רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
ליפני מס ימים יצא לי להיתקל ברכב מיצובישי לנסר 2008 ועל הדשבורד ישב לו כמו קופסת גפרורים שמתחברת לשקע דיאגנוסטיקה ונותנת את כל הנתונים על שמשת הרכב כמו בפונטיאקים של פעם. הבחור טוען שקנה באיבי בעלות של 45 דולר כולל משלוח. מגניב ביותר, ואני רוצה כזה... משהוא ניתקל\ראה\שמע ומוכן לתת קישור ? שוב החלק ניראה כמו קופסת גפרורים ומדבקה בגודל קופסאת סיגריות שמדביקים על השמשה ואז זה מקרין את המד סלד\טמפרטורת מיים\מהירות במיילים\קמש\תקלות, ועוד המון אופציות. תודה לעוזרים. רז.
הודעה אחרונה מאת saay222, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הסתקרנתי היום לראות מה היא סטטיסטיקת התאונות בישראל, קצת התאכזבתי כשראיתי שהכי מעודכן זה לשנת 2011, אך הנתונים שם קצת הפתיעו אותי. קודם כל, קישור לסטטיסטיקות: http://www.cbs.gov.il/reader/newhodaot/hodaa_template.html?hodaa=201227095 כל היום יש פרסומות נגד מהירות של אור ירוק בטענה שמהירות היא גורם עיקרי לתאונות וכל הזמן עושים מבצעי אכיפה נגד מהירות. הסתכלתי בסטטיסטיקה וראיתי שמהירות מופרזת מהווה רק 4% מכלל תאונות הרכב בישראל. מתוך 15,690 תאונות בעת ביצוע עבירה רק 547 נגרמו בעת נהיגה במהירות מופרזת.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז, ביום רביעי אני נוסע עם חברים לאילת. בעקרון אני לא נוסע לחוויה מוטורית ואני גם לא נוסע עם אלפא גודשת, אך עדיין מתעניין בכביש הנחשב "מהנה לנהיגה" בדרך לעיר התיירות. האם מומלץ לי לעבור בהלוך (לכיוון אילת) במעלה עקרבים? להמנע? לצורך העניין, אני לא הולך לקחת סיבובים במהירויות, זו לא הנסיעה בשביל זה, אבל מתעניין לראות איך האזור נראה.
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם לאחרונה התחדשתי בסיאט איביזה חדשה מהניילונים ואני בהחלט מרוצה מהאוטו. בנסיעת הבכורה שלי ברכב, בעוד אני מכוון את מערכת סטריאו, הופתעתי לגלות שאין את אפשרות הפיידר. בהתחלה חשבתי שזאת טעות, אך מהר מאוד הבנתי שהטעות היא שלי, וברכב אין רמקולים אחוריים. כשפתחתי את חוזה הרכישה והצעת המחיר, ראיתי שכתוב בבירור 4 רמקולים. דיברתי עם סוכנת המכירות, והיא אמרה לי שכשהם כותבים ארבעה רמקולים הם מתכוונים לשני רמקולים קדמיים ושני טוויוטרים, כשהטוויטרים הם ברמה של אלה שמקבלים חינם ברכישת שמן מנוע או משהו כזה. בקיצור, השאלה היא האם יש לי פה קייס, כי בהחלט ציפיתי לקבל רכב עם ארבעה רמקולים. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת -Negative-, -
שלום חברים. לאחר חיפוש רכב ארוך ומייגע שעדיין לא הגיע לסיומו , הגעתי לתובנות קצת עגומות. נתחיל במגרשים . ברוב המגרשים של החברות הגדולות הרכבים היחידים שיש להם ידניים - כן זה עם הידית המוזרה ההיא והשלוש דוושות , הם מסחריים. אז עברתי למגרשים פרטיים ושם הידניות שיש או שחוטות בק"מ (2008 עם 120,000 ק"מ והמוכר בשלו - "זה ק"מ ממוצע זה בסדר" ) ,או קופסאות גפרורים כמו ה-107 או I10 . ואני שואל מה עדיף למי שאוהב את הנהיגה המוזרה ההיא שצריך להזיז את שתי הרגליים - שהדלק יטפס ל10 שקלים לליטר ואז פתאום אנשים יזכרו שהם יודעים להשתמש בידית המוזרה ההיא ודווקא די בהצלחה ? צריך לתת הנחות מס ליבואנים החזירים על רכבים ידניים ואז אולי נראה פה שינוי לטובה. ועד אז שיהיה שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת Dor321, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 791 צפיות
היי , לא מצאתי שרשור עדכני אז , איפה מוצאים 98 באזור ראשון לציון \חולון ? מה המחיר שאתם משלמים (והאם נדרש איזה כרטיס חבר או משהו בסגנון )?
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני נוסע בקרוב לטיול בארה"ב ובמסגרת הטיול, חיפשתי איזושהי חוויה מוטורית. לאחר חיפושים נתקלי בחברה הזו: http://www.exoticsracing.com/ הם מציעים חווית נהיגה באחד מהרכבים הנ"ל (למבורגיני גייארדו, פרארי F430, אודי R8, וכ"ו) כולל מדריך צמוד והדרכה תיאורטית קודמת. ועכשיו לשאלותי: 1. מישהו מכיר אותם (את החברה הנ"ל)? 2. מה עושים עם ביטוחים במצבים מהסוג הזה? זה אמור להיות כלול? אני צריך לסגור דרכם בנוסף לסכום? 3. מה עוד אני צריך לבדוק במקומות מהסוג הזה לפני שאני סוגר? בקיצור, כל מי שיש לו נסיון בנהיגת מסלול בארה"ב ויכול לשפוך קצת פרטים אני אודה לו מראש. תודה, עמרי.
הודעה אחרונה מאת nakar, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מנוע בעל 750 כוחות סוס 2.8 שניות ל-100 קמ"ש 395 קמ"ש מהירות מירבית. מעוצבת קצת בגסות... אבל בכל זאת, לבנון. הכתבה המקורית ממאקו: http://www.mako.co.il/cars-cars-news/new-cars/Article-b89bd5f8d309c31006.htm?partner=obnetwork חג שמח חברים!
הודעה אחרונה מאת Apple, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, מתוך סקרנות אני רוצה לדעת כמה כוח סוס יש לשרייד 1.3 16 שסתומים מדובר על שנת 93. ולא מצאתי באינטרנט תשובה חד משמעית . תודה
הודעה אחרונה מאת Alex OPC, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי חיפשתי בנושא הדביק בפורום אוף-טופיק את ההוראות לקבלת הרשאה וקראתי הכל, ביקשתי הרשאה דרך המערכת (סימון העיגול של "אוף טופיק" ושליחת הבקשה), לאחר שלא היה מענה, שלחתי הודעות פרטיות למנהלי הפורום, אבל עדיין- אין קול ואין עונה האם יש איזשהי מנהרת כניסה סודית לאוף-טופיק?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- 3 תגובות
- 929 צפיות
שוב הזדמן לי לנסוע לרגל החג להורים בקריית גת. במהלך סיבוב לילי בעיר, יצא לי להיתקל ברכב הזה. אין עליו סמלים כלל והטמבון והפנסים הקדמיים נראים כאילו עברו בסדנה כלשהי ונראים לא מקוריים כלל. מישהו מזהה?
הודעה אחרונה מאת firebirdrc, -
- 5 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
יש לי רכב עם מנוע שמונע גם על ידי ביו אתנול, ובארהב אני יודע שברוב תחנות הדלק ניתן להשיג דלק כזה שבעצם מורכב מ85 אחוז אתנול ו15 בנזין, מישהו מכיר מקום בארץ שניתן להשיג בו דלק כזה?
הודעה אחרונה מאת proxima, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 946 צפיות
נסענו בדרך חזרה מבילוי בת"א, רכב שהיה מקדמי שנסע מהר חטף פלאש, חבר שישב לידי אמר שהוא גם ראה משהו יכול להיות דיימנתי אבל ליתר בטחון, האם שמו שם מצלמה חדשה או משהו ?? זה המקום דרך אגב מה שמסומן בשחור..
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בניגוד למה שציפיתי, הרכב הגיע עד לסוכנות עצמה שאצלה עשיתי את העסקה. חשבתי שצריך לנסוע למקום רחוק יותר ולקבל משם את הרכבים. הם אמרו שהם מביאים את הרכב עד הסוכנות ולוקחים משם. האם ככה זה תמיד? מה צריך לבדוק במעמד הקבלה? תודה.
הודעה אחרונה מאת pronella, -
-
כפי שחלקכם יודעים אנחנו (זוג +1) קונים אוטו לראשונה (מגאן 2005). תהינו איזה דברים פרט לנוזל קירור ,סמרטוט, מגבה ,מפתח גלגלים וערכת קפה כדאי שיהיה באוטו. נשמח לטיפים! תודה.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 31 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
קודם כול, אני אפתח ואגיד שאני בן אדם של "הכול או כלום" , זאת אומרת שאם אני קונה דברים אני הולך או על המשהו הכי טוב(או מתקרב אליו) או על המשהו שייתן את התמורה הכי טובה למחיר, לא הולך על פשרות ביניים. ברכבים זה גם ככה. אם אני מתכוון לקנות רכב אז אני אקנה רכב חזק יחסית למה שאני רגיל(איביזה FR למשל) ואם אין לי את האפשרות, אז אני אקנה רכב מ-א ל-ב(יונאי גטס ידנית) כמובן בהתאם לתנאים המינימלים שאני רוצה. ואחרי כול ההקדמה, אני פונה אליכם עם השאלה בכותרת. כי אני מכיר את עצמי, אני נוהג כמו סבתא 90 אחוז מהזמן, ואני מפחד שאני אקנה רכב חזק, אתלהב ממנו בהתחלה, אבל אחרי חודש אני אסע בו בדיוק כמו שהייתי נוסע על פונטו 60 כ"ס, וסתם אשלם הרבה כסף בירידת ערך ואחזקה. מישהו ה…
הודעה אחרונה מאת vik014, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
למביני אנגלית בלבד. נראה שהטכנולוגייה מצאה דרך לייצר סוללות טובות יותר ממה שקיים היום. זהו? האם ניתן להגיד בוודאות שהעתיד הוא חשמל? האם מנוע הבעירה הפנימית הולך להיכחד? ימים יגידו.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הרכב הוא סקודה פאביה והצמיגים שהגיעו איתו הם bridgestone האם אלה צמיגים הנחשבים באיכות גבוהה? ואם לא איזה חברות כן נחשבות ומה העלות לצמיג באיכות כזו? תודה
הודעה אחרונה מאת Zorostory, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
עד 3.4 עם הונדה. עם עושה חבר אחרי הונדה ?
הודעה אחרונה מאת iAmital, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברוב טימטומי ובאופן הצפוי ביותר עשיתי עסקת רכישת רכב מפוקפקת. עכשיו נתקעתי. צריך המלצה לעו״ד טוב שיטפל בנושא. תודה וחג שמח.
הודעה אחרונה מאת Fangio, -
-
- 3 תגובות
- 764 צפיות
רציתי לדעת האם יש כניסת aux בפורד פוקוס אלפיים ושבע רמת גימור נמוכה ואם כן, היכן היא נמצאת?
הודעה אחרונה מאת Car addict, -
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני, כמו כמעט כולם בפורום הזה, רוצה להנות מהנהיגה. אני ארצה בעתיד לקנות רכב שמהנה לנהיגה, משהו ספורטיבי ויפה. אני רואה שלהרבה פה יש רכבים שהייתי ממש רוצה להחזיק, כמו טויוטה GT86, ניסאן 370Z ועוד. מכוניות בסגנון הזה, מכוניות קופה ספורטיביות ומהנות לנהיגה, מכוניות קופה יותר יקרות, כמו גרמניות ואמריקאיות, זה בכלל חלום. השאלה שלי: היא כמה בנאדם צריך להרוויח בחיים כדי לקנות ולהחזיק מכוניות כאלה? אני לומד כרגע לתואר מהנדס ואני רוצה לדעת באיזה טווח של מחירי מכוניות אני יוכל לעמוד עם משכורת של מהנדס.
הודעה אחרונה מאת Pavlik, -
http://www.themarker.com/dynamo/1.1972334 מתוך הכתבה: לא רואים את האור בקצה המנהרה: למה מתעלמים הנהגים ממנהרות הכרמל? שנתיים וחצי לאחר חנוכת פרויקט האגרה של מנהרות הכרמל - התמונה קודרת ■ נפחי התנועה במנהרות נמוכים בשליש מהתחזיות, והמדינה נאלצה לסבסדן ב–50 מיליון שקל ■ בענף התחבורה מזכירים כי גם כביש חוצה ישראל המצליח סבל מחבלי לידה, אך מודים כי תעריף הנסיעה במנהרות, שיעלה שוב ביוני הקרוב ב-15%, פשוט גבוה מדי. אני אישית לא מכיר את האיזור, אבל מהכתבה אכן נשמע שהתעריף מוגזם ולא הגיוני. בגדול, אני דווקא שמח שפרוייקטים כאלה נכשלים. חבל שכביש 6 לא נכשל בזמנו, כדי שיבינו שלעם נמאס לשלם מיסי רכב/דלק/חלפים/אגרות ללא סוף, ואח"כ עוד באים ואומרים לו שאין כסף לכבי…
הודעה אחרונה מאת tomer_inbar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
'חבר' לקח הבוקר את הרכב של אישתו לטסט. רכב פרטי משנת 2009 עם 42,000 ק"מ. החבר עצלן, לא בדק שום דבר לפני הטסט, ואמר לעצמו - משהו לא בסדר - שיחליפו. אכן משהו לא בסדר, מגבים מעט קרועים, נורת מספר אחורי ונורת חניה קדמית. מחליפים מגבים, מחליפים נורה אחורית, מגיעים לנורה הקדמית, זה מה שהחבר סיפר לי: איש שמחליף מנורות ובקיצור אש"מ: "אחי, אני לא יודע איך מגיעים למנורה כאן" החבר: "איזה מנורה?" אש"מ: "האור חניה מקדימה, אי אפשר להגיע אליו" החבר: "שנתקשר למפעל? אני לא יודע להחזיק מברג, עובד בבנק..." אש"מ: "לא, מה קרה לך, עזוב נחתום וזהו" החבר: "אבל זה בטיחותי, לא? אחרת למה אתם בודקים את זה?" אש"מ: "עזובת'ך, יאללה לך לשלם במשרד" החבר: "תודה אחי, חג שמח" סיפ…
הודעה אחרונה מאת PrinceT, -
-
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
Porsche Panamera Sport Turismo היברידית כמובן ... מרשים!!! http://www.topgear.com/uk/porsche/panamera/road-test/sport-turismo-driven
הודעה אחרונה מאת Dor321, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בטעות פרסמתי את ההודעה בשרשור של מישהו אחר אז הנה אני מפרסם ושוב סליחה: שלום לכולם במקרה קראתי את מה שפרסם פה משתמש אחד לגבי אפליקציה לפלאפון אשר מתפקדת כמצלמה לרכב. נכנסתי ל - APP STORE ואז כתבתי בחיפוש car camera ולמרבה הפלא יצאו המון תוצאות. אז הורדתי כמה סוגי מצלמות ובדקתי את כולם במשך היומיים האחרונים, חלקם טובים/נוחים יותר וחלקם פחות כמעט כל מה שהורדתי לאייפון זה היה טוב : האפליקציה לאנדרואיד = Autoguard blackbox האפליקציות שאהבתי לאייפון = carcorderFree car camera DVR lite MyCar Recorder lite Action camera Cocpit Recorder HUD iSymDVR Lite (אחד הנוחים) iCarBlackBox lite מקווה שתשתמשו נ.ב…
הודעה אחרונה מאת nir-G, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם ושבוע טוב.. יש לי שברולט אופטרה שנת 2006 קניתי אותו לפני שנתיים ,שקניתי את הרכב הוא עבר יישור קו של 4 אלף ..ומאז לא היו תקלות ואני נהנה מהרכב . עכשיו אני בדילמה האם למכור את הרכב או להשאיר אותו,המחירון שלו צונח ואין לו שוק ,ככה שהיום מוכרים אותם (שלא בצדק) במחירים זולים מאוד (23-27 אלף שקל) כאשר אני קניתי את הרכב ב40 אלף לפני שנתיים. הרכב עונה על רוב הדרישות שלי ואני נהנה ממנו . השאלה האם למכור עכשיו או שאני ישאר איתו עוד שנתיים ואז למכור במחיר זנותי. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי שברולט קרוז מדגם 2010. קניתי כיסוי למושבים והתקנתי את כולם חוץ מהמושב האחורי התחתי, ניסיתי הכל והמושב לא מתרומם כדי שארכיב עליו את הכיסוי. כמו כן הלכתי למקום שקניתי בו את הכיסוי, שהם הציעו לי גם הרכבה אבל לא לקחתי אותה, הם גם ניסו להרים את המושב אבל לא הצליחו. אני יודע שהמושב קלוע עם קליפס שצריך לשחרר אותו, אבל אני לא יודע איך ניסיתי הכל. אני אשמח אם מישהו שהרכיב או יודע להרכיב יגיד לי מה עלי לעשות. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת גיא משברולט, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 3 אלף צפיות
לא יודע אם כבר היה פה, ואם מתאים לרכב כללי, אבל בכל מקרה זה הלל לניסיון והמקצועיות של הבחור http://www.wimp.com/tiniestengine/
הודעה אחרונה מאת MoshE86, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
איפה הימים של פעם, שהיו מכוניות כייפיות ומהנות ובעיקר נוחות, כמו הדור הקודם של הצרפתיות למשל. מדוע יש איזשהי תבנית גרמנית לכל חברת רכב כיום. כולם רוצים רכב חזק ונוקשה שיהרוס לי את הישבן בנסיעה ארוכה לצפון. כמובן שיש לגרמנים את ההיתרונות שלהם בסגנון, אבל נוחות מהם והלאה. בטח ביחס למה שהיה פעם. בקיצור, מה היה רע בסיטרואן קסארה, או בפיז'ו 306, או ב405 או 6, שהצרפתים החליפו את הנוחות בנוקשות גרמנית? ולא רק הם.
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 121 אורחים (הצג רשימה מלאה)