Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סקודה סיטיגו ידני כמעט 4 חודשים ואני סה"כ נהנה מאוד מהאוטו ומרוצה ממנו.

מה שכן לקח לי די הרבה זמן להתרגל לגיר הידני כי את השיעורי נהיגה עשיתי לפני 20 שנים כמעט ומאז נסעתי רק במכוניות של המשפחה (1600 אוטומטיות)

את השיעורי נהיגה לפני 20 שנה עשיתי על הונדה סיוויק ידנית, שזה היה הדגם הראשון בזמנו של הונדה בארץ. כמה שאני זוכר לרכב היו 5 הילוכים כמו לסיטיגו ותמיד המורה לנהיגה לימד אותי את אופן הנהיגה הברור מאילו - התחלת נסיעה בהילוך ראשון, מעבר להילוך שני אח"כ לשלישי וכו'. להילוך ה5 אגב כמה שאני זוכר כמעט בכלל לא יצא לי להגיע באוטו ההוא פרט לכמה נסיעות בודדות שביצעו בכביש איילון ששם פחות או יותר נסעתי על 80/90 קמ"ש.

עכשיו יש לי את הסיטיגו ואני מתחיל לחשוב שהצורה שלמדתי נהיגה לפני 20 שנה לא ממש מתאימה לו.

קודם כל זה מתחיל מזה שבסיטיגו כבר שאתה נמצא במהירות של בין 40 ל 50 קמ"ש (בשטח מישורי) המחשב של הרכב נותן לך המלצה לעלות להילוך החמישי (מטעמי חסכון בין השאר) ואני גם עושה את זה בד"כ אלא אם כן אני צופה האטה קרובה או שהכביש יהפך בקרוב לתלול קצת יותר.

הכל טוב ויפה, ואני כבר חושב שדי חזרתי לעצמי בנהיגה בהילוכים, ובשליטה בקלאץ' של הסיטיגו (כבר כמעט ולא קורה שנכבה לי המנוע בטעות או שאני מתדרדר אחורה בזינוקים בעליה).

אבל עדיין איפשהו אני מרגיש שמשהו לא נכון, שבהתחלות נסיעה ובעיקר במעבר בין ההילוך הראשון לשני, ולפעמים גם מהשני לשלישי, כמה שאני מנסה להיות רגיש ועדין עם הקלאץ' אני עדיין מדי פעם מקבל מן "מכות" קטנות ועצירות כאלה ולכן החלטתי לעשות ניסוי קטן.

פעם ראשונה היום, ולמרות שלא ככה לימדו אותי לנהוג (לא בשיעורי נהיגה, לא בנסיעת מבחן על הסיטיגו, וגם שנסעתי נסיעת מבחן בדגם הרובוטי זה לא היה ככה) החלטתי לנסות לבצע התחלת נסיעה ישר מההילוך השני, כלומר בזמן שהייתי עם הרכב בכביש מישורי (מצב שבו הרכב לא מתגלגל קדימה או אחורה בניוטרל כלומר), שילבתי הילוך שני וניסיתי לבצע התחלה של נסיעה, היה לי פחד שאני גורם נזק לגיר או שהמנוע ידומם את עצמו(עד היום ביצעתי דבר כזה רק בירידה שהאוטו כבר מתחיל להתגלגל בעצמו). להפתעתי האוטו התחיל את הנסיעה בהילוך השני בצורה חלקה לחלוטין, כאילו שזה טבעי לגמרי, בעקבות זה גם ההחלפה לשלישי היתה מאוד חלקה (כלומר למעשה גם חסכתי "עבודת הילוכים", וגם לא היו את ה"מכות" ועצירות האלה שיש לפעמים שאני מתחיל נסיעה "לפי הספר", כלומר הילוך ראשון - מראשון לשני - משני לשלישי וכו').

אח"כ החלטתי לקחת את זה יותר קדימה אפילו. הייתי בפניה שמאלה בצומת במצב של עליה קלה ושילבתי כמובן הילוך ראשון בהתחלת הפניה. בתום הפניה שמאלה עברתי לכביש שהוא בכלל במדרון קל, הייתה לי הרגשה שאם אני אעביר מהילוך הראשון להילוך השני ההחלפה לא תהיה הכי חלקה (תהיה "מכה" / עצירה קטנה) לכן החלטתי שהאוטו כבר במהירות מספיקה והכנסתי ישר להילוך השלישי (דילגתי לחלוטין על ההילוך השני כלומר) וההחלפה הייתה ממש חלקה, בלי שום "מכה" או עצירה, גם המחשב דרך של האוטו הראה שאני נמצא בהילוך מתאים והמשכתי בנסיעה חלקה.

אז עכשיו אני מבולבל לגמרי, לא יודע אם גרמתי נזק או לו ב"ניסויים" האלה שעשיתי. יש לי הרגשה שהדרך הקלאסית שלימדו אותי לנהוג ברכב ידני ( התחלת נסיעה בהילוך ראשון, מעבר להילוך שני אח"כ לשלישי וכו') אולי לא ממש מתאימה לנהיגה לסיטיגו, ושאם אני אאמץ סגנון העברת הילוכים אחר תהיה לי נהיגה הרבה יותר חלקה, הרבה פחות עבודת הילוכים ואפילו יותר חסכון בדלק ופחות בלאי.

בשורה התחתונה אני צריך ייעוץ:

האם אפשר ובריא להתחיל נסיעה ברכב בהילוך שני במקום ראשון ? (כאשר הרכב נמצא במישור כלומר)

האם אפשר ומומלץ "לדלג" על הילוכים לפי שיקול דעת? (כמו שתיארתי למשל שהתחלתי נסיעה בהילוך ראשון ודילגתי ממנו ישר להילוך השלישי, תוך כדי התחשבות במהירות של הרכב והשיפוע של הכביש).

או שאני פשוט צריך להמשיך ליסוע כמו שלמדתי אחרת אני עלול לגרום נזקים לרכב ולגיר אם אני אאמץ את השיטות האלה?

פורסם

אפשר לדלג על הילוכים. ההילוך תלוי במהירות שלך. באופן כללי אין שום בעיה לעלות שני הילוכים רצוף כשצריך, בדיוק כמו שאין בעיה לרדת מ5 ל-3 נניח.

לגבי התחלת נסיעה בהילוך שני. לדעתי זה מזיק לרכב ואתה צריך להתחיל נסיעה בהילוך ראשון. נכון שזה הילוך רגיש, אבל פשוט תתאמן, ואתה תגיע למצב שאין לך קפיצות. זה נטו עניין של אימון.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עפ"י מה שקראתי פה בפורום ונסיוני ברכב שלי התחלת נסיעה מהשני אפשרית ואף מומלצת במקרים מסוימים (נהיגה בשלג) מכיוון השני הוא עדיין הילוך כוח.

לגבי השאר. הייתי אומר שאתה כנראה מעביר הילוכים לאט מדי ואתה נניח נכנס להילוך מסוים כשאתה כבר אמור להיות בזה שאחריו. מי שלימד אותך להעביר לפי קמ"ש עשה טעות (אני מניח שכך למדת?) בסקודה עם המנוע הקטן. בדומה לפיאט שלי יש הילוכים קצרים. דהיינו אתה נוסע בשלישי ורביעי ברחובות קטנים ובחמישי כבר מרגע שאתה ב50-60 קמ"ש.

ההמלצה הכי פשוטה, תעביר יותר הילוכים ומהר יותר אל תשתהה. בהילוכים הקצרים אצלי יוצא שהרכב לא נוסע על הילוכים ראשון ושני אלא על שלישי ומעלה. גם בכבישים עם באמפרים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אני במשאית קבוע מתחיל בשני אפילו שזה עליה, למרות שיצרן הרכב אומר להתחיל תמיד בראשון.

לגבי הרכב הפרטי שלי תמיד אני מתחיל בראשון אלא אם הרכב היה טיפה בתנועה.

ולגבי קפיצה על הילוכים אתה יכול לדלג על הילוכים אבל תלוי מתי, רק תלוי במהירות הנכונה, אני למשל אם אני מושך הילוך שלישי עד 80 אז כמובן שאני ידלג על ההילוך הרביעי.

גולף 1.8 שנת 99 ידני לא צריך יותר מזה!!!

פורסם

אתה לא גורם לנזק ממשי בהתחלת נהיגה בהילוך שני, אולי בלאי קצת יותר מואץ לקלאץ'.

ככ"ן כמו שאמרו לפני תעביר את ההילוכים מהר ואל תחכה שירדו ה"טורים" ומהירות הרכב אבל זה יבוא לך עם הנסיון.

בנוסף כמו שאמרו ניתן לדלג על הילוכים במקרה הצורך.

נניח שאתה רוצה להשתלב לכביש מהיר (לא מאוד מהיר אבל נניח של 80 קמ"ש) אין שום בעיה שאת רוב ההאצה שלך (מ-20 קמ"ש לערך ועד 60) תעשה בהילוך שני וזאת כמובן לפי הצורך.

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

• תוכן חדש...