רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,570 נושאים בפורום הזה
-
החבילה במכס?
מאת yoni_s-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, הזמנתי חלק לרכב לאחר שוידאתי מראש: - מחירו נמוך מ 50$ - נמנה על רשימת השחרור המהיר בנספח משרד התחבורה עם זאת במעקב משלוחים באתר הדואר מצויה ההודעה הבאה: "הפריט התקבל מבריטניה ב 03/03/2013 ומועבר ליחידת הדואר מכס כסף ת"א -ההגנה 137 לשם מסירתו לנמען" שוחחתי עם שירות לקוחות של הדואר ונאמר לי שאין עמילות מכס על החבילה אלא היא נמסרה לבדיקה. מה המשמעות ומה עלי לעשות? תודה,
הודעה אחרונה מאת Gadgets-Car, -
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, אשמח לקבל המלצות למצלמת וידאו לרכב איכותית ביותר. עיקר הנתונים שאני מחפש: זווית צילום כמה שיותר רחב 120מעלות+ FULL HD עם חיישן HD אמיתי כשנגמר הזכרון הוא מקליט על וידאו ישן יותר מקליט אוטומטית שמפעילים את הרכב ומספיק שמכבים הכי חשוב שיצלם באופן ברור ביותר בלילה, לא אכפת לי לשלם אקסטרא על זה. יש את כל המצלמות הזולות וראיתי אחת בפעולה ולא אהבתי את האיכות. מה שמצאתי כרגע זאת המצלמה הזאת: dod-f900lhd האם יש משהו יותר מומלץ ? שיוכל להסריט ביתר פירוט בלילה ? תודה
הודעה אחרונה מאת Gadgets-Car, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
לא רוצה להכביר במילים, אבל אתם תקבלו פה וואחד אורגזמה רצינית. תכינו ת'מזומנים! http://www.porsche.com/microsite/911-gt3/usa.aspx?pc=99181FBGA
הודעה אחרונה מאת killerbinn, -
-
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי , נזכרתי שהיה פה לפני כמה חודשים נושא שנפתח בנוגע להחלפת המצבר הסטנדרטי במצבר קל משקל והיו ויכוחים אם אפשרי או לא... אז מצאתי את זה ברשת : http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=36311
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
- 24 תגובות
- 2 אלף צפיות
יורשת האנזו נחשפה רשמית בעמוד הפייסבוק של פרארי ועם אתר משלה (טוב נוו ובז'נבה אבל אנחנו לא שם), נראה שאת השם עדיין לא חשפו אז בינתיים נסתפק בLaFerrari כך הם החליטו לרשום בסרטון הפרסום שלהם, נקווה שלא כך קוראים לה מפליא אותי איך הם הצליחו לצלם את הסרטון הזה כל כך בחשאיות, בלי שאף אחד יצלם אתה ויפיץ ברשת... לדעתי מדהימה, מקדימה קצת פחות, מאחורה באמת שנעשתה עבודה מצויינת, שזה הגיוני בסופו של דבר כי רוב הזמן אנשים יראו את האחורה שלה http://www.laferrari.com/en/ מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת Enforcer, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אז נסעתי לתומי בכביש בשבועיים האחרונים קצת יותר מדי כיוון שאני בחופש מחלה. גיליתי משהו מאוד מאוד מטריד, נדמה כאילו כל היצרניות מנסות לחקות את פעילות הערסים למיניהם שהיו נוהגים לפרוס שורות לדים בטמבון/גריל/פנסים קדמיים באמצע שנות ה2000... היו אלו אודי שהתחילו לפני שנים בודדות אם אינני טועה, משם המשיכו כל הגרמניות ועכשיו אני כבר רואה את פסי הלדים בטמבון או בפנסים כבר בכל רכב שני, קיה, סיאט ואפילו בפיג'ו 107 החדשה... WTF ??? למה זה מגיע לרכבים? מה נהיה עם מחלת הלדים המטופשת הזו?.. האם זהו חיקוי עלוב של רצון האנשים בשנים עברו? האם זו תופעה שהולכת וגודלת?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש לי פונטיאק סולסטיק 2008 שהגיעה ארצה בייבוא אישי. מהירות הרכב הוגבלה איפשהוא בדרכו ארצה (או אולי בנמל), והיא לא מסוגלת לעבור את ה-164 קמ"ש. למרות זאת, משטרת ישראל טוענת שהרכב נסע במהירות 181 קמ"ש, למרות שהוצג מסמך ממכון בדיקה מוסמך אשר מצהיר כי מכאנית הרכב מוגבל, ולכן לא ייתכן שהגיע למהירות הנטענת. השאלה היא, בשורה התחתונה- האם קיימת הגבלה ע"פ חוק, או דרישה כלשהי, אשר מביאה להגבלת רכבים בייבוא אישי מלעבור מהירות מסויימת. תודה
הודעה אחרונה מאת kuala_lumpur, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 944 צפיות
אז אחרי פורמולה ישראל שנה שנייה באילת מגיעה הפקה מוטורית בקרבת ים המלח (מנחת מצדה). באמת מרגש לדעת שהתרבות המוטורית מתחילה להתחזק בארץ תהנו מהכתבה . http://cars.walla.co.il/?w=/4700/2621953
הודעה אחרונה מאת shayy, -
לאחר כל מיני אזכורים שכתבתי מעת לעת בשרשורים שונים לגבי המאזדה CX5, הגיעה הזמן לכתוב סקירה מסודרת. את המאזדה cx5 קיבלתי באמצע חודש אוגוסט שנת 2012. צבע אדום בורדו (דגם אקזקטיב רמת האבזור הנמוכה). אציין תחילה כי אני תמיד סלדתי מקטגוריית הג'יפונים. טוב אני חושב שזה רק טבעי כאשר אם בוחנים את כל הג'יפונים בקטגורייה שנמכרו לאורך השנים, ניתן להבחין על נקל כי מדובר ברכבים נחותים כמעט בכל פרמטר הן מרכבים משפחתיים קומפקטיים ולבטח שמרכבים משפחתיים גדולים וממיניואנים קומפקטיים. ואולם המאזדה היא לדעתי היא יוצאת דופן בקטגורייה (היא והפיזו 3008 המצויינת). היא מביאה עמה איכויות אשר סוף כל סוף דומות ובחלקן עוברות את אלו אשר יש בקטגוריית הרכבים המשפחתיים ומתקרבות אף לקטגורי…
הודעה אחרונה מאת ram631, -
בשברולט מאמינים שהמיניוואן החדש שלהם, האורלנדו, הוא רכב מצוין. האמת, לאחר שנהגנו בו במסגרת מגזין הרכב של האתר אנחנו נוטים להאמין להם. אבל אנחנו, מה אנחנו מבינים? לכן יזמנו, ביחד עם חברת UMI (יבואנית שברולט לישראל) מבחן דרך יוצא דופן שיערך כאן לראשונה בישראל. שלושה מהגולשים הוותיקים באתר יקבלו כל אחד מהם שברולט אורלנדו לשבוע, ישתמשו בו כרכב היום-יומי שלהם ויחזרו לפורום לדווח לנו על המסקנות. המטרה היא לקבל חוות דעת אוביקטיבית ככל הניתן על טיבו של הרכב. בשרשור זה אתם, חברי הפורום, מוזמנים להפנות שאלות לגבי הרכב ואופי השימוש בו אל שלושת חברי הפורום, שינסו לענות עליהם מניסיונם עם הרכב. כמו כן, במהלך שלושת השבועות יפרסמו שלושת חברי הפורום את חוויותיהם מהרכב בשרשור זה. …
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
בפוקס היום אני מצאתי דיסק-און-קי עם התערוכה של אוטומוטור 2006 ומצאתי כמה מכוניות מעניינות שהיום אנחנו רואים על הכביש עם כמובן קצת שינוי ויש כאלה אחד לאחד!!! מעניין לראות את היטי, עיצוב שנלקח לפורד מונדאו, הג'טה ורנו מגאן קופה. וכמובן לחדי העין ישימו לב לתמונה האחרונה שכול ישראל דיברו בזמנו על הרכב הנ"ל (דוגמנית) . עם תהייה התעניינות אני אפרסם עוד תמונות ואחפש משהו יותר ישן
הודעה אחרונה מאת v.michael, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם , מנהלים אני ממש מצטער אם זה לא מתאים לפה אבל אני לא יודע איפה לפרסם . יש לי גאנטים 4 ברגים של אקורד 94 2.2 , כבר הרבה זמן אני מנסה למכור ולאף אחד זה לא מתאים . אם מישהו יוכל לעזור לי ולהגיד לי מהו מרווח הברגים בגאנטים האלה או רכבים שמתאימים להם הגאנטים האלה אני יודה לו מאוד ! תודה .
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
החשיפה הבינלאומית בוצעה באמצעות סרט ביצועים מרהיב שצולם בלאס וגאס. תדליקו רמקולים פול ווליום ותהנו! http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ESYEnaNwkn0 דבר פולקסווגן המלווה את הסרטון- Despite all the time that's passed since the introduction of the first GTI, despite all the competitors trying hard to find an answer - the GTI remains untouchable and ahead of the game. We see the new Golf GTI, the original performance hatchback, driving down the iconic Las Vegas strip accompanied by Frank Sinatra's 'My Way'. Both the car and the song are untouchable originals..
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום חברים, סוגיה זו עלתה במוחי כאשר קראתי מספר מבחני דרכים של דגמים מסוימים. אחד הנושאים שתמיד מוזכרים הוא איכות תא הנוסעים, ופעמים רבות כתבי הרכב לא טורחים לפרט קצת יותר לעומק חוץ מכמה מילים כמו "תא הנוסעים מיושן וזה ניכר עקב גילו המתקדם של הדגם" (את המשפט הזה דווקא קראתי במבחן דרכים של סיאט לאון הנוכחית). אני חושב שסוגי אבחנה מהסוג הזה הם מאוד ארכאיים ולא באמת מפרטים למה מתכוון המשורר. שאלתי היא, כיצד נמדדת האיכות של תא הנוסעים? בניגוד להתנהגות כביש, אחיזה או עוצמת הרכב, אני חושב שדירוג תא נוסעים הוא מאוד "בעיני המתבונן" וממוקם קרוב יותר לקטגוריה של "על טעם וריח" (כמו עיצוב למשל). פעמים רבות אני קורא משפטים כמו "הנדסת אנוש מעולה" (מה זה אומר בעצם?) או "תא הנו…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, נתקלתי ברכב הבא : האם ייתכן שיש רכבים שאי אפשר לקפל בהם את המראות בכלל?, ראיתי גם מוסטנג עם מראה מחוברת כזאת . תודה
הודעה אחרונה מאת Elantra05, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, האם יש פה מישהו שיודע אם אפשר להתקין מערכת גז לפיג'ו 407 2007 ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום חברים, לפני כמה שעות בבאר שבע נסעה לפניי הונדה סיוויק האצ' כזו: בחלק האחורי בפס בין הפנסים לבין הסמל, הבהבו אורות אדום כחול של ניידת, וכך גם בפנסים הקדמיים באיזור האיתותים. נראה כמו חלק מקורי של החברה ולא מאולתר. האם יש רכבים כאלה בשירות המשטרה? מישהו ראה? מכיר? שבת שלום אנשים
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 83 תגובות
- 12.9 אלף צפיות
כידוע לאחדים מכם התחדשתי בפורד פיאסטה חדשה 2013 מנוע 1250 . בשרשור הקודם כתבתי על כתמי " החומצה " העגולים שיש על הצבע {או מה שזה לא יהיה}. ביום שישי האחרון הייתי בחברת פורד בסניף בחיפה , וגיליתי לתדהמתי שהרכב שקניתי {2013} נמכר בהנחה של 3500 ש"ח ממחיר מחירון החברה , וגם מקבלים מראה "חכמה" ששוויה כ-2700 ש"ח , לדברי איש המכירות . את המראה ניתן לגלם בכסף {כנראה עוד 1800 ש"ח}.אני הזמנתי את הרכב ושילמתי אותו במלואו ב-12-2012 , וקיבלתי אותו ב -18-01-2013. המבצע היה "שקט" ו"סודי" התנהל ומתנהל גם כרגע . אני שלמתי על הרכב 75500 ש"ח במזומן ! נאמר לי ש"תזמין ותשלם היום {2012} ותקבל ב-2013 כי המחיר יעלה והמסים יעלו ,אתה תרוויח הרבה! לדבריו " . ועוד" אל תדאג , ימשיכו לייצר את את ה…
הודעה אחרונה מאת A.E.M, -
-
- 0 תגובות
- 623 צפיות
מישהו יודע אולי קצת פרטים על הפיאסטה החדשה שהושקה בשבוע שעבר? אני שוקל לקנות את הרכב ורציתי לדעת קצת פרטים: 1. האם צפוי מבצע השקה בקרוב? 2. מה האבזור בדגם הידני? בסוכנות כרגע יש בתצוגה רק את האוטומט.. 3. האם יש צפי למנוע האקובוסט? ובכלל אשמח לקבל פרטים על הרכב מאנשים שיש להם את הפיאסטה...
הודעה אחרונה מאת orel24, -
- 0 תגובות
- 610 צפיות
הייתי מאוד שמח אם מישהו היה מביא לינק לאתר בו אפשר לראות את נתוני המסירות של הרכבים החדשים ע״פ פילוח לדגמים. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת doras, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים ובוקר טוב, בשבוע שעבר התחלתי עבודה חדשה, וחלק מתנאי העבודה הוא קבלת רכב של העבודה, שאיתו אני מתנייד והוא צמוד אליי, רוב העבודה היא בשטח ככה, שכל הוצאות הרכב גם הם על חשבון החברה. אני מחזיק מזה שנתיים סוזוקי בלאנו מודל 2000, שהיא נשמרת לפחות מכאנית בצורה מצויינת, ופה יש לי קצת הרהורים, החברים שואלים אם אני מתכוון למכור את הרכב הפרטי כי גם ככה, רוב הזמן הוא עומד, כי אין מי שינהג עליו כשאני בעבודה, הזמן היחיד שיש לי לרכב הפרטי הוא רק בערב, וכמה כבר אני נוסע בלילה? במיוחד אחרי יום עבודה, מה הדבר הנכון לעשות? למכור את הרכב הפרטי? קניתי אותה לפני שנתיים ב16K ש"ח, היום המחירון שלה בסביבות ה14K, ועם כל מה שהשקעתי עליה, מכאנית וקוסמטית, גם אם היא …
הודעה אחרונה מאת stio, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
איפה מוצאים דגמי מכוניות עממיות, אספנות ונדירות (כלומר הכל מהכל) במחירים סבירים יחסית ועם משלוח חינם / זול לארץ ?
הודעה אחרונה מאת [פנדוב, -
לא יודע מה איתכם, נגנבתי מהרעיון http://www.youtube.com/watch?v=3UzQMhEhld8 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. מדובר בפרוייקט יוקרה (כמו שהבנתם) בסינגפור. אני יותר מאשמח לראות את הלמבורגיני שלי במרכז הסלון
ממה מכונית עשויה? 1 2
מאת sidi-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 15.3 אלף צפיות
שלום. יש לי סטארט אפ כלשהו שקשור למכוניות, אבל אני לא מוצא בשום מקום מידע על מרכיבי המכונית.. כלומר - ממה היא מורכבת, באמת. מאילו חומרים. (מתכת וכו'). תודה מראש, sidi
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 574 צפיות
שלום חברים ברשותי פורד מונדאו 2006 היום ראיתי שכתוב משהו על השמשה האחורית (מותבע באנגלית על השמשה) והחלטתי לבדוק מה פירוש המילים נכנסתי לגוגל ולא הבנתי מה תפקידה של המערכת האם משהו יכול להסביר לי מה פירוש המילים ומה תפקידה של המערכת? אילו המילים: intelligent protection system תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Yellow Engine, -
- 0 תגובות
- 10.4 אלף צפיות
גובה של מכולה הוא 2.4 מטר. גובה משטח המשאית הוא כ 1.5 מ' אולי 1.7 (מה מדויק?) ביחד מקבלים 3.9 מטר עד 4.1 מטר. ראיתי במקומות שונים שבארה"ב ואירופה הגובה המירבי לתנועת רכבים הוא 4.1 מטר. מאידך יש גם מכולה שנקראת High Cube שגבוהה בעוד כ- 30 ס"מ, שלא לדבר על מטענים אחרים. איך לוקחים מכולות כאלה באירופה? מה המגבלה באמת? מה המגבלה בארץ?
הודעה אחרונה מאת YHS, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קניתי ביום שישי סיטרואן ג'מפי. הייתי היום במוסך המרכזי בבני ברק הם אומרים לי שאת הטיפול האחרון עשו בחולון ולפני זה במוסך 11 שהם לא יודעים איזה מוסך זה כי הם הפסיקו לעבוד איתו מישהו יודע איך אני יכול למצוא את הסטורית הטיפולים לרכב? תודה מראש ניסים.
הודעה אחרונה מאת nisim91, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 33 תגובות
- 3 אלף צפיות
אז הנה הגיע לו התדלוק הראשון בפאביה, הרכב עשה 1:14.5 נסיעה 60% עירוני, רגועה סה"כ מרוצה מאוד, הרכב חזק מאוד ומרווח להפליא . הפאביה טיפה רגישה למהמורות בכביש ביחס ליפנית נמוכה אבל יחד עם זאת נוחה מאוד .
הודעה אחרונה מאת shayBB, -
-
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
שאלה של חבר . הוא מחפש סיאט איביזה חדשה יד 2 ומצא שתי תצורות של סאנרוף-גג שמש. מצורפות התמונות שצילם. איזה דגם עדיף ה"ירוק" או ה"כתום" ? האם שניהם אורגינליים? לגבי הכתום הוא בטוח. בירוקה אמרו לו שכן והוא מפקפק. נראה לו התקנה מקומית .האם מתפקדים זהה? מה יותר איכותי ואמין/עמיד? מה יותר שימושי ומועדף? עניין נוסף - מה יותר יפה ומרשים לדעתכם ?
הודעה אחרונה מאת alon-g, -
מעבר לנורות לד
מאת Albetx- 0 תגובות
- 559 צפיות
היי, אני חושב להחליף את שולשת הנורות שנמצאות בסלון הרכב לנורות לד כחולות ויש לי מס' שאלות. 1.האם נורות 6SMD יאירו מספיק טוב? 2.במידה ואקנה נורות ללא מערכת CANBUS, למה הדבר יכול לגרום? (חוץ מנורית "נורה שרופה" בלוח מכוונים, אין אפשרות כזאת ברכב), זה יכול באיזושהי צורה לגרום לבעיות עם מחשב רכב / התכה של בית הנורה או כל בעייה אחרת? ובכללי, זה יפה לדעתכם? תודה.
הודעה אחרונה מאת Albetx,
-
מי מחובר 32 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 425 אורחים (הצג רשימה מלאה)