Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה לאילת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני רוצה לנסוע לאילת עם הרכב שלי, יש לי שברולט אופטרה 05, עכשיו כמו שידוע לכם קשה לאוטו הזה לסחוב בנסיעות לירושלים (הכוונה בעליות) ויש לי קצת חשש מהנסיעה הזאת. אני מודה ומתוודה שאני בור בעולם הרכב ולכן אני מבקש עצת חכמים :)

האם אתם חושבים שהאוטו ישרוד את הנסיעה הזאת?

את הדרך בדקתי לפי הוויז והוא נתן לי מסלול דרך מצפה רמון זאת דרך מומלצת?

כאמור אין לי הרבה ניסיון בנסיעות ארוכות, אני אמור בשלב מסויים להוריד הילוכים??

בקיצור נסו לתת לי כמה שיותר מידע חיוני...

תודה רבה והמשך יום טוב!

פורסם

דרך מצפה רמון היא דרך מומלצת - אבל יש לך עליות בדרך חזרה :lol:

הילוכים רצוי שתוריד בירידות ארוכות, לא בעליות.

:turn-l:
פורסם

אני לא "קונה" את המשפט הזה "לא סוחב בעליות", כנראה שאתה לא מנוסה בנהיגה ברכב ידני.

לפני פחות משנה נסעתי לאילת עם רכב בן 19, מנוע 1,250 סמ"ק עם מזגן + חבר + ציוד ועוד עקפתי רכבים מודרניים.

אם אתה לא "סוחב" בעליה, כנראה שאתה לא בהילוך הנכון, רמז: למשוך הילוך לא יגרום לסוף העולם בשואה גרעינית, רק יעשה קצת יותר רעש וישתה יותר דלק

כבר חתמתי...

פורסם

מה הכוונה מתקשה בעליות?

אם הכוונה דורש סל"ד גבוה בחלק מהדרך ומתקשה לשמור על המהירות כמו בכביש מישורי - תנוח דעתך, הכל תקין.

אם אתה לוחץ על הגז והאוטו ממש מתקשה פיזית לטפס בעליה: יש לך בעיה ברכב, פנה לתת-פורום טכני.

אם אין נזילות שמן ומערכת הקרור תקינה (אין איבוד ואין סתימות) ויש מספיק דלק, ולחץ האוויר בצמיגים תקין ונבדק כשהצמיגים קרים סמוך לתחילת הנסיעה (אפשר גם יום לפני), והאוטו נבדק במבחן כשירות שנתי, יש רשיון בתוקף, וביטוח, רצוי גם מנוי גרירה על כל מקרה - אין שום סיבה בעולם שהרכב לא יעמוד בנסיעה לאילת.

גם דרך דימונה וגם דרך מצפה, הדרך מישורית ברובה, יש מעלות/מורדות לא יותר מדי ממושכים.

יש שלט אזהרה (משולש אדום) עם קו משופע שנראה כך:

i42.jpg

שאחריו חובה לשמור על הילוך נמוך!

יש 2 תמרורי עצור מפתיעים יחסית, בסוף ירידה תלולה: בצומת הנגב ובצומת קטורה.

תהנה!

פורסם

אז קודם כל, בקשר לנושא העליות בדרך לירושלים :

קראתי פה בעבר(הרחוק) על זה שהדגם הספציפי הזה של שברולט מתקשה בנסיעה באיזור הזה ואכן כשנסעתי כמה פעמים לירושלים לא הצלחתי לעלות ליותר מ40 קמש.

בקשר לתקינות הרכב, אני מטפל בו רק במוסך מורשה של UMI ובלי נדר אני עושה לו טסט שבוע הבא אז יבדקו את הכל.

ותודה על האזהרה בקשר לשילוט בדרך זה באמת עוזר ואם יש עוד משהו שאני צריך לדעת זה הזמן להגיד :)

(והרכב אוטומטי)

פורסם

אם קשה לך בעליות סימן שאתה לא מנצל את הרכב כמו שצריך. רמז ראשון - יש למנוע טווח סל"ד גם מעבר ל-3000. רמז שני - לחיצה בריאה על הדוושה תוריד הילוך, תעלה סל"ד ותשפר סחיבה. רמז שלישי - גם אם המנוע רועש, זה לא אומר שהוא עומד למות. יש לו מנתק הצתה בשביל למנוע נזק.

אני מבין שהמשפט "תלמד לנהוג" נשמע מתנשא ומצטער מראש, אבל אם אתה לא יכול לעבור 40 קמ"ש בירושלים עם משפחתית 1600 מהשורה, משהו תקול בסגנון הנהיגה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כשנסעתי כמה פעמים לירושלים לא הצלחתי לעלות ליותר מ40 קמש.

40 קמ"ש?! או שאתה סומך יותר מדי על התיבה האוטומטית (שככל הנראה ולא עושה שיקולים נבונים, גם עם רגל ברצפה), או שבאמת יש תקלה רצינית ברכב.

פורסם
אם קשה לך בעליות סימן שאתה לא מנצל את הרכב כמו שצריך. רמז ראשון - יש למנוע טווח סל"ד גם מעבר ל-3000. רמז שני - לחיצה בריאה על הדוושה תוריד הילוך, תעלה סל"ד ותשפר סחיבה. רמז שלישי - גם אם המנוע רועש, זה לא אומר שהוא עומד למות. יש לו מנתק הצתה בשביל למנוע נזק.

אני מבין שהמשפט "תלמד לנהוג" נשמע מתנשא ומצטער מראש, אבל אם אתה לא יכול לעבור 40 קמ"ש בירושלים עם משפחתית 1600 מהשורה, משהו תקול בסגנון הנהיגה.

מעולם לא טענתי שאני שומכר. אנ דווקא לחצתי בלי בושה וחשש על דוושת הגז והוא עלה אל מעבר ה3000 אבל הוא פשוט לא סחב.

פורסם

היה לי את אותו רכב, מאותו שנתון, וכל יום הייתי עושה את העליות של ירושלים.

הרכב אף פעם לא הראה בעיות סחיבה, גם לא עם 5 נפשות בתוך הרכב.

לתת לחיצה בבת אחת על דוושת הגז (עד הסוף) זה גם לא נכון, אז שים לב שאתה לא עושה את זה, המנוע פשוט יחנק.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

ותודה על האזהרה בקשר לשילוט בדרך זה באמת עוזר ואם יש עוד משהו שאני צריך לדעת זה הזמן להגיד :)

(והרכב אוטומטי)

בכניסה ממכתש רמון (אחרי מצפה רמון, וביציאה מהמכתש) יש כמה סיבובי עקלתון: השניים הראשונים לא רציניים, השלישי הוא מסוג עקלתון ומחייב האטה משמעותית.

אל תאכל ארוחה כבדה לפני הנסיעה ותכנן 2-3 הפסקות קצרות בדרך במקומות בטוחים.

הכי טוב שתבצע חיפוש בפורום, כל שנה יש כמה שאלות בקשר לדרך לאילת!

פורסם

לתת לחיצה בבת אחת על דוושת הגז (עד הסוף) זה גם לא נכון, אז שים לב שאתה לא עושה את זה, המנוע פשוט יחנק.

רכב אוטומטי עם גיר פלניטרי, מה הבעיה (אם שמן המנוע הגיע לטמפ' העבודה) לתת לחיצה עמוקה על הגז אם צריך? (מלבד הבזבוז העצום של דלק כתוצאה מהפעולה הזאת)

יש הסכם בין הנהג לגיר האוטומטי שבעת לחיצה עמוקה על הגז, הגיר מוריד הילוך, שניים אם צריך, והמנוע לא נחנק!

פורסם
רכב אוטומטי עם גיר פלניטרי, מה הבעיה (אם שמן המנוע הגיע לטמפ' העבודה) לתת לחיצה עמוקה על הגז אם צריך? (מלבד הבזבוז העצום של דלק כתוצאה מהפעולה הזאת)

יש הסכם בין הנהג לגיר האוטומטי שבעת לחיצה עמוקה על הגז, הגיר מוריד הילוך, שניים אם צריך, והמנוע לא נחנק!

אומנם זה היה לפני כמה שנים, אבל אני זוכר שברגע שהייתי מנסה ללחוץ על דוושת הגז במכה אחת עד הסוף, המנוע פשוט היה נחנק, ורק אחרי כמה שניות מתחיל להאיץ (בניגוד ללחיצה בהדרגה מסויימת).

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

יש גירים שלוקח להם 2 שניות להגיב, אבל לחיצה עמוקה על הגז, בחלק מהמכוניות עד הסוף, זו פעולה שמסמנת לגיר להוריד הילוך (אם כי הורדה ידנית אפשרית ואף עדיפה, גם בתיבות האוטומטיות שהן לא טיפטרוניק!)

פורסם

יש לי חבר שיורד 4-5 פעמים לאילת עם אופטרה והכל סבבה.

יש לי אינפיניטי-אני יכול לרדת לאילת? :lol:

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

יצא לי לנהוג על אופטרה כמה מאות ק"מ בימים האחרונים.

מעבר לזה שהרכב חרא עם מראות בלתי אפשריות, דווקא כוח מנוע לא חסר.

אם אתה לא מצליח לעבור 40 קמ"ש בעליה, אל תיסע לאילת אלא למוסך כי הרכב אינו תקין.

אנקדוטה - עליתי את הקסטל ב-70 קמ"ש עם דייהטסו קורה שנת 88 - 850 סמ"ק 40 כ"ס, שני אנשים + מעט ציוד. אם רכב מודרני לא יכול להשתוות לזה, הוא כנראה תקול.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תוכן חדש...