Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שלום לכולם.

בלילה שבין מוצ"ש לראשון ניסו לגנוב לי את הרכב.

מדובר בפולקסוואגן בורה דיזל שנת 2000.

שברו את החלון של הנהג, שברו את כיסוי הפלסטיק מתחת להגה על מנת להגיע לסוויץ', שברו את הסוויץ', ניתקו את האימובילייזר, וניסו להניע. אין לי מושג מה גרם להם להיכנע ולעזוב את הרכב שלי לנפשו, אבל כרגע ברוך ה' האוטו עדיין אצלי. (או: ברוכים המהנדסים של פולקסוואגן, או: ברוכים האזרחים שהפריעו לגנבים להשלים את המשימה, או: לא משנה מה העיקר שלא גנבו את האוטו).

כמובן שהגשתי תלונה במשטרה, וכאן המקום לשבח את השוטרים במחוז חוף. קיבלתי שירות מצוין ואדיב, והזריזות שלו בכלל הפתיעה אותי. מרגע ההגעה לתחנה ועד רגע היציאה שלי עברו פחות מ20 דקות. זה כולל המתנה לשוטרת שתיקח עדות, תעלה אותה על כתב, תזמין טכנאי זיהוי פלילי, הגעה של הטכנאי ובדיקת הרכב. היום גם קיבלתי טלפון ממשטרת זבולון (שהתיק בטיפול שלה) שהמקרה שלי הועבר לקצין חקירות. ברור לי שכנראה לא יתפסו את מי שעשה את זה, אבל אני שמח לפחות על היחס. שאפו.

לגבי תפיסה של הגנבים, נבדקים כרגע כיוונים קצת יותר מועילים ממשטרת ישראל.

את החלון החלפתי עוד באותו יום במסגרת הביטוח, את הסוויץ' אני צריך לתקן בעצמי כי אין לי מקיף (מקיף בכלל היה עוזר במקרה כזה?)

את האימובילייזר מצאתי על רצפת מושב הנהג, למזלי הם לא קרעו את הכבל שמחבר בין האימובילייזר לסוויץ', אז פשוט חיברתי אותו. מכניסים את המפתח לאימובילייזר, ומניעים עם מברג או משהו אחר שמספיק חזק לסובב את הסוויץ' (למשל המפתח של הבית).

כרגע אני בודק אפשרות של תיקון הסוויץ' ללא החלפה, אבל אני לא אופטימי במיוחד.

ככל הנראה, לא יהיה מנוס מהחלפה של הסוויץ' כולו, יחד עם האימובילייזר. הבעיה שלי עם זה, זה שאם מחליפים את הסוויץ', מקבלים איתו את המפתח שלו, כי הרי למיטב ידיעתי לא ניתן לתכנת את הסוויץ' שיתאים למפתח אחר אלא רק להיפך. זה יגרום למצב שיש לי מפתח לפתיחת הדלתות ודלת תא המטען, ומפתח נוסף להתנעה. זה מצב שאני רוצה להימנע ממנו.

יש לי כמה שאלות בעניין הזה, אשמח לתשובות מפורטות.

1. האם בכל זאת ישנה אפשות לתכנת סוויץ' כך שיתאים למפתח אחר או שזה בדיוק כמו מנעול רגיל כך שהחריצים מתאימים למפתח ספציפי? אם ניתן לתכנת סוויץ' שיתאים למפתח אחר, איפה אפשר לעשות את זה וכמה זה אמור לעלות?

2. אם סעיף 1 בלתי אפשרי, כמה אמור לעלות סוויץ' + אימוביליייזר + תכנות של האימובילייזר החדש למחשב הרכב?

3. אם אני אשתגע, ואחליט להביא סט שלם של סוויץ' ואימובילייזר, יחד עם מנעולים לדלתות ולתא המטען כדי שהכל יתאים, כמה זה אמור לעלות?

מקווה שהייתי ברור מספיק, ואשמח לכל תשובה ועזרה בנושא.

תודה רבה.

משה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה שלא הצליחו פעם אחת, לא אומר שהם לא יחזרו לסיים את המלאכה.

היה כאן בחור שגם ניסו לגנוב לו את הגולף, לא הצליחו, שבוע לאחר מכן גנבו אותה אך הוא הצליח למצוא אותה, בשבוע השלישי גנבו אותה שוב ועד היום לא יודעים איפה הגולף הזאת. (הוא אשכרה שם סנדל על הרכב ועדיין נגנב).

הייתי נזהר מאוד עם מה שאני עושה, אי אפשר לדעת גם אם הזמינו את הרכב הזה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

זה כנראה מוזמן, כי לפי מה שאמרו לי, בגלל שהרכב הוא פולקסוואגן דיזל, הוא מבוקש לחלפים.

אין לי מה לעשות כרגע. אם היה משהו שאפשר לעשות כדי שרכב יהיה בלתי גניב, החיים שלנו היו יפים מאוד.

הרכב חונה כרגע במקום אחר, שמתי גם את המנעול הגה שהיה לי ככה שידית ההילוכים תקועה על פארקינג ולא ניתן להוריד את בלם החנייה. אולי עוד משהו קטן שיעכב אותם עוד קצת. לך תדע, אולי זה יעזור.

כרגע האפשרות היחידה שלי זה לנסות לאתר את הגנבים בדרכים שלי. עד שזה יקרה (אם בכלל), אני צריך לחשוב איך למגן את הרכב ואיך לתקן אותו.

Always go sideways

פורסם

http://www.carsandals.com/

סנדל ומנעול הגה, או אחד מהם לבחירתך,עדיף סנדל,רק מהמקום הזה (מניסיון)

המחיר יקר אבל אם הרכב יקר/יקר לך אז שווה את זה.

אגב,אם תהיה לך אפשרות לחנות במקום שקשה לגרור עם משאית או משהו דומה הרווחת,ואם אתה מכיר 2 מכוניות בשכונה שיוכלו לחנות אחד מקדימה אליך ואחד מאחוריך אז הרווחת כפליים,אתה חונה צמוד צמוד אליהם ומקטין את הסיכויים לגניבה.

כל זה מניסיון,לא סתם זורק מילים באוויר

Miata ND2

פורסם

באיזה עיר זה בארץ ?,הבנתי שבצפון ...

הייתי גם באותו סרט כמוך ,רק שלא שברו שום חלון וגרמו לנזק של אלפי שקלים .(לאנטיס)

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם
באיזה עיר זה בארץ ?,הבנתי שבצפון ...

הייתי גם באותו סרט כמוך ,רק שלא שברו שום חלון וגרמו לנזק של אלפי שקלים .(לאנטיס)

אני בנשר.

Always go sideways

פורסם

לי הייתה גולף דיזל 2001. ניסו לגנוב פעמיים (פעם ראשונה החזירו לי אותה מהשטחים ובפעם השנייה הפריעו להם מתחת לבית) ובפעם השלישית כנראה באו עם גרר ומאז היא נעלמה.

האמת שלדעתי עדיף היה שיצליחו לגנוב אותה בפעם הראשונה, מאחר והרכב שלי היה עם 220k ק"מ ואפס תקלות. כל הצרות שבאו אח"כ היו קשורות לתיקונים שאחרי הגניבות, כגון- בעיות באימובלייזר מקורי ולוח השעונים.

פורסם

מכה עם הפולקסווגנים מהשנתונים האלו בזמן האחרון.

לפותח השרשור: אם ברכבך מותקנים צמיגים במידה 195/65-15 אשמח לתרום לך סנדל שבנו לי בזמנו בהתאמה אישית. הרכב נגנב עוד לפני שהספקתי להשתמש בו לצערי.

אם זה יעזור למנוע גניבה נוספת אשמח לתרום לך אותו ללא כל עלות.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

משהו נורא ה VW האלה, כמו אייפונים גונבים אותם, בכל מקרה שלחתי הודאה לחנות שמוכרת סנדל פרייבט כי לא מצויין שם מחירים.

שימו לב שאתם חונים בחופי הים בעיקר ב געש ו ליד אצדטיון קריית אליעזר בחיפה .

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

אני חושב שהדבר הכי חכם שאתה יכול לעשות זה מקיף, גם אם רק לחודשיים-שלושה הקרובים.

אלא אם כן הרכב שווה פחות ממחיר הביטוח+השתתפות עצמית.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תשמע, גנבו לי כבר 2 מכוניות, שתיהן תוך פחות משנה. אמנם היה מדובר במכוניות ישנות שלא שוות הרבה, אבל ההרגשה אותה הרגשה.

הפיתרון הכי טוב ששמעתי עליו עד היום, זה פיטבול ליד הרכב. יש לי חבר, שאת שמו ומקומו לא אחשוף, שפשוט הכלב שלו ישן ליד הרכב. הכלב מאולף ולא נוגע באוכל שלא הובא לו על ידי הבעלים, כך שגם אם יבוא גנב מתוחכם עם סטייק שהוזרק אליו רעל או חומר מרדים, זה לא יעזור. האופציה היחידה זה לירות בו עם אקדח או עם חץ מרדים.

קצת מקשה על הגנב לגנוב את הרכב מבלי להפוך לארוחת ערב...

לי אין אופציה כזאת (לו יש חניה פרטית ליד הבית, שנמצאת ממש ליד החצר) אז נשארתי עם אמצעים קונבנציונאליים.

מישהו יודע להגיד אם האמצעי ששמתי (מנעול הגה שמוקם בין ידית בלם החנייה לבין ידית ההילוכים) עוזר במשהו? מעכב קצת את הגניבה? או שזה סתם בזבוז זמן שלי בבוקר שמציק לי ולגנבי רכב לוקח 2 שניות לפרוץ את זה?

Always go sideways

פורסם
מכה עם הפולקסווגנים מהשנתונים האלו בזמן האחרון.

לפותח השרשור: אם ברכבך מותקנים צמיגים במידה 195/65-15 אשמח לתרום לך סנדל שבנו לי בזמנו בהתאמה אישית. הרכב נגנב עוד לפני שהספקתי להשתמש בו לצערי.

אם זה יעזור למנוע גניבה נוספת אשמח לתרום לך אותו ללא כל עלות.

קודם כל תודה על הרצון הטוב והנדיבות!!

לצערי, מידות הצמיגים שלי הם 205/55-16.

לגבי מקיף, זה בטיפול. מקווה שממחר כבר יהיה מקיף, לפחות לחודשים הקרובים.

Always go sideways

• תוכן חדש...