Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יהודה, האם אתה מסתמך על נתוני יצרן?...

אני לא הייתי מסתמך על נתוני יצרן פשוט כי הם נבחנו במעבדה ולא ב"עולם האמיתי", שבו יש דברים בבגאז', המזגן פועל, הנהג כבד ועוד כל מיני משתנים.

נכון, גם המנוע אחראי לזוועה של הצריכה, אבל חלק גדול מהבעייה זה דווקא התיבה לדעתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הגיע הזמן, אחרי כמה עשורים (ארבע או יותר) שהאמריקאים מייצרים גירים אוטומטיים.

9 מהירויות לתיבה פלאנטרית נראה לי מוזר לגמריי, מסובך, יקר, וגם ביצועים לא משהו מיוחד לדעתי.

מה גם שהיום המנועים הולכים וקטנים, ככה שחבל להעמיס עליהם כל כך הרבה הילוכים, לדעתי 6 זה טוב, 8 זה כבר מצויין.

פורסם

אכן, הסולר יקר יותר בארה"ב, בשוק הטנדרים הגדולים אין על הדיזל, אבל המחיר הוא מאוד גבוה.

גרסאות סולר של רכבים עולות הרבה יותר מגרסאות הבנזין, לפני שרכשתי את הוולוסטר חיפשתי ML טורבו דיזל וX5 טורבו דיזל, המחירים פשוט מגוחכים, כמעט 30% הפרש במחיר.

לגביי תיבות הילוכים, יש התעוררות בשוק לכיוון תיבות ידניות, זה עושה לי טוב.

haters will hate

פורסם

אתה מדבר על הפרש של הילוך אחד ושם מדברים על הפרש של 4+!!

האם 10 הילוכים זה לא יותר מדי? לא מדובר ברכב שנוסע באוטובאהן ללא מגבלת מהירות, שאז באמת צריך הרבה הילוכים, אלא בארה"ב ששם המהירות מוגבלת בד"כ לכ 120 קמ"ש או פחות. הניחוש שלי שזה גימיק שיווקי, עם תועלת קטנה מאוד לצריכת הדלק, אבל עליה גדולה במחיר של תיבת ההילוכים (שגם כך מהווה מרכיב יקר ברכב).

ותאמין לי שאם הם החליטו שצריך תיבה חדשה אז כנראה שהם יודעים על מה מדובר.

זהו, שאם יש משהו שהיצרנים האמריקאים מוכיחים בעקביות, זה הטמטום בהנהלות שלהם. מדוע לדעתך ג'נרל מוטורס פשטה את הרגל? ודאי לא בגלל עודף חכמה.

תשווה בין רכב עם 4 הילוכים אוטומט לרכב עם 5 הילוכים אוטומט.

האם תצליח למצוא כזה? אני לא הצלחתי.

יהודה, האם אתה מסתמך על נתוני יצרן?...

אני לא הייתי מסתמך על נתוני יצרן פשוט כי הם נבחנו במעבדה ולא ב"עולם האמיתי", שבו יש דברים בבגאז', המזגן פועל, הנהג כבד ועוד כל מיני משתנים.

נכון, גם המנוע אחראי לזוועה של הצריכה, אבל חלק גדול מהבעייה זה דווקא התיבה לדעתי.

נכון, נתוני יצרן הם לא "אמיתים" אבל עדיין ההפרש באחוזים בין אוטומט וידני של אותו היצרן הוא נתון חשוב. אם בדוגמא של הפיז'ו 301 שהבאתי, היצרן היה יכול ליפות עוד את הנתונים של הדגם האוטומטי, הוא היה עושה זאת בשמחה. המספרים האלה הם הכי טובים שהוא הצליח להוציא מהרכב, ועדיין קים הפרש גדול בין הידני והאוטומטי.

היה מענין אם היינו מוצאים את נתוני צריכת הדלק של יונדאי גטס, שבו יש שוני עצום בין הידני והאוטומט.

בנוסף, גם בנסיעה אמיתית הקורולה האוטו' חסכונית משמעותית מדגמי פיז'ו אוטומטים קודמים.

לא ידוע לי על איזה לנסר אתה מדבר, אבל מיצובישי טוענים לשיפור גדול בצריכת הדלק בדגם האוטומטי האחרון, שגם לו יש רק 4 הילוכים. אם זה נכון, זו הוכחה נוספת שהמנוע הוא הגורם המרכזי בכך.

תכנון מנוע הוא ענין מסובך ודורש השקעה. לפני כמה עשורים טויוטה יצרה מנועים אמינים אבל לא חזקים ולא חסכונים. הם יצרו קשר עם יאמהה (אופנועים) ועם הידע שלהם תכנון המנועים של טויוטה קפץ מדרגה. חבל שיצרני רכב אחרים לא הלכו בכיוון כזה.

9 מהירויות לתיבה פלאנטרית נראה לי מוזר לגמריי, מסובך, יקר, וגם ביצועים לא משהו מיוחד לדעתי.

נכון מאוד.

יהודה

• תוכן חדש...