Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

עד כמה שלאחרים זה יישמע מצחיק- חלקכם לא יבינו מה השיקול ה''מטומטם'' הזה (אני ממש לא חושב ככה ואפילו מתרגש רק מהמחשבה), וחלקכם יגידו ''עד אז ירחם השם'' אבל עדיין, לפעמים עוברות לי מחשבות כאלו בראש

לשמור את הרכב הנוכחי שלי (קנגו 09) לאספנות בעוד כמה עשרות שנים.

מדובר ברכב אהוב מאוד ששמור בקפדנות ובפדנטיות יתרה עד כדי שאנשים בטוחים שאני לא כל כך בריא בנפשי

(סיפור שבוודאי מוכר לחלקכם :wink: ), ולא פעם עולה לי מחשבה אם לשמור או למכור בבוא היום.

הראש לפעמים מבין שאולי כן למכור ופשוט להתקדם ולפתח קשר חדש ואהבה חדשה לרכב אחר

והלב? הלב כבר כעיקרון החליט.

חשבתי באופן היפותטי אם ואולי ארצה, איך כלכלית זה יתפאשר?

אם במידה ואקפיא לרכב רשיונות ואאחסן אותו איפשהו, זה בעצם 0 עלויות עליו? שום דבר שמעבר?

במידה ואצטרך להחליף חלק ואצטרך לשנע אותו זה רק באמצעות גרר? ולתדלק בבקבוקים? זו תהיה הסיטואציה

בכל פעם שאצטרך להעביר את הרכב ממקום למקום?

מבחינת בירוקרטית, תהיה בעיה להעלותו לכביש מחדש?

מתנצל מראש על הבורות ומטח השאלות ותודה מראש לעוזרים.

שלומי.

פורסם

לא הייתי חושב על זה בכלל לרכב בשנתונים כמו שלך.

במידה ואין לך שימוש בו אני הייתי מוכר אותו אבל זה שיקולים שלך.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

אני אישית הקפאתי את הרישיונות לפני שנה של הפונטיאק בת 21 שלי.

מדי פעם הייתי מניע אותה קונה מדי פעם דלק,אבל פתאום אחרי שנה הרכב לא מניע.

נכון חוץ מלעשות טסטים חוסכים אבל ברגע שרוצים להחזיר את הרכב לכביש זה יעלה כסף.

למרות שלפני שנתיים הקפאתי, והחזרתי שוב לכביש וחוץ מטיפול שמנים וברקסים הרכב עבר טסט פעם ראשונה.:wink:

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

אתה צריך להניע אותו פעם בכמה זמן, אז צריך דלק ומצבר. נניח שמצבר תיקח פעם בחודש מרכב פעיל, חצי נחמד והדלק גם לא נורא, ליטר וחצי פעם בחודש...

אני אוהב מתמטיקה הרכב שנת 2009 כלומר הוא יהיה אספנות ב-2039 (אם לא ישנו בינתיים את החוקים)

יש לך עוד 26 שנים כפול 12 כפול 1.5 שזה 468 ליטר שהיום עולים 3744 ש"ח בערך וסביר שיעלו ככל שיגמר הנפט בעולם.

אלא אם תמצא דרך לשמר מנוע בלי שיתפס ויסתם - אולי לרוקן ממנו את כל הנוזלים יעזור.

בנוסף גומיות וצינורות יתייבשו לך עם או בלי נוזלים. וזה כולל (אולי) גומיות במשאבות ובחלקים נוספים וצמיגים כמובן.

זה היפוטתי לגמרי, אם היית רוצה לשמר פרארי 2009 הייתי מבין (בעצם לא) אבל קנגו?????

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם

רכב אספנות הוא אספנות, אין חוקים לאיזה רכב לשמר או לא.

יש אחד שמשפץ אקספרס 93 לאספנות ויש כמה רנו 4 מסחרית אספנות.

ככה שגם קנגו יכולה להתאים. העניין הןא הפרוצדורה ומה שהיא תצטרך לעבור עד אז

אם אחליט להקפיא לה את הרשיונות בעוד כמה שנים.

שלומי.

פורסם
אבל קנגו?????

הבן אדם מאוהב ברכב ובפורום של חולי רכב צריכים להבין שגעונות ומחשבות שכאלו, על כל רכב שהוא, אבל שלומי בכ"מ צריך שאנשים ייגרמו לך לחשוב על המצב הזה מבחינה אובייקטיבית- אתה צריך לחשוב אם זה כלכלי בשבילך והאם זה באמת שווה לך- האם באמת תוכל להחזיק רכב מעל ל25 שנים שצריך לטפל בו ולדאוג לו בזמן שעוברים עידנים בחיים- מתחתנים, מתגרשים, מביאים ילדים לוקחים משכנתא וכו' (אני לא יודע בן כמה אתה לכן אני מדבר בכלליות, אבל גם אם הספקת לעשות את כל אלה דברים משתנים ב25 שנים) רק כדי לסבר את האוזן אני בעוד 25 שנים אהיה בן 43... 2039.. וואו! זה רחוק. האם באמת האהבה הזאת והרצון להפוך את הרכב לבובה של רכב אספנות שווה מאמץ והשקעה של 25 שנה והאם אתה בטוח שבעוד 25 שנים אתה לא תגיד לעצמך 'איזה שטות עשיתי'?

כל אחד אוהב את הרכב שלו והפרידה היא באמת קשה (נקשרים לרכב כמובן) אבל היא בלתי נמנעת ב95% מהמקרים.

אם בכל זאת תחליט ששווה לך להקפיא רכב יחסית חדש ל26 שנים אני אהיה יותר משמח לפתוח איתך בקבוק שמפניה כשהרכב יקבל את התואר הנכסף "אספנות".

פורסם

יש סיפור מפורסם על מכונית בשם מיס בלבאדיר שאוכסנה בעיירה אמריקאית במשך 50 שנה.

כשפתחו את האכסנה גילו שהמכונית נהרסה לחלוטין עקב פגעי הזמן.

אני מציע לך לתכנן את זה היטב, כולל כל העלויות.

http://en.wikipedia.org/wiki/Miss_Belvedere

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

השתעשעתי ברעיון הזה עם ההונדה סיוויק שהיתה לי. היא היתה רחוקה רק 11 שנה מאספנות. (בכל זאת היינו 15 שנה יחד:-D )

אילו רק היה לי מקום אחסון, הייתי מאחסן אותה ב"אחסנה יבשה". כלומר מרוקן את כל הנוזלים, ממלא צילינדרים בשמן מכונות. מוריד צמיגים (מעמיד אותה על בוקים קבועים).

כל הגומיות שיאכלו היו מוחלפות בבוא הזמן (הייתי אוגר מלאי חלפים זמינים שלא מתכלים ביניים).

הבעיה היא שגם למקום אחסון קבוע ובטוח, יש עלות. והיא חלק רציני בתחשיב.

שפיות אתה מחפש? פה?? רובנו עם שריטה דומה לשלך.

זהות הכלה לא משנה מאומה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
יש סיפור מפורסם על מכונית בשם מיס בלבאדיר שאוכסנה בעיירה אמריקאית במשך 50 שנה.

כשפתחו את האכסנה גילו שהמכונית נהרסה לחלוטין עקב פגעי הזמן.

אני מציע לך לתכנן את זה היטב, כולל כל העלויות.

http://en.wikipedia.org/wiki/Miss_Belvedere

קראתי את כל המאמר, וכתוב שהאוטו נהרס בגלל שהתא שבנו בשביל אחסון הרכב לא היה אטום למים.

הם בנו בשבילה תא מבטון מתחת לאדמה, מים חדרו לתא הזה עם השנים והרסו את הרכב.

הם אומרים שהיו דברים אחרים באוטו שנאטמו במיכלים ושרדו את הזמן יפה מאוד. כולל בירות ודלק. אפילו רשמו שהם שמו שם את הדלק בגלל שהם לא ידעו עם בשנת 2007 דלק יהיה בכלל בשימוש ברכבים...מצחיק משהו. וקצת עצוב...

בכל מקרה, אולי אם התא מבטון היה אטום כמו שצריך, ומים לא היו חודרים, האוטו היה שורד.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...