רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,567 נושאים בפורום הזה
-
ככה מספרות השמועות... אפשר לקבל על זה דוח? אם מישהו יודע דבר בנושא מוזמן לשתף
הודעה אחרונה מאת Citroën Visa, -
- 2 תגובות
- 774 צפיות
היי. שאלה קטנה , מישהו יכול להמליץ לי על שואב טוב לרכב ראיתי המון מכשירים אבל כולם נראים לי חלשים ורק אחד נראה סביר אבל הוא עולה 500 שח בהום סנטר ראיתי כזה בEbay http://www.ebay.com/itm/New-Wet-Dry-Portable-12v-Auto-Car-Boat-Vacuum-Hoover-Inflation-Pump-Cleaner-/200908931148?pt=UK_Vacuum_Cleaners&hash=item2ec71b004c שהוא יבש רטוב בעוצמה 90 WATT ב 80 ש"ח שווה ?
הודעה אחרונה מאת kentix, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
המצלמות שממוקמות באיזור השמשה הקדמית תמיד מצריכות מתקן ל"הדבקה" וכמובן צריך כל פעם להוציא ולהחזיר את המצלמה בכל פעם שעוזבים את הרכב. אני מעוניין במצלמה שפועלת מהרגע שהרכב נדלק ואין צורך להתעסק איתה מלבד במקרה שרוצים לחלץ ממנה צילום ספציפי. והכי חשוב, שתהיה חבויה במקום כלשהו (גריל\פגוש קדמי?) שלא אצטרך להתעסק איתה בכל כניסה ויציאה מהרכב. מישהו נתקל בפיתרון כזה?
הודעה אחרונה מאת Miraz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן! הלכתי לראות היום הונדה סיוויק 1.8 ידנית שנת 2008 (חללית) בצבע אדום. מכיוון שלא ראיתי רכב מזה הרבה זמן בצורה רצינית, רציתי לשתף פה מה היה. *במידה ומוכר הרכב כותב פה ורואה את המודעה שלי, אין הודעה זו או אחרת שלי באות להתלונן עלייך או על רכבך, מרושם ראשוני מצאתי אותך אמין ודובר אמת ומקווה שככה יהיה גם בבדיקה אשר בחרנו להמשיך את תהליך הקנייה. אז יצרתי קשר עם המוכר דרך מודעה ביד2. המוכר גר בעיר אחרת בכלל, לטענתו יש לו סידורים בעיר שלי (היום, בשישי) ויכול להיות שיגיע אל מקום עבודתי עם הרכב להתרשמות ראשונית. אז כך היה: הוא יצר איתי קשר בצהריים, והגיע עד מקום עבודתי, ממש לכניסה, הוא ביקש הנחיות להגיע, אמר שלא מכיר את חיפה ולא ידע איך להגיע לאחד מבתי החו…
הודעה אחרונה מאת raanan, -
-
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 12.6 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול האם מותר לי לנהוג ברכב של חבר (נסיעה קצרה) בהנחה שיש לי רישיון נהג חדש ואני נהג צעיר (כמובן ללא מלווה) בעוד שלרכב של החבר אין ביטוח על נהגים חדשים וצעירים אשמח לתשובה
הודעה אחרונה מאת nir100, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש להשכיר אודי TT, עדיפות מהשנים האחרונות לפרק זמן של שבוע עד חודש לנהג מעל גיל30 ללא עבר תעבורתי. מישהו מכיר? חיפשתי בכל מיני סוכניות, אך לא מצאתי תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי כרגע 2 מדבקות מחזירי אור מפוספסות על טמבון הרכב ויש לי טסט בקרוב. האם המדבקות הנ"ל הן חובה על מנת לעבור את הטסט? הרכב הוא פג'רו קינג קצר שנת 2005. יש לציין שבמחירון לוי יצחק הרכב נמצא תחת קטגורית מסחרי. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
שלום לכולם בכביש 60 בקטע שבין קיבוץ מזרע לצומת הכניסה לעפולה יש בשעות אחה"צ פקק גדול בגלל הרמזורים שבצומת - כנראה הרמזור קצר ואנשים מחכים. מדובר בכביש עם שטח הפרדה בנוי ו- 2 נתיבים לכל כיוון. אני צריך לפנות בצומת הזאת ימינה, כלומר לכביש 65 (הסרגל) ובצומת הזאת אין רמזור לפונים ימינה, יש פנס צהוב מהבהב ולכן הפקק הזה לא רלוונטי אליי. מה שאני עושה זה לעלות על השוליים הימניים עם איתות ימין פועל, כאשר כמה מטרים לפני הצומת אני עולה על הנתיב פניה ימינה שכולו פנוי ואז פונה ימינה באין מפריע. רציתי לשאול האם הדבר הזה חוקי? מצד אחד אם אני עומד בפקק אני יכול לחכות שם גם 20 דקות והפקק הזה גם ככה לא רלוונטי אליי, מצד שני אני חושש שאם שוטר סמוי יראה את זה הוא עלול לחשוב ש…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני יודע שלאחר שני מקצים, נניח, אני די תפוס. עד כמה הספורט הזה הוא ספורט לגטימי? (מה שמעניין אותי שזה בעיקר לא להיות שמן דוב עם כרס... עד לפני החתונה הייתי רזה ועכשיו צריך לקחת את עצמי בידיים!). תודה!
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 6 תגובות
- 766 צפיות
http://www.iga.org.il/newsletter/news_308.html
הודעה אחרונה מאת איגוד המוסכים, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
תפס את עיניי הדבר הבא : https://www.facebook.com/pages/LYC-Light-Your-Car/316141818435587 אפשר לראות שם עבודות שהוא עשה או כפי שהוא טוען (צוות מתקינים מנוסים). לפי דעתי זה לא חוקי ומסכן \ מסנוור את משתמשי הדרך. לפי מה שהוא כתב זה חוקי ועובר טסט . מה דעתכם בעניין?
הודעה אחרונה מאת FUX, -
לאחרונה יצא לי לנסוע עם מישהו מהעבודה ברכב שלו. הבנאדם כאמור בן 40 אך נוהג בצורה מחרידה ביותר! כביכול הוא מנסה לנהוג בצורה "בטיחותית" אך למעשה דעתי היא שזה יוצר את המצב ההפוך דווקא... למשל נהיגה כשהגב זקוף(לא נשען על הכיסא) או נהיגה כביכול עם ריכוז גבוה מדי שלטעמי רחוקה מדי מנהיגה טבעית ומתן תשומת לב מוגזמת לפרטים קטנים מאוד כמו רכב שעומד לפנות או בעת עקיפה(על כביש דו מסלולי לכל כיוון), נהיגה איטית מדי, מרוב "ריכוז" מתעלם מפרטים חשובים, מרכבים שאפילו קצת מתקרבים לנתיב(ברקס חזק יחסית) ועוד לא דיברתי על רוורסים.. אפילו לא מדובר על רכב ידני... אני אומנם לא מדען או סטטיסטיקן אבל לפי דעתי אותו בנאדם הוא חלק מתופעה גדולה ואני חייב להגיד שגם מעצבנת, נהגים שפשוט מפחדים…
הודעה אחרונה מאת Notepad, -
- 5 עוקבים
- 62 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם! רציתי לשתף אתכם בכמה דברים ממש שנואים בעיני שממש מביאים לי לפעמים עצבים! 1. לראות נהג נוסע על הנתיב השמאלי עם מהירות 60 ועוד מדבר בפלאפון, ושאתה מהבהב לו הוא עוד מסתכל בעצבים על המראה. 2. שאתה נוסע בנתיב פתוח וליידך נתיב פקוק וזה שלפניך עושה קיצור דרך לעצמו, ולא מצליח להשתחל לפקק ונעמד מולך וגורם לך לתת בלימה מסוכנת (הפכתי משטח במשאית בגלל אנשים כאלה). 3. לראות אישה ברמזור פותחת חדר איפור, ושאתה צופר לה שמתחלף לירוק היא צועקת עליך שאתה ישראלי חסר סבלנות. יש לי עוד כמה שלא עולים לי כרגע לראש.. אשמח לשמוע עוד דברים שמעצבנים אותכם..
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
כידוע לכם , חברים יקרים אני בעל פיאסטה 2013 עם לא מעט פגמים . הפגישה עם מנהל השרות שהיתה צריכה להיות בסוף ינואר "נדחתה" , ביוזמת היבואן ובתרוצים שונים ל- 18-4-2013 . למרות הכל בלעתי את הצפרדע . לא אפרט כאן את כל השתלשלות האירועים , ואגיע לעיקר . על הכתמים הקטנים בצבע נתנו לי {לא ביקשתי!} 2טיפולים חינם . הרכב הגיעה עם מושבים קדמיים שחורקים , ולאחר הרבה הבטחות לתיקון הבעיה לא נעשה דבר . בעצמי טיפלתי בזה בעזרת ריסוס WD-40 על הקפיצים שהרעישו , והתופעה נעלמה {בינתיים כבר חודש וחצי של שקט} הרכב עדיין סובל מרעש מנוע בסר"ק נקישות ותקתוקים , הילוך אחורי שבורח ב"חריקה " לניוטראל [לעיטים רחוקות אבל עדיין זה קורה] . ריח של דלק מצד שמאל מאחור ליד הגלגל , בימים חמים בדרך כלל , מת…
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ערב טוב, בקרוב יש לי טסט לרכב הראשון שלי (מאזדה 3 , 2006) . ב - 25 לחודש אני ניגש לטסט בראש העין , מה אני אמור לבדוק לפני? . הרכב נוסע בצורה טובה, אין משהו הנראה לעין או מורגש. בנוסף אשמח לדעת מה הולך שם, פעם ראשונה שלי כפי שהזכרתי .
הודעה אחרונה מאת אביאל שלום, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ומדוע רוב רכבים תוצרת גרמניה והספורט מצויידים במתלים קשיחים למדי? ועוד שאלה האם המתלים הקשיחים נוטים יותר לההרס בשל כך?
הודעה אחרונה מאת zohar.ma, -
היי, לא מזמן חזרתי מחו"ל והבחנתי בערים הגדולות בתופעה שהפתיעה אותי - היו שם לא מעט צמתים בהם היה אור ירוק לשני הכיוונים- למשל היה לי אור ירוק לנסוע ישר ולמי שממולי ונסע בכיוון הנגדי היה אור ירוק לפנות שמאלה, דבר שלמעשה מחייב את אחד מאיתנו להאט או לעצור למרות שיש לשנינו אור ירוק לנסוע. זה נראה לי מאוד מסוכן וגם קצת סותר את כל הפואנטה של הרמזורים, הרי יכלו באותה דרך להוריד את הרמזורים מהצומת וככה אולי היה אפילו יותר בטוח לנהיגה מאשר ששני הנהגים עוברים באור ירוק אבל יכולים להתנגש האחד בשני. האם מישהו נתקל או מכיר את התופעה הזאת ?
הודעה אחרונה מאת yochay_s, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 4 אלף צפיות
בימים האחרונים עלו לרשת מס' תמונות של הסובארו WRX החדשה שאמורה להיחשף (עדיין קונספט) בתערוכת ניויורק 29.03.13 בעוד יומיים. עם גג קרבון ומראה קרבי במיוחד, היא נראית 10. (אם היא תישאר כך עד לתחילת הייצור ב 10/2013) *אגב הגריל הקדמי מאוד מזכיר את זה של היגואר XJ החדשה! הנה תמונות:
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
- 0 תגובות
- 656 צפיות
זה רק אני נתקלתי בזה? יש מצלמה על כביש 57 אחרי צומת נווה איתמר לכיוון נתניה, בצומת של הרכבת, בדיוק בכביש ירידה לחיפה. מצלמת רמזור אדומה ישנה, אני לא חושב שהיא עובדת כבר הרבה זמן, אבל משום מה הציטה מתריע. לעוד מישהו קרה? *מישהו יכול להגיד אם המצלמה עובדת או לא ?
הודעה אחרונה מאת ChaoscripT, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 421 צפיות
http://www.iga.org.il/newsletter/news_308.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש לי סקודה סיטיגו ידני כמעט 4 חודשים ואני סה"כ נהנה מאוד מהאוטו ומרוצה ממנו. מה שכן לקח לי די הרבה זמן להתרגל לגיר הידני כי את השיעורי נהיגה עשיתי לפני 20 שנים כמעט ומאז נסעתי רק במכוניות של המשפחה (1600 אוטומטיות) את השיעורי נהיגה לפני 20 שנה עשיתי על הונדה סיוויק ידנית, שזה היה הדגם הראשון בזמנו של הונדה בארץ. כמה שאני זוכר לרכב היו 5 הילוכים כמו לסיטיגו ותמיד המורה לנהיגה לימד אותי את אופן הנהיגה הברור מאילו - התחלת נסיעה בהילוך ראשון, מעבר להילוך שני אח"כ לשלישי וכו'. להילוך ה5 אגב כמה שאני זוכר כמעט בכלל לא יצא לי להגיע באוטו ההוא פרט לכמה נסיעות בודדות שביצעו בכביש איילון ששם פחות או יותר נסעתי על 80/90 קמ"ש. עכשיו יש לי את הסיטיגו ואני מתחיל לחשוב …
הודעה אחרונה מאת new_driver_MAZDA, -
- 3 תגובות
- 705 צפיות
כנראה שמדובר ב-2 דגמים חדשים: 1. JETTA מנוע 1.4L TURBO עם 170 כוחות סוס, 7 הילוכים 0-100 ב-8.6 שניות קבע שיא של 300קמ"ש לרכב HYBRID צריכה בעיר (יצרן) - 17.86 ק"מ/ל (5.6L ל-100ק"מ) צריכה בין עירוני (יצרן) - 20.41 ק"מ/ל (4.9L ל-100ק"מ) מחיר: החל מ-97,000ש"ח (בארה"ב) 2. Touareg מנוע 3000L עם 380 כוחות סוס - כאילו שמי שקונה רכב כזה ממש מעניין אותו הצריכת דלק... החל מ-158,000ש"ח (ארה"ב)
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4368676,00.html במקרה הזה מול המקרה של הליאון 1.8 עם פחות קמ יד ראשונה.. בתור בעל פיג׳ו ב10 שנים האחרונות אני חושב שעושים עוול ליבואן באמצעי התקשורת השונים כולל בפורום זה.
הודעה אחרונה מאת OLTURBO, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום! גם ברכב הקודם שלי וגם ברכב הנוכחי (הסדל של יותר מעשור ומוצאים שונים), לאחר נסיעה מאומצת מריחים ריח שמזכיר ריח של גופרית. יש הסבר לתופעה? תודה.
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, אני שוקל כרגע לקנות את מצלמת GS9000 החדשה,. כרגע יש לי את ה-F900, לא יודע אם מקורי או לא (חיפשתי פה דיונים והבנתי שיש 'זיופים') אבל איכות הוידאו טובה מאוד, בלילה לא רואים כלום. בגלל זה חשוב לי גם להתקדם באיכות למשהו טוב יותר (בעיקר אם שלי לא נחשבת למקורית), וגם בעיקר שיראו בלילה, חיישן G-SENSOR וה-GPS זה נחמד מאוד. אחרי כמה חיפושים, חשבתי ללכת על ה-GS9000, קצת יקרה אבל עדיף ללכת פעם אחת על בטוח. מצאתי את המצלמה כאן http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=171021962446&ssPageName=ADME:X:RTQ:US:1123 במחיר של 120$, כאשר רוב התוצאות למצלמה הנ"ל בסביבות המחיר הזה, 120-150. באמזון המחיר הוא 153$ אבל שם תמיד המוצרים יקרים…
הודעה אחרונה מאת d30DK, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 809 צפיות
אני מעונין לשכור פורש\M5 בגרמניה בכדי לנסוע באוטבאן. מישהו מכיר\היה ויכול לדבר איתי בטלפון בפרטי. כדי שאכול לשפוך קצת אור על הנושא- זה היה מעולה . תודה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת bedok, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 695 צפיות
היי אני טס חודש הבא, לטיול קצר בגרמניה וחשבתי להשכיר רכב. דברתי אם חברת sixt.com וזה ההצעה שקבלתי. השמח אם משהו בעל נסיון, יחוו את דעתו על ההצעה. כולל על הביטוחים. תודה
הודעה אחרונה מאת eitama, -
- 4 תגובות
- 985 צפיות
שלום ברשותי אאודי A4 שנת 2002 ויש לה בעיה בגיר רציתי לברר האם זה באמת גיר או שצריך להחליף פילטר או שמן... הבעיה היא שכאשר הרכב על ניוטרל וכשמשלבים להילוך הרכב מתחיל לרעוד והתורים מתחילים לעשות ולרדת ויש השהיות או קפיצות חוץ מהדברים האלו הרכב נוסע ומעביר הילוכים בזמן. ברצוני לדעת מה הסיבה לכך האם מישהו מבין בזה? תודה מראש..
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
פורד ו-gm חברו לייצר תיבה אוטומטית חדשה, בת 9-10 מהירויות. http://www.washingtonpost.com/business/general-motors-ford-to-work-together-on-new-gas-saving-automatic-transmissions/2013/04/15/9ea4d568-a581-11e2-9e1c-bb0fb0c2edd9_story.html השיקול העיקרי הוא כמובן חיסכון בדלק תקנו אותי אם אני טועה, אבל נראה כי התעשייה האירופאית ( כולל פורד אירופה עם הדו מצמדית שלה) הולכת לכיוון הרובוטית בעוד התעשיה האמריקאית מעדיפה לשפר את האוטומטית הקיימת ( על פי הכתבה גם לקרייזלר תיבה מתקדמת עם 9 מהירויות).
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
- 3 תגובות
- 853 צפיות
"3.7 מיליון ישראלים לא רשאים לנהוג במדינות האיחוד משרד התחבורה הנפיק בשנת 2007 רישיונות נהיגה חדשים בעלות של עשרות מיליוני ש' כדי שיותאמו לסטנדרט אירופאי, עקב שינוי תקן הם אינם תקפים" (גיל מלמד, מעריב). ֿמדינת ישראל במלוא תפארתה. עצוב לי להרגיש ככה ישר אחרי יום העצמאות, אבל אצלנו, כידוע, חוזרים לשגרה מאוד מהר. סה"כ אנחנו רשומים בגינס תחת סעיף "האופוריה הקצרה ביותר". באמת, תבדקו אותי אם אתם לא מאמינים. בעצם עזבו, כמו כולם גם אני חאפר שקרן.
הודעה אחרונה מאת אנלוגי,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 250 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- mcaspi
- tan tan
- פריג'י
- hans
- Itzik-b
- eliharel
- פינדר
- הרקוליטו
- flytomars
- yohai71
- Alloytoy
- Avia