא משקרת :)

ממה שראיתי בהרבה רכבים המיקום של פנסי העפל הקדמיים הוא בפינות הפגוש (למטה וקרוב לכנף) גם בוויקיפדיה מציינים זאת.

אני בטוח שזה פנסי ערפל

בארץ לרוב אין ערפל סמיך מספיק כדי שיהיה אחיד, למעט לפעמים בהרי ירושלים ובגולן

בהרבה רכבים הפנס באמת למטה, זה נכון להגיד אבל בשביל להגיד שזה ברוב המכוניות אתה צריך להחליט אם אתה מדבר על כמות אבסולוטית או על כמות הדגמים? ואז לבדוק מספרים, זה לא מספיק חד משמעי כדי שתוכל להגיד "רוב" סתם ככה

במאזדה 3 פנסי הערפל נמצאים למטה. הם לא תמיד שם - תלוי בדגם וברמת האבזור\גימור.

פנסי הערפל צריכים להיות ממוקמים למטה כדי להאיר כמה שיותר קרוב לכביש ובכך לקבל קצת יותר שדה ראייה קדימה במקרה של ערפל.

התכוונתי לדור ראשון

mazda-3-2008-03.jpg

יוצא לי לראות סקודות סופרב שנוסעות רק עם פנסי ערפל. כלומר לא מקרה בודד אלא כולם... מרגיש כאילו ככה זה מתוכנן מהיצרן. איך החוק מתיחס לזה?

החוק אומר במפורש שרק בזמן ערפל מותר להדליק אורות ערפל

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ואיפה אתה רואה פנסי ערפל בתמונה ששמת?

במאזדה 3 דור ראשון לא היו פנסי ערפל בדגמים שהגיעו ארצה. גם לא ב-2 ליטר.

צירפתי תמונה של מאזדה 3 עם פנסי ערפל.

2007-2009_Mazda_3_sedan.jpg

פורסם

אתה בטוח? אמנם לא נהגתי על הדגם הזה הרבה זמן אבל זכור לי שיש לו פנסי ערפל קדמיים

זאת הייתה סתם דוגמה אחת, יש גם את כל ה-VWים למיניהם מהדור של בורה, גולף דור 4, סקודה אוקטביה וכו' וכו'

אגב היום בבוקר בכביש 4 החליט לו בעל KIA ספורטז' כתומה שהוא נוסע עם פנסי ערפל

ולמרות שעת הבוקר והאור מהשמש, הפנסי ערפל שלו מסנוורים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

+1 ברוב הפעמים זה נובע מחוסר ידע בסיסי ביותר בתפעול הרכב,כי בשביל מה צריך לקרוא ספר רכב???

בלילה drl ללא אורות דרך אף מסנוור מכיוון שהפעלה של אורות דרך מנמיכה את הdrl.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

ראיתי גם כאלה שזה לא בא מחוסר ידע, אלא כי "הרכב נראה מגניב ככה" ואחרי הבהוב קצר הם הדליקו את אורות המעבר

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

החוק אומר במפורש שרק בזמן ערפל מותר להדליק אורות ערפל

כן, זה ברור לי. העניין הוא שבגלל שכל סופרב שיוצא לי לראות, נוסעים עם האורות האלה בלבד (ביום), זה נותן הרגשה שככה זה ברירת מחדל מהיצרן.

או שפשוט יש בסופרב אופצייה להדליק את אורות הערפל ללא אורות דרך/ראשי?

2012-04-17+15.25.17.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא חובה שיהיו קרובים לכביש, אלא מכוונים בצורה כזו שאלומת האור לא תהייה גבוהה יותר משל הפנסים הראשיים:

347. פנס ערפל (תיקון: תשמ"ז, תשס"ח)

(א) בנוסף לפנסי החזית, כאמור בתקנה 334, מותר להתקין ברכב מנועי בחזיתו לא יותר משני פנסי ערפל אשר אורם לבן או צהוב ושיופעלו בנפרד מפנסי החזית.

(ב) פנס הערפל יותקן בגובה של לא פחות מ-25 ס"מ מפני הקרקע ושום נקודה המוארת באורו לא תהיה גבוהה מהנקודה הגבוהה ביותר המוארת בפנסי החזית כשהם מאירים באור נמוך.

ברכב שלי למשל, פנסי הערפל המקוריים נמצאים באותו קו של הפנסים הראשיים ולא קרובים לכביש בכלל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זאת הייתה סתם דוגמה אחת, יש גם את כל ה-VWים למיניהם מהדור של בורה, גולף דור 4, סקודה אוקטביה וכו' וכו'

דוגמא למה?

פנסי ערפל ממוקמים למטה, ולא בסמוך לפנסי הדרך. אחרת כל הפואנטה שלהם הולכת לפח.

עריכה:

מה ש-slowride אומר נכון, אבל מאז תקופת הגולף שלך דברים השתנו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם בגולף דור רביעי, פנס הערפל המקורי משולב בגוף התאורה של הפנס הראשי. המיקום של הפנס קשור לעיצוב נטו. הכיוון שלו זה מה שמשפיע.

פורסם
גם בגולף דור רביעי, פנס הערפל המקורי משולב בגוף התאורה של הפנס הראשי. המיקום של הפנס קשור לעיצוב נטו. הכיוון שלו זה מה שמשפיע.

גם באוקטביה דור ראשון וב306 דור ראשון..ואכן הוא מכוון נמוך וכלל לא היה מסנוור מניסיון.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

היה לי גולף 4, ולא היו שם שום פנסי ערפל בפנסים הראשיים. פנסי ערפל בגולף 4 נראים כמו בתמונה המצורפת.

vw_golf_4_micro_de_fog_lights.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בתמונה שהבאת, עיגול הכרום שביין הפנס הראשי לאור הגבוה - זה פנס ערפל בדגם מאובזר. יכול להיות שאת הפנס ערפל שהיה לכם התקינו בארץ כדי לצמצם עלויות, כמו שצ'מפיון עושים גם עם סאנרופים.

ALL1250.jpg

• תוכן חדש...