Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדוע אומרים שאם מחליפים רק 2 צמיגים אז עדיף לשים אותם מאחורה.

לפי ההגיון שלי עדיף לשים מקדימה בגלל שהצמיגים הקדמיים נושאים בנטל ההיגוי ובנוסף,

כשעוצרים את הרכב המשקל הולך לקדימה ויש עומס על הגלגלים הקדמיים.

פורסם

תעשה חיפוש, דשו בזה הרבה.

הסיבה היא שעל הגלגלים הקדמים יש לך שליטה ע"י ההגה, לכן עדיף תקר או תקלה בהם מאשר בגלגלים האחוריים שאם קורה להם משהו אין לך שליטה על הזנב של הרכב.

פורסם

תוודא שכל הרביעיה במצב תקין ואז לא תצטרך תשובה לשאלה הזו.

להתנהלות נכונה מבחינת בלאי תחילף קדמיים עם אחוריים אחת לשנה או 15,000 ק"מ.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בגלל שהמשקל הולך קדימה כשאתה בולם, האחורה יחליק בקלות ... אז אתה צריך שם את הצמיגים הטובים .

זה תקף גם לא לבלימה אבל בכל אופן זה הסבר הפשוט ביותר.

פורסם
דשו בזה הרבה.

נכון מאוד!

המסקנה היא שהדיעות חלוקות, אבל כל הגורמים הרשמיים (יצרן, הנחיות מקצועיות של משרד התחבורה בישראל וכיוצא באלה) תמימי דעים לגבי חדשים יותר מאחור.

גורסי ה"חדשים מלפנים" מתבססים יותר על תאוריות פרטיות מאשר דיעה רווחת (למשל, מיעוט ימי גשם בארץ, ביטול אפשרות לפיצוץ צמיג וכדומה. אני לא מדבר על חוסר הבנה, כאלה לא חסר בשני הצדדים)

פורסם

ה"מומחים" הם אלו שלוקחים סיבובים במהירויות דמיוניות.

הכי חשוב לנהגים רגילים זו הבלימה למניעת תאונה.

אני שם בקדמיים, שעליהם מוטל רוב עומס הבלימה.

פורסם

תנסה בלימת חירום בסיבוב עם סידור כמו שהראת ותחזור (אולי) לדווח על התוצאות.

פורסם

אם הצמיגים הבלויים יותר בלויים במידה כזאת שהדבר יגרום להיגוי יתר מסוכן בבלימה בסיבוב, אזי הם לא מספיק טובים בכדי להיות על הרכב מלכתחילה ויש להחליפם גם כן. ההגיון המוביל של לשים את הצמיגים הטובים מאחור הוא כסת"ח משפטי, במציאות התרומה של זה היא קטנה מאד, בעיקר בשל המשפט הראשון בהודעה זו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ה"מומחים" של משרד התחבורה ממש לא מכוונים לסיבובים במהירויות דמיוניות, כנ"ל ה"מומחים" של יצרן הצמיגים העממיים.

פורסם

אני אישית מעדיף קדימה טריים יותר בשביל אחיזה בהאצה וגם בבלימה. אם במקרה יש פיצוץ באחד מהגלגלים לדעתי הנהג 99% אשם, לא צריך להגיע בכלל למצב של פיצוץ גלגל (יובש או שנת ייצור או בלאי) 1% פגם בייצור וזה באולי.

פורסם

הסרטון הזה הובא בשרשור שהבאתי. וזו הייתה התגובה שלי לעניין :

יפה, אבל עדיין אפשר להתווכח על זה. היתרון לכאורה של החדשים מאחור הוא במצב שיש שכבת מים עבה על הכביש.

במדינה 'קייצית' כמו שלנו רובו המוחלט של הזמן אתה לא נתקל במצב הזה. או שהכביש יבש לגמרי, או שהוא רטוב אבל

לא מוצף. בכל מצב כזה (כשאין שכבה עבה של מים), אתה רוצה יותר אחיזה מקדימה, להיגוי, תאוצה ובלימה.

אז למרות ההמלצה הכללית - אני עדיין אמשיך לשים את החדשים מלפנים. כל אחד יחליט לעצמו מה עדיף לו.

ואני מוסיף על זה - ברכבים עם ESP כל עניין היגוי היתר מטופל יפה מאד ע"י המערכת. אבל שום מערכת לא יכולה להמציא

יותר אחיזה בצמיגים כשצריך לבלום בלימת חירום או לבצע תמרון התחמקות. במצבים האלה אתה רוצה אחיזה מירבית מקדימה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...