רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,570 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני שוכר דירה ולבעלים הקודמים אין מושג איזה חלקה שייכת להם אך הם שילמו את התוספת חנייה של הדירה בשנת 1994 כאשר הנכס נרכש , תוספת בעלות של 1000 דולר. כל החניות תפוסות למעט חלקה אחת , חניתי בחנייה ששייכת לחלקה של דירה אחרת והשכנה הזמינה משטרה ותפסתי חנייה אחרת מחוסר ברירה. איך מבררים את מיקום החלקה ? בטאבו העדכני אין איזכור הדירה עברה 3 בעלים.
הודעה אחרונה מאת raccc111, -
שלום אני מחפש המלצה כבישים בארץ לנהיגה מהנה במהירות המותרת כמובן לא דריפטים או שטויות אחרות שיעלו לחלקכם בראש אני מאזור אשדוד-אשקלון אז רצוי באזור אם כי לא מחייב. תודה וחג שמח!!
הודעה אחרונה מאת Eily, -
שלום לכולם, לאחרונה אני חושב על תקופת ההחזקה (לא אחזקה) של רכב. אני עם מאזדה 2 שנת 2008 והאמת, אני מעוניין למשוך איתה כמה שאוכל, בגדול זה רכב אמין ואני לא חושב שאגיע למצב שלא אוכל לעמוד כלכלית בתיקונים. השאלה הן אלו: 1. כמובן שזה יחסי, אבל האם לדעתכם להוציא כל 3-4 שנים כ 80K ש"ח בממוצע על רכב חדש משתלם? (אני מדבר על אדם עם משכורת ממוצעת, אולי אפילו יותר מממוצעת בשוק) 2. האם אתם מחליפים פשוט כשנמאס לכם מהרכב הנוכחי? 3. אולי מחליפים כשהוצאות הטיפולים הן בלתי סבירות? אני שואל כי נראה לי שזה ממש לא כלכלי להחליף רכב כל 3 שנים, זה סכום מאוד גדול שיכול לשמש לדברים אחרים, כמו חיסכון לפנסיה, דירה וכדומה.
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת igalr, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
צפיתי בסרטון המצורף ביוטיוב, ואפשר לראות החל מדקה 1:17 עד לדקה 1:25 שבעת ירידה משיפוע לעבר הכביש, הגלגל הימני הקדמי של הרכב נותר באוויר. זה נראה שאפילו שהמרכב נוגע או ממש קרוב לגעת בקרקע. זה יכול לגרום לנזקים רציניים לרכב אם הנהג יחליט לרד ממדרכה או קצת יותר במהירות. חבל על המכונית http://www.youtube.com/watch?v=Co5UFPommnM דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- 1 תגובות
- 843 צפיות
שלום מחפש המלצה לסוכן ביטוח אמין ותיק ושנותן מחירים סבירים ומעלה. תודה
הודעה אחרונה מאת GTRacer7, -
קאדילק CTS
מאת mark3974- 0 תגובות
- 697 צפיות
שלום, איך שוק המשומשות של הדגם הזה החל משנת 2008 ? האם הוא נסחר בפחות ממחיר המחירון, ואם כן, בכמה אחוזים פחות ? תודה
הודעה אחרונה מאת mark3974, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
למשל סוזוקי סוויפט ספורט 2007 הונדה סיוויק קופה 2001 - 2005 מכוניות בסגנון הזה שהיו על הכביש כמה שנים בחו''ל אבל לא מכוניות אספנות מלפני 30 שנה
הודעה אחרונה מאת צעיר מבולבל, -
-
רנו לטיטיוד... 1 2
מאת SHMOLIKKK-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
נראה רכב מנהלים יפה, עם שפע אבזור (רק חבל על התמחור הגבוהה-כ170 אש"ח). האם לדגם זה יש רקע/היסטוריה בחו"ל? ד"א: לא מצאתי התייחסות לסעיף "צריכת הדלק"... http://www.renault.co.il/cars/Latitude/overview.html
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לא ראיתי פורום מתאים לזה? תודה...
הודעה אחרונה מאת Aino, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 834 צפיות
במידה ולרכב יש ירידת ערך בגובה 1.5% משוויו בגלל צביעה לא מקורית, האם חברת הביטוח צריכה לפצות איכשהו את המבוטח? או שזה סכום נמוך מדי? תודה.
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
אני רק בן-אדם אחד, ואני לא מזיז להם. אבל אחרי רכישת שלושה רכבים חדשים, ולא זולים במיוחד, התמחור שלהם נראה לי מוגזם. גם לגולף החדשה, גם לסקודות החדשות. עד להודעה חדשה, אם נחליף רכב זה יהיה למשהו אחר. אני יודע שאני לא מזיז להם את קצה ה-%^#, אבל כמה יריקות כבר אפשר לספוג ולחשוב שזה גשם? (וזה עוד כשהיורו בנסיגה, מתחת ל- 5 ש"ח, תחשבו מה יהיה כשהוא יעלה...)
הודעה אחרונה מאת amiger, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קיבלתי את האוטו החדש שלי ושמתי לב שלוחית הרישוי נגמרת 52 ( קיה פיקנטו ) האם זה נורמלי אני זוכר רכבים עתיקים ( סוברו ופורד משנות השמונים נגמרים עם הספרות האלו ? ( באותו יום של קבלת הרכב כל לוחיות הרישוי נגמרו כך ) .... האם זה נורמלי או שמה התבצע טעות ?
הודעה אחרונה מאת sagishm, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 966 צפיות
שלום,ש קונים רכב חדש מהיבואן איך הוא מתקשר עם כמות הרכבים שצריך להזמין?, מובן לי שזה עובד דרך תוכנת מחשב כלשהיא אבל האם יש איש קשר לכל חברת רכב בחו'ל ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 2 תגובות
- 902 צפיות
חבר לעבודה נסע אתמול לכיוון צומת הצק פוסט מצפון לדרום ( מעכו לכיוון חיפה) מספר צמתים לפני צומת הצק פוסט נסע אחר מישהו אחר ופתאום מצא עצמו עובר באדום מלא והוא חושש שמה צילמו אותו ( לא הרגיש כל הבזק). הוא לא בטוח איזה צומת מדובר אבל טוען ( הסתכלנו בגוגל מפות) שזה או ענבר הנפח עם שד' ההסתדרות או דרך העמקים עם שד' ההסתדרות או צומת אחד או שניים לפניהם, מרוב הלחץ הוא לא זוכר, רק שזה היה צומת גדול. הוא גר ועובד בפ"ת ושנים לא היה בצפון כך שאני נוטה להאמין לו. מישהו יודע אם אכן באחד מארבעת הצמתים לפני צומת הצק פוסט מצפון לדרום יש מצלמת רמזור?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 1 תגובות
- 666 צפיות
אז מתי זה הזמן הנכון למכור את הרכב? כשהרכב מתחיל לעשות תקלות? כי רוצים רכב חדיש ויפה יותר? כשצריך להשקיע ברכב סכום גדול ואתם לא רוצים? אשמח לשמוע את דעתכם.
הודעה אחרונה מאת NoFear, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
אהלן , מישהו יודע כיצד והאם ניתן בכלל לרשום חניה כחניה פרטית? , מדובר ב6-7 בניינים שמאחוריהם יש חניה גדולה שמשותפת לכולם , (מין ח גדולה שיוצרים הבניינים ובתוכה הרבה חניות , לא קשור לרחוב) מה הפרוצדורה וכיצד מתחילים? מה התנאים בכלל? נשאל עקב צורך בהקמת עמדת טעינה של בטר פלייס אצל ההורים
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טוב זהו מקרה מאוד מאוד מוזר שקרה לי אז ככה נסעתי לתחנת הדלק הקרובה לביתי בכדי לתדלק את הרכב אני שלא סומך על המתדלקים (וגם מעונין לחסוך כמה שקלים) יצאתי מרכבי ובאתי לתדלק בעודי לוחץ על הקפיץ שאמור לפתוח לי את המכסה של הדלק (ברכבי פלסוואגן זה מנגנון לחיצה למי שלא מכיר) המכסה החיצוני שאחראי על סגירת המיכל פשוט נפל לרצפה בעודי נבוך מאוד בתחנת הדלק נסעתי מייד למוסך צמפיון הקרוב בכדי לדווח על הבעיה אך במוסך אמרו לי דבר כזה "חביבי זה שבור זה לא כרוך באחריות" , "סע לזגג שישים לך חומר וידביק את זה" יש לציין שהרכב עלה לכביש באמצע שנת 2011 ואני מאוד יקי כלפיו זהו הרכב הראשון שלי שהוצאתי מהחברה וחשבתי שהיחס יהיה קצת שונה במסגרת האחריות כמובן. אני כמובן שלא הישראלי הפריאר…
הודעה אחרונה מאת POLO8, -
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היום נסעתי ליד יונדאי ג'נסיס קופה חומה עם סטיקרים של כלמוביל, תוך כדי נסיעה שאלתי אותו מתי הם מתחילים למכור אותה. התשובה שלו היתה שהקופה לא תגיע, רק הג'נסיס סדאן תגיע. לטעמי זה חבל!
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום, מישהו נהג בסיטרואן C אליזה? חבר שכר אחת, ובחיי שלא הצלחתי להבין לאיזו קבוצת רישוי היא שייכת. זה C3? C4? מצד אחד היא זולה, מצד שני היא בגודל של משפחתית. 115K לדיזל ידני, אז מה הבעיה עם הרכב? (או: למה אין הרבה כאלו על הכביש?) בנוסף, עוד לא נהגתי בה, כנראה בשבוע הבא. יש למה לצפות?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי רכב מסוג מיצובישי לנסר 2010. אני צריכה לחדש את הביטוח חובה ומקיף שלי.האם יש דרך יעילה לעשות השואת מחירים מבלי להתקשר לכל חברה וחברה לנושא ואיך כדאי להתמקח עם החברה הנוכחית שלי? הרכב ללא תאונות (טפו טפו טפו)... בשנה הקודמת קיבלתי הצעה לחובה סביב 1800 ולמקיף סביב 3000 תודה רבה!! לובה
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
- 0 תגובות
- 974 צפיות
שלום לכולם, קודם כל אני מקווה שזה המקום הנכון להודעה שלי.. לפי חיפוש שערכתי בפורום, אני מאמין שכן.. אם לא, אבקש מאחד המנהלים להעביר את ההודעה לפורום הנכון.. יש לי יונדאי i20 החדשה, שאני שוכר מחברת אלדן.. כמובן שיש לרכב נעילה מרכזית, אך רק עם המפתח.. הרכב אינו מגיע עם שלט רחוק, והייתי שמח לחבר לו אחד.. עכשיו כמה שאלות ברשותכם: 1. עד כמה מסובך צריך להיות חיבור שלט כזה לרכב? 2. האם יש מדריך כלשהו שאני יכול להיעזר בו? 3. האם אני יכול לחבר את השלט גם לחלונות שיעלו אוטומטית בסגירת הרכב? תודה רבה לכל מי שיכול לעזור! נאור.
הודעה אחרונה מאת Master17, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הייתי היום באולמות התצוגה של טויוטה ומהתרשמות קצרה לגבי הרכבים שבכותרת אציין מספר נקודות: לגבי הטיוטה ראב4: המרחב הפנימי פשוט מפתיע, מדובר פשוט באחד הרכבים המרווחים ביותר הנעים על הכביש, לא פחות מכך. ההרגשה מאד מרווחת בכל הכיוונים והמרווח לרגליים בספסל האחורי פשוט עצום ויותר גדול למשל מהמינוואן של טויוטה הוורסו ובכלל מרווח מאד בכל הכיוונים ותוספת ריצפה כמעט שטוחה לגמרי תורמת עוד לכך. בין היתר תנוחת הישיבה הגבוהה והמבנה של הדשבורד מאפשרים לנהג ולנוסע לשבת בנוחות, קרוב מאד לחלקו הקדמי של הרכב וכך תורמים גם הם למרווח האדיר מאחור. מלבד זאת גם תא המטען גדול מאד, סף ההטענה נמוך מאד, אפילו יותר מריצפת תא המטען שנראית כפועל יוצא מכך מוגבהת, אבל בפועל הגובה של תא המ…
הודעה אחרונה מאת נר4, -
-
- אחראי פורום
- 38 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אחרי שהייתי עד ראיה להתהפכות מיכלית הסולר אתמול בבוקר בכביש 6 אני שואל את עצמי למה בעוד שטכנולוגיית רכבים פרטיים הן בהיבטי בטיחות והן בהיבטי יכולות מנועים התפתחו פלאים בעשרים שנה האחרונות, טכנולוגיית משאיות נשארה מאחור. לא יכול להיות שרכב עם 6 גלגלים ומעלה יתהפך כל שני וחמישי... ועוד יותר גרוע, לא יכול להיות שבמציאות שרכבים נוסעים בכבישים במהירויות של 120 קמ״ש בממוצע, המשאיות עדיין יתקשו לעבור את ה80 קמ״ש ויקח להם רבע שעה להאיץ למהירות הזאת ממצב של עמידה בכל פעם מחדש. במציאות של עומס משאיות בבקרים בכל כביש מרכזי צריכה להיות למשאית יכולת להתנהל באותם פרמטרים (פחות או יותר) כמו כל רכב אחר על הכביש. מחקרים מראים שתאונות קורות הכי הרבה ככל שההפרשים בין מהירויות כלי הר…
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בעידן שמחד מחירי הדלק מאמירים ומאידך יש עלייה בדאגה לזיהום האווירהאוויר, לא מובן למה אף חברת רכב לא מייצרת / משווקת בתקינה בינ"ל רכב מיני עם מנוע טורבו דיזל בנפח של 600- 1,000 CC שיכול להגיע ל60-70H.P ולצריכה של מעל 40 L/KM?. (לסובארו ביפן, למשל, נמכר דגם פופולרי של 700 סמ"ק (אין לו תקינה אירופית).
הודעה אחרונה מאת Go_car, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אז אולי הסיכום הוא לא הכי רלוונטי למי שגר בארץ, אבל בכל זאת אני משתף אותכם בחוויות, בבעיות ובשנתיים אם הלגונה, כרגע הא מוצאת למכירה, ואני מחפש את המחליפה הבאה. אז מתחילים: את הלגונה קניתי לפני שנתיים, עקב צורך ברכב גדול יותר ממה שהיה לי (טווינגו), לאחר בירורים, ורצון להשאר במשפחת הצרפתיות, הוחלט ללכת עוד הפעם על רנו. בדיקה זריזה באינטנרט, וטלפון לסוכנות הודיעו לי שיש רכב שיענה לי על כל הצרכים אם נתונים מעולים (סוף שנת 2009 אם 25 אלף ק"מ יד ראשונה), מחיר אטרקטיבי + שנתיים אחריות נוספות של רנו העולמית + צמיגי חורף אם עוד סט ג'אנטים. הרכב נלקח לסוף שבוע, ובתחילת השבוע נקנתה הלגונה :twisted: כשהרכב הגיע ל40 ק"מ הוחלט להכניס לטיפול (טיפול כל 20 אלף ק"מ), טיפול 40 הוא …
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ערב טוב, כפי שזה נראה בסוף אפריל אני עוזב את הארץ למשך שנה של עבודה. אחרי ההשקעה העצומה ברכב, אני לא רואה סיבה למכור אותו, לפחות לא סיבה טובה מספיק כדי לשכנע אותי... אז אני מחפש המלצות או ראיונות איפה אפשר לאחסן לתקופה של שנה את הרכב, חשוב לי שהמקום יהיה סגור ומקורה, עדיפות לפרטי ולא לחניון גדול שבו יטיילו להם כל מיני אנשים לא רצויים. בנוסף, מה הדרך הנכונה לאחסן את הרכב? לבקש מקרוב משפחה שיגיע להניע פעם בשבוע ויעשה סיבוב? תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת Shay_u, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מעוניין להגיע לאירוע בים המלח מהמרכז/צפון למשך כל היומיים ואני צריך מקום לינה סביר הממוקם בסמוך למקום ,אשמח להמלצות על מקומות נחמדים באיזור. תודה מראש והמשך יום נעים לכולם.
הודעה אחרונה מאת locomotive, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הציגו משהו שמתחבר למערכת החשמל ומשדר לאייפון.. לא ממש התעמקתי מישהו ראה אולי ויכול לשפוך אור על העניין? הבנתי שזה גם משמש כמעין GPS לרכב.. וגם אמור לעזור בחסכון דלק ובאיתור תקלות במערכות הרכב..
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שימו לב להזמנה הבאה שקיבלתי - לפי רצף הפעילות המוצע הרי , לכאורה , יש פה הדחה לדבר עבירה. מעניין כיצד ייראו נסיעות המבחן לאחר "טעימת סיגר Brickhouse בליווי אלכוהול משובח"... אני מתעתד לשלוח העתק למתנ"א - אולי יכבדו האירוע בנוכחותם.
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
מי מחובר 15 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 311 אורחים (הצג רשימה מלאה)