Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פנסי ערפל מותר או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אורות הדרך בעלי עוצמת הארה גבוהה יותר וזה מה שחשוב כשמדברים על נראות וגם על הארת הדרך. מה גם שאורות הדרך מכוונים קרוב למרכז העדשה כדי לפזר אור לטווח גדול יותר. אורות הערפל מכוונים יותר בזווית ישרה קדימה כדי לייצר אלומה כיוונית חזקה שתעבור את הערפל

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דווקא אצלי ברכב כל האורות הם באותה עוצמה, אותה נורית H1 בהספק של 21W, מן הסתם מייצרת אותה עוצמת תאורה. אלא שאור הדרך ואור המעבר ממוקדים יותר ומכוונים לטווחים שונים ואור הערפל הוא המפוזר מבינהם.

פורסם

המודעות להתאמת הפנסים למצב התאורה בחוץ/ערפל בישראל בקנטים. באמת.

בערפל אנשים נוסעים עם אורות דרך + איתות מצוקה במקום להפעיל את פנסי הערפל האחוריים/קדמיים ולכוון את זווית תאורת המעבר לנמוכה ביותר. נוסף על כך, כמעט כל הרכבים שכוללים פנסי ערפל קדמיים בהם אני נתקל, דולקים יחד עם אורות המעבר, בכל עונות השנה. בעלי ניסן ג'וק בכלל יכולים להוות קבוצת מחקר.

אנשים לא יודעים לקרוא את ספר הרכב :?:

פורסם

מי שמגיב שזה מסנוור, חשב פעם על זה?

פעם אחרונה שהחלפתי פנסי ערפל (פגעתי בשועל ב100 קמש והם נשברו), המוסך כיוון אותם כמו שצריך.

לאחר מכן שהוא כיוון אותם, מאז, כל לילה הייתי חייב להדליק אותם, זה היה הרבה יותר נוח.

הם היו מכוונים ממש על הכביש, נמוך.

בתנאי ערפל כבדים הם עזרו מאוד.

במצב כזה זה לא מסנוור ולא נעליים, האלומה יורדת למטה בזווית רחוקה מעיני הנהגים.

מה שכן מסנוור זה הפנסים האחוריים (אצלי הייתה אופציה להפעיל רק הקדמיים).

פורסם

אנשים לא יודעים לקרוא את ספר הרכב :?:

אנשים לא קוראים את ספר הרכב.

(כן יש בודדים שיקראו אבל הרוב המוחלט לא מעיין בו כלל עד אשר הוא נתקל בבעיה).

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
בעלי ניסן ג'וק בכלל יכולים להוות קבוצת מחקר.

המשפט הזה (באופן עקרוני) הוא משפט לחתימה!

אני חייב להודות שיש משהו מיוחד בשני טורים של שלושת הפנסים שאורכם (לגובה, כן?) כמעט מטר בסופר מיני הזאת. בהתחלה כשנתקלתי בדבר הזה במראה שלי, לא הצלחתי להבין מה אני רואה. אחר כך לא הצלחתי לחבר את מה שאני רואה לסופר מיני שפתאום עומדת לידי ברמזור. תוסיף לכל זה את העיצוב שהוא באמת חריג!

* אין לראות בדברים לעיל צידוק לשימוש המקורי באורות ברכב הזה.

פורסם
אני חייב להודות שיש משהו מיוחד בשני טורים של שלושת הפנסים שאורכם (לגובה, כן?) כמעט מטר בסופר מיני הזאת. בהתחלה כשנתקלתי בדבר הזה במראה שלי, לא הצלחתי להבין מה אני רואה.

בייחוד כשאתה עומד ב 02:00 במחסום רכבת ליד חוף עתלית, לבד, ממתין לרכבת שתעבור ולפתע הדבר הזה מגיח מאחוריך. ממש סצינת חייזרים קלאסית.

פורסם
דווקא אצלי ברכב כל האורות הם באותה עוצמה, אותה נורית H1 בהספק של 21W, מן הסתם מייצרת אותה עוצמת תאורה. אלא שאור הדרך ואור המעבר ממוקדים יותר ומכוונים לטווחים שונים ואור הערפל הוא המפוזר מבינהם.

נתון לך שתי נורות בעלות תפקידים שונים אבל עוצמה זהה נכון?

אחד מיועד להאיר לך את השטח שלפניך, שטח, איזור שלם.

השני מיועד לגרום לאנשים לראות אותך דרך ערפל

העוצמה זהה, יש לך כמות וואטים מדויקת שהופכת לאור.

אם אחרי כל ההסבר הזה עוד לא הבנת אורות דרך אמורים לפזר את האור כדי שתראה את השטח לפניך אבל כל נקודה בשטח תקבל מעט אור.

אורות ערפל אמורים להיות ממוקדים כדי לחדור את הערפל, הם לא מאירים לך שום דבר הם שם כדי שרכב ממול יראה דרך הערפל שיש רכב מולו

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

סלח לי, שימוש בביטוי כמו "אם אחרי כל ההסבר הזה עוד לא הבנת" לא רק שלא הופך אותך ליותר צודק, אלא גם לא מכבד ולא מכובד בפורום.

לענייננו: באופן הגיוני ובאופן מעשי אורות המעבר והדרך הם הממוקדים ומכוונים להאיר למרחקים ארוכים יחסית.

לא ניתן באמצעות מיקוד קרני אורות הערפל להקנות להם איזושהי אנרגיה מיוחדת, בטח שלא לשנות להם את אורך הגל או להפוך אותם לקרני רנטגן. לכן קרני האור לא יכולות "לחדור" את הערפל, בדיוק כמו קרני אורות הפנסים האחרים.

הבעיה בערפל היא כפולה: לא רואים אותך, והאור של הרכב מוחזר אליך, מסנוור אותך (בערפל כבד) ולא מאפשר לך לראות אחרים.

הפתרון: אורות ערפל ממוקמים נמוך יותר במכונית ומכוונים נמוך וקרוב יותר אף מאורות המעבר. הם גם מאירים יותר לצדדים ובשום אופן לא ממוקדים, אלא אם כן כשכתבת ממוקדים התכוונת "מכוונים לאזור קרוב יותר".

פורסם

השאלה העקרית כאן מה קורה ברגע שתפס אותך שוטר

מה גודל הדוח, מה התירוץ שנגיד לו ?

לדעתי אורות ערפל שמגיעים אורגינל מהחברה חוקיים לחלוטין.

אבל שוב הכל תלוי באיש החוק באותו רגע .

imprza new age

פורסם
השאלה העקרית כאן מה קורה ברגע שתפס אותך שוטר

מה גודל הדוח, מה התירוץ שנגיד לו ?

לדעתי אורות ערפל שמגיעים אורגינל מהחברה חוקיים לחלוטין.

אבל שוב הכל תלוי באיש החוק באותו רגע .

לגבי גודל הדוח:250 שח ללא נקודות.סמל סעיף 5535.

לגבי התרוץ:או שלא תדליק או שתהיה מוכן עם תרוץ טוב...:roll:

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

שעוד היית מתנדב לפני שנה ומשהו (מחויבות אישית)

בדרך כלל היינו עוצרים נשים וגם כמה גברים על פנסי ערפל באמצע היום,

התירוץ היה, "לא ידעתי שהם דולקים" השוטר הסביר שניה לגברות הנחמדות איך מתפעלים ידית אורות

והיו יוצאות ללא דוח בכלל

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם
סלח לי, שימוש בביטוי כמו "אם אחרי כל ההסבר הזה עוד לא הבנת" לא רק שלא הופך אותך ליותר צודק, אלא גם לא מכבד ולא מכובד בפורום.

לענייננו: באופן הגיוני ובאופן מעשי אורות המעבר והדרך הם הממוקדים ומכוונים להאיר למרחקים ארוכים יחסית.

לא ניתן באמצעות מיקוד קרני אורות הערפל להקנות להם איזושהי אנרגיה מיוחדת, בטח שלא לשנות להם את אורך הגל או להפוך אותם לקרני רנטגן. לכן קרני האור לא יכולות "לחדור" את הערפל, בדיוק כמו קרני אורות הפנסים האחרים.

הבעיה בערפל היא כפולה: לא רואים אותך, והאור של הרכב מוחזר אליך, מסנוור אותך (בערפל כבד) ולא מאפשר לך לראות אחרים.

הפתרון: אורות ערפל ממוקמים נמוך יותר במכונית ומכוונים נמוך וקרוב יותר אף מאורות המעבר. הם גם מאירים יותר לצדדים ובשום אופן לא ממוקדים, אלא אם כן כשכתבת ממוקדים התכוונת "מכוונים לאזור קרוב יותר".

סליחה אבל ערפל זה לא יריעה של רדיד אלומיניום, ובוודאי שהאור חודר את הערפל כי הערפל לא חסום

ולא בכל המכוניות פנסי הערפל נמצאים נמוך יותר, לפעמים הם נמצאים צמוד לפנסי הדרך, באותו גובה בדיוק, באותה עוצמה בדיוק

הפיזיקה לא משקרת, אם שתי מנורות בעלות עוצמה זהה, מסוג זהה, (כלומר מוציאות את אותה עוצמת אור החוצה ואותה עוצמת חום החוצה) ומיועדות לשני תפקידים שונים, כנראה שמשהו ביניהן שונה.

אם אורות הדרך היו ממוקדים באופק, אז כנראה שלא היית רואה טווח של 0-100 מטר (+-) מלפני הרכב שלך אלא רק את הדרך בקו ישר מולך בגובה הפנסים פלוס מינוס, אבל בהחלט לא היית רואה מה קורה צמוד לטמבון הקדמי שלך.

לאורות הדרך יש תפקיד, והוא להאיר את השטח שמלפני הרכב שלך, פחות או יותר 0-100 מטר בציר כיוון הנסיעה, וכמה מעלות מפתח כדי להאיר את צידי הדרך (בצד ימין יותר מאשר בצד שמאל לפי התקן האירופי).

לעומת זאת לאורות הערפל דווקא מתאים מאוד להיות ממוקדים באופק, החדירות שלהם הרבה יותר טובה ככה (למשל דרך ערפל), והם מאפשרים לנהגים הבאים ממול להבחין דרך הערפל בשני פנסים המסמנים פחות או יותר את מידות הרכב הבא ממול

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בחלק מהתגובות שמתי לב לבלבול הנוצר בין פנסי ערפל לתאורת הDRL.

בחלק מהמכוניות הDRL ממוקדם פיזית בתוך בית פנס הערפל, אך זהו אינו אותו פנס, אלא שתי נורות נפרדות השונות בעוצמתן ובאופיין.

לכן לאחרונה אנשים מרבים לראות אוטובוסים, ניידות וגם "סתם המון נהגים" נוסעים עם "אורות ערפל", אבל אלו בעצם תאורת DRL.

• תוכן חדש...