Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, לא מזמן חזרתי מחו"ל והבחנתי בערים הגדולות בתופעה שהפתיעה אותי - היו שם לא מעט צמתים בהם היה אור ירוק לשני הכיוונים- למשל היה לי אור ירוק לנסוע ישר ולמי שממולי ונסע בכיוון הנגדי היה אור ירוק לפנות שמאלה, דבר שלמעשה מחייב את אחד מאיתנו להאט או לעצור למרות שיש לשנינו אור ירוק לנסוע.

זה נראה לי מאוד מסוכן וגם קצת סותר את כל הפואנטה של הרמזורים, הרי יכלו באותה דרך להוריד את הרמזורים מהצומת וככה אולי היה אפילו יותר בטוח לנהיגה מאשר ששני הנהגים עוברים באור ירוק אבל יכולים להתנגש האחד בשני.

האם מישהו נתקל או מכיר את התופעה הזאת ?

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני ראיתי רמזור כזה לפני מספר שנים בקליפורניה. בזמן שהיה לי אור ירוק לפניה שמאלה, התנועה ממול המשיכה ליסוע ישר והיה צורך לעבור רק בזמן שהנתיב ממול התרוקן.

למזלי היה עמי אדם מקומי ברכב שהזהיר אותי, כי התחלתי לסוע בהתחלף האור. יותר מאוחר שמתי לב כי על עמוד הרמזור רשום שעליך לבדוק את התנועה החוצה את דרכך. אבל כנהג שלא ראה דבר כזה מעולם, תגובתך לאור הירוק היא אוטומטית.

באותו ביקור ראיתי רמזורים נוספים עם אותה התנהגות. הם נמצאים בדרכים צדדיות בפרברים ומטרתם לתת לתנועה לזרום.

גם ההפוך נכון. בקליפורניה (ונדמה לי שגם בנבאדה) מותר לפנות ימינה גם ברמזור אדום אם אינך מפריע לתנועה.

פורסם

לפני שהיה לי פה רכב זה היה נראה גם לי קצת תמוהה העניין הזה של ירוק לשני הכיוונים.

היום שיש לי רכב דעתי השתנתה, זה עובד מצויין, עדיין בטיחותי מאוד (אם מבינים את החוק ונוהגים על פיו) וזה לא מעכב תנועה אלא בדיוק להפך, מפחית לחצי תנועה.

כל העניין ברמזורים האלה זה לחסוך את הרמזור אדום לאלה שפונים וחותכים את הנתיב הנגדי, כלומר, לאפשר להם לפנות כאשר התנועה בנתיב הנגדי דלילה מספיק כדי להשתחל.

אז במקום שיהיה רמזור מיוחד לפניה שייתן 15 שניות אור ירוק, יש לך במקום זה חלון של איזה דקה אור ירוק שבו אתה יכול לפנות.

עובד מצויין.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מתלבש - בברצלונה ראיתי שהזכות קדימה היא למכוניות שנכנסות לתוך הכיכר ולא למכוניות שבתוך הכיכר, מעניין מה ההשפעה של זה?

פורסם

עובד מצויין מזה עשרות בשנים במדינות רבות באירופה .

זכות הקדימה היא של הרכב הנוסע ישר , זה שפונה שמאלה, פונה כאשר ממול הטור נגמר,או משתחל בין לבין.

המעניין הוא שבשעות לחץ , הרמזור פועל בשיטה הישראלית ובשעות שבהם הלחץ לא גדול, פועל בשיטה האירופאית.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אכן רעיון גאוני.

הפניה שמאלה (בהגה שמאלי) או ימינה (בהגה ימני) מותרת כאשר הנתיב הנגדי פנוי.

בנוסף, בחלק מהרמזורים יש רמזור קטן עם חץ. אם הרמזור כבוי החוק הוא כפי שכתבתי.

אם הרמזור אדום, גם אם הנתיב הנגדי פנוי הפניה אסורה. אם החץ ירוק, זאת זכות מוחלטת לפניה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הכלל פשוט מאוד: הפונה שמאלה מתקדם לאמצע הצונת, ופונה לאחר שהתנועה הנגדית נגמרת, גם אם הוא רואה אדום ברמזור.

צריך לשים לב שברמזורים באירופה יש שתי צורות של עדשות:

עדשה עגולה - פניה שמאלה לאחר מתן זכות קדימה לתנועה הנגדית.

חץ שמאה - (או בכיוון אחר) - פירושו שמדובר בפניה "מוגנת" והרמזור ממול אדום בעת שהפניה מותרת לך. שים לב שגם אצלנו כבר מספר שנים העדשה של פניה "מוגנת" תהיה עם חץ.

יש לי תחושה - אבל לא ידיעה - שגם באירופה מתחילים לעבור לשיטה של הפניה ה"מוגנת", אבל מדובר בתהליך ארוך, וכיון שהנהגים האירופיים גם אדיבים וגם רגילים לשיטה אין בעית בטיחות אלא עם זרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נתקלתי בזה בפולין. היה לי אור ירוק לפנות שמאלה, תוך כדי התחלת נסיעה אני קולט את הרכבים מולי מתחילים לנסוע. מסוכן מאוד לנהג שבה מתרבות הנהיגה הישראלית, צריך לעורר יותר מודעות לעניין.

פורסם

לא יעבוד בארץ כי בארץ נהגים צופרים לך גם כשיש לך אדום.. אין פה לאף אחד סבלנות והם ינסו לגנוב את זכות הקדימה כי יש להם ירוק מגיע להם ולא אכפת להם מה קורה מסביב..

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

אני יכול לומר לך שמזמן לא נתקלתי בנהג שצפר לי או לנהגים לידי בזמן שהרמזור היה אדום ואפילו צהוב. בטח אתה גר בתל אביב ואז זה מסתדר מצויין. גם אם יש כאן מישהו שכן מצפצף פעם בכמה חודשים, כנראה שהוא לא מקומי אלא הגיע מתל אביב :lol:.

פורסם
הנהגים האירופיים גם אדיבים וגם רגילים לשיטה אין בעית בטיחות אלא עם זרים.

בוודאי שיש בעיית בטיחות, בכל מקום ובכל כביש תמיד יש בעיית בטיחות! אני כמובן מסכים שהנהגים האירופאים (ובמידה פחותה מכך נהגים במדינות מערביות אחרות) הם אדיבים ומתחשבים במגבלות הבטיחות, אבל חשוב לי לציין שבעיית תאונות הדרכים אינה בעיה ישראלית, היא בעיה עולמית. גם באירופה יש בעיות, ויש "מחלות" של תרבות נהיגה וכן - יש גם תאונות והרוגים ואפילו לא מעט. פחות מישראל, אבל עדיין יותר מידי. פעם הבאה שאתם רוצים שהנהגים\כבישים\מחוקק בישראל יחקו את אירופה - תחשבו על זה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, לא טענתי שאין תאונות דרכים באירופה. טענתי שתרבות הנהיגה היא כזו שמאפשרת את הפלת הרמזורים הירוקים במקביל, וכפי שכתבתי - התרשמותי היא שגם באירופה נוטים לעבור לשיטה ה"מוגנת" המוכרת לנו.

יש עוד הבדלים - למשל, בהולנד, אין רמזורים "רחוקים". בדרכים הבין-עירוניות הרמזורים מותקנים על מעין "שער" לפני הצומת, רמזור לכל נתיב, וקו העצירה נמצא כמה מטרים לפני הרמזורים. מי שעוצר אחרי קו העצירה פשוט לא יכול לראות את הרמזורים, ולמעשה מי שעבר את קו העצירה חייב לעבור את הצומת.

בספרד נתקלתי בתופעה אחרת שנראית לי מוזרה - הרבה מאוד רמזורים המסדירים תנועה במעגלי תנועה (גדולי, בקוטר עשרות טרים) מוצבים במעגל התנועה וגם ביציאה (לפני מעברי חציה) ומסדירים את הכניסה למעגל והיציאה ממנו.

מכל מקום - שיטת רמזורים בארץ היא מהנוקשות בעולם. לא ברור לי אם מדובר במשהו שנגזר מאופי הנהג הישראלי או דווקא תורם לאופי זה, יתכן שאם היו לנו רמזורים בדומה לגרמניה גם הנהגים היו מתחשבים יותר.

והדבר החשוב ביותר - כל מי שמתכון לנהוג מחוץ לארץ מגוריו חייב להתכונן לנהיגה על ידי קריאה על הנושא, יש הבדלים אפילו בין מדינות שכנות ודומות לכאורה, כגון גרמניה, שויצריה ואוסטריה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...