Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תופעה מתרחבת - אורות גבוהים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כביש 66 לפני יומיים, צהריי היום, השמש זורחת ואין עננים. לתחת של הפאביה נדבקת סיאט לאון לבנה עם פנסי ערפל עובדים. בכל פזילה למראה האמצעית אני רואה את האורות ערפל שלו יותר מהרכב שלו וזה מציק נורא.

בשניה הראשונה שהקו נהפך לקטוע - איתות שמאלה, גז עד הסוף, עקיפת סובארו ליאונה 88 שהזדחלה מלפנים ובריחה ללאון = אין אף אחד מאחור והלאון נתקעה אחרי הליאונה. שיהנו.

שוב כביש 66 בצהרי היום, 50% כבר נוסעים בלי אורות בכלל ואני בניהם, אבל מס' רכבים (תוך 15 ק"מ) נוסעים עם אורות גבוהים עובדים. נכון שרואים אתכם כך מצוין לעומת האור הנמוך וכמעט הבלתי נראה, אבל אולי די?! אני מתעצבן בשקט ולא מגיב.

כביש 66, הפעם בחשכה. מצעד כלי רכב עם אורות גבוהים שמים פס עליי וממשיכים לסנוור. הבהוב עם האורות לא מניב שום תוצאות, ואז נזכרתי בפתגם שהמצאתי שניה קודם לכן: "הבא לסנוורך - השכם לסנוורו". ידית האיתות עפה לתוך הלוח שעונים ונורת הקסם הכחולה נדלקת על הלוח, הרכב ממול מבין יופי את הרמז ומעמעם את האורות - אני בעקבותיו. אני אאמץ את השיטה הזאת.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אוהב את הגיבורים (כמו בעמוד הראשון) שמיד טוענים שאני לא משתמש בנוגד הסינוור במראת האמצע. נראה כי אתם לא משתמשים במראות הצד (או שיש טכנולוגיה שאני לא מכיר). זה אחוז ענק מהציבור. היום בנסיעה של חצי שעה בערך (כולל עצירת קניה) סוננורתי ע"י מינימום 3 מכוניות, 2 קטנועים וקסנון.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
אני מחזק את במבה...אני חוזר כל יום מהלימודים הבייתה בכביש בין עירוני, המון מכוניות נוסעות עם אורות גבוהים ואף אחד לא טורח להוריד. זה לא כביש חשוך בטיז אל נבי. אנשים פשוט שמים זין על כולם.

מגדילים לעשות ערסים שמוסיפים אורות ערפל.

אור רגיל שלא מכוןן טוב, יסנוור בדיוק כמו אור גבוה. בדרך כלל, האורות הגבוהים בעלי אותו הספק, רק מכוונים למעלה.

פנסי ערפל גם לא יסנוורו, אם הם מכוונים כראוי (ולא יורד גשם).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

ישנם נהגים שלא שמים לב.. אך ישנם אנשים שזה פשוט לא מעניין אותם!

באחד הסופ"שים האחרונים השארתי את הרכב בבית לטובת האלכוהול והתניידתי במוניות.

בחזור נסעתי במונית ובמהלך הנסיעה ראיתי כי הנהג נוסע עם אורות גבוהים. הפנתי את תשומת ליבו לכך

ותשובתו הייתה "אני יודע, אני נוסע ככה כבר חודש כי המנורות דרך נשרפו" לשאלה מדוע אינו מחליף, הרי

מדובר בפעולה החלפה של מספר דקות והמונית נמצאת נון סטופ על הכביש - הוא אמר שזה לא כל כך מעניין אותו

והוא יחליף מתישהו בהזדמנות.

שמעתי על דעה דומה מנהגים נוספים שאם נשרפת נורה, אז מדליקים גבוה ולא נורא.. אפשר למשוך ככה עד

הטיפול הבא :shock: .

פורסם
א. לא הייתי מגזים עד כדי כך. גם אני נמצא בכביש, ו99% מהמכוניות נוסעות עם אורות תקינים, למעט חריגים פה ושם.

אז יש לך מזל. אני נתקל בכל גוון אפשרי של לבן חוץ מזה יותר מפעם-פעמיים החוקי בכל נסיעה. אני עובד הרבה בשעות שהכביש ריק ולכן סטטיסטית מדובר בהרבה יותר מאחוז בודד. על מכוניות עם פנס 1 קדמי אני כבר לא מדבר. על כל קילומטר שאני עובר בעיר אני רואה אחד כזה, ולפחות 3-4 בכל נסיעה לנתב"ג.

ב. בהמשך להגזמה, אורות גבוהים לא מסנוורים אותך עד אובדן ראיה ולקות חושים. אוקיי, זה לא נעים. אבל בוא לא ניסחף.

ובהמשך לשיחתנו בכביש 2 תל אביב חיפה אני משתדל להינות מנסיעה של 100-115 קמ"ש. כשלא מסנוורים אותי אני אפילו יכול. לצערי זה קורה רק בשעות האור. בלילה כשאני נוהג וכולם נוסעים עם אורות גבוהים אני כן נאלץ להוריד את המהירות.

ג. אורות גבוהים נמצאים שם כדי שישתמשו בהם, ואני משתמש בהם די הרבה בכבישים חשוכים ולעיתים אפילו בעיר כשאין רכבים אחרים לפני.

גם אני. רבים מידי משתמשים בזה כיש רכבים על הכביש.

ד. בדר"כ תקשורת פשוטה בין כלי רכב באמצעות איתותים, עושה את העבודה ומזכירה לנהג להוריד אורות.

בכבישים מסויימים יותר. בכבישים אחרים מעלמים ממך לחלוטין.

ה. צא מהסרט. אמץ גישה חיובית לחיים. אף אחד לא עושה לך את זה בכוונה מתוך רוע. אז שכחו אורות גבוהים מהכביש החשוך ההוא, או בטעות הפעילו.הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות. קצת אחריות בנהיגה (לא מדבר עליך שכן אתה נשמע נורמטיבי) לא תזיק.

בקיצור, יש בעיות רציניות בתרבות הנהיגה. עודף אופטימיות זה נחמד, לא תמיד מועיל.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

• תוכן חדש...