Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קח דוגמה טרייה; אתמול מגיע בחור לראות את הרכב שאני מוכר.

בין היתר אבא שלו שואל אם אני מתחייב בבדיקה על מנוע\גיר\שלדה.

אני מסביר לו; האוטו חדש ובאחריות, יש בעיה במנוע\גיר? תפנה לצ'מפיון יתקנו לך.

שלדה? אתה רואה שאין שריטה אחת על הרכב, הצבע מקורי. מה שלדה? מה יש לי להתחייב?

"זה בשביל השקט הנפשי.."

מה שקט, הרי אין סיכוי שהם יוציאו את הרכב נקי. אפילו שהוא חדש ובאחריות.

בטוח ירשמו "נקישות בשילוב הילוכים", "לתאם מנוע", "שמן מנוע כהה" וכל שאר השטויות שרושמים שם בד"כ.

זה פשוט מטופש ובזבוז כסף וזמן. למה בכלל לטרוח? :roll:

(וזה אחרי שהוא שיגל לי את המוח על סיבת המכירה, כי לא נראה לו הגיוני שאני מוכר רכב שנה אחרי קנייתו.. כאילו אני צריך סיבה יותר טובה מזו)

כיום אני נזכר באיש הנחמד שקנה ממני את הפיקנטו.

הגיע, ראה את הרכב, ביקש שאני אקח אותו לבנק - הוציא לי צ'ק בנקאי והלכנו לעשות העברת בעלות בדואר.

בלי בדיקה, בלי בלבולי ביצים.

חבל שאין עוד אנשים כאלה שפשוט מבינים דבר או שניים.

אוף.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתור מוכר אין לך מה להיכנס לוויכוחים כאלה עם הקונה. אם הוא רוצה לקחת לבדיקה שיקח.

אותי זה היה מרתיע אם הקונה היה מנסה לשכנע אותי לוותר על בדיקה.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

אהלן וסהלן. תרשמו שהקונה וויתר על בדיקה, בדק את הרכב בעצמו ומצא הרכב לשביעות רצונו.

מנגד, תרשמו שהמוכר סיפר לקונה את כל הידוע לו על היסטוריית התקלות והבעיות של הרכב.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לצערי , לעיתים המכונים מרחיקים לכת בשיטת הכסת"ח.

בטופס בדיקה של טויוטה היאס ידנית הודהמתי לראות שכתבו ש- תיבת ההילוכים האוטומטית איננה תקינה.

הבעיה היא באופיס ב-" MICROSOFT WORD", כשיניסו להחליף את המילה בטופס לידני, הוא סירב אז הדפיסו את הדף המקורי אשר הוכן ע"י האחראי ביום פתיחת מכון הבדיקה. רשלנות מצידם לא לשנות כלום ולהגיש כך!!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

אכן הבעיה,מכוני הבדיקה הללו כבר הפילו לי מכירה עקב הכסת"ח וקונה פוטנציאלי מארה"ב שטרם למד להכיר את דרכם של המכונים הללו.

השאלה היא,איך באמת גורמים לקונה לוותר על הבדיקה מבלי להראות כמו נוכל?.

Porsche 944 turbo

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לצערי , לעיתים המכונים מרחיקים לכת בשיטת הכסת"ח.

בטופס בדיקה של טויוטה היאס ידנית הודהמתי לראות שכתבו ש- תיבת ההילוכים האוטומטית איננה תקינה.

בטח שהיא לא תקינה, הידית חופשיה לגמרי וגם נמחקו האותיות P,R,N,D...

כמו שאמר RK, הולכים למכונאי אמין, ואחרי זה לפחח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עכשיו גם שאני חושב על זה, כל מי ששאל אותי לגבי האוטו שבחתימה שלי אם אני מתחייב על גיר מנוע ושילדה, וכמו שזה נראה הם יפילו אותי בכסת״ח, אז גם ילכו לי 500 ש״ח וגם לא ימכור את האוטו? ואם אני לא יסכים להתחייב אנשים יחשבו שמשהו מסריח ולא יתקרבו לאוטו.

וואו איזה בעייתיות.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תתחייב על השלדה, במידה ואתה יודע שהרכב לא בנוי מ3 מכוניות ולא עשית איתו demolition derby בתקופה שהוא אצלך.

איך אפשר להתחייב על המנוע והגיר? ראית פעם בדיקה לא מוזמנת שהמנוע יצא תקין 100%?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כלל ברזל בבדיקה במכון, גם אם הרכב עבר טיימינג יום לפני, יהיה כתוב לעשות טיימינג.

זה מה שהיה לי בקליאו, מזל שהקונה היה בחור מבין עניין.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

רכשתי עבור אישתי מאזדה6 לפני שבועיים. המוכר עשה רושם אמין מאוד (לאחר הרכישה התברר שהוא חבר בקארספורום...) יש תיעוד לכל חיי הרכב. הרכב עבר בדיקה ראשונה שלי בהצלחה (ניירת, התרשמות כללית פנים וחוץ,שיחה עם מיקי בעל הרכב) לאחר מכן בוצעה בדיקה מקיפה במוסך מורשה מאזדה כרמיאל שערכה חצי שעה וכללה: העלאה על ליפט,בדיקת שילדה,מנוע,ברקסים ונסיעת מבחן. לא בוצע התחברות לסקאנר ולא בוצע מעבר יסודי על כל כפתור וכפתור ברכב. בבדיקה התגלה חלק שדורש החלפה, התגלו התאונות הקטנות שמדווחות בטופס האחזקה מתקופת הליסינג ונמצא כי עקב הקדמת טיפול לא הוחלף פילטר דלק. לאחר קבלת ברכת הדרך מאנשי המוסך החלטתי לוותר על בדיקה במכון בדיקה ורכשתי את הרכב. הבדיקה בוצעה ללא חיוב.

בינתיים הכל בבסדר גמור עם הרכב.

פורסם
עכשיו גם שאני חושב על זה, כל מי ששאל אותי לגבי האוטו שבחתימה שלי אם אני מתחייב על גיר מנוע ושילדה, וכמו שזה נראה הם יפילו אותי בכסת״ח, אז גם ילכו לי 500 ש״ח וגם לא ימכור את האוטו? ואם אני לא יסכים להתחייב אנשים יחשבו שמשהו מסריח ולא יתקרבו לאוטו.

וואו איזה בעייתיות.

איך משכנעים? מצטטים את מה שאמרנו פה עכשיו רק בשינוי נוסח למי שמבין פחות. תגיד שעדיף לבדוק במוסך, אל תציע את המוסך שלך אלא תנסו לצוא איזה מוסך מוכר (כמו רון בואג ושמשון בפיאט) ואם הוא מתעקש על קניה אז שהוא ישלם בכל מקרה, על שלדה להתחייב כדאי.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

תשמע אני יכול להבין אותך לגבי המצב שלך ולמה אתה פותח את הפוסט הזה, לא מזמן הצלחתי למכור בורה 2.0 אוטומטית.

אם תתמיד להקפיץ את המודעה לפחות 3 פעמים ביום ביד 2, בסוף יגיע הקונה - לכל רכב יש בסוף קונה במחיר שמתאים לך.

כמו כן, אתה מצידך אל תתחייב על כלום לעולם. אם הקונה מבקש בדיקה, תגיד לו אין בעיה שיקח לבדיקה - אם יעלה משהו חריג אתה מצידך תשקול להתקזז במחיר.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

לא מתחייבים על כלום. אין לך המוכר יכולת לדעת מה מצב המכללים המכניים, גם לא מהו מצב השילדה, הדבר היחידי שבידיעתך הוא האם האוטו עבר תאונה רצינית אצלך ( מכות בחניה אינן תמיד בידיעתך ) וזהו. מי שרוצה סוג של אחריות על מצב האוטו שייקח אותו למכון, כדאי בכל מקרה שכן את מחיר הבדיקה אפשר במקרה הרע להכפיל במחיר "תיקון" הרג'קטים, שממילא לרוב אינם יותר מסתם מילים.

• תוכן חדש...