Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא יעבוד בארץ כי בארץ נהגים צופרים לך גם כשיש לך אדום.. אין פה לאף אחד סבלנות והם ינסו לגנוב את זכות הקדימה כי יש להם ירוק מגיע להם ולא אכפת להם מה קורה מסביב..

ועל זה נאמר שבארצנו הקטנה מהירות הקול גוברת על מהירות האור

אתה שומע צפירות עוד מלפני שאתה רואה את הירוק

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואולי לנהגים פה אין סבלנות ושיקול דעת כי מלמדים אותנו (בעיקר במרכז הארץ) לא לחשוב בזמן הנהיגה. הכל מרומזר כל 2 מיני רחובות הולנדיים מתגאים ברמזור. לעיתים יש 4-5 רמזורים לאורך 100 מטר. למה לחשוב ירוק סע אדום עמוד.

ואז יש 2 בעיות עיקריות

כאשר מתרגלים שוכחים את המיומנות להשתלב בצומת.

הצומת רוב הזמן ריקה ומכוניות עומדות סביבה.

יצא לכם להגיע פעם לצומת שבדרך כלל פקוקה ולגלות שהרמזור מקולקל? נסיוני מראה שבמקרים אלו פתאום מתגלה שנהגים מסתדרים בדר"כ והפקק קטן בהרבה.

פורסם

יצא לכם להגיע פעם לצומת שבדרך כלל פקוקה ולגלות שהרמזור מקולקל? נסיוני מראה שבמקרים אלו פתאום מתגלה שנהגים מסתדרים בדר"כ והפקק קטן בהרבה.

בהחלט צודק, אבל מקרה מעניין מעוד שהיה לי בנסיעה בארה"ב, הגעתי לצומת מרומזרת שהמזור התקלקל, הצומת מורכבת מ 2 נתיבים לכל צד, צומת מחולקת ל 4.

הגיעו שוטרים למקום פתחו את השלט עצור שהיה מקופל על העמוד והלכו, עכשיו מה עושים לעזעזל חשבתי !!!??

במקום זה, הנהג האמריקני פעל על פי השיטה של תן זכות קדימה לרכב מימין, כל פעם 3-4 שורות של כלי רכב יצאו , וכל פעם התחלף התור בין אחד לשני כאילו עומד שוטר בצומת, אבל בפועל הדבר התנהל בסדר כמעט מופתי, אף אחד לא נדחף, כל אחד עקב על שכניו לראות מי יוצא קודם, לי יצא פשוט לעקוב אחרי האוטו לידי ולראות מה הוא עושה, אחרת האינסטינקט הישראלי הוא להידחף ויהי מה!, ואז מקבלים את התמונה שהיתה בעיתון של הגשר השלום :)

פורסם
מתלבש - בברצלונה ראיתי שהזכות קדימה היא למכוניות שנכנסות לתוך הכיכר ולא למכוניות שבתוך הכיכר, מעניין מה ההשפעה של זה?

היה דבר כזה בעפולה (בכיכר מרכזית)...ההשפעה = הרבה תאונות או כמעט תאונות

לגבי נושא השרשור.....הייתי מופתע בפעם הראשונה שהייתי באנגליה

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם
אני יכול לומר לך שמזמן לא נתקלתי בנהג שצפר לי או לנהגים לידי בזמן שהרמזור היה אדום ואפילו צהוב. בטח אתה גר בתל אביב ואז זה מסתדר מצויין. גם אם יש כאן מישהו שכן מצפצף פעם בכמה חודשים, כנראה שהוא לא מקומי אלא הגיע מתל אביב :lol:.

אני צפרתי למישהו לא מזמן באור אדום כשהייתי מאחוריו בצומת, ואז חברה שלי נזפה בי, ואז קלטתי שאדום :)

נ.ב. אמנם אני משתף אתכם בקלילות דעת, אבל 10 שנות רישיון ללא דוחות ותאונות מוכיחות שאני נהג טוב וחכם, הסיפור למעלה הייתה מעידה חד פעמית :wink:

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
ואולי לנהגים פה אין סבלנות ושיקול דעת כי מלמדים אותנו (בעיקר במרכז הארץ) לא לחשוב בזמן הנהיגה. הכל מרומזר כל 2 מיני רחובות הולנדיים מתגאים ברמזור. לעיתים יש 4-5 רמזורים לאורך 100 מטר. למה לחשוב ירוק סע אדום עמוד.

ואז יש 2 בעיות עיקריות

כאשר מתרגלים שוכחים את המיומנות להשתלב בצומת.

הצומת רוב הזמן ריקה ומכוניות עומדות סביבה.

אני לא לגמריי מסכים איתך.

ברב המקרים שבהם יש צומת, קבלת ההחלטות היא דטרמיניסטית, אתה יודע בדיוק למי אתה נותן זכות, ומתי הזכות שלך

וכל עוד כולם מכבדים את החוקים, הכל טוב ויפה.

אבל כשיש לך צומת עמוסה שהיא צומת שבה יש הצטלבות של 2 כבישים דו סיטריים, מספיק שיש לך שני רכבים שצריכים שמאלה, והם אחד מול השני - זה שהגיע שני אמור לתת זכות לראשון, בפועל, בלתי אפשר לקבוע כשיש פקקים, וכולם נדחפים לצומת והכל נסתם.

אפשר לבנות צומת ללא רמזורים אם בונים אותה נכון.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

אני לא בעד ביטול הרמזורים בכל צומת בארץ. לדעתי (לא מבוסס על מחקר) לרמזור יש יתרון שהוא מפחית את כמות התאונות. אבל החינוך של הנהג לא לחשוב יוצר בעייה, נהגים מתנהגים לצומת בירוק כאילו זה של אבא שלהם ולכן אתה רואה תופעות כמו

כניסה לצומת לא פנויה

יצאיה מהירה אם ההחלפה לצהוב או לירוק

גניבה של צומת

פקקים שאינם מחויבי המציאות

אני טוען שהנהג הישראלי איננו מתחשב בעיקר מכיוון שלימדו אותו להיות כזה ע"י חינוך ל כן ולא מוחלטים

האור לא אדום מותר לי להיכנס - גם אם אין לי לאן לסוע, גם אם לא בדקתי שאני לא מסכן אף אחד. העיקר לא לעמוד עוד אדום

בחו"ל בהרבה מקומות יש - מותר לך בתנאי ש....

נהגים לומדים לבדוק וגם לסלוח לנהג שעשה תעות (קורה כולנו בני אדם) ובנוסף עומדים פחות ברמזורים אדומים מול צמתים ריקות.

פורסם
אני לא בעד ביטול הרמזורים בכל צומת בארץ. לדעתי (לא מבוסס על מחקר) לרמזור יש יתרון שהוא מפחית את כמות התאונות. אבל החינוך של הנהג לא לחשוב יוצר בעייה, נהגים מתנהגים לצומת בירוק כאילו זה של אבא שלהם ולכן אתה רואה תופעות כמו

כניסה לצומת לא פנויה

יצאיה מהירה אם ההחלפה לצהוב או לירוק

גניבה של צומת

פקקים שאינם מחויבי המציאות

אני טוען שהנהג הישראלי איננו מתחשב בעיקר מכיוון שלימדו אותו להיות כזה ע"י חינוך ל כן ולא מוחלטים

האור לא אדום מותר לי להיכנס - גם אם אין לי לאן לסוע, גם אם לא בדקתי שאני לא מסכן אף אחד. העיקר לא לעמוד עוד אדום

בחו"ל בהרבה מקומות יש - מותר לך בתנאי ש....

נהגים לומדים לבדוק וגם לסלוח לנהג שעשה תעות (קורה כולנו בני אדם) ובנוסף עומדים פחות ברמזורים אדומים מול צמתים ריקות.

שמע, אני מסכים איתך לגמריי, אבל אני חושב שגם נהגים שכן רוצים להיות בסדר וכן אגדיר אותם כנהגים נורמטיביים וזהירים, נאצלים להיות "ברברים" וגרסיבים בכביש בגלל ששאר הנהגים נותנים להם מוטיביציה לכך, לדוגמא :

כשאתה עומד ברמזור - נהגים שאננים לא זזים כשיש גם ככה עומס ופקקים, במדינה שעובדים שעות על גבי שעות כמו כלבים ומרוויחים מעט כסף, אנשים רוצים כבר להגיע הבייתה אז הם מתרגזים. אנשים נדחפים לתור, ואתה מרגיש שדופקים אותך.

בפועל הכי הרבה שתפסיד זה עוד מחזור של הרמזור בגלל דביל שנדחף, אבל אחרי שהרכב ברמזור היה עסוק בפאלפון שלו, האיץ לאט כדי לחסוך 20 אגורות, הבחור שנדחף, והבחור שצופר, אתה נותר עצבני בעצמך וממהר להשלים את הזמן האבוד בדרך זו או אחרת.

בנסיעה שגרתית בכביש מהיר ועמוס, כולם נדחפים, נוסעים לאט בשמאלי, למרות שאתה מנסה לשכנע את עצמך שאם תסע 80 במקום 90 זה לא ישנה שום דבר, בפועל כל שניה מישהו נדחף לך בסוף אתה משתגע, ואז צופרים לך מאחורה שתסע כבר כשאתה בכלל לא אשם.

בקיצור זה מעגל שמזין את עצמו, ולדעתי אפשר לגזור אותו ככה שהוא לא יהיה מעגל יותר על ידי אכיפה אגרסיבית של נהגים מציקים ומרגיזים שעושים 100 דברים אחרים במקום לנהוג, נוסעים לאט כשאפשר לסוע יותר מהר (עד הקבוע בחוק וסביר לפי תנאי הדרך), וגם להעלות קצת את המהירות המותרת בכבישים מהירים כמו באיטליה למשל שיש 110 בכבישים בין עירוניים ו 130 באוטוסטרדות.

הנהגים העצלנים ילמדו לסוע כמו בני אדם ולהתחשב באחרים, ולסוע בימני, הנהגים הנורמטיביים שאיבדו סבלנות יגלו שדברים משתפרים ויסתפקו בנסיעה רגועה של בין 110 ל 120, יהיה פחות עומס עבירות תנועה כללי והשוטרים יוכלו להתמקד בעבריינים האמיתיים, אלא שיבצעו עבירות חמורות ולקלות ללא הרף גם כשהכביש ריק.

אבל מה לעשות, במדינת ישראל לא יודעים ללמוד אפילו קצת ממדינות אחרות, ולמרות שכבר שנים נוקטים באותה גישה של אכיפה ומצלמות מהירות ובולשיט מכל הסוגים והצבעים, אין שינוי בכמות תאונות הדרכים באופן יחסי לכלל הרכבים.

במקום לנסות משהו חדש, ממשיכים עם הישן ומגבירים את הכמות. ממש כמו נרקומן.

Peugeot 208 GTI 2016

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

בניגוד לדעה הגורפת פה בעד השיטה של רמזור ירוק בשני הכיוונים, אני נגד. חזרתי לאחרונה מקפריסין, שכרתי שם אופנוע וממש לא אהבתי את השיטה. זה ממש לא בטיחותי לתת לאנשים את שיקול הדעת אם יספיקו לפנות שמאלה או לא. כמובן שיש מצבים שזה קיים גם בארץ בצמתים לא מרומזרים, אבל עדיף להקטין את זה למינימום. הקטע שיותר הפריע לי זה כשאני דווקא המשכתי ישר, והייתי צריך לפתוח 7 עיניים מפחד שמישהו יפנה ויחצה את הצומת. זה ממש הגביר לי את המאמץ והעייפות של הנהיגה.

דבר נוסף שהיה גרוע זה במצב שהתנועה ממול לא מפסיקה, אי אפשר לעבור במצב הזה, אז קראתי שמותר לאנשים לחכות באמצע הצומת ולעבור מהר באדום, מה שגורם לעוד סיכון , מה אם מי שמימין או משמאל יתחיל לנסוע? גם רק 2 מכוניות מספיקות לעשות את זה בכל פעם.

בקיצור זה מקור ליותר מידי טעויות וחוסר ציות עיוור לרמזור יגרור גם טעויות אחרות.

דבר נוסף שראיתי שם ומעניין אותי אם זה חוקי, זה שכשיש מעבר חציה מרומזר להולכי רגל בנתיב (לא בצומת) ואין הולכי רגל חוצים או שסיימו לחצות, אנשים נוסעים קדימה גם באדום.

פורסם

^^

נכון שמדובר בהקפצה של שרשור בן שנה וחצי, אבל אם כבר הוקפץ אז אני חייב לצרף דוגמא מתועדת, מהחורף הסוער האחרון, למקרה בו זה לא ממש עובד -

a0q_UO38EzY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

נאפולי, מאחורייך!

פורסם

אני שונא את התנועה בישראל, כמה צפצופים, למה??? זה לא משנה שום דבר !

פעם בחודש אני מגיע לצומת ברומזר שבו הרמזורים מקולקלים ומהבהבים בכתום ועדיין יש סדר, כולם עוצרים בקו, צד ימין חוצה ביחד עם שמאל, ואז אני והתנועה הנגדית, שורה שורה בסבלנות, זה אמנם יוצר עיכוב בתנועה לעומת רמזור תקין אבל לפחות אין בלאגן.

ואין צפצופים, אין. השתמשתי בצופר אולי 10 פעמים בשנתיים האחרונות וזה היה רק במקרים של סכנה.

haters will hate

פורסם

רונן - בדיוק כפי שכתבתי בתחילת שרשור: לאירופים - וכנראה גם לקפריסאין - אין בעיה עם הרמזור הירוק הפתוח בשני הכיוונים, כיון שהם רגילים בכך. אתה אורח לרגע ולא התרגלת לשיטה - ומבחינתך הבעיה כפולה בגלל הנהיגה בשמאל הכביש בקפריסין. גם לי לא יה קל עם השיטה כאשר הגעתי לגרמניה - אחרי מספר ימים התרגלתי ומאז לא היתה לי שום בעיה בצמתים עם רמזורים מסוג זה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני ראיתי רמזור כזה לפני מספר שנים בקליפורניה. בזמן שהיה לי אור ירוק לפניה שמאלה, התנועה ממול המשיכה ליסוע ישר והיה צורך לעבור רק בזמן שהנתיב ממול התרוקן.

למזלי היה עמי אדם מקומי ברכב שהזהיר אותי, כי התחלתי לסוע בהתחלף האור. יותר מאוחר שמתי לב כי על עמוד הרמזור רשום שעליך לבדוק את התנועה החוצה את דרכך. אבל כנהג שלא ראה דבר כזה מעולם, תגובתך לאור הירוק היא אוטומטית.

באותו ביקור ראיתי רמזורים נוספים עם אותה התנהגות. הם נמצאים בדרכים צדדיות בפרברים ומטרתם לתת לתנועה לזרום.

גם ההפוך נכון. בקליפורניה (ונדמה לי שגם בנבאדה) מותר לפנות ימינה גם ברמזור אדום אם אינך מפריע לתנועה.

כנ"ל גם בארגנטינה.

חבר שגר בארגנטינה מספר שנים מספר לי שמותר לנהג לנסוע ברמזור אדום באמצע הלילה במידה והוא לא מפריע לתנועה.

תופעה מעניינת ביותר..מעניין אם בארץ זה היה עובד..

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• תוכן חדש...