Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמו שציין קודמי, הלאון די מפתיעה גם אותי בצריכת הדלק.

בנסיעה רגועה משולבת אני מגיע לצריכה של 1:13 ובנסיעה אגרסיבית ל-1:10.

אם באמת תלחץ תגיע גם ל1:7

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק בארץ שלנו יודעים לעשות מיקס בין רכבים ולהשוות אותם. נו באמת,הם הכניסו את הפוקוס למשוואה?! והרפיד עם היונדאי? זו קטנה זו גדולה, וזו סתם. הסתם היא ה301. משהו לא טוב עובר על כתבי הרכב בארץ כבר הרבה מאוד זמן.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
רק בארץ שלנו יודעים לעשות מיקס בין רכבים ולהשוות אותם. נו באמת,הם הכניסו את הפוקוס למשוואה?! והרפיד עם היונדאי? זו קטנה זו גדולה, וזו סתם. הסתם היא ה301. משהו לא טוב עובר על כתבי הרכב בארץ כבר הרבה מאוד זמן.

לא רק בארץ שלנו. זו השוואה לגיטימית בהרבה מקומות. ראפיד, 301 ו-i25 הן מאותה קבוצה. הן באותו גודל פחות או יותר, אותם ביצועים, רמת איכות דומה ורמת מחיר דומה. הפוקוס נמצאת שם בתור קבוצת ביקורת - האם שווה להוציא קצת יותר ולקבל יותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לא רק בארץ שלנו. זו השוואה לגיטימית בהרבה מקומות. ראפיד, 301 ו-i25 הן מאותה קבוצה. הן באותו גודל פחות או יותר, אותם ביצועים, רמת איכות דומה ורמת מחיר דומה. הפוקוס נמצאת שם בתור קבוצת ביקורת - האם שווה להוציא קצת יותר ולקבל יותר.

301 היא משפחתית קומפקטית זולה, היא נועדה להתחרות בדאצ'יה לוגאן ופורד אסקורט העתידית.

רק בארץ בשביל קרטל הליסינג הכתיבו לה את המחיר הנוכחי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
301 היא משפחתית קומפקטית זולה, היא נועדה להתחרות בדאצ'יה לוגאן ופורד אסקורט העתידית.

רק בארץ בשביל קרטל הליסינג הכתיבו לה את המחיר הנוכחי.

תכלס עם חושבים על זה, הכל בועת אשראי אחת גדולה בשוק הקומפקטיות. את המכוניות האלו הצרכן הפרטי לא רוכש כחדשות, אולי 5-10% במקרה הטוב. לכן למחיר יש רק משמעות חשבונאית עבור ערך צי הרכב, הבטוחה של הבנקים עבור האשראי שהם נותנים לחברות הליסינג.

כאשר הרכבים האלו נמכרים ע"י חברות הליסינג בשוק יד-2, הערך שלהם חוזר לערך האמיתי (כמעט) שאמור היה להיות. הרי ה-301 1.6 אוטו' למשל, מחירה כחדשה הוא כ-110 אלף שקל. לאחר שנתיים בליסינג מחירה לא יהיה 80-85 אלף שקל בשוק היד השניה (ירידת ערך סבירה בשוק בריא), אלא יותר באזור ה-70 אלף שקל ואף פחות. בשוק נורמלי, בו הצרכן הפרטי מהווה את הרוב, מחיר הרכב כחדש היה צריך להיות 90 אלף שקל ואז ירידת ערך סבירה אכן הייתה מביאה את מחירו לאחר שנתיים ל-70 אלף שקל. ההפרש הזה של 20,000 שקל, זו בערך ההנחה שחברות הליסינג מקבלות. טוב לא חדשתי כלום בעצם :lol:

פורסם

יצא לי לראות את הראפיד מקרוב ואיכות ייצור כל כך נמוכה לא ראיתי מאז ימי הדצ'יה דלתא. מרק בכמויות זוועתיות בלי שטרחו אפילו להחליק אותו, כנף שתפוסה עם בורג מכוער לקורה, אין מתגים ליד הנהג להפעלת החלונות האחוריים, אוזן גרירה מכוערת מאחור ומכוסה בכיסוי גומי זול (חשבתי בהתחלה שזו דוושה), גומיות חלון גליות לחלוטין ועוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לא מסתכלים על המחיר?

קצת פרדוקסלי, כשמחירה של הסקודה נע בין 115-118 אש"ח, הפיז'ו עולה מחיר דומה והיונדאי מספיק דוחה על מנת שלא אתאמץ למצוא את מחירה.

בקיצור, במחירים האלו, אין הצדקה למשפחתית סוג ב'.

ואפרופו סקודה, ישנם מבצעים על אוקטביה מהדגם הקיים, לפני שמחליפתה אוטוטו כאן.

ידוע לך על דוגמאות למבצע? מחירים תנאים וכ"ו...

כל טוב.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם
מעניין שלקחו דווקא את הראפיד 1.4 שזה רכב קטן וקל יותר מהאוקטביה, ובכל זאת הדגם הנפוץ ביותר של האוקטביה הוא 1.2 TSI

כי גרסת 1.2TSI של הראפיד מצוידת בתיבה ידנית בלבד, כרגע.

פורסם

במאי יהיה גם מבצע על הג'טה ב-122,000 שקלים, בנוסף למבצעים שיש על האוקטביה היוצאת.

אגב יוניון מוטורס הקפיאו את השיווק של טויוטה קורולה עד להצגת הדגם החדש.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לאחרונה השתתפתי במבחן משולש דומה, שיתפרסם בימים הקרובים.

שם עומתו הראפיד, ה-C אליזה וה-MG350.

המכוניות האלו, כל אחת בדרכה הן כמו מסע מטלטל לשנות ה-90.

הן כולן מכוניות שאני אתקשה מאוד שלא להביט בחמלה ורחמים על מי שיקנה אותן מכספו חלילה או אשכרה יבחר בהן מול אפשרויות אחרות ממקום העבודה.

מדובר בבינוניות בכמעט כל היבט אפשרי, החל בעיצוב, בגימור, בנוחות הנסיעה, מרווח עבור בבידוד הרעשים, וכלה בחומרים והנדסת אנוש.

סקודה ראפיד - למעט השילוב בין המנוע ותיבת ההילוכים שלה, מכונה משמימה ואפורה, לא משנה באיזה צבע היא מגיעה.

סיטרואן C אליזה/ פיג'ו 301 - נוחות נסיעה ומושב אחורי סביר, פה זה נגמר. היא רועשת, איטית ומגומרת באופן שאינו ראוי לימינו.

MG350 - מכירים את מה שאומרים על מסעדות סיניות זולות? אז ככה זה מרגיש - ארוחת שאריות. השפע באבזור רחוק מלחפות על הבעיות שלה.

המחיר שלהן מופרז ומופרך, וממש כמו אחיותיהן המשפחתיות הוא פיקציה מוחלטת שמטרתה לשרת את ההנחות לציי הרב.

הן מכוניות זולות, שעושות שימוש במכלולי מדף וותיקים, עלויות הפיתוח שלהן זולות משמעותית מרכב חדש.

חייבים מכונית חדשה ויש לכם רק 115 אלף שקלים? חפשו משפחתית 0 ק"מ מליסינג!

לגבי המבחן עצמו -

יש כאן דווקא רעיון נכון.

שתי המכוניות החדשות ושתי מכוניות שתוחמות את ההיצע - מלמטה (i25) ומלמעלה - פוקוס. להעמיד אותן כשוות, לא נראה לי נכון, אבל להביא אותן כנקודת ייחוס זה דווקא נחמד.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
כאמור היום הופיעה כתבה אשר בחנה ארבע דגמים .

יש אפשרות לצפות בכתבה באינטרנט או שתוכל באדיבותך :lol: לעלות סריקה שלה לשרשור הזה

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...