Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין שום סיבה שבעולם שתהיה לרכב ירידת ערך יותר גבוהה בגלל שתיבת ההילוכים בו הוחלפה ע"י היבואן לחדשה.

לרכב הולכת להיות ירידת ערך יפה מאוד באותה שנייה שתיגמר האחריות הזו. בדקת כמה עולה להחליף קלאצ'ים/ מכאטרוניק/ חרטאטרוניק ועוד כל מיני בתיבה?

ככה שכל עוד יש אחריות אז כלכך בעיה (זאת אומרת יש. אבל ניחא) אבל ברגע שהיא תיגמר מי יקנה ממך את הרכב? כדי שהתיבה תמות ואתה תשלם 15K לתקן אותה? ומה יקרה אם ערך הרכב יגיע ל30-40 אלף? זה טוטאלוס התיבה הזו?

אני מקווה שיפתרו את העניין הזה אחת ולתמיד. מסכנים כל מי שקנה רכב עם תיבה כזו וניתקע.

אבל דבר אחד אני לא מבין. איך יכול להיות שהDSG6 עובד נהדר וללא תקלות. ולעומתו הDSG7 מת כל יומיים? (ההקצנה בכוונה) הרי בגדול זה אמור להיות אותו גיר. נכון יש עוד חלקים זזים אבל בגדול זה אמור להיות אותו דבר (בטח בחברה שעושה גיר כזה כבר עשור).

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הלך לך הגיר - הלך לך מכהטרוניק (מחשב הניהול של התיבה).

עוד אחת מהמחלות הידועות והמוכרות של התיבה הזאת (DSG7), נוסף על הקלאצ'ים.

קרה לפני יומיים לחבר בלאון 1.8TSI שלו (רחוקה מלהיות סטנדרטית) שגמעה כמעט 60K ק"מ.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אבל דבר אחד אני לא מבין. איך יכול להיות שהDSG6 עובד נהדר וללא תקלות. ולעומתו הDSG7 מת כל יומיים? (ההקצנה בכוונה) הרי בגדול זה אמור להיות אותו גיר. נכון יש עוד חלקים זזים אבל בגדול זה אמור להיות אותו דבר (בטח בחברה שעושה גיר כזה כבר עשור).

זה בכלל לא אותו גיר. ב-DSG6 יש קלאץ' "רטוב" ויש צורך להחליף שמן גיר כל 60K ק"מ אם אינני טועה. ב-DSG7 הקלאץ' יבש ואין צורך להחליף שמן. הבעיה שבכל הדגמים הבסיסיים שאחרי התקופה של גולף 5 שמים את ה-DSG7 הבעייתי וDSG6 מגיע רק בדגמים היקרים כמו GTI למשל או פאסאט 2 ליטר דיזל.

פורסם
וואי איזה דיכאון.

טוב... אני אעדכן מתי יקרה אצלי, כרגע אני ב 2000 ק"מ

נראה לי הגיוני שבגולף 7 הבעיות כבר נפתרו, אבל זה ההגיון שלי, ההגיון של פולקסוואגן אולי עובד אחרת לצערך :wink:

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לרכב הולכת להיות ירידת ערך יפה מאוד באותה שנייה שתיגמר האחריות הזו. בדקת כמה עולה להחליף קלאצ'ים/ מכאטרוניק/ חרטאטרוניק ועוד כל מיני בתיבה?

חוק ברזל אומר שרכב מאבד כחצי מהערך שלו בשלוש שנים הראשונות.

ייטי DSG עולה כמה? 140?

אז ב2014 היא תהיה שווה 70, אחרי זה עוד 10% בשנה? אז 57K~

בשנת 2016 יהיו מספיק ייטי/כל-רכב-אחר-עם-DSG7 מושבתים מתאונות ולא תהיה בעיה להשיג גיר מפירוק עם ק"מ סביר.

אולי אתה יותר מדי פסימי, ואני יותר מדי אופטימי, אבל סביר להניח שהאמת נמצאת איפשהו באמצע.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בשנת 2016 יהיו מספיק ייטי/כל-רכב-אחר-עם-DSG7 מושבתים מתאונות ולא תהיה בעיה להשיג גיר מפירוק עם ק"מ סביר.

אולי אתה יותר מדי פסימי, ואני יותר מדי אופטימי, אבל סביר להניח שהאמת נמצאת איפשהו באמצע.

המכטרוניק מותאם ספציפית לכל מכונית, והזמנה של מכטרוניק חדש נעשית ע"פ מס' השלדה של המכונית, מה שאומר שאם לא תקום מעבדה שתצליח "לפצח" את הקוד, מכטרוניק אי אפשר יהיה לקנות מפירוק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

את זה לא ידעתי, באמת חבל.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
המכטרוניק מותאם ספציפית לכל מכונית, והזמנה של מכטרוניק חדש נעשית ע"פ מס' השלדה של המכונית, מה שאומר שאם לא תקום מעבדה שתצליח "לפצח" את הקוד, מכטרוניק אי אפשר יהיה לקנות מפירוק.

זאת אומרת שכל רכב שצריכים להחליף לו, צריכים להזמין ולחכות עד שיגיע?

לכן הם לא מחזיקים מלאי של זה?

למה בעצם זה שונה בין רכבים זהים, מה ההבדל בין זה לכל חלק אחר?

פורסם

ועדיין, לדעתי הרכב עדיף על הרבה אחרים עם תיבות סטנדרטיות. מצידי להחליף פעם בשנה ולנסוע עם DSG מאשר עם משהו אחר.

נ.ב.

אני עדיין מחזיק אצבעות שזה לא יקרה :|

כרגע הרכב גמע כ9900 ק"מ.

פורסם

נשאר לי רק להתפלל גם שאצלי ימשיך לעבוד כרגיל,

כרגע כ-5,300 ק"מ בלבד אבל בהחלט מפחיד ומתסכל לשמוע סיפורים כאלו. כאשר הגיר עובד הוא נפלא, כאשר לא...זו בעיה :-)

פורסם

?? ככל הידוע לי אמנם נדרש קידוד אבל היחידה עצמה זהה בכל התיבות , אתה יכול להרחיב מה כוונתך להזמין מראש ? יחידה פר דגם או פר מכונית?

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

פר מכונית.

לעובד שלי היתה גולף 09' וכשהמטרוניק שבק חיים (איבוד קו הילוכים) הזמינו עבורה מכטרוניק מגרמניה.

3 שבועות המכונית "מאושפזת" במוסך.

לטענת המוסך כל מטרוניק מקודד למכונית ספציפית, אם כי אני מניח שלא אמורה להיות בעייה לפרוץ את הקידוד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
חוק ברזל אומר שרכב מאבד כחצי מהערך שלו בשלוש שנים הראשונות.

ייטי DSG עולה כמה? 140?

אז ב2014 היא תהיה שווה 70, אחרי זה עוד 10% בשנה? אז 57K~

ונגיד שכן.

הגיר הזה לא מחזיק 20-30 אלף גם שהוא חדש אז אתה עוד רוצה לקנות אותו מפרוק.

בהצלחה.

פורסם
פר מכונית.

לעובד שלי היתה גולף 09' וכשהמטרוניק שבק חיים (איבוד קו הילוכים) הזמינו עבורה מכטרוניק מגרמניה.

3 שבועות המכונית "מאושפזת" במוסך.

לטענת המוסך כל מטרוניק מקודד למכונית ספציפית, אם כי אני מניח שלא אמורה להיות בעייה לפרוץ את הקידוד.

אני די בטוח שאתה טועה , מכיר כמה מקרים שהוחלף מכטרוניקס באותו יום של כניסה למוסך ,חבר לעבודה לפני שבועיים לדוגמא , ובכלל יש כרגע קמפיין יזום להחלפה של המכטרוניקסים , אנשים מגיעים ומחליפים , בעבר חיכו הרבה בגלל בעיות מלאי

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...