Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תופעה מתרחבת - אורות גבוהים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שהבנו כבר שאצלנו מהירות הקול גבוהה ממהירות האור, שאיתותים הם רק המלצה ושמראות הצד הן רק ליופי הרכב, מגיע הנהג הישראלי לתובנה חדשה. נראה כי אם נדליק אורות גבוהים. נראה יותר טוב את הדרך. אז מה אם שאר הנהגים לא רואים מעכשיו לאן הם נוסעים.

אני באמת לא מבין מה הקטע. בזמן האחרון כל נסיעה שלי בלילה מסתכמת בסינוורים וויתור על המראות. לא כי ככה אני נוהג אלא כי אם אני לא רוצה לראות אורות וצבעים אני צריך להרחיק את המבט מהפרוג'קטורים של הרכבים האחרים. זה מגיע למצב שכמעט 50% מהנוסעים ברכבים על הכביש משתמשים באורות גבוהים. אני לא יכול לראות כלום וזה ממש מעצבן.

חלקם לא מודעים לזה. חלקם חושבים שאם אין חיווי לאורות הם לא דולקים ומכיוון שיש חיווי לאורות גבוהים אלה האורות שבהם צריך להשתמש וחלקם (קרה לי אתמול) פשוט משתמשים בהם כי האורות הרגילים לא עובדים וכחלק ממדיניות "לחסוך כמה שיותר, העיקר ש4 גלגלים יסתובבו" הם מעדיפים פשוט לסנוור את כל השאר. כי הרי גם ככה שאר הנהגים על ה***. העיקר שהמלך ייראה היטב את הכביש שלפניו.

אין לי בעיה שיצפרו ברמזור עד שהצופר יתחיל להשתעל. אין לי בעיה שלא יאותתו, למדתי לקרוא את הכביש. יש לי בעיה כשאני רוצה לעבור נתיב ואין לי שום דרך לראות מה הולך בצדדים כי זה שמאחורי מתנהג כאילו אנחנו בנסיעה בכביש הערבה.

מה עושים עם השטות מסכנת החיים הזאת?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

א. לא הייתי מגזים עד כדי כך. גם אני נמצא בכביש, ו99% מהמכוניות נוסעות עם אורות תקינים, למעט חריגים פה ושם.

ב. בהמשך להגזמה, אורות גבוהים לא מסנוורים אותך עד אובדן ראיה ולקות חושים. אוקיי, זה לא נעים. אבל בוא לא ניסחף.

ג. אורות גבוהים נמצאים שם כדי שישתמשו בהם, ואני משתמש בהם די הרבה בכבישים חשוכים ולעיתים אפילו בעיר כשאין רכבים אחרים לפני.

ד. בדר"כ תקשורת פשוטה בין כלי רכב באמצעות איתותים, עושה את העבודה ומזכירה לנהג להוריד אורות.

ה. צא מהסרט. אמץ גישה חיובית לחיים. אף אחד לא עושה לך את זה בכוונה מתוך רוע. אז שכחו אורות גבוהים מהכביש החשוך ההוא, או בטעות הפעילו.

פורסם

עשית בדיקת ראיה לאחרונה? יש בעיה כזו שאור מסנוור?8)

אולי זה לא רק אור גבוה אלא גם כיוון אורות. למשל נהגים לא מודעים שרכב עמוס נוטה לסנוור. פותרים זאת ע"י הנמכת אורות שקיימת בכל מכונית (שנתקלתי בה...) גלגלת עם מספרים או סימון אחר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני מחזק את במבה...אני חוזר כל יום מהלימודים הבייתה בכביש בין עירוני, המון מכוניות נוסעות עם אורות גבוהים ואף אחד לא טורח להוריד. זה לא כביש חשוך בטיז אל נבי. אנשים פשוט שמים זין על כולם.

מגדילים לעשות ערסים שמוסיפים אורות ערפל.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

shayy - למעשה הרכב הנוכחי שלי הוא הראשון שיש לי בו כיוון לאורות...

זה ממש לא קיים בכל רכב.

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם

הכי מצחיקים האלה שעוקפים מכוניות ומדליקים תוך כדי אורות גבוהים בשביל שלא יכנסו לנתיב שלהם מכוניות,

כאילו שהם מינימום fbi בפעילות מבצעית.

אנשים בארץ חיים בסרט הוליוודי:lol:.

פורסם
shayy - למעשה הרכב הנוכחי שלי הוא הראשון שיש לי בו כיוון לאורות...

זה ממש לא קיים בכל רכב.

טעיתי - הייתי צריך להוסיף לכל רכב חדש.

עכשיו ישאלו אותי איך אני מגדיר חדש.

לא יודע לצאת מזה...8)

ובטח מישהו יגיד שיש לו 2013 בלי...

נכנסתי לבעייה...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בד״כ אלו טמבלים שמדליקים אורות ערפל בשביל הפוזה

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לא יודע לצאת מזה...8)

נכנסתי לבעייה...

לא מאמין שנמכר רכב חדש ללא כיוונון גובה אלומה.

זה התחיל להיות נפוץ בכלי הרכב בתחילת שנות ה2000. היה קיים בחלק מכלי הרכב גם קודם לכן.

במכוניות עם תאורת קסנון יש כיוונון גובה אורות אוטומטי.

פורסם

קורה לי כל פעם שאני נוסע בלילה.... אורות גבוהים, אורות לא מכוונים ומה לא.. ואני עם רכב נמוך, ככה שכל הקרוסאוברים המסריחים האלה תמיד מסנוורים את המראות שלי.

מי שלא שם לב לתופעה הזאת כנראה לא משתמש הרבה במראות שלו...

Honda civic EJ6

פורסם

מי שלא שם לב לתופעה הזאת כנראה לא משתמש הרבה במראות שלו...

או לחילופין יודע להשתמש במצב נוגד סינוור במראה המרכזית.

פורסם

גם אני שמתי לב לזה, הקטע הוא שזה התחיל לקרות אחרי שהחורף נגמר ואם כבר זה אמור להיות הפוך.

בבלנו 98' שלי יש את הגלגלת והיא תמיד מכוונת את הפנסים על הכי נמוך.

הסינוור נגרם בד"כ מרכבים מסחריים גבוהים (כי אז לא רק שהם שמים אורות גבוהים וזה מפריע, זה נכנס לי בדיוק לגובה של המראות ומסנוור אותי לגמרי).

פורסם

אוקיי אז במראה המרכזית לא מסנוור, עדיין במראות צד זה מחרפן, אומנם לא מסנוור ברמה שלא רואים כלום אבל שנוסע מאחוריך

רכב עם אור גבוה ומסנוור את המראות צד אתה מתעסק רק רק במראות האלה כי בכל אופן זה מחרפן.

ולפי דעתי הוא לא הגזים עם הכמות, היום כל רכב שלישי באיזור שאני נוסע לא משנה אור יום אור לילה נוסע עם אור גבוה/לא מכוון

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

+1 מסתבר שהרבה אנשים לא יודעים מה זה, מתי להשתמש בזה או איך, גם לא בכיוון של האורות.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

לא יודע לצאת מזה...8)

נכנסתי לבעייה...

לי, גם במאזדה 3 07 ערומה יש את האופציה הזו. היא לא כל כך נדירה, פשוט הרבה אנשים לא מכירים אותה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...