Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמעט תאונה - מי לדעתכם אשם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין אותי לדעת באיזה קטע כביש מדובר - אני מנסה להבין למה בכלל אתה משייט בשמאלי (שומר יותר מדי מרחק).

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
לדעתי אתה אשם.

רואים בבירור כי נהג המאזדה עובר בחדות מהנתיב הימני לשמאלי אך גם לו יש אשמה מעורבת כניראה המראה שלו לא מכוונת, ולקראת שהוא רוצה להשתלב בנתיב שלך רואים בבירור שניסית להגביר מהירות כדי למנוע ממנו להשתלב, ממש כמו הישראלי המכוער ותסלח לי על הביטוי, אתה רואה רכב היה לך מרחק גדול מאוד שבו אתה מבחין ברכב עובר בין נתיב לנתיב יכלת פשוט ממש מעט להפחית את המהירות ולתת לו ליסוע בשקט.

ועל כך נאמר בכביש אל תהיה צודק תהיה חכם, גם אם הוא אמור להיות האשם יכלת למנוע את זה כי לך היה מרחק גדול להבחין ברכב ולמנוע את המצב הזה מבלי לחפש אשמים לכאורה.

אני שמח בשבילך שלא היית מעורב בתאונה, אך לדעתי האישית אם היית לוקח את הסרטון לבית משפט יכול להיות שהאתה היית מקבל בראש, כי אתה מאחורה, והוא לפניך.

עריכה: לאחר צפיה בסרטון שוב ושוב עם רמקולוים בעוצמה ניתן לשמוע את המנוע שלך לפתע מעלה סל"ד כאילו שלחצת חזק יותר על הגז וזה עוד יותר מחזק את מה שאמרתי קודם, ורק ברגע האחרון החלטת לבלום.

איתך בנושא :mm_yeah:

פורסם

כדי לענות על השאלה מי אשם צריך קודם כל לבאר את ההגדרה של המונח אשם. הם זה מונח בינרי? האם אשמה היא 100% או אפס? לא!

אילו הייתה מתרחשת התנגשות, היתה כאן אשמה מצד שני הצדדים. כמובן שהנהג שעובר נתיב הוא ה"אשם" העיקרי, אך הנהג הנוסע בשמאלי (שהוא אתה) אשם גם הוא אשמה תורמת.

נסיעה בהפרש מהירויות נמוך יותר ביחס לתנועה, היצמדות לקו הלבן בנתיב השמאלי ובמקרה הצורך - התמקדות בהאטה ולא בצפירות נמרצות - היתה יעילה יותר ומונעת את ההתנגשות גם אם הסיטואציה היתה חריפה יותר מבחינת חדות הסטיה של הרכב השני.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לדעתי אתה אשם.

רואים בבירור כי נהג המאזדה עובר בחדות מהנתיב הימני לשמאלי אך גם לו יש אשמה מעורבת כניראה המראה שלו לא מכוונת, ולקראת שהוא רוצה להשתלב בנתיב שלך רואים בבירור שניסית להגביר מהירות כדי למנוע ממנו להשתלב, ממש כמו הישראלי המכוער ותסלח לי על הביטוי, אתה רואה רכב היה לך מרחק גדול מאוד שבו אתה מבחין ברכב עובר בין נתיב לנתיב יכלת פשוט ממש מעט להפחית את המהירות ולתת לו ליסוע בשקט.

ועל כך נאמר בכביש אל תהיה צודק תהיה חכם, גם אם הוא אמור להיות האשם יכלת למנוע את זה כי לך היה מרחק גדול להבחין ברכב ולמנוע את המצב הזה מבלי לחפש אשמים לכאורה.

אני שמח בשבילך שלא היית מעורב בתאונה, אך לדעתי האישית אם היית לוקח את הסרטון לבית משפט יכול להיות שהאתה היית מקבל בראש, כי אתה מאחורה, והוא לפניך.

עריכה: לאחר צפיה בסרטון שוב ושוב עם רמקולוים בעוצמה ניתן לשמוע את המנוע שלך לפתע מעלה סל"ד כאילו שלחצת חזק יותר על הגז וזה עוד יותר מחזק את מה שאמרתי קודם, ורק ברגע האחרון החלטת לבלום.

איש יקר, גם אני לעתים מבקש לעבור נתיב ולעולם לא יתנו לי להשתלב, אבל זה תפקידך בתור יוזם מעבר נתיב להיות בוגר ואחראי מספיק ולדעת לוותר ולא לעבור כשאתה רואה שזה עלול להיגמר לא טוב ולא לעבור ויהי מה. כשאני מבקש לעבור נתיב, לרוב אני משתדל לעשות זאת כשיש מספיק מרחק מהרכב שמאחורי כדי שגם אם הנהג מאחור ירצה להיות הישראלי המכוער, הוא לא יספיק. מעברי הנתיבים האלה "על הקשקש" הם חולה רעה. אם תקרא קצת פסקי דין של בית המשפט העליון בנושא הזה תיווכח שבית המשפט תמיד אמר שיוזם הפעולה הנועזת, וכאן זה אותו אחד שמחליט לעבור נתיב, האחריות היא עליו ולא על האחרים, כי הוא בתור מי שמבצע את הפעולה צריך לקבל את המצב כמו שהוא, כולל לקיחה בחשבון של נהגים בלתי אחראיים אחרים והוא צריך להתחשב בכך. הוא זה שיכול ואמור להימנע ממעבר הנתיב הלא אחראי, העקיפה וכו'. יש לי גם הרבה ביקורת וסלידה כלפי מי שבכוח מונע השתלבות, כדי שלא יבינו אותי לא נכון ועדיין אני רואה אחריות גדולה יותר כלפי מי שעובר נתיב. אין שום סיבה שתעבור נתיב אם זה לא בטוח לעשות ב-100% !! פשוט אין!

פורסם
מעניין אותי לדעת באיזה קטע כביש מדובר - אני מנסה להבין למה בכלל אתה משייט בשמאלי (שומר יותר מדי מרחק).

לי זה נראה כמו קטע כביש 4 מצפון לדרום לאחר ההשתלבות של מחלף אלוף שדה (של מאזדה עצבנית חותכת 3 נתיבים באחת) אבל מה אני מבין...

• תוכן חדש...