Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עם זכרונות ילדותכם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיז׳ו 504 סטיישן 2.0 ידנית (הילוכים בצד ההגה) שהורי הביאו כשעשו עליה ב77...

זה היה הרבה לפני שזה הפך לרכב הפופלארי בשטחים...

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סובארו FF1 שנת 1973

נסעה לכל מקום

עלתה את הקסטל, ירדה את סדום

וכשהיה חם היינו פותחים חלון.

ואם פתאום גימגמה, אבא היה פותח את מכסה המנוע ומתקן הכל. חבל שהיום הוא כבר לא מסתדר עם הקודנית.

בדיוק כמו בתמונה, רק בצבע חום.

subaru_ff1_yellow_1971.jpg

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם

כזה:

960.jpg

מוסקוויץ' 1500 מודל 1978. היה שייך לסבא שלי, בפועל אבא ודוד שלי עשו עליו משמרות. כשעלינו לארץ, נשאר אצל הדוד שלי באוקראינה, נמכר סביב שנת 2005 כשהוא יד ראשונה. במהלך חייו עבר שיפוץ מקיף פעם אחת, במהלך השיפוץ הזה נסע כשהוא חצי מפורק (כי החלב/בשר/ביצים/ירקות לא יובילו את עצמם לשוק).

תמיד תוקן בכוחות בעליו בגראז' (היה גראז' עם בור טיפולים), חוץ ממקרים שדרשו ציוד מיוחד, ואז בקומבינה לא קומבינה (ובין בקבוק לארגז וודקה) הושג אישור להשתמש בליפט במוסך.

זכור לי שפעם אחת נשבר מוט הגה, והיה צריך כל 5 מטר לתת בעיטה בגלגל כדי שיישאר ישר (גרר? שטו טאקויה גרר?).

עוד רכב - הרכב הראשון שלי, סיטרואן ZX שלוש שלתות שחורה מודל 1994, נרכש ב2006, הוחלף אחרי כעשרה חודשים כי היה צורך ברכב אוטומטי בבית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רנו אקספס שנת 89׳ עם הסאנרוף עבודה ורשת של ניידת אמריקאית בין התא מטען לנוסעים מקדימה. מיותר לציין שמושבים מאחורה היו מותרות.

לאחר מכן התקדמנו לשנתון 92׳ עם הספסל האחורי והסאונד המיוחד של האקספרס.

לימים היה לנו גם את המודל עם השני ספסלים, בכל זאת ארבעה ילדים.

תמיד חלמתי לנהוג ברנו הזאת, לצערי הן שבקו חיים הרבה לפני שהוצאתי רישיון.

פורסם

לא יודע למה, אבל יש לי איזה געגוע לסובארו אימפרזה שהייתה להורים שלי. (2003-2007)

אוטו ספרטני, חלש, שותה מלא דלק, אבל לא יודע למה אני מתגעגע אליו.

כשהוצאתי רישיון חשבתי לרכוש אחת משומשת עם מנוע 2.0.

לא יודע מה חשבתי לעצמי, ואיך הייתי עומד בצריכת הדלק.

בדוגרי, אוטו לא משהו. נכון, אוטו מאוד אמין ופשוט לתחזוקה, אבל חוץ מזה לא טוב בכלום. בטיחות חלשה, אין אבזור ממש, צריכת דלק גבוהה מאוד.

עכשיו הגעגוע פחת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חלק גדול מהילדות שלי העברתי במושב האחורי של וולבו 144 - החל ממודל 69' שאיתה נסענו בשבת חורפית לרמאללה ושכם, דרך 70' שהיתה מוזרקת וכלה בסטיישן 73'.

ולכן כשניכנסתי שנית לתחום האספנות, אך טיבעי שחיפשתי את זכרונות הילדות שלי, ולכן קניתי 144 שנת 73', שמשרתת אותי נאמנה.

שיפוץ הוולבו 012.jpg

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
סובארו שנת 82 בצבע תכלת

אכן! סובארו 82 עם הפנסים העגולים בצבע אפור. שתתה ק"מ ע"ג ק"מ, עדיף עם נוף צפוני של הכינרת/מסעדה (massade)/רמת הגולן (הגדר הטובה, קוניטרה).

אוי איזה נוסטלגיה מימי הגן בערך... :-D

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

לא בארץ ללא ספק זה (רכב כזה בדיוק היה לאבא שלי)

ZAZ-968_c6b25.jpg

ובארץ זה (רכב מסוג הזה היו רק שתיים בארץ, האחת לא שרדה, כך שלאבא שלי היה רכב יחיד מסוגו בארץ):

19448131.jpg

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פיאט 600D מודל 1964, נקנה חדש מהוברה וכעבור שבוע אבא שלי עשה אתו סלטה של 720 מעלות (שני גלגולים שלמים). יצא בלי שריטה, למרות שזה היה לפני שחגורת הבטיחות נעשתה אבזר סטנדרטי. כל עליה לירושלים או צפת נגמרה בהחלפת רצועת רדיאטור (מניפת הרדיאטור הופעלה עי לדי רצועת האבזרים, לא מנוע חשמלי) בצד הדרך. נמכרה כעבור 5 שנים והבוחן ב-מ.מ.מ. לקח את אבא שלי הצידה ואמר לו - אני יודע שהמכונית עברה תאונה קשה, אתה טועה שאתה מוכר אותה.

צביפר - מה זה הרכב האדום? בקוים כלליים הוא מזכיר את הפרינץ 4 שהחליף את הפיאט ההיא. רכב מקולל שהיה נתקע במקומות הפחות פויים, בדרך כלל כיון שאחת מכיפות הפלאגים היתה קופצת מהמקום ואי אפשר לנסוע על צילינדר בודד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא בארץ ללא ספק זה (רכב כזה בדיוק היה לאבא שלי)

ZAZ-968_c6b25.jpg

מסביר את החיבה שלך למרצדסים

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הרכב שגדלתי איתו היה פורד קורטינה 1980 MK5 גיר אוטו׳ צבע זהב מטאלי עם תריס שחור בשמשה האחורית של דוד שלי והרכב הזה היה הזו** של המשפחה.

כולם נסעו איתו לכל מקום מטירת הכרמל לירושלים,טבריה,תל אביב ללא השקעה ופעם בשנה הרכב היה נשטף

וזה היה בפסח הרכב הזה היה נוסע נון סטופ מוביל בלוקים ושקיי מלט (כאשר דוד שלי שיפץ את הבית)

כמובן שבחורף היתה חדירת מים לרכב ובאזור החלונות היו רקבונות שלא סודרו ולבסוף הרכב נמכר תמורת 5,000 ₪

כמובן שהזכרונות לא עזבו אותי ורכשתי לפני שנה אחת מודל 82 גיר רגיל 5 הילוכים במצב מעולה ללא רקבונות.

כמובן שאם משהו ניתקל בפורד קורטינה מודל 80 בצבע זהב עם תריס מאחור אני אשמח לדעת מה עלה בגורלה

לכו תדעו אולי היא עוד נוסעת ואני אקנה אותה בחזרה.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

בעיקר שניים, הראשון :

opel-ascona-c_a7c85.jpg

והשני :

Opel_Vectra_2000_1989-1992.JPG

אבל אני יותר זוכר את הוקטרה, כמו בתמונה, אחרי מתיחת פנים, היה לה אותו צבע , זה נראה מאוד יפה בשמש! ( היה מלא ברק! יותר מהתמונה)

:wink:

פורסם

עד שנת 91 ההורים שלי נסעו בפיג'ו 404 מודל 69.

אני זוכר שהם מכרו את הרכב כשהייתי בן 9 בערך , המחירים שהציעו להם היו סביבות ה1000-1500 ש"ח.

יש לי זכרונות ילדות איך כל בוקר במשך כמה דקות אבא שלי מנסה להניע את הרכב ואחרי שהוא מונע הוא נכבה:-)

אחרי זה עברנו לסובארו DL שנת 85 , שחרשה את הארץ עד שנגנבה בשנת 98.

פיג'ו40400.jpg

סובארו.jpg

פורסם

ZAZ-968_c6b25.jpg

יש כזו בארץ, יובאה כרכב אספנות לפני כשנה לערך.

זו ZAZ, מכונית אוקראינית שהתבססה על הפרינץ 4 הגרמנית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אלפתא 79 עם חלונות חשמל! שהובילה אותי לחטיבה.

אופל קאדט צהובה מודל 82 של אמא. בעיקר בחניה

ואאודי שנות משנות ה70 שאבא נתן לי לנהוג בה בגיל שאסור לנהוג. ואם אני חוזר אחורה עוד לאמא היתה קונטסה...

וחיפושית בשותף עם הדודים שהיו שכנים שלנו...

איפשהו באמצע היתה ולוו ששרקה והיה לה קלטות גדולות של הגששים.

מוכן לחזור בכל רגע נתון לכל אחת מהן.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תוכן חדש...