רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,569 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 718 צפיות
איך זה יכול להיות שההפרש בין סקודה ראפיד 105 ידני לאוטומט 122 הוא בערך 10 אלף שח בעוד בדגם הפאביה ההפרש בין הדגם הידני 105 לאוטומט 105 מסכם ביותר מ20 אלף שקלים?
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מישהו מכיר את המערכת הזואת ? http://www.emetaheret.org.il/2010/12/16/%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A0%D7%A2%D7%94-%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%9E%D7%9F/ סירטון על המערכת:
הודעה אחרונה מאת aRegularNickname, -
- 3 תגובות
- 859 צפיות
אז מראה פנורמית יש, אבל למה הכוונה בראי חיצוני?
הודעה אחרונה מאת aRegularNickname, -
ביום חמישי בנסיעה בדרך נמיר בשעות הערב המוקדמות חתך אותי רכב מצד שמאל וכמעט גרם לי להכנס בו. (אני הייתי בנתיב אמצעי והוא בא מהשמאלי) צפרתי לו והבהבתי באורות שזה קרה. וראיתי מצד שמאל של הראש שלו אור של טלפון שהחזיק ודיבר בו באותו הזמן. ברמזור אחרי (צומת פנקס) הוא עמד לשמאלי ואני ניסיתי לדבר איתו, הוא עדיין היה בטלפון (השימשה שלי היתה סגורה וכן גם שלו) אך הוא ראה את התנועות ידיים שלי. להפתעתי הושיט את היד שלו למושב הימני והוציא ושלף מולי אקדח. אני נכנסתי למוד אחר, (שליפת אקדח מה אתה מטורף?) ופתחי את הלון שלי לדבר איתו, הוא לבסוף פתח את החלון ואני בדיבור שואל אותו "תגיד אתה מטורף? שולף אקדח", הוא בתשובה הכי מטורפת ענה לי זו הגנה עצמית, צפרת לי והבהבת לי באורות !! …
הודעה אחרונה מאת stillness6, -
- 1 תגובות
- 705 צפיות
יש לי חבר עם שירוקו,מרוב טיפשותו (לדעתי) הוא הזמין בקליות אחוריות מהאתר dectane הגרמני לארץ. אמרתי לו שהוא עשה טעות מכיוון שיהיה לו מאוד קשה לשחרר את החבילה מהמכס (תקנו אותי אם אני טועה ואם זה חל על פנסים). מישהו יכול לשפוך קצת אור לגבי הפרודצורה על איך העניינים עובדים? שולחים לו את החבילה במשלוח רגיל,לא פדקס לא נעליים. במידה וזה נעצר אצלם במכס (בכל זאת חבילה גדולה) על מה הוא צריך לשלם? כמה הוא צריך לשלם? הפנסים כולל המשלוח עלו לו 420 יורו. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת asafk, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום אחים. היום ניגשתי לטסט והכל הלך לי חלק, פשוט טסט מושלם הבוחן אפילו הצליח להרדם טיפה. עכשיו, עולה הבחור שאחריי, הוא עושה בערך כל טעות אפשרית, הבנאדם פנה לרחוב ונעצר מאחורי מכוניות חונות כי הוא חשב שכולם מחכים למשהו. ומה קרה בסופו של דבר? הבוחן התבלבל בין שנינו! אני נכשלתי הוא עבר, ולי הוא רשם את ההערה על העצירה מאחורי מכוניות חונות (!). באמת שלא שמעתי על דברים כאלה לפני, מה אני יכול לעשות לגבי זה ולמה אפשר לצפות? כי באמת שאני לא מתכוון לוותר ככה בקלות על זה שהבוחן זקן סנילי שלא יודע למי הוא רושם איזה הערות. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Skity, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
ובכן, אני צריך להגיע לחתונה באיזור פרדס חנה באיזור השעה 19:00,מאיזה כביש עדיף לנסוע? (4 או החוף?). ומתי עלי להצאת בלהתחשב בתנועה של שעות הערב המוקדמות. תודה לעונים. נמרוד.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
שלום לכולם, קוראים לי דביר ואני שרוט. אני אוהב מכוניות, אוסף דגמים 1/18, ולאחרונה גם מפתחות. יש לי כבר מפתחות של אנזו, bmw,סיאט וטויוטה. אם למישהו יש איזה מפתחת שהוא לא צריך של רכב שנגנב/נשחט/טוטלאוס. אני אשמח לקבל ולהגדיל את האוסף. תודה על ההבנה, והתמיכה (מנהלים לא ידעתי איפה לפתוח, הרגישו חופשיים להזיז)
הודעה אחרונה מאת dvirk11, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נתקלתי בקופון הבא: http://www.groupon.co.il/deals/ramat-gan-iw/amitmotors-c1301194257/18867313 נשמע לי קצת זול מידי הרצועת טיימינג לדוגמא... הייתם סומכים על דיל כזה? או שהייתם מעדיפים לטפל במוסך המוכר והטוב? (אפילו אם מדובר על טיפול שנתי של החלפת שמן וכו') דיון מעניין על הדרך...
הודעה אחרונה מאת gil1981, -
ראשית ובכדי להכניס דברים לפרופורציה - קצת עליי. אין לי נסיון רב ברכבים ספורטיביים - בעבר היו בבעלותי בעיקר ג'יפים, רכבים מסחריים ומשפחתומטיות. רכב הנעה האחורית האחרון עליו נסעתי היה מיצובישי מגנום. הבוקר ביצעתי 'נסיעת מבחן' על GT86 אוטומטית. מדובר היה בנסיעה קצרה ולא ממצה אך אולי דווקא בגלל חוסר הניסיון יהיה מי שיפיק מכך עניין. ברור לי שדריפטינג ומשחקי אחיזה הם העיקר ברכב שכזה אך היום ביקורת פונקציונלית גרידא. למרות שזו לא הפעם הראשונה שאני רואה GT, מפתיע אותי כל פעם מחדש עד כמה הרכב נמוך. הכניסה למושב לעומת זאת קלה וטבעית לי באופן מפתיע. המושב עצמו נוח לי מאוד אם כי אני רזה ולא בטוח איך אנשים רחבים יותר יתמודדו עם תמיכה צדית אינטימית שכזו. ה…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני מגיע לאיטליה השנה. תהיתי אם ישנה חוויית נהיגה מעניינת לשעתיים~, כעצירה על הדרך בדרכי מאזור ורונה\ונציה לרומא. עוברים במודנה, מרנלו וזה די עושה חשק. חיפשתי (טיפה) וממצאיי הסתכמו ב10דקות נהיגה החל מ 100אירו. האם ישנם דברים יותר שפויים? אני מניח שאם יש מקום לחפש או לשאול, זה המקום. אז מי שמכיר, שישתף
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- 1 תגובות
- 531 צפיות
שלום חברים. האם יש במקרה אתר שמרכז מחירון מחודשים/ שנים אחורה? הכוונה שלי לנסות לראות אם ירידת הערך שפויה או צלילה חופשית. מדובר על פיגו 207 ידנית. תודה. בנוסף אם מישהו שמע/מכיר/יודע משהו לגבי הירידת ערך מוזמן להגיב.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 627 צפיות
שלום אתמול עשיתי תאונה אם הרכב בחלק האחורי והרכב ירד מהכביש! עכשיו אני רוצה למכור את המנוע והגיר פרסמתי בכל דרך אפשרית השאלה אם אתם מכירים מישהו שקונה מנועים במצב טוב מאוד ! מישהו שמתעסק בזה שיוכל לעזור לי למכור את המנוע והגיר? מדובר במנוע של פגו XR 306 מנוע 1.4I מודל 2000 17000 ק"מ! תודה לכולם! שי
הודעה אחרונה מאת haimy, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 30 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום שלום לכולם. בלילה שבין מוצ"ש לראשון ניסו לגנוב לי את הרכב. מדובר בפולקסוואגן בורה דיזל שנת 2000. שברו את החלון של הנהג, שברו את כיסוי הפלסטיק מתחת להגה על מנת להגיע לסוויץ', שברו את הסוויץ', ניתקו את האימובילייזר, וניסו להניע. אין לי מושג מה גרם להם להיכנע ולעזוב את הרכב שלי לנפשו, אבל כרגע ברוך ה' האוטו עדיין אצלי. (או: ברוכים המהנדסים של פולקסוואגן, או: ברוכים האזרחים שהפריעו לגנבים להשלים את המשימה, או: לא משנה מה העיקר שלא גנבו את האוטו). כמובן שהגשתי תלונה במשטרה, וכאן המקום לשבח את השוטרים במחוז חוף. קיבלתי שירות מצוין ואדיב, והזריזות שלו בכלל הפתיעה אותי. מרגע ההגעה לתחנה ועד רגע היציאה שלי עברו פחות מ20 דקות. זה כולל המתנה לשוטרת שתיקח עדות, תעל…
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
- 4 תגובות
- 950 צפיות
בוקר טוב. מצאתי מנוע RGX 2.0 של סיטרואן כולל גיר כולל קלאץ עם שטר מכר, ב8000 השאלה העם אפשרי להשתיל אותו לוולקן או ZX רגילה ? כי ידוע לי שיש כמה שיצאו עם המנוע הזה מהמפעל. עם כן מה דרוש לכך? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת hagaii, -
- 2 תגובות
- 790 צפיות
נצפו השבוע, למישהו יש פרטים על תוכנית עתידית למכור אותן בכלל בארץ? פרטים בכלל על הרכב? קראתי לא מזמן שההצלחה בחו"ל בינונית מינוס..
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
http://www.mako.co.il/cars-road-tests/Article-2a0de75a4a73831006.htm הכתבה והסרטון המקורי ממאקו. לא מבין כיצד ניתנת החסות של מגזין הגה להתפרעות הזו על הכביש כשמאחוריו ומלפניו יש רכבים בכביש פתוח. האם זה חוקי? האם אי אפשר לסגור קטע של כביש לחצי שעה (משטרת תנועה) באיזור מסויים על מנת לבצע בחינות רכב? מה קורה במקרה של תאונה? האם יש ביטוח שמוכן לקבל את העובדה ש"בוחנים" רכב והתנהגות בצורה כזו?. אהה, ושבת שלום לכולם ..
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני לא ממש יודע איך להסביר את זה אבל אני רוצה להתקין קסנון ברכב ובשביל זה אני אמור לעשות חור בכיסוי הזה אז אני מעדיף להזמין כיסוי חלופי או לא מקורי ובו לעשות חורים וניסויים ושאר הדברים שאני רוצה לעשות, הרכב הוא רנו לטיטיוד 2013. ואפילו על הדרך מי שיודע האם לרכב צריך איזה שהם תופסנים למנורה למרות שהסיכוי קלוש כי זה רכב חדש ועדיין חושבים שהוא קיה אופטימה כשאני עובר
הודעה אחרונה מאת yossiku, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
נכתב על השבת האחרונה,תהנו! עוד סוף שבוע הגיע,וזה אומר שהגיע הזמן לחוות נהיגה והרבה,שבת בבוקר,השעה 6 ואפילו שזה היום היחידי בשבוע שאני יכול להרשות לעצמי לישון יותר מ5-6 שעות,אני מחליט לקום מוקדם ולגשת לעניינים,פותח את המגירה ולוקח את המפתח לגברת מיאטה,מכין קפה ויוצא לבדיקה מהירה של הנוזלים הרלוונטיים,לחץ אוויר בצמיגים ויצאנו לרקוד,רק אני והיא.. עשר דקות ראשונות של נהיגה רגועה,משחק מקדים אם תרצו להגדיר את זה ככה,צריך לתת לגברת מיאטה להתחמם לקראת הריקוד הסוער,בנתיים מסתפקים בסלואו צמוד,האנדרנלין מתחיל לדגדג לי בין האצבעות אבל אני נשאר מאופק,מת כבר להדביק את הדוושה לשטיח..היא מתחילה להרגיש את זה,וכשעשר הדקות האלה מתקרבות לקיצם..הקצב עולה ומתחיל להיות פה שמח.. מ…
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 894 צפיות
אהלן, אני מקווה שאני פותח את זה בפורום הנכון, אני מעוניין לרכוש את המשחק lfs ואני לא ממש מבין איך ומה לקנות? https://www.lfs.net/?page=shop יש שם s1 licence וגם s2 licence, מה ההבדלים בניהם, איזה כדאי לקנות? איך קונים את המשחק אפשר דרך פייפאל? אני לפני פירמוט של המחשב, אני מקבל איזה סיריאל או משהו כדי לשחזר את המשחק לאחר הפירמוט? תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Skity, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, הנני חדש בפורום אך ברצוני לשתף אותכם לגבי הניסיון שעברתי עם חברת יונדאי. בזמן האחרון אני ומשפחתי מתלבטים לגבי רכישת רכב , אחת מהאופציות הייתה יונדאי ix35. כמקובל קבעתי נסיעת מבחן והלכנו לבחון את הרכב הנ"ל. אני שקצת בדקתי לפני ההגעה לאולם התוצגה יתרונות חסרונות של הרכב, קצת שהיה לי מושג כללי לגביו, ראיתי ממש במקרה שיונדאי אמורים להוציא את הרכב ממש בקרוב בחידוש, לאחר מתיחת פנים מנוע שונה ושיפורים של כל מה שהיה פחות טוב בגרסה הקודמת. קראתי הבנתי ואמרתי טוב נבדוק עם נציג המכירות הרי הוא מייצג את החברה והחברה אמורה לייצג יושר, אמינות, ותחושת בטחון של הלקוח כלפי החברה,במיוחד במצב הכלכלי של היום כאשר אדם משקיע את מיטב כספו. הגעתי לאולם הלקוחות בתא לצורך נסיעת מבחן …
הודעה אחרונה מאת mosacosa, -
באמת שהרבה זמן אני מנסה להבין את הפואנטה מאחורי בדיקה לפני קניה. כשחיפשתי רכב לקנות, עשיתי 3 בדיקות לפניה קניה, בבדיקה הראשונה הטופס יצא, וראיתי שמדובר ממש בגרוטאה על 4 גלגלים, שום דבר באוטו יצא תקין! כמובן שירדתי מהרכב. בדיקה לרכב שני - טופס כמעט זהה לטופס הראשון! אמרתי טוב נו, כנראה נפלתי על עוד גרוטאה, ביש מזל? ירדתי מהרכב. בדיקה לרכב שלישי - עוד פעם! טופס כמעט זהה ל2 הבדיקות הראשונות, אמרתי טוב דיי, משהו פה מסריח, לא הגיוני שכל הרכבים בארץ הם כאלה גרוטאות וכנראה שהכסת"ח שהמכוני בדיקה עושים פה כל כך קיצוני. קניתי את הרכב, הוא כבר שנה אצלי, ובלי עין הרע אפילו פעם אחת הוא לא ביקר במוסך שלא לצורך טיפולים! ולפי ההתנהגות שלו הוא גם ממש לא בדרך לראות מוסך…
הודעה אחרונה מאת mosacosa, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, שאלה תיאורטית שחשבתי עליה אתמול - אם רכב נפגע מקדימה כשהוא חונה, ונפגעו חיישני הכריות - האם כשיעבירו את המפתח לON/שיתניעו אותו הכריות אוויר יופעלו? או שיש מנגנון שעוצר את זה? תודה!
הודעה אחרונה מאת elad tzadok, -
-
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
חברים שלום אם אני רוכש ציטה באר"הב חוץ מהאנגלית שלא חשוב לי האם זה אותו דבר כמו לקנות בארץ האם יעבוד תקין ? אחריות וכו ... לא מעניין אותי. 2. איך מתחברים לשירות ? 3.מה ההבדל בין ציטה C50 לבין C50 I או שזה אמריקאי ,ישראלי . 4.משלוח דרך EBAY האם אני יחוייב במס ? תודה רבה על כל התשובות.
הודעה אחרונה מאת misterb, -
הקדמה של טסט
מאת eyal177- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, יש לי שאלה, יש לי עגלה ניגררת של אופנוע ים,הטסט שלה זה עד חודש 6 השנה עוד חודש אני לוקח אותה לטבריה, לחניה בחוף עד החורף, חודש10 ככה השאלה שלי, האם אני יכול לגשת למשרד הרישוי ולבקש טופס לטסט ולגשת ליפני שאני לוקח את העגלה לטבריה? תודה רבה והמשך יום טוב
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
אולי כבר דובר על זה, אני לא יודע. בזמן האחרון שמתי לב שהמשלוחים מחו"ל מתעכבים. מתעכבים מאוד. פתאום שמתי לב שהם בכלל לא מגיעים ! בירור שנעשה מול המוכרים בחו"ל גילה לי שהחבילות חזרו כי הכתובת לא מזוהה. לא שיניתי מקום מגורים ולא פרטים אישיים. כל פרטי המשלוח שלי קיימים בכל האתרים באופן קבוע. אבל! בסוף השנה התחלפו המיקודים בארץ. אי לכך ובהתאם לזאת, רשות הדואר מחזירה חבילות לשולח, עם ציון בכתב יד שהכתובת לא מזוהה. פשוט לא יאמן. הם טורחים לכתוב בכתב יד שלא מצאו את הנמען, אבל לא ממש מנסים לאתר לפי המיקוד הישן... לידיעתם. נ.ב., דווקא המוכרים מחו"ל הפתיעו לטובה ושולחים שוב ללא עלות נוספת.
הודעה אחרונה מאת m.l, -
- 0 תגובות
- 478 צפיות
שלום. בצעתי חיפוש בפורום, מצאתי עיסוק בנושא אך לא מצאתי תשובה לשאלותי. לסיטרואן ברלינגו קיימת גרסה מוארכת עם 7 מושבים. האם ניתן או פשוט יותר להוסיף 2 מושבים נוספים לגרסה הרגילה, האם יש לזה סיכוי לעבור עמדה מספר 1? האם יש אפשרות לקבל אישור מעמדה מספר אחת לפני ההתקנה ורק לחזור לאישור סופי אח"כ או שאני חייב קודם כל להוציא את הכסף על השינוי ואם הוא לא מאושר להוציא כסף גם על הפירוק? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת עמיחיamihai, -
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום איבדתי את ספר הרכב שלי... האם ניתן למצוא באינטרנט\לקנות איפשהוא ספר רכב בעברית ? (באנגלית גם טוב) הרכב הוא סובארו אימפרזה ניו אייג' 2006 (הצורה הישנה). תודה רבה
הודעה אחרונה מאת avir306, -
רכב הסטיישן שנותן את התמורה הכי טובה לכסף(וגם הכי יפה כנראה) סיאט איביזה פלואו ב74K 1 2 3
מאת Life_SyStem-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 35 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
התפרסם שהאיביזה סטיישן החדשה תמכר במחיר של74K. לי אישית זה עושה טוב על הלב. רכב כזה במחיר כזה ועוד עם יותר מ400 ליטר בבגאז. מושלם למשפחה צעירה. http://www.cartube.co.il/car-news/67-car-news-cat/2545-2013-%D7%A1%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%90%D7%99%D7%91%D7%99%D7%96%D7%94-FLOW-%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%9F-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA%E2%80%93-%D7%94%D7%97%D7%9C-%D7%9E-73,900-%D7%A9%D7%A7%D7%9C.html מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
-
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 4 אלף צפיות
אתמול היה לי יום סידורים, אז אמרתי לעצמי "בוא ננסה לעבור טסט" יש לי טסט עד סוף אפריל, ובכל זאת ניסיתי, ונכשלתי. אז ככה, כל האוטו מכנית במצב טוב ורק כמה תוספות קוסמטיות הכשילו אותי. - ציפויים על החלונות - נאלצתי לקלף את הציפויים של החלונות מקדימה + השמשה האחורית - אורות חנייה לפי חוק - החלפתי את הלדים שהיו למנורות סטנדרטיות. - אור רוורס לפי חוק - החלפתי את הלדים שהיו לנורות סטנדרטיות. - אור מספר לפי חוק - החלפתי כאמור מלדים לנורות סטנדרטיות. נסעתי הביתה וטיפלטי בכל הסעיפים הנ"ל, והראתי את הרכב לבוחן שבדק שאכן הדברים סודרו, והופ, יש לי טסט לשנה וחודשיים. התובנות שלי הן: השחמת חלונות עם ציפויי זה יפה מאוד ונוח, אבל בהחלט מתסכל להוריד את הציפויי בשביל טסט, לא…
הודעה אחרונה מאת alonjp,
-
מי מחובר 65 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 415 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sarbar
- TvrSpee12
- efraimc
- amosbmw
- baer
- guy.a
- יוני3227
- Ctzvi
- נהג חדש תקציב קטן
- Shay Shd Dave
- לב טוב
- yaniv572