רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 470 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_314.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
קראתי עכשיו את הכתבה במאקו על בעית הבלמים בפורד פוקוס (מכסה מיכל נוזל בלמים בעייתי). למי שאין כוח לקרוא, אז במצבים מסויימים נוזל בלמים נשפך מתוך המיכל בשל פקק לקוי, עד שזה מגיע להתראה של "מפלס נוזל בלמים נמוך". לא מצליח להבין איך אין ריקול על נושא זה, כאשר היצרן מודע לבעיה.
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
למה שמישהו יקנה אותו בכלל? מילא הוא היה הוצאה מוכרת אבל במחיר הזה הוא הולך לתפוס המון מקום באולם התצוגה.
הודעה אחרונה מאת פלג_, -
-
- 3 תגובות
- 798 צפיות
לא הצלחתי למצוא תשובה לשאלה מה קובע את מיקום הקאליפר על הדיסק. ֿמה גורם למהנדסים למקם ברכב אחד קאליפר בצד ימין וברכב אחר בצד שמאל ? רק עניין של עיצוב ?
הודעה אחרונה מאת kuniva, -
היי רציתי לדעת איך יושב ראש של אל על הצליח לייבא את הפארקים הזאת? הרי לא אספנות ולא בת שנתיים אז איך הוא הצליח
הודעה אחרונה מאת sahard246, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש מסלולים מעניינים לנהיגה, גם מאתגרים טכנית וגם שכייף לנהוג בהם. הצעות?
הודעה אחרונה מאת bengee, -
- 3 תגובות
- 957 צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=3uGfstsi2Ts דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. אין לי מילים,פשוט ביצוע מעולה .
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 4 תגובות
- 657 צפיות
אהלן חברים. אני תוהה, כאשר שולחים רכב שמעוניינים לרכוש לבדיקה, מה בעצם עובר בדיקה? עד כמה אפשר יהיה להיצמד ולהתבסס על האינדיקציה שנותן הבוחן? אשמח לקבל מכם המלצות אודות מכוני בדיקה באיזור תל אביב. דבר נוסף. במידה ובעל הרכב טוען שהרכב היה במקור בליסינג, כשהוא אומר ליסינג הוא מתכוון לליסינג או שאפשר להבין מזה שיש סיכוי שהרכב היה גם בהשכרה? אפשר לאמת את זה מול גורם אחר? הבנתי שבשקלול של מחירון צריך גם לשקלל אם הרכב היה ברשות נהג אחד או מספר נהגים, את העובדה הזאת אפשר גם לברר עם גורם מוסמך שהוא לא בעל הרכב? ועוד שאלה קטנה לסיום: הבנתי שיש איזשהו שירות ממשרד התחבורה שאפשר דרכם, בעלות סמלית, לקבל איזשהו הסטוריה של הרכב, ידיים, מקוריות או…
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם. מישהו יודע איך אני יכול להגיע לצבע הנ״ל ע״י ערבוב כמה צבעים ביחד? עלה רעיון עקב חוסר בצבע הנ״ל ליצור אותו מכל מיני צבעים שיש כבר.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אז ראיתי בפורומים בחו"ל בעיקר ביוון וביטיוב דקה: 4:12 : http://www.youtube.com/watch?v=fWqzW6HDgEE דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. שסיאט משווקת את דגם ה 1.4 החדש (מנוע CCG/BXW) עם מחשב דרך משודרג (מפה אחרת) ומערכת יניקה ועם הספק של 101 כ"ס במקום 85. עד כמה זה אמיתי, ואם זה באמת מסיאט אז כמה יעלו החלקים לביצוע המשימה? אם זה בר יישום בכלל!
הודעה אחרונה מאת mohen, -
נסיעה לאילת. 1 2
מאת tkhri-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום רב, אני רוצה לנסוע לאילת עם הרכב שלי, יש לי שברולט אופטרה 05, עכשיו כמו שידוע לכם קשה לאוטו הזה לסחוב בנסיעות לירושלים (הכוונה בעליות) ויש לי קצת חשש מהנסיעה הזאת. אני מודה ומתוודה שאני בור בעולם הרכב ולכן אני מבקש עצת חכמים האם אתם חושבים שהאוטו ישרוד את הנסיעה הזאת? את הדרך בדקתי לפי הוויז והוא נתן לי מסלול דרך מצפה רמון זאת דרך מומלצת? כאמור אין לי הרבה ניסיון בנסיעות ארוכות, אני אמור בשלב מסויים להוריד הילוכים?? בקיצור נסו לתת לי כמה שיותר מידע חיוני... תודה רבה והמשך יום טוב!
הודעה אחרונה מאת tkhri, -
-
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
על פי פורד גרמניה, מופסק היצור של מנוע ה-1.6 המוכר (בהדרגה). כרגע נמכרות גרסאות 85 כ"ס (ידני בלבד) וה-125 (פאוורשיפט בלבד), מה שאומר שהגרסה שלנו (הידנית) כבר לא מיוצרת וכנראה הרכבים שנמכרים כאן כרגע הם עודפי מלאי. קראתי אין ספור ביקורות (אנגליה / גרמניה / הולנד) על ה-1.0EB (בוורסיה החזקה - 125). טוענים שמדובר ביחידת כוח גמישה, נעימה, שקטה וחסכונית מהותית מוורסית ה-1.6. מספרים שהיא רחוקה מלהיות יחידת כוח 3 ציל' טיפוסית, משמע מאוד מעודנת וחסרת רעידות / ויברציות אופייניות למנועי 3 ציל'. גם הצליל נשמע מגניב להפליא. האם ידוע לכם (מידע פנימי? ) בנושא - האם ב"דלק" מדברים על התחלת היבוא? בזמנו (ברכישת הרכב) נטען כי אין מידע לגבי תחילת היבוא. הם גם טענו כי פורד ימשיכו לי…
הודעה אחרונה מאת aka77, -
- 0 תגובות
- 652 צפיות
צעירים "מופרעים" עם סדרה 3 קופה, 5 טורבו ו- 205GTI. (אולי וותיקי הפורום מזהים עצמם? ) איך מסיעים חיות ברכב? ג'ו קריידן. ופינה אחת מעניינת על הטורבו (לא מחדש שום דבר, אבל מאוד לעניין) http://wheel.co.il/%d7%a0%d7%95%d7%a1%d7%98%d7%9c%d7%92%d7%99%d7%94-%d7%aa%d7%9b%d7%a0%d7%99%d7%aa-%d7%94%d7%98%d7%9c%d7%95%d7%95%d7%99%d7%96%d7%99%d7%94-%d7%a2%d7%9c-%d7%92%d7%9c%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%9d/
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 2 תגובות
- 835 צפיות
צריך להביא אישור לפני הטסט?
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
בוקר נפלא , רציתי לשתף אותכם במה שקרה לי הבוקר , בעודי נוסע בכבישי העיר תופס את עיניי טנדר מגנום של מיצובישי שנת 98 שמיד מילא אותי בתחושה של בית ,זה האוטו בו גדלתי וזה האוטו שעדיין מצליח להעלות לי זכרונות על טיולים ונסיעות שונות עם אבא בתור ילד. לכל אחד יש רכב כזה , רכב של בית , רכב שמיד מעלה זכרונות רחוקים על הבית בו גדלת , מהו הרכב ״בית״ שלכם ?! שרשור מהנה
הודעה אחרונה מאת oorenn, -
- 2 תגובות
- 654 צפיות
למי שמכיר את המוסך M-RACING של מיכאל שנימצא באשדוד באזור התעשייה או נ.מ מוטורס ? איך הם ? יקרים ? טובים?
הודעה אחרונה מאת Japanese Engine, -
- 1 תגובות
- 700 צפיות
הי נשבר לי שתפס של הסוכך שמש ברכב יש למישהו מושג מאיפה ניתן להשיג כזה תודה
הודעה אחרונה מאת Big Guy, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 920 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4385091,00.html תקראו את הכתבה. פשוט הזיה אמיתית. פרשנות אלטרנטיבית לכתבה: לפני מספר שנים הגו פקידי האוצר תוכנית שנועדה להגביר את הגבייה ממיסים. המטרה הייתה לחנוק את מכוניות הדיזל החסכונית ובמקום להוריד עליהן את המס כדי להפוך אותן לאטרקטיביות יותר ולעזור לאנשים לחסוך בהוצאות הדלק - להעלות עליהן את המס כדי לגמור אותן סופית. על הדרך העלו את המיסים על כמעט כל מכונית בישראל, אבל השאירו גזר גמדי בדמות הנחת מס משמעותית על רכבים קטנים - כשהם יוצאים מנקודת הנחה שאין שום סיכוי שהישראלים יקנו מכוניות קטנות. רק מה? הישראלים הפתיעו. סוזוקי שברה את השוק עם מחיר זנותי לאלטו, והשאר היסטוריה. קטגוריית המיני הפכה לקטג…
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני כמה ימים תדלקתי בנהריה בתחנת דלק סער 95 תדלוק עצמי. כשהמשאבה קפצה נדהמתי לגלות שהחיוב עמד על 51.6 ליטר כשמעולם מעולם לא נכנס מעבר ל42-43(גם כשהמיכל ממש עמד להתרוקן). יצויין כי נכנסתי לתדלק ממש לאחר שנדלקה לי נורה, מה שאומר שבמיכל היו כ 9 ליטרים של דלק וזה אומר שיש כאן חריגה של כ15 ליטר! כמובן שהתלוננתי לבעל התחנה שהזמין טכנאי לבדוק את המשאבה... היום הוא בישר לי שהמשאבה תקינה ושאם אני רוצה אני יכול לתבוע \ להתלונן. ראיתי פה כמה דברים דומים ונאמר כי בואגיות יש כפתור לשחרור אויר מה שמאפשר הכנסת דלק נוסף... יש לי סקודה פאביה 2002 ומעולם לא נתקלתי בכפתור וחוץ מלהכניס את המשאבה לפיה לא התעסקתי מעבר בסביבת פתח התדלוק... מה לדעתכם עלי לעשות? תודה.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 1 תגובות
- 759 צפיות
שלום, מישהוא מכיר איזה אטרקציות מוטוריות מעניינות בהילסינקי שבפינלנד? אולי השכרת רכב על לזמן קצר, או נהיגה במסלול, מוזאונים לרכבים מעניינים? תערוכות? בקיצור כל דבר הקשור למכוניות... מחיפוש מהיר נראה לי שאני לא אמצא משהוא שם, זה לא גרמניה או מונאקו, אבל לא אפסיד אם בכל זאת אשאל פה, במקרה הכי טוב אני רק ארוויח . תודה.
הודעה אחרונה מאת O92, -
- 6 תגובות
- 695 צפיות
מישהו מכיר את החברה, החלקים שלהם אמינים ? אני צריך להזמין מחו"ל מפוח מזגן (INTERIOR BLOWER) לקאפה והמחיר באנגליה הוא 120 יורו. המחיר של "הלה" 190 יורו ו"מגנטי מרלי" 170 יורו. תהיה בעיה של התאמה בגלל שההגה בצד שמאל ? אגב, בארץ רוצים על החלק 3800 שקל לפני עבודה .
הודעה אחרונה מאת amir74, -
- 2 תגובות
- 710 צפיות
זה כבר קרה למישהו ?
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
אם היינו חיים בעולם קר ורציונלי, בו שיקולים פרקטיים - ורק הם - היו מכתיבים את בחירותינו, לא היה מקום למרצדס A קלאס - וגם לא לב.מ.וו סדרה 1, אודי A3, לקסוס CT200h ולעוד אי אילו מכוניות נוספות. שהרי אם אנשים פרקטיים אנחנו, כלום לא היו פוקוס או אוריס או גולף עונים על כל דרישותינו ממכונית קומפקטית - ועוד במחיר די סביר? למזלם של היצרנים ולשמחתנו אנו כחובבי רכב, עוד לא הזדכינו על האונה הימנית שלנו - ושיקולים רגשיים עדיין מעורבים ולעתים מנחים את הבחירות המוטוריות שלנו. הבחירה של נהגים במותג ורק אחר כך במכונית הביאה את יצרני היוקרה להשקיע בנישה הקומפקטית, לכל מי שגודלה של גולף מספק אותו די והותר. בהמשך, הבינו היצרנים כי לא רק בחובבי מותגים מדובר, אלא גם בצרכנים שמחפשים קצת י…
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
- 0 תגובות
- 540 צפיות
מתוך הכתבה:
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
- 6 תגובות
- 872 צפיות
האם שופט שקיבל דו"ח על שימוש בסלולרי בזמן נהיגה יפנה ליעוץ בפורום? האם הוא ינסה לשכנע את השוטר ש"בכלל לא דברתי" ? האם .. האם .. האם... אז לא. הוא בכלל לא מתווכח. בזמן האירוע מתקשר לחבר שלו, שהוא במקרה ניצב במשטרה, ומבקש ממנו לשוחח עם השוטר. ליבי לשוטר, כי אני לא יודע איפה הוא יהיה מחר. "השופט חאלד כבוב קיבל דו"ח וצלצל למפקד מחוז תל אביב ניצב אהרון אקסול, וביקש ממנו לשוחח בטלפון עם השוטר." נזכרתי בשיחת סמול טוק שהיתה לי פעם עם שופטת, כאשר באחת ההפסקות השיחה עסקה ב..סביח וגלגוליו. כאשר אמרתי לה שאצל סביח המקורי בנגבה ברמת גן חונים רק קצת על המדרכה והולכים לזלול, היא ענתה: כאשר אתה שופט אתה לא יכול לחנות אפילו רגע אחד עם גלגל עם המדרכה. אבל יש ויש, גם בין…
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- 8 תגובות
- 879 צפיות
שמתי לב שהכיול של הפאביה די אגרסיבי נניח לעומת אוקטביה או זה שבאיביזה, למשל בעליות בגיר סתם מושך סל"ד ולא מעביר הילוך ( במישור הוא מעביר הילוכים מאוד מהר) וזה עושה רושם שהרכב "כאילו" מתאמץ אז נניח כשיש עלייה רצינית אני פשוט מעביר לטיפטרוניק וכשאני עובר במעט את ה2000 סלד אני מעביר הילוך והרכב טס ואין בעיה עם זה מישהו יודע על מה אני מדבר? זה לא בעיה אבל השאלה שלי היא למה כיילו את הגיר לעבודה כזו לעומת רכבים אחרים עם אותו מנוע ואפילו כבדים מהפאביה?
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
עד עכשיו הייתי בין המגינים של ה DSG. היום הצטרפתי לסטטיסטיקה כשהרכב נתקע אי שם בצומת גולני לאחר שפשוט עבר לניוטרל באמצע נסיעה ויותר לא יצא משם. המתנה לגרר, גרירה למוסך - בהחלט "כיף" להתחיל כך את הבוקר. בהמשך היום עדכון שהגיר הלך (אחרי שעודכן בצורה יזומה לפני שבוע וחצי בטיפול 45000) ולא ברור מתי יוחלף עקב בעיות מלאי. אז כל אלה שקיטרו - אני מצטרף לחגיגה כי זה פשוט לא הגיוני שיקרה ברכב חדש. אז מה היה לנו פה: סקודה יטי מיולי 2011 שעשתה 46000 ק"מ 90% בינעירוני בנסיעה רגועה. כן לקחתי סיכון כשהלכתי על רכב קצת פחות שגרתי - האמנתי בקונצרן ובטכנולוגיה שלו, אך לצערי התאכזבתי כמו רבים אחרים. עברנו לרכב זה אחרי קורולה 98 ששירתה אותנו בנאמנות 13 שנים, 226000 ק"מ בלי בעיות. …
הודעה אחרונה מאת MaxN, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אם אני לא טועה המבצע הוא לשבוע. חשבתי לקנות מיכלי שמן ולאחסן במחסן לחודש עד חצי שנה (עד למועדי הטיפול ברכבים השונים). מספר שאלות: 1. האם במבצעים כאלה נפתרים בעצם משמן ישן ? כלומר מה אורך חיי המדף של שמן מנוע ? 2. האם תאריך הייצור מופיע על המיכל ? 3. מה לגבי שמן בלמים ?
הודעה אחרונה מאת אוטודיפו, -
-
לפי themarker, כן. http://www.themarker.com/dynamo/test-drive/1.2030592 מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת OLTURBO, -
כמה רכבי על יש בארץ? 1 2 3 4 6
מאת יוסי פרנקוס-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 80 תגובות
- 14.2 אלף צפיות
לפני כמה דקות ידידה שלי העלתה תמונה של פרארי FF לפייסבוק. אין לי מושג איפה היא ראתה אותה. לא היה לי מושג שיש רכב כזה בלבן, רק ידעתי על אחת אדומה. אז כמה רכבים על יש פה? אם אפשר, פירוט של הדגמים נכללים: אסטון מרטין, למבורגיני, פרארי, מזראטי, בנטלי, רולס רויס (למרות שזה לא רכב על) ועוד כמה מעניינים. מצ"ב תמונות גרועות מטלפון ישן שידידתי העלתה.
הודעה אחרונה מאת Notepad, -
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 203 אורחים (הצג רשימה מלאה)