רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
דברי ראש הממשלה - "אחרי הסלולר והשמיים הפתוחים נביא בשבוע הבא רפורמה להוזלת כלי רכב פרטיים בישראל ואחריה תבוא רפורמת ענק בנמלים בישראל ואחר כך נוזיל שורה של מוצרים" בהחלט יהיה מעניין לשמוע מה בתכנון, מה אתם חושבים יש למה לצפות? מקור - http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000838632#fromelement=hp_firstarticle
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן חברים. עד כמה שלאחרים זה יישמע מצחיק- חלקכם לא יבינו מה השיקול ה''מטומטם'' הזה (אני ממש לא חושב ככה ואפילו מתרגש רק מהמחשבה), וחלקכם יגידו ''עד אז ירחם השם'' אבל עדיין, לפעמים עוברות לי מחשבות כאלו בראש לשמור את הרכב הנוכחי שלי (קנגו 09) לאספנות בעוד כמה עשרות שנים. מדובר ברכב אהוב מאוד ששמור בקפדנות ובפדנטיות יתרה עד כדי שאנשים בטוחים שאני לא כל כך בריא בנפשי (סיפור שבוודאי מוכר לחלקכם ), ולא פעם עולה לי מחשבה אם לשמור או למכור בבוא היום. הראש לפעמים מבין שאולי כן למכור ופשוט להתקדם ולפתח קשר חדש ואהבה חדשה לרכב אחר והלב? הלב כבר כעיקרון החליט. חשבתי באופן היפותטי אם ואולי ארצה, איך כלכלית זה יתפאשר? אם במידה ואקפיא לרכב רשיונות ואאחסן אותו …
הודעה אחרונה מאת RON23, -
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
המקום יחסית נידח בפורום - אבל ההצעה נראית מדהימה - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3853211#post3853211 מישהו יכול לתת פרטים - מי המוכר? מה רמת האבזור?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
שלום לכולם, יש לי סובארו אימפרזה שנת 2007, כשאני נוסע במהירות של 100 קמ"ש אני ממש מרגיש חופש בהגה, מה זה יכול להיות? תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני חושב שזה דבר שקרה ל לא מעט אנשים שניסו לתקן משהו ברכב ושלא בכוונה גרמו ליותר נזק .
הודעה אחרונה מאת carbonfiber, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לא יודע אם כבר היה כאן, אבל להנאתכם: http://www.youtube.com/watch?v=jJHOiB_BcLM&list=UUJwFgobvZ3Kyzoh7VdjWOfw דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. ולתפארת שוטרי ישראל.
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
כאמור היום הופיעה כתבה אשר בחנה ארבע דגמים 1. סקודה ראפיד 1.4 TSI 2. פיג'ו 301 3. יונדאי I25 1.6 4. פורד פוקוס עכשיו תנחשו איזה רכב זכה נכון הפוקוס אבל בתנאי שלא מסתכלים על המחיר. ובין השלוש זכתה יונדאי I25 . הסקודה קבלה ציון נמוך נאמר בכתבה שהיא לא מספיק נוחה, וחסכונית דרך אגב היא היתה הכי פחות חסכונית וקבלה את המקום האחרון בין הארבע. הפיג'ו איטית . כך שיונדאי זכתה בין שלושתם. לא מסתדר לי צריכת הדלק של הסקודה לפי הכתבה היא עשתה 10.4 ק"מ לליטר , הפיג'ו עשתה 11.4 , היונדאי עשתה 13.15 והפוקוס עשתה 13.7. בכלל די קטלו את הסקודה . למרות המנוע הנהדר שיש לה .
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
יש את התצוגה בלוח שעונים שאומרת כמה קילומטר נשאר לך עד ריקון המיכל בניסן מיקרה הנורה נדלקת כאשר "יש" 70 ק"מ לנסוע עד סוף המיכל וכאשר זה מגיע לגבולות ה40 ק"מ התצוגה הופכת לקווים ולא אומרת כמה נשאר אז האוטו מהעבודה והחלטתי לתרום אוטו לניסוי כמו שהיה באחת העונות בטופ גיר "כמה עוד אפשר לנסוע שהנורה דולקת" אז בקיצור מהרגע שהתצוגה הפכה לקווים(פחות מ40 ק"מ) עד לריקון המיכל לגמרי( נתקעתי בחלוצי התעשייה בקריות) האוטו עבר 219 ק"מ עכשיו יתחילו כל מיני התחכמויות למה עשיתי את זה? ואני עונה כי אני יכול
הודעה אחרונה מאת אבישאול10, -
-
http://www.golfmk7.com/forums/showthread.php?t=274 אם אתם לא רוצים לקרוא את הכל, אז אני אסכם לכם את זה בקצרה - זה שיפור של הMK6 ותו לא. הGTI עדיין עושה הכל ממש טוב, אבל פחות טהורה כמכונית ספורטיבית מאחרות. הAll arounder הכי טוב בקבוצה. צפוי מאוד. נראה באיזו תצורה היא תגיע לכאן ומה יהיה המחיר. אני בספק אם צ'מפיון יביאו את הPerformance Pack, נראה.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
מדוע אומרים שאם מחליפים רק 2 צמיגים אז עדיף לשים אותם מאחורה. לפי ההגיון שלי עדיף לשים מקדימה בגלל שהצמיגים הקדמיים נושאים בנטל ההיגוי ובנוסף, כשעוצרים את הרכב המשקל הולך לקדימה ויש עומס על הגלגלים הקדמיים.
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 773 צפיות
שלום רב, נניח שבזמן עבירת תנועה במודע מתרחשת תאונה. האם הביטוח ינסה לסלק את התביעה? לדוגמא... 1. בזמן נסיעה על 70 בשטח בנוי מישהו לא נותן זכות קדימה ופוגע בך. 2. בזמן שחנית באדום-לבן מישהו פגע לך ברכב (לצורך העניין פגיעה משמעותית). האם ייתכן שלא יתקבל פיצוי מחברת הביטוח? (רשלנות תורמת או משהו בסגנון). השאלה היפותטית.
הודעה אחרונה מאת איל לוין, -
סרטון, איך פקק נוצר 1 2
מאת qaz1-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
לא יודע אם פרסמו את זה כבר, אבל זה ממש נחמד. אז לצומת לבכם אל תגרמו לפקקים.
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ביוני שנה שעברה, לאחר רומן בן שנתיים עם 206XS שנת 1999, החלטתי שהגיע הזמן להתחדש. אותה תקופה הייתה תחילתה של מהפכת המחירים של מכוניות הסופר-מיני, את ה206 אהבתי מאוד, הרגשתי שדיברנו באותה שפה ולכן, לאחר שהגיעה לארץ ה206 פלוס ומכיוון שאינני מה"מתגרזנים" ורוב נסיעותי הן עירוניות מנהלתיות, החלטתי שאני הולך לבדוק את הסחורה. פירסמתי ה206 למכירה ונפרדנו עם מעט דמעות, כשבוע לאחר מכן. בשבוע שהלכתי לבדוק את השטח והתעניינתי ברכב והן בתכניות המימון שיבואן מציע (שהיו אטרקטיביות לכשעצמן), יצא מבצע למחזיקי כרטיס אשראי שופרסל שהעניק הנחה אוט' של 10,000 ש"ח למחזיקי כרטיס אשראי זה, מה שסיפק לי קטליזטור נוסף לבצע את העיסקה. שיריינתי לי רכב בצבע שרציתי והזמנתי נסיעת מבחן. בנ…
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חבר'ס, אני מחזיק בפורד פיאסטה שנת 97. אוטו בובה, בדיוק גם עבר טיפול 10 אלף (פילטרים, פלאגים ושמן). לאחרונה, לאור מחירי הדלק ה"מדהימים", אני כמעט ולא לוקח את הרכב לשום מקום עד אולי המשכורת הבאה. (לא משתמש באשראי). אבל, האוטו נוסע כל בוקר לעבודה וחוזר. נסיעה של 5 ק"מ לכיוון. לכן, כמעט ואין נסיעות בין עירוניות (בזמן האחרון אולי פעם, פעמיים בשבועיים) ברור לי שהאוטו לא מגיע לטמפרטורת עבודה בזמן הזה (למרות שהמחוג מגיע כמעט לרבע) ואחרי 7 שעות הוא חוזר את אותו המרחק הקצר, לפעמים אני גם קצת מאריך את הדרך בשביל שהוא יסע קצת יותר, מסתובב עוד בעיר. אני שם לב לתופעות קלות כמו קלאץ' קצת חלוד כזה אבל הוא ניהיה רך ונעים במהלך הנסיעה (קורה אחרי יומיים בלי נסיעה) אבל ה…
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
קיבלתי הבוקר פורטה החדשה - ליסינג מישהו יודע איך לתפעל קרוז קונטרול ? משום מה לא עובד לי
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- 2 תגובות
- 702 צפיות
כמה עולה פלסטיק אחורי לרכב כזה. למזדה 323 שנת 99 אני מדבר על הכיסוי של המנורה האחורית הפלסטיק
הודעה אחרונה מאת Elantra05, -
- 0 תגובות
- 754 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש יבואן של חלקי חילוף לרכב. החלק המבוקש כרגע הוא גל הינע (PROPELLER SHAFT) לג'יפ ML 350. מישהו יכול לסייע? תודה.
הודעה אחרונה מאת m_c_ofer, -
ערב טוב קראתי כתבה השבוע עם נתון שקצת הפתיע אותי. נכתב ש62% מהתאונות בארצות הברית נגמרות מחלימה בהקיץ של הנהג ושרק 12% מהתאונות נגרמות בגלל שימוש בפלאפון תוך כדי הנהיגה. אני חושב שאצלנו בארץ המצב קצת שונה.. מה דעתכם? מה הסיבה העיקרית לתאונות אצלנו?
הודעה אחרונה מאת eylon03, -
- 4 תגובות
- 870 צפיות
אני מתעניין בלימודי " מערכות שמע ומיגון לרכב " - תעודה בלעדית מטעם מכון התקנים הישראלי . ברשותכם כמה שאלות ( למי שיודע ) : 1.אחרי הקורס הזה יש לחניך מספיק ידע בשביל לעבוד כעצמאי \ שכיר במוסך ולהתקין מערכות ומיגון ברכבים ? 2. יש עבודה בזה ? אם כן כמה בערך מרוויח מתחיל (ללא ניסיון ) ? בסופו של יום, שווה ללמוד את זה ? תודה על העזרה והייעוץ . נ.ב הייתי פותח אשכול באופ טופיק אבל בגלל שאין לי גישה לשם אז ראיתי לנכון לפתוח ברכב כללי . מקווה שעשיתי נכון .
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים. אני מעוניין לדעת מה הקריטריונים של גריטת רכבים ישנים תמורת כסף? אחת הסיבות לשאלה היא שיוצא לי לראות רכבים כדוגמת פיאט אונו שנמכרים במחיר שנמוך מ- 2K ש''ח. עד כמה שידוע לי המענק עומד על 3K שקלים, מדוע אנשים לא פשוט גורטים את הרכב במקום לחכות לקונה הבא של הרכב? או שמא הרכב אינו עומד בקריטריונים. אשמח לקבל מידע. יום טוב.
הודעה אחרונה מאת assaf234, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 81 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
במקרה שוטטתי באינטרנט ונתקלתי בכתבה של וואלה מהשבוע האחרון. כל הפרטים בפנים.. http://cars.walla.co.il/?w=/4705/2633115
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
חוות דעת על מצלמה אחורית של קוברה לCX-5 האם מישהו מכיר או התקין אצלו? איך רואים? האם רואים בחושך? מה המרחק של הרכב לפי הצבע בקווים?
הודעה אחרונה מאת e.e, -
- 2 עוקבים
- 34 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
פשוט לא יודע איך להגיב למה שראו עיניי שהגעתי הבוקר לאוטו, האם להיות מופתע או לא בידיעה שאנחנו חיים במדינה שלאף אחד לא אכפת מרכושו של האחר, ושהחינוך של הנוער היום זה כבר מזמן לא כמו שהיה פעם. ניתן לתמונות לדבר בעד עצמן: http://srv2.jpg.co.il/6/517027b477052.jpg http://srv1.jpg.co.il/1/51702871ab2fb.jpg העניין הוא לא מגן הרוח המקורי והמאוד יקר שלא יודע איפה לעזאזל אני הולך למצוא עוד אחד עכשיו. העניין הוא למה לעזאזל, לקלף אותו סתם??!? כי הרי רואים שזה אדם שלא היה מעוניין במגן הרוח כי אם כן היה פשוט לוקח את כל הארבעה, אלא פשוט היה מעוניין להשחיט משעמום וכי האוטו קרץ לו לעין. מאחל לוונדליסט שלל ברכות מחממות לב וחבל שלא תפסתי אותו בשעת מעשה. יש ל…
הודעה אחרונה מאת papikian, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מלפני מס' דקות עלה לעמוד הפייסבוק של מתנ"א הפוסט הבא -
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ערב טוב , קניתי רכב לפני 3 ימים , לאחר הקנייה הגעתי לעיר המגורים שלי , ונוכחתי לדעת שניתן להוריד את הרכב מהכביש בשל תוספות שלא מורשות ברישיון הרכב . הרכב עבר טסט במכון הטסטים " בסט טסט " . האם יש עילה לתביעה או לא ?
הודעה אחרונה מאת dts2, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 781 צפיות
בזמן האחרון כשאני שומע מוזיקה מה-BT או ה-USB המערכת פתאום עוברת לרדיו, לתחנה במוזיקה ערבית שלא מופיעה אצלי בכלל בתחנות השמורות. לפעמים (אולי תמיד, לא בטוח) מופיעה בתצוגה ההודעה "TA Announcement". למישהו יש רעיונות איך למנוע את זה?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 863 צפיות
שלום היום עברתי טסט, הרשיון הוחתם, וכאשר חזרתי הביתה גיליתי שלא צורף לרשיון טופס בדיקת זיהום אוויר (כמו בשאר הפעמים). האם זה קריטי? יש צורך ללכת ולבקש את הטופס? תודה
הודעה אחרונה מאת big1, -
-
- 1 תגובות
- 542 צפיות
פרוייקט קיק-סטארטר חדש nWTPBqjaVYA דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. (עריכה: ברחה לי מילה בכותרת, אמור להיות "מסתבר שיש המאמינים")
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 958 צפיות
אהלן, התקשרתי לסוכנות הביטוח שלי לראות איזה מיגון דורשים כמה יעלה לי הביטוח. הסוכנת אמרה שההצעה הנמוכה ביותר היא ממנורה, נהג יחיד בן 34, עם עבר ביטוחי: 1442 ש"ח חובה + 2950 ש"ח מקיף. זה לא אולטרה מוגזם? 4392 ש"ח למקיף+חובה? לגבי המיגון אני יכול להסתדר איתם.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בס"ד שלום רב. לפני חג הפסח עברנו תאונה עם הרכב שלנו - ספייסוואגן 2001, יד 2, 267000 ק"מ. השמאי קבע במוסך ההסדר שהנזק הוא מעל 60% מערך האוטו ולכן הוא קבע אותו כ- טוטלוס. התייעצתי עם מוסכניקים ופחח ודעותיהם היו חלוקות - יש מי שאמר שכדאי לי לקחת את הכסף - 19100 ולחפש אוטו אחר. אחרים אמרו שכדאי לי לתקן אותו, כיוון שמאוד קשה למצוא רכב כזה במחיר נורמלי. אציין שהנזק הוא לא מבחינה מכנית, אלא רק פחחות- מכסה מנוע, גריל וטמבון. מבחינת השמאי אין לו בעיה... אני מאוד מאוד מבולבל וחייב להחליט, ע"מ לקדם את תביעת הביטוח. אשמח אם יש למישהו עצה מקצועית בשבילי.. תבורכו מן השמים, אריאל
הודעה אחרונה מאת fanman, -
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 172 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- garicho
- GKME
- sperial
- roeecohen01
- yoni162
- laviil
- AUDIO KING
- hans
- yuvalsa
- levy
- ofralon