Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://hwzone.co.il/tech/news/141124

אני חושב שאם זה עובד במטוסים אין סיבה שזה לא יעבוד במכוניות, תעשיית הרכב שמרנית מידי.

מצד שני, אולי למכונית שכל תפקידה להגיע מנקודה א' לב' זה יכול להתאים, אבל אני חושש שזה יפגע קשות במכונית ספורטיבית שבה אתה כן רוצה להרגיש את הכביש.

פורסם

מפחיד.

לא מפתיע.

כבר היום ברוב המכוניות לא מרגישים את הכביש.

לא מוכן להשתתף בניסוי הזה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

רמת התחזוקה, רמת ההנדסה, רמת התכנון, עלות החלקים, איכות הטכנאים, ועוד ועוד ועוד כל כך שונים בין מטוס למכונית כך שההשוואה הזו לא נכונה.

על פניו נשמע לי מוקדם מידי ומפחיד מידי לבצע דבר כזה במכונית שבמקרה הטוב יראה אותה מכונאי פעמיים בשנה.

פורסם

שים לב שמדובר במערכת SBW אבל שעדיין יהיה חיבור פיזי, במידה והמערכת האלקטרונית תיקרוס מכל סיבה, עדיין תהיה יכולת היגוי.

nissan-drive-by-wire-system5-600-001.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בשנות השבעים הציגה סיטרואן את מערכת הDIRAVI (ראשי התיבות הן בצרפתית ומשמעותן: הגה מתמרכז) הגה כח שפועל על לחץ השמן ההדראולי, שימש בSM (נהוג לכתוב האגדית) ולאחר מכן בCX (גם אגדית) חלק מדגמי מזראטי בתקופת שיתוף הפעולה ולבסוף בחלק מה-XM המאובזרות (כולן אגדיות).

ייחוד המערכת היה הנטייה של ההגה להתמרכז מעצמו.

כל הפיקוד עבר מההגה לגלגלים באמצעות הדראוליקה (ללא קשר מכאני בין ההגה והגלגלים). אמנם זאת לא מערכת חשמלית אבל החשש לקריסת המערכת ללא סימן מקדים קיים.

היו יתרונות רבים אבל היום כבר לא משתמשים בטכנולוגיה הזאת, נדמה לי שיצאו תקנות נגדה (נגד המרכוז האוטומטי) בחלק מהמדינות. איפה חן כשצריך אותו?

פורסם

^ יוסי הלכת רחוק.

כבר היום קיימים רכבים בעיקר לבעלי מוגבלויות הנשלטים ע"י שני ג'ויסטיקים.

יש לי חבר בלימודים שעקב מוגבלות פיזית נוהג על כזה רכב (ואן של מרצדס מותאם במיוחד לצרכיו).

מאוד התעניינתי ברכב והתחלנו לדבר. מסתבר שלנהוג ברכב כזה זה לא סיפור פשוט בכלל והלימודים נמשכים שנה וחצי.

הוא עצמו אומר שלקח לו המון זמן להתרגל לרגישות בה חייבים להתייחס להיגוי, האצה ובילום.

בהתחלה כל בלימה שלו הסתיימה כבלימת חירום וכל האצה הייתה פרפור גלגלים.

זה לא פשוט לדחוס 1.5 סיבובי הגה לשני סנטימטרים של תנועה אופקית ימינה או שמאלה, כנ"ל עם גז וברקס.

זמין 8)

פורסם

אני חושב שיותר מדי מוטרדים מעניין התחושות שיעלמו כיוון שיש דרכים לדמה את התחושות.

ברכב שלי יש מערכת בלימה עם דוושה אלקטרונית, רק שמתחת לדוושה האלקטרונית יש מערכת שלמה שכל תפקידה בחיים זה לייצר את הפידבק המתקבל מדוושה הידראולית.

התוצאה בהחלט משביעת רצון- יש פדבק מהבלמים, מרגישים את המשקל שלהם וגם מרגישים את דעיכת הבלמים.

בואו נגיד את זה אחרת- מי שלא ידע שהדוושת בלימה אצלי אלקטרונית לא יחוש הבדל בינה לבין דוושה הידראולית.

אני נוטה לשער שאותו סיפור בדיוק יהיה עם מערכת ההיגוי האלקטרונית, יהיה מותקן בה רכיב שכל תפקידו זה לתת את הפדבק המתקבל ממערכת הידראולית.

כמו בכל דבר בתעשיית הרכב (ובכלל) יהיו חברות שיעשו את זה טוב יותר ואחרות שיעשו את זה פחות טוב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
שים לב שמדובר במערכת SBW אבל שעדיין יהיה חיבור פיזי, במידה והמערכת האלקטרונית תיקרוס מכל סיבה, עדיין תהיה יכולת היגוי.

nissan-drive-by-wire-system5-600-001.jpg

זה כבר הופך את העניין ליותר ישים אבל אם יש כזו מערכת (פיזית) זה קצת מוציא את העוקץ לא?

פורסם

יש שם קלאצ מכאני שמקבל פיקוד אלקטרוני שאמור להתחבר בשניה שיש כשל ב SBW.

לדעתי ולדעת יצרני הרכב, הקהל עדיין לא מוכן למערכת SBW עצמאית לחלוטין.

כשלעצמי, לא הייתי מעיז לקנות כיום מערכת כזו ללא הגיבוי המכאני, ברור לי שזה עניין פסיכולוגי גרידא, אבל לא צריך לזלזל בפסיכולוגיה:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הקטע הוא התחלה, גם לאור הראשוניות וגם לאור הפסיכולוגיה. אם נקביל את זה לתעופה, אז ב-F-15, למשל, הייתה מערכת מוקדמת יחסית של FBW, בגיבוי מלא של המערכת הקונבנציונלית, והמטוס טס רגיל גם אם ה-FBW (שנקרא שם CAS) מנותק. ה-F-16, וגם F-117 ו-B-2, למשל, נטולי מערכת קונבנציונלית ולאור היציבות השולית שלהם לא ניתנים להטסה, באופן מעשי, בלי ה-FBW. הבדל של כמה שנים בטכנולוגיה וביישומה.

לדעתי, זה גם יהיה הכיוון בתעשיית הרכב, פשוט עניין של זמן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...