Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חוסר התחשבות בתנאי הדרך ובשאר משתמשי הדרך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ארגו, פריק וחמור בחליפה: אולי תסבירו לי מה הקשר בין קרקושים ברכב או התנהגות משתמשי דרך אחרים להסחת דעת?

כפי שכתבתי בפוסט הקודם שלי, ולא מדובר בהמצאה שלי, הסיבות העיקריות להסחת דעת בנהיגה הן העסקות בציוד ברכב (אם תפעול מערכות שאינן קשורות לנהיגה ואם ציוד נלווה כגון נווטן או טלפון) והן שיחות עם אחרים (ברכב או בטלפון), ולהורים לילדים צעירים - השגחה וטיפול בילדים. אין לכם מושג איזה קושי גורמים שלושה זכרים צעירים במושב האחורי של רכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ארגו, פריק וחמור בחליפה: אולי תסבירו לי מה הקשר בין קרקושים ברכב או התנהגות משתמשי דרך אחרים להסחת דעת?

יש קרקושים שמופיעים רק במהירות מסויימת או בסל"ד מסויים, ואתה מחפש אותם כמובן.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

הבט בפוסט המקורי: "מה דעתכם? מה הסיבה העיקרית לתאונות אצלנו?". הוא שאל על הסיבות העיקריות לתאונות אצלנו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון. גם אני התכוונתי לשאלה שבהודעה הראשונה ולא בכותרת.

וזה סוס, לא חמור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קודם כל אני חושב שהתפיסה המחקרית כאן היא לא נכונה: יש המון מחקרים שמעלים טענות שונות וסותרות. הרעיון הוא לא להסתכל על המחקר הבודד אלא על הקונצנזוס המחקרי, שלפיו רוב המומחים תמימי דעים בנושא השפעת הדיבור בסלולרי (בין אם כשהוא מוחזק ביד או לא) לרעה על ביצועי הנהיגה, יותר משיחה עם נוסע, האזנה לרדיו או "סתם" חלומות בהקיץ.

כמובן שיש נהגים רבים שפשוט חולמים בהקיץ גם בלי טלפון סלולרי: זה מאוד שכיח ומאוד מסוכן. אסור לשקוע בכל מיני מחשבות עמוקות בזמן נהיגה, בדיוק כפי שאסור להשתקע בשיחת טלפון, לזלול ברכב או להתחיל לחפש דברים ברכב תוך הסרת המבט מהכביש - בכל אחד מהמקרים מדובר בהסחת דעת חמורה.

לעומת זאת, האזנה בשקט לרדיו או שיחה קלה עם נוסע, לדוגמה, לא נחשבות להסחות דעת בעלות השפעה מרחיקת לכת על הנהיגה. רק במצבים מסוכנים במיוחד ונקודתיים מאוד נדרשת רמת ריכוז כזו שדורשת דריכות של ממש והימנעות גם מכך, אך על פי רוב מדובר על מצבים לא שכיחים במיוחד ושאורכם בזמן הנסיעה קצר, ושבהם על פי רוב כל נהג יחליט להתרכז בנהיגה.

האמת היא שאפילו שיחת הטלפון היא לא דבר נורא כל כך, אם מקפידים למעט ולקצר שיחות, להשים לב לכביש על ידי בדיקות מחזוריות של המרחק והמראות, ונסיעה אטית יותר בזמן השיחה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לפי דעתי מי שמדבר בטלפון בזמן הנהיגה בלי דיבורית בידיעה שהוא עובר על החוק, כלומר מרוכז בלא להיתפס עם המכשיר ביד - יותר מרוכז בנהיגה מנהג רגיל.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

לא יותר מרוכז ובעיקר - לא יותר זהיר, כי המוכנות של נהג כזה לעבור על החוק מעידה במשהו, לדעתי, על תפיסת הבטיחות שלו. שאף אחד לא ישלה את עצמו - שיחה בדיבורית היא אמנם מאוד מסוכנת, אך שיחה בלי דיבורית מסוכנת עוד יותר, ולאו דווקא רק בגלל הורדת היד מן ההגה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מה שלא הוזכר כאן, ואני חושב שהוא מסיח דעת משמעותי למדי:

חפצים נופלים בזמן שינוי מהירות או פנייה כמו: טלפון נייד, משקפיים וכיוצא באלה.

ניסיון להציל אותם מנפילה על הריצפה הוא כמעט אינסטנקטיווי אצל רבים, תוסיפו לזה פנייה וקיבלתם מתכון לתאונה קלה עד בינונית.

תוסיפו עיקול באמצע דרך דו-סיטרית וקיבלתם מתכון לתאונה קשה עד קטלנית.

פורסם

חברים הויכוח מדוע נגרמת הסחת הדעת הסתיימה ולהלן התוצאה:

מה משותף לישראל וארה"ב?

כן נהגים "מיומנים" מאוד שנוהגים.. כן כן על אוטומט!

כידוע, בנהיגת גז-ברקס לא צריך ידע או מיומנות או קואורדינציה לצורך העניין.

לכן מוצאים זמן להתעסק בדברים אחרים כמו טלפון, אוכל, עיתונים (גם את זה ראיתי) ואפילו איפור (איך לא).

וגם אלו הנהגים שלרוב תמצאו נוסעים בנתיב השמאלי ומפריעים לנהגים השפויים המעטים שנשארו על כבישינו.

Renault Clio IV 0.9 TCe - Collection 2013 :D

פורסם
החלימה בהקיץ זוהי תופעה מוכרת שקוראת כמעט לכל נהג (גם לי לפעמים, לצערי) וזוהי הטענה המרכזית נגד הגבלת מהירות, קראתי מחקרים שהוכיחו שנהיגה רגועה למעשה מעלה את מספר ההרוגים בתאונות.

http://en.wikipedia.org/wiki/Highway_hypnosis

1.צריך לנסוע ברכב ידני, כל הריכוז לדעתי עובר לכביש, כדי להתאים מהירות להילוך, הילוך למהירות וכו'

2. נראה אותכם מדברים בטלפון ביד אחד ומצליחים להעביר הילוכים בידני בעיר.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

• תוכן חדש...