Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הם בקושי מסתדרים עם 7 הילוכים, אז 8?! ועוד ברכב עבודה?! על זה נאמר - כל טוב!

למען ההגינות יש לציין כי מדובר על תיבה פלנטרית מתוצרת ZF ולא DSG.

בכל אופן, לא רואה הגיון ברכישת רכב עבודה במחיר כזה מיבואן כזה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
מניסיון שלי עם התחום ולא מעט טנדרים שרובם היילקסים וחלקם איפונים, הכל בעסק משפחתי.

אני יכול לומר לך שלקוחות של הרכבים האלו אין סנטימנטים לסמל.

הכלי צריך לעבוד!!!!

לא מעניין עם הווישר עובד לבד שיורד גשם, וגם לא מעניין עם הדשבורד מחומר רך ולמטף.

שאתה מעלה שלושה פועלים הספסל האחורי, לא מעניין אותך עם הפתור נעים למגע, מעניין אותך שהוא יעבוד באותה צורה גם עוד 10 שנים.

תוסיף לזה את סיפורי הזוועה של השירות של היבואן, זה לא אוטו שיכול לשבת במוסך שבוע שבועיים כמו מקרים שהיו פה עם השרות של היבואן.

גם יום זה הרבה.

אנחנו הינו עושים טיפולים בעסק לבד, בשביל לא לפספס ימי עבודה.

מחיר החלקים גם הוא מרכיב.

הרכבים שלנו עבדו קשה, לא מעט פעמים בהעמסה היה נשבר פנס אחורי.

בהיילקס היתה מחילף רק בקאלית 65 ש"ח, באיפון 380 ש"ח (כל הפנס כיחידה אחת)

להכל יש משמעות.

אני רוצה לראות את הפרצוף של בעל עסק שבא לבדוק שמן בבוקר לפני שהוא יוצא ועף לו השרוול של המדיד יחד עם המדיד שמן (כמו בגולף 4)

אם הרכב היה טוב אז עוד 20-30 אלף שקל זה לא הרבה.

גם היום אנשים מוכנים לשלם על היילקס בן 10 לפעמים גם מחיר כפול מטנדר אחר (שוב מניסיון)

אם הוא לא היה טוב במכלול הדברים, שזה אמינות (שזה כולל גם חוסן), שרות וחלפים הוא לא יחזיק מעמד.

וגם המחיר שלו ביד 2 יצנח.

הסמל מעניין את חברי הפורום, בעלי הגולפים שמתגאים בעבר.

בכל מקרה שהיה בהצלחה.

פלג - אהבתי מאוד את התגובה שלך!

היא מסבירה מצויין את זוית הראיה של עיקר הקליינטורה של הרכבים האלו - אשר שונה מאוד מזו של רוכשי הפרייבטים.

מנגד, היא מסבירה לי את זוית הראיה שלך כמשתמש ברכבים כאלו על פרייבטים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
למען ההגינות יש לציין כי מדובר על תיבה פלנטרית מתוצרת ZF ולא DSG.

בכל אופן, לא רואה הגיון ברכישת רכב עבודה במחיר כזה מיבואן כזה.

ומדוע כך? האם גיר כזה מראש לא תוכנן לעבושה קשה ולכן לא שותלים אותו בטנדר?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

על פניו גם לי נשמע קצת יקר אבל יצא לי לנהוג על הרכב הזה כמעט שבועיים באירופה, כביש ושטח והוא רמה אחת לפחות מעל כל הפיקאפים שיש כיום. מנוע חזק ונמרץ, תא נוסעים ברמה של רכב משפחתי (שאלה גם באיזה רמת גימור יביאו אותו) והעבירות שלו בשטח היא מצוינת. יש לא מעט אנשים שצריכים טנדר פתוח אבל גם מתבאסים מהספרטניות של תאי הנוסעים של ההיצע כיום, ומי שחשוב לו גם תא הנוסעים לשבת כמו בן אדם, יכול להיות שיסכים גם לשלם את ההפרש. בכל מקרה, לכשעצמו, מדובר ברכב מצוין. לגבי המחיר וההתעניינות, ימים יגידו.

פורסם
ומדוע כך? האם גיר כזה מראש לא תוכנן לעבושה קשה ולכן לא שותלים אותו בטנדר?

בהנחה שמדובר על הגיר הפופולרי של ZF שמושתל בשלל רכבים (פורשה, ב.מ.וו, מאזרטי, ג'יפ ועוד רבים) אז מדובר על גיר מאוד מוצלח וככל הנראה גם אמין.

ברור שלא יתקינו כאן DSG7 יבש, הוא לא יוכל להתמודד עם כמות המומנט וגם אם יכל, מוניטין האמינות של הDSG7 לא היה מסייע למכירות של רכב מסוג זה, בלשון המעטה.

למה לא DSG רטוב? ראשית אני חושב שגם פולקסוואגן מאמינים כי ברכב זה ניתן להסתפק בהעברות הילוכים מעט איטיות יותר של תיבה פלנטרית, שנית ייתכן ומבחינת עלויות התיבה של ZF אינה עולה יותר ואולי אף פחות מתיבת DSG, ולבסוף ייתכן כי פולקסוואגן בוטחים ב-ZF יותר מאשר ב-DSG מתוצרתם (מבחינת אמינות ועמידות) עבור רכב מסוג זה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

זה דבר ידוע שרובוטיים פחות טובים בשטח מפלאנטריים

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
על פניו גם לי נשמע קצת יקר אבל יצא לי לנהוג על הרכב הזה כמעט שבועיים באירופה' date=' כביש ושטח והוא רמה אחת לפחות מעל כל הפיקאפים שיש כיום. מנוע חזק ונמרץ, תא נוסעים ברמה של רכב משפחתי (שאלה גם באיזה רמת גימור יביאו אותו) והעבירות שלו בשטח היא מצוינת. יש לא מעט אנשים שצריכים טנדר פתוח אבל גם מתבאסים מהספרטניות של תאי הנוסעים של ההיצע כיום, ומי שחשוב לו גם תא הנוסעים לשבת כמו בן אדם, יכול להיות שיסכים גם לשלם את ההפרש. בכל מקרה, לכשעצמו, מדובר ברכב מצוין. לגבי המחיר וההתעניינות, ימים יגידו.[/quote']

אני כבר לא מעט זמן לא מייחס יותר מידי חשיבות לתגובות שלך בכל מה שקשור לקונצרן VW.

אתה לא אובייקטיבי והתגובות שלך מאוד חשודות בעניין.

אבל אני חייב להגיב לשטות הזאת שכתבת "כביש ושטח הוא רמה אחת לפחות מעל כל פיקאפים שיש כיום".

נעזוב לרגע את נושא הכביש.

4 שנים היה לי איפון 4X4, שמונה שנים היה לי היילקס 4X4 (זאת שבסימלון) ועכשיו אני עם פראדו כבר 3 שנים.

היום אני בעיקר מטייל, בתקופה של היילקס שהיתי רווק היתי נוסע גם דרומה לעלות איזה מעלה וחוזר.

וגם יום אני לא יכול לקבוע כביעה כזאת נחרצת לגבי אחד הרכבים (חוץ מיזה שהאיפון נחות מהם), אז בטח לא עם רכב שנסעתי בוא כמעט שבועיים.

דיונים על יכולות שטח תמצא בלי סוף על ידי המקצוענים בתחום ועדיין לא יכולים לקבוע את מה שאתה קבעת כל כך מהר.

אל איזה שטח אתה מדבר?

בשטח טכני הוא יותר טוב מהיילקס 97> בעל שני סרנים חיים ונעילה אחורית נשלטת? אין סיכוי, בדיונות בטוח שכן.

אתה יודע מהלכי מיתלה? גמישות שילדה? חלוקת משקל? איזה שיפורים קיימים בשוק ( שזה לא פחות חשוב) ועוד...

אלו לא דברים שתמצא בפרוספקט אם כבר אתה הולך לחפש.

כמה צריות הספקת כבר לשבור במשך השבועיים האלו כדי לקבוע שהם מספיק חסונות?

בקיצור, תגובה מגמתית ולא אמינה מפחינתי.

פורסם

רכב נישה לקבלנים, שהיום מתגלגלים בלנד-קרוזר/פאגרו/טוארג.

המחיר- זה פולקצווגן אין מה לעשות, טלא נראה לי שיש מקום להשוואה עם חיות עבודה סטייל האנטר/דימאקס/ויגו

לדעתי דיי יצליח.

SCANSPEAK

פורסם

התחום הזה מאוד ישתנה בשנים האחרונות.

ביטול קיזוז המע"מ על טנדרים קלים צמצם מאוד את פער המחירים בין סילברדו\F-350 לבין טנדרים קטנים, האנטר/דימאקס/ויגו וכו'.

ההבדל הוא לא רק בקניה, שזולה משמעותית אלה בכל ההוצאות השוטפות.

וטנדרים הקלים נופלים די באמצע.

אז נכון שהסילברדו\F-350 לא חסרים חסרונות (גודל, צריכת דלק, רישיון ג')

העניין שהיום קבלן קונה טנדר כזה הוא לא שונה (מפחינת העסק) מקניית לנד-קרוזר/פאגרו, למעט המחיר.

גם שיטת העבודה של הקבלנים שונה היום אבל נעזוב את זה.

קבלן שקונה לאנד קרוזר ועגלה, מקבל רכב עבודה מפנק (שנינו עוד לא פגשנו את האמראוק אבל בוא נצא מנקודת הנחה שהוא לא יותר מפנק מהלנד קרוזר, מה לעשות הוא עדיין רכב עבודה שמיועד לנסוע עם כמעט טון בארגז)

ובנוסף מקבל רכב משפחתי (7 מושבים למי שזה חשוב) נוח ונעים.

(אגב, זה המקרה אצלנו)

המצב הזה יצר ירידה בכל שוק הטנדרים מהסוג הזה.

גם אנחנו לדוגמא

בשנת 96 קנינו טרנו חדשה, בזמנו זה היה הוצאה מוכרת בעסק, אחרי 10 חודשים הוא ניגנב.

בשנת 97 הטרנו (ג'יפים בכלל) לא היה מוכרים בעסק, ומה שעשינו זה לקנות איפון 4X4, שאגב היה זוועה בתור רכב משפחתי (מה שהטרנו עשה לא רע) אבל לא ניתן להשוות אותו לטנדרים של היום

היום שגם הטנדרים האלו לא מוכרים בעסק עוברים לאופציות אחרות...

בשנים האחרונות נמאס לנו מנושא הטנדרים, ועברנו ללאנד קרוזר ועגלה שצריך.

אכן מעניין לראות מה היה בהמשך

• תוכן חדש...