Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פנסי ערפל מותר או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כן זאת השאלה

קניתי רכב שמותקן בו פנסי ערפל

האים מותר להדליק אותם בלילה?

זה מסנוור נהגים אחרים, מיותר לגמרי, ולא חוקי להדליק אותם כאשר אין ערפל!

פורסם
כמו שרזמל ענה לי. כן, כשיש ערפל :)

נשמע כמו תשובה אופיינית שלי. :)

כן זאת השאלה

קניתי רכב שמותקן בו פנסי ערפל

האים מותר להדליק אותם בלילה?

בהחלט כן, רצוי, בלי קשר ל״לילה״. גם בלילה, וגם ביום, כשיש ערפל.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אתם שוכחים דבר אחד: השוטר שיראה אתכם יוותר מלכתחילה על הדו"ח כי זה לא דו"ח איכות.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אם זה בישביל "פוזה" או "ערס" אז חובה מרגע שאתה מניע את האוטו אחרת אנשים לא ידעו שאתה piece of shit. עכשיו ברצינות לא חוקי רק בערפל.

פורסם

הרשו לי פעם אחת לעשות סדר ולהעמיד דברים על דיוקם :

1. אכן לפי חוק יבש אסור להפעיל פנסי ערפל מכל סוג שהוא למעט כמובן בתנאי ערפל ו/או ראות מוגבלת.

2. באם נוסעים עם פנסי ערפל "סתם" יש סיכוי מסויים , שאינו גבוה, ותלוי בנסיבות, שרשויות אכיפת החוק יחליטו לקנוס את העבריין.

3. בניגוד לאמונה העממית פנסי ערפל קדמיים תקניים של היצרן אינם מסנוורים אף אחד. הם מכוונים נמוך יותר מפנסי

המעבר ("אור נמוך"). אם פנסי ערפל קדמיים מקוריים אכן היו מסנוורים הרי אף יצרן לא היה משתמש בהם לפונקציית תאורת

פנייה שהפכה פופולרית בשנתונים האחרונים. (סיאט איביזה לדוגמא).

4. להבדיל, פנסי ערפל אחוריים (הבאים כבודד או זוג בהתאם לדגם)מאוד מסנוורים בתנאים רגילים כי הם בעוצמת תאורה של אורות

בלם ומכוונים בזווית ישרה. (נורות 21W בד"כ).

5. מבחינת בטיחות דווקא הפעלת פנסי ערפל קדמיים בכל עת מגבירה ניראות ( ואינה מסנוורת כלל , כפי שהוסבר).

6. סייג - פנסי ערפל קדמיים בהתקנה שאינה מקורית אכן עלולים לסנוור היטב...

פורסם
אתם שוכחים דבר אחד: השוטר שיראה אתכם יוותר מלכתחילה על הדו"ח כי זה לא דו"ח איכות.

הדוח ממש ממש לא מעניין,

בלילה כשאלומת אור מרוכזת וגבוה מכוונת לעיניים של הנהג, זה יכל להיות מסוכן.

יש שלבים בהם הנהג המסנוור אינו רואה את הדרך, והוא הופך להיות "נהג עיוור",

לא כולם יודעים להטות את הראש הצידה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
אם זה בישביל "פוזה" או "ערס" אז חובה מרגע שאתה מניע את האוטו אחרת אנשים לא ידעו שאתה piece of shit. עכשיו ברצינות לא חוקי רק בערפל.

זה לא חייב להיות מטעמי "פוזה" או "ערס".

אני אישית התקנתי קסנון בערפל , ואני תמיד נוסע עם הערפל והלדים של האורות חניה בלי אורות דרך (רק בעיר, מחוץ לעיר אני מדליק את הכל). זה נותן מראה ממש יפה כשיש פנסי DRL , השילוב של הקסנון בערפל והלדים.

זה בדיוק כמו שאנשים מתקינים קסנון באורות דרך ואולי מסנוורים חצי מהעולם. אז מה בגלל זה לא להתקין ? אפשר להתקין בדרך שלא תסנוור. או לרכוש פנסים עם תו תקן ארופאי שמגיעים עם עדשה מיוחדת לקסנון , כמה שפחות סינוור.

כשהתקנתי את הקסנון בערפל הורדתי את הקסנון ממש לכביש בשביל למנוע סינוור. גם לא מסנוור גם מאיר את הדרך ממש טוב וגם יפה.

אבל בשורה התחתונה זה אסור. אלא אם יש ערפל כמו שציינו כבר.

פורסם
בלילה כשאלומת אור מרוכזת וגבוה מכוונת לעיניים של הנהג, זה יכל להיות מסוכן.

אבל הבחור היטיב להסביר:

3. בניגוד לאמונה העממית פנסי ערפל קדמיים תקניים של היצרן אינם מסנוורים אף אחד. הם מכוונים נמוך יותר מפנסי המעבר ("אור נמוך"). אם פנסי ערפל קדמיים מקוריים אכן היו מסנוורים הרי אף יצרן לא היה משתמש בהם לפונקציית תאורת פנייה שהפכה פופולרית בשנתונים האחרונים. (סיאט איביזה לדוגמא).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

פנסי ערפל קדמיים מקוריים של הרכב אינם מסנוורים,ואף עוזרים לראות טוב יותר בלילה.

מי שמסנוור זה אלו עם פנסי הערפל הלא מקוריים,ומי שהחליף את הנורה לדמוי קסנון,דרך אגב אף רכב לא מגיע עם קסנון מקורי באורות הערפל.

מסנוורים גם אלו שהדליקו אורות ערפל אחוריים בתחילת החורף כי היה ערפל ונוסעים איתם כל החורף והקיץ..:evil:

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

פנסי ערפל מאוד חיוניים באזורים מסוימים בארץ (ירושלים, יישובי עמק יזרעאל ואזור רמת הגולן), אבל לא הייתי מתקין במיוחד פנסי ערפל בחיפה/קריות או גוש דן נניח.

כאחד שיוצא לו להדליק פנסי ערפל (ביחד עם כל האורות כמובן) המון בחודשי החורף והאביב, יוצא לי לראות מולי עשרות נהגים עם פנסי ערפל עובדים לאחר ששכחו אותם שהערפל התפזר - והם לא מסנוורים. מה שמסנוור הוא האור ערפל האחורי.

תופעה מטרידה יותר הם הנהגים שאין להם מושג איפה המותג של פנסי ערפל ברכב, ואת המתאבדים שנוסעים בלי אורות בכלל בזמן ערפל כבד כך שהופכים לבלתי נראים. מה נסגר איתכם? (ואני בעד לא לנסוע עם אורות כשלא צריך, אבל יש גבול. לא חוסכים כשהראות מוגבלת).

נסיעה שגרתית ליד הבית אתמול בשעה 06:24 בבוקר, ערפל כבד - לא רואים כלום (מצ"ב תמונה). למצב הזה אני רגיל בכביש הזה, אבל הדהימה אותי הפורד פוקוס שנוסעת בלי אורות בכלל, בעוד שלפניה נוסעים כולם עם כל האורות + כל פנסי הערפל כולל אני כמובן.

10.05.2013.jpg

פורסם

יש המון נהגים שמדליקים פנסי ערפל לא בערפל, הם מדליקים את זה בשביל הפוזה.

יש כאלה ששמים אורות חניה ובנוסף פנסי ערפל בלילה, זה ניראה להם מגניב.

יש לי פנסי ערפל ברכב ולמאט מקרה אחד שבאמת היה ערפל לא הדלקתי אותם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...