Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ומדוע רוב רכבים תוצרת גרמניה והספורט מצויידים במתלים קשיחים למדי?

ועוד שאלה האם המתלים הקשיחים נוטים יותר לההרס בשל כך?

Subaru Impreza 1.6 04

פורסם

היתרון הוא שבמידה ואתה צריך לבצע עקירת שן מתלים קשיחים יעשו את העבודה, וקצת רצינות משפר לך את האחיזה, מתלה רך יגרום לך לנסיעה נינוחה יותר, קשיח יחזיק את הרכב לכביש.

אם הוא נוטה לההרס מהר יותר? עם הכבישים הנהדרים שיש לנו בארץ אני מאמין שכן הוא סופג מכות חזקות יותר.

אביב.

SEAT LEON 1.8 TSI

burn rubber,not your soul

פורסם
ומדוע רוב רכבים תוצרת גרמניה והספורט מצויידים במתלים קשיחים למדי?

ועוד שאלה האם המתלים הקשיחים נוטים יותר לההרס בשל כך?

קשיח= ספורטיבי.

מתלים קשיחים יותר, מתנגדים הרבה יותר לשינויים שהדרך מציעה, כלומר הם מפצים פחות וסופגים פחות.

לצורך העניין כמה שהמתלים קשים יותר, ככה הרכב אוחז יותר בכביש.

עקרונית מתלים קשים לא נהרסים יותר, הם בנויים בצורה כזו שהם מיועדים להיות קשים ולכן בונים אותם מחומרים שמתאימים.

אמנם בארץ הקודש הכבישים לא מי יודע מה, אז יכול להיות שיש פה בארץ נטייה להנזק קצת יותר.

פורסם

המתלים הקשיחים ישברו לך את הגב באספלט ה"מצוין" של ארצנו. אבל יספקו לך מלא הנאה בפניות.

ליומיום אני מעדיף רכב עם מתלים רכים, את הקשיח אני לוקח רק בסופי שבוע\חגים.

פורסם

לא תמיד ישנו יתרון בכיול קשיח ,כיול קשיח יעשה את מטרתו בצורה הטובה ביותר כאשר הכביש באמת סלול היטב וברמה טובה,בכבישים משובשים כשלנו בישראל האפקטיביות שלו תרד.

בכל אופן כדי למצוא את האיזון הטוב ביותר בין נוחות להתנהגות...

פורסם

משהו אחד לא ברור לי כאן, בזמנו שהיה לנו מאזדה לאנטיס המתלים שם קשים בצורה לא ניתנת לתיאור והיציבות ממש לא טובה בכלל.

אם לא הגרועה ביותר בקבוצה בזמנו

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם
משהו אחד לא ברור לי כאן, בזמנו שהיה לנו מאזדה לאנטיס המתלים שם קשים בצורה לא ניתנת לתיאור והיציבות ממש לא טובה בכלל.

אם לא הגרועה ביותר בקבוצה בזמנו

כנראה שאני לא מומחה גדול אבל בטח יציבות לא מסתכמת רק במתלים קשים.

אגב יש לי חבר עם קרייזלר נאון עם מתלים רכים ויש לו יציבות פנטסטית יותר מהגולף שלי, כנראה שזה גם קשור למבנה הרכב ולעוד כמה דברים..

גולף 1.8 שנת 99 ידני לא צריך יותר מזה!!!

פורסם

המון דברים. יציבות, פניות חדות יותר חלקות, פחות רגישות לבמפרים או לכבישים דפוקים ואלה בעיקר לדעתי

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
כנראה שאני לא מומחה גדול אבל בטח יציבות לא מסתכמת רק במתלים קשים.

אגב יש לי חבר עם קרייזלר נאון עם מתלים רכים ויש לו יציבות פנטסטית יותר מהגולף שלי, כנראה שזה גם קשור למבנה הרכב ולעוד כמה דברים..

אם יש לך מוט ייצוב ברכב(ולא המקלות האלה שמכניסים מתחת למנוע ביפניות) זה כבר עושה רבע עבודה..

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

היתרונות במתלים קשיחים הם ביציבות, אחיזה, התנהגות כביש, פחות זוויות גלגול בפניות מהירות/חדות, פחות מתנדנד (בעיקר במעבר על פסי האטה במהירות מעט גבוהה מהממצע ובכבישים בינעירוניים).

חסרונות: שברים קטנים בכביש עוברים ישירות לישבן, נסיעה איטית בכביש מצולק ושבור פחות נוחה מאשר ברכב עם מתלים רכים.

לא תמיד מתלים קשים מעידים על אחיזת כביש גבוהה והתנהגות טובה. יש עוד משתנים כמו סוג המתלה, קשיחות המרכב, מידות הצמיג, היגוי ועוד. בנוסף אם המתלים קשים מדי, פניות מהירות בכביש משובש גורמות לרכב לקפץ ולא ממש להדק את הפניה ואפילו לסטות מהקו הנכון (לדוג' קרייזלר נאון של שנות האלפיים סובלת מזה).

אני אישית אוהב יותר מתלים שנוטים לצד הקשיח. הם מספקים יותר יציבות (לרוב), תורמים לפחות זוויות גלגול בפניות והנסיעה מרגישה יותר מוצקה ומחוברת. לעומת זאת מתלים רכים סופגים טוב יותר שיבושים במהירות נמוכה (במהירות גבוהה הם מטלטלים את תא הנוסעים). מתלים רכים במהירות גבוהה לפי דעתי זה סיוט בגלל שהמרכב מתנדנד המון לאחר כל בליטה בכביש (תופעה זו מוכרת מאוד באמריקאיות ישנות וברוב המוחלט של הקוריאניות של שנות ה90 ותחילת ה-2000).

בסך הכל זה דבר אינדיבידואלי, יש אנשים שמעדיפים מתלים רכים ויש כאלה שמעדיפים מתלים קשיחים. מתלים רכים מתאימים יותר לשיוט רגוע בתוך העיר, ומתלים קשים עדיפים במהירויות גבוהות ובפניות. אתה צריך למצוא את האיזון הנכון (משהו שמשתנה מאדם לאדם לפי העדפותיו).

פורסם

יש קשיחים בהרגשה, ויש קשיחים גמורים (בלאי וכדומה).

קשיחים בהרגשה, כל מה שאמרו פה נכון.

קשיחים כתוצאה מבלאי לדוגמא, לא יתנו לך כלום חוץ מפריצת דיסק (בגב).

התפקיד העיקרי של הבולם הוא להצמיד את הגלגל לכביש, ככה שאם הבולם גמור הוא לא עושה את זה כמו שצריך ואז קיים סיכוי גדול שתאבד שליטה.

לגבי אחיזה, נהגתי על רכבים עם מתלים די רכים (צרפתיה לדוגמא) אבל האחיזה הייתה מצויינת!

זה תלוי גם בנהג, בטכניקה שלו, יש כאלה שלא יודעים לקחת סיבוב ולהפך.

פורסם

הדברים הנוספים הם זרועות יצוב וכד' שמותאמים לרכב שאמור לתת התנהגות כביש שמותאמת יותר לנהיגה ספורטיבית/דורשנית מהרכב.

• תוכן חדש...