Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבר'ס, אני מחזיק בפורד פיאסטה שנת 97.

אוטו בובה, בדיוק גם עבר טיפול 10 אלף (פילטרים, פלאגים ושמן).

לאחרונה, לאור מחירי הדלק ה"מדהימים", אני כמעט ולא לוקח את הרכב לשום מקום עד אולי המשכורת הבאה. (לא משתמש באשראי).

אבל, האוטו נוסע כל בוקר לעבודה וחוזר. נסיעה של 5 ק"מ לכיוון. לכן, כמעט ואין נסיעות בין עירוניות (בזמן האחרון אולי פעם, פעמיים בשבועיים)

ברור לי שהאוטו לא מגיע לטמפרטורת עבודה בזמן הזה (למרות שהמחוג מגיע כמעט לרבע)

ואחרי 7 שעות הוא חוזר את אותו המרחק הקצר, לפעמים אני גם קצת מאריך את הדרך בשביל שהוא יסע קצת יותר, מסתובב עוד בעיר.

אני שם לב לתופעות קלות כמו קלאץ' קצת חלוד כזה אבל הוא ניהיה רך ונעים במהלך הנסיעה (קורה אחרי יומיים בלי נסיעה) אבל האוטו מאיץ ונוסע יפה גם כשהמנוע קר.

השאלה היא, האם זה בריא למנוע? אני לא מוכן לחזור לאוטובוסים, כבר חודשיים מאז שנגמר לי המלווה ואני לא רואה את החיים שלי ללא רכב. מצד שני, פעם אהבתי לרדת מהעבודה הביתה ברגל, אבל לעלות זה סיוט, במיוחד שזה אומר אימוץ גופני לפני העבודה.

אם אתה רוצה שלום, תתכונן למלחמה.

פורסם

לאישתי יש דייהטסו 97 נוסעת ביום פחות ממך אפילו . המצבר אפילו לא מספיק להטען

האוטו ממש בובה בדיוק כמו שלך

לא מגיע לטמפרטורת עבודה. אז ישתה קצת יותר דלק

נזק למנוע? האוטו שנת 97

תעשה כמוני פעם בשבוע אני מוציא את האוטו לטיול קטן מחוץ לעיר לשרוף את כל הזבל שהצטבר מהנסיעה האיטית. ושהמצבר יטען

פורסם

+1 לאבישאול. מומלץ להוציא את הרכב ל"טיול" מחוץ לעיר פעם-פעמיים בחודש.

בנוסף אם לרכב טרמוסטט תקין הוא אמור להגיע לטמפ' עבודה תוך 2-3 דקות גג ולכן הוא כן מגיע לטמפ' עבודה.

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם

אני אגיד לך את האמת, אני לא יודע אם בשביל 5 קילומטר לכל כיוון הייתי יוצא עם הרכב...לא משנה איזה שנה הוא ומה המצב שלו.

ואם רוב הנסיעות שלי היו מסתכמות ב10 קילומטר ליום לפי מה שאתה מתאר אני לא יודע עד כמה זה כלכלי להחזיק רכב בכלל, הייתי שוקל ללכת ברגל/לקנות אופניים או להתפנק קצת יותר וללכת על משהו חשמלי ( אם תמכור את האוטו ותקנה אופניים/קורקינט חשמלי עוד ישאר לך עודף ואין לך הוצאות דלק, ביטוח טסט בלאי וכו׳).

פורסם

בנוסף אם לרכב טרמוסטט תקין הוא אמור להגיע לטמפ' עבודה תוך 2-3 דקות גג ולכן הוא כן מגיע לטמפ' עבודה.

תלוי במנוע, בטמפרטורה החיצונית באופן הפעולה ועוד גורמים. בכל מקרה כמה דקות (יותר מ-3) זה רק התחממות נוזל הקרור, לשמן המנוע לוקח יותר זמן (כפול בערך) להגיע לטמפרטורת עבודה. לפני כן פשוט לנסוע רגוע. אפשר להעזר במטען סולארי שהוזכר בפורום (טוען דרך שקע המצית).

פורסם

לגבי השימוש של הרכב - אין כאן מה לעשות. זה השימוש שלו.

לגבי תחזוקה - פעם היה מקובל לבחור סוג שמן שמותאם לאופי הנסועה - שווה לברר בספר הרכב/מוסכניק או כאן עם החברים האם כדאי לעשות שימוש בשמן מתאים.

מנועים עם אופי פעולה כזה נוטים לצבור פיח. תוכל לטפל בזה עם תוסף מתאים וגם ע"י Italian tuneup - שזה נסיעה בכביש מהיר ועליה לסל"ד גבוה, אחת ל...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אני אגיד לך את האמת, אני לא יודע אם בשביל 5 קילומטר לכל כיוון הייתי יוצא עם הרכב...לא משנה איזה שנה הוא ומה המצב שלו.

ואם רוב הנסיעות שלי היו מסתכמות ב10 קילומטר ליום לפי מה שאתה מתאר אני לא יודע עד כמה זה כלכלי להחזיק רכב בכלל, הייתי שוקל ללכת ברגל/לקנות אופניים או להתפנק קצת יותר וללכת על משהו חשמלי ( אם תמכור את האוטו ותקנה אופניים/קורקינט חשמלי עוד ישאר לך עודף ואין לך הוצאות דלק, ביטוח טסט בלאי וכו׳).

O_O שמעתי הרבה דברים בחיי, הזויים ככל שיהיו, אבל קורקינט חשמלי, באמת? אתה רציני?

בקשר לאופניים, חשבתי על זה, אבל כמו שאני מכיר את עצמי בסופו של דבר אולי פעם בשבוע אני אקח אותם ברצינות, ואולי אפילו פחות.. וזה יגרום לי להתבאס מאוד על ההוצאה המיותרת הזאת.

תאר לעצמך שאני צריך לקום ב7:30, עייף מת, בקושי פוקח עיניים וצריך לשבת על אופניים ולדווש.. רואה את עצמי נכנס בעמוד הראשון, ואם אני אקח את האוטו סביר להניח ששוב, אחזור עם האוטו.

כמו שכתבתי שוב, אני לא מעוניין להיפרד מהרכב. קניתי רכב בזול ושילמתי עליו ביוקר (טיפולים וישור קו) ואני רק נהנה ממנו, אני כבר חודשיים וחצי בלי מלווה ואני פשוט לא רואה איך החיים שלי מתנהלים בלי רכב.

וכמו שציינתי, רק לאחרונה הפסקתי לצאת מהעיר. חודש שעבר למשל כל 3-4 ימים הייתה לי נסיעה של 30 + קילומטר לכיוון, עכשיו בגלל מצוקה כלכלית קטנה (בחור עצמאי) אני פחות יוצא ויותר נמצא באיזור הבית ועובד, עד המשכורת הבאה כמובן.

התחלתי לנסוע לעבודה דרך כבישים קצת יותר מהירים ואני לוקח את האוטו לסל"ד גבוה (אין לי שעון, אבל אני מאמין בסביבות ה3 אלף), ומחליף דיי הרבה הילוכים.

אם אתה רוצה שלום, תתכונן למלחמה.

פורסם

זה נשמע הפוך, מנוע שמתחמם כשהוא קר לגמרי תוך 2-3 דקות זה נראה לי חשוד.

פורסם

רציני הצעתם לו פעם בחודש לעשות נסיעה בין ערונית ארוכה כדי לפצות על הנסיעות הקצרות ? אתם חושבים ששימוש ברכב יכול להוריד בלאי ?

פורסם
O_O שמעתי הרבה דברים בחיי, הזויים ככל שיהיו, אבל קורקינט חשמלי, באמת? אתה רציני?

בקשר לאופניים, חשבתי על זה, אבל כמו שאני מכיר את עצמי בסופו של דבר אולי פעם בשבוע אני אקח אותם ברצינות, ואולי אפילו פחות.. וזה יגרום לי להתבאס מאוד על ההוצאה המיותרת הזאת.

תאר לעצמך שאני צריך לקום ב7:30, עייף מת, בקושי פוקח עיניים וצריך לשבת על אופניים ולדווש.. רואה את עצמי נכנס בעמוד הראשון, ואם אני אקח את האוטו סביר להניח ששוב, אחזור עם האוטו.

כמו שכתבתי שוב, אני לא מעוניין להיפרד מהרכב. קניתי רכב בזול ושילמתי עליו ביוקר (טיפולים וישור קו) ואני רק נהנה ממנו, אני כבר חודשיים וחצי בלי מלווה ואני פשוט לא רואה איך החיים שלי מתנהלים בלי רכב.

וכמו שציינתי, רק לאחרונה הפסקתי לצאת מהעיר. חודש שעבר למשל כל 3-4 ימים הייתה לי נסיעה של 30 + קילומטר לכיוון, עכשיו בגלל מצוקה כלכלית קטנה (בחור עצמאי) אני פחות יוצא ויותר נמצא באיזור הבית ועובד, עד המשכורת הבאה כמובן.

התחלתי לנסוע לעבודה דרך כבישים קצת יותר מהירים ואני לוקח את האוטו לסל"ד גבוה (אין לי שעון, אבל אני מאמין בסביבות ה3 אלף), ומחליף דיי הרבה הילוכים.

היי

הייתה לי פיאסטה YOUTH שנת 97 במשך 4 שנים ובמשך השבוע הייתי עולה איתה מהמעונות לקמפוס (הכל יחד כ 6 ק"מ)

הדבר הראשון שהלך לי זה הדוד האחורי של האגזוז - כי הוא לעולם לא התחמם מספיק בכדי לאדות את כל המים שהצטברו מהלחות. אז הוא החליד ונמלא חורים. אז או שתעבור עליו עם זיפו או שתכין 250 שקל פעם בארבע שנים :lol:

דבר שני שהלך לי באוטו היה הטרמוסטט וזה כבר היה מחלה. 2 חלופיים לא החזיקו חודשייםכל אחד ורק המקורי שרד. עדיף לוודא שיהיה מקורי והאוטו לפחות לא יהיה קפוא כל הזמן, לכמה אנשים שהכרתי עם הפיאסטה המדוברת לא הייתה סבלנות ופשוט פירקו את הטרמוסטט. - תראה שזה לא המקרה אצלך שכן גם בנסיעות בינוניות לרכב ייקח יותר זמן להגיע לטמפ' עבודה מאשר עם טרמוסטט מקורי מורכב.

זהו - בסך הכל אחלה אוטו ששרת אותי נאמנה ופרט לטרמוסטט והדוד = אפס תקלות. תהנה!

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...