Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באמת שהרבה זמן אני מנסה להבין את הפואנטה מאחורי בדיקה לפני קניה.

כשחיפשתי רכב לקנות, עשיתי 3 בדיקות לפניה קניה, בבדיקה הראשונה הטופס יצא, וראיתי שמדובר ממש בגרוטאה על 4 גלגלים, שום דבר באוטו יצא תקין! כמובן שירדתי מהרכב.

בדיקה לרכב שני - טופס כמעט זהה לטופס הראשון! אמרתי טוב נו, כנראה נפלתי על עוד גרוטאה, ביש מזל? ירדתי מהרכב.

בדיקה לרכב שלישי - עוד פעם! טופס כמעט זהה ל2 הבדיקות הראשונות, אמרתי טוב דיי, משהו פה מסריח, לא הגיוני שכל הרכבים בארץ הם כאלה גרוטאות וכנראה שהכסת"ח שהמכוני בדיקה עושים פה כל כך קיצוני.

קניתי את הרכב, הוא כבר שנה אצלי, ובלי עין הרע אפילו פעם אחת הוא לא ביקר במוסך שלא לצורך טיפולים! ולפי ההתנהגות שלו הוא גם ממש לא בדרך לראות מוסך.

ראיתי גם בדיקה כאן שהעלו לפורום ייעוץ לפני קנייה, וכבר לא הייתי מופתע שהטופס שלו היה גם נראה כמו שאר הטפסים ששוכבים אצלי בבית עד היום.

אז למה בעצם לעשות בדיקה? הרי כל מה שהם הולכים לעשות זה לכסת"ח לעצמם את הצורה בכך שהם אומרים שהאוטו שבור ומפורק מכל כיוון אפשרי, טופס שלא היה מבייש חיפושית מודל 62'.

אני אישית הייתי מעדיף להגיד להם עזבו, אל תתחייבו לי לשום דבר, אם יהיה בעיות לא אבוא אליכם בתלונות, רק תגידו לי באמת מה המצב של האוטו, רבאק!

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש דברים שהם רושמים שהם כסת"ח ויש דברים אמיתיים שהם מגלים שרוב האנשים לא יכולים להגלות בלי בדיקה. לי אישית אין את הידע לדעת אם היתה פגיעת שלדה או לבדוק קומפרסיה במנוע.

emotion of motion

פורסם

גם לי לא, אז למה לא ללכת למוסך שיבדוק נטו בריחת קומפרסיה ומצב השלדה, אני מאמין שזה יהיה הרבה יותר זול, כל בדיקה אצל מכוני הרישוי עלתה לי כ530 ש"ח, שאתה יוצא ממנה עם טעם מר בפה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

פורסם

מי שבאמת רוצה אינדיקציה למצב הרכב צריך לקחת אותו לפחח שהוא סומך עליו ולמכונאי שהוא סומך עליו ומכיר את הרכב. המכונים, לרוב, מצטיינים בערימת כסת"ח וגיבובי שטויות.

2 דוגמאות:

1) בזמנו רכשתי 146 וזו הייתה הפעם הראשונה והאחרונה שהשתמשתי בשירותי מכון בדיקה. אחת האבחנות ה"מקצועיות" הייתה קורוזיה בבלוק המנוע. בשלב מסוים של חיי הרכב ראיתי את הבלוק ערום מכל רכיב. טיפה קורוזיה לא הייתה עליו.

2) מכונאי ליווה 147 סלספיד לבדיקה במכון, לבקשת קונה. אחת האבחנות הייתה נקישה בהעברת הילוכים. כשהמכונאי הסביר שזה לא גיר אוטומטי אלא רובוטי ורעש ההעברה נורמלי (מי שמכיר גירים רובוטיים בוודאי יבין על מה מדובר), זה בתגובה בסגנון "זה גיר אוטומטי, אני יודע מה אני אומר".

אם יש שירות נפרד של בדיקת פגיעות שלדה נפרד, ולא בכסף מלא - אולי יש טעם להכנס למכון. כל מה שמעבר, במיוחד ברכב שהוא לא מיינסטרים - עדיף שלא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כל רכב סובל מבלאי, אין מה לעשות. השאלה מה סדר הגודל של הבלאי, אני יכול להגיד לך שקנינו רכב עם גלגלים קדמיים שלא עברו כיוון פרונט הרבה זמן וסטו המון, גלגל אחורי שנמצא בסטייה ניכרת, בוצה במנוע, שמן צמיגי, לא היו מים ברדיאטור הרבה זמן, טיפול טיימינג שהאוטו פספס ב 40 או 50 אלף קילומטר, גיר חורק שוחק ודופק, המנוע הפיק 70 כ"ס שזה 26 פחות ממה שהאוטו יצא מהמפעל, ובקיצור כל הדברים האלה היו נכונים- לקחנו את הרכב, עשינו לו טיפולים כמו שצריך, כמו שלא עשו לו הרבה שנים, תיקנו מה שצריך וכבר קרוב ל9 שנים שהוא לא ראה מוסך שלא בשביל טיפול רגיל.

וההספק של המנוע חזר ליותר מ90 אחרי הטיפול בטיימינג.

בקיצור הרבה מהטפסים של הבדיקה יחזרו שחורים, בעוד שאתה יכול להשקיע עוד כמה אלפים ולתקן את הכל. אבל העיקר הוא לשים לב למצב השלדה ולשים לב לדברים חשודים יותר. כמו כן יש מקום לשיקול דעת- למשל אם הרכב שהייתי רוצה לקנות היה אלפא והוא היה מקבל את אותם נתונים בבדיקה שהרכב שלי קיבל, הייתי בכלל מתפלא איך הוא הגיע למוסך ומתרחק כמו מאש- אבל כשמדובר ברכב שהוא סוס עבודה (בלנו שלא מצייצת עד היום) יש בהחלט מקום לשיקול דעת.

פורסם
מי שבאמת רוצה אינדיקציה למצב הרכב צריך לקחת אותו לפחח שהוא סומך עליו ולמכונאי שהוא סומך עליו ומכיר את הרכב. המכונים, לרוב, מצטיינים בערימת כסת"ח וגיבובי שטויות.

2 דוגמאות:

1) בזמנו רכשתי 146 וזו הייתה הפעם הראשונה והאחרונה שהשתמשתי בשירותי מכון בדיקה. אחת האבחנות ה"מקצועיות" הייתה קורוזיה בבלוק המנוע. בשלב מסוים של חיי הרכב ראיתי את הבלוק ערום מכל רכיב. טיפה קורוזיה לא הייתה עליו.

2) מכונאי ליווה 147 סלספיד לבדיקה במכון, לבקשת קונה. אחת האבחנות הייתה נקישה בהעברת הילוכים. כשהמכונאי הסביר שזה לא גיר אוטומטי אלא רובוטי ורעש ההעברה נורמלי (מי שמכיר גירים רובוטיים בוודאי יבין על מה מדובר), זה בתגובה בסגנון "זה גיר אוטומטי, אני יודע מה אני אומר".

אם יש שירות נפרד של בדיקת פגיעות שלדה נפרד, ולא בכסף מלא - אולי יש טעם להכנס למכון. כל מה שמעבר, במיוחד ברכב שהוא לא מיינסטרים - עדיף שלא.

"נקישה בעת העברת הילוכים" - אבחנה שהייתה בכל שלושת הבדיקות, שעד היום אין לי מושג על מה הוא מדבר בכלל, זה גם היה בבדיקה שהעלו לפורום, וגם בבדיקה שחבר עשה לפני שהוא רכש את הרכב שלו.

מסתבר שלכולם יש נקישות בגיר.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

פורסם

זו הסיבה שאני נגד הבדיקות האלה. יש דברים הרבה יותר טובים לעשות עם חצי אלפיה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

טופס בדיקה זה נחמד. אבל זה באמת מגלה דברים קטנים שלחצי מהאנשים זה לא רלוונטי, או שהם בכלל לא מבינים.

לצורך העניין, התופעה הכי גדולה שיש ברכבים ישנים (סביבות שנות ה2000) הוא מנוע מזיע.

בבדיקה יכולים לחפור לך על זה וזה יכול להיות צרות גדולות, כמו שקרה לי ב106 שלי שהלך הראש מנוע.

לעומת זאת, לחבר שלי יש אותה תופעה ביונדאי אקסנט, וכבר 4 שנים הוא נוסע ככה, 40 אלף קילומטר בשנה והאוטו נוסע ומרגיש נהדר.

בכל מקרה, צריך לדעת לאיזה סעיפים להתייחס, איזה סעיפים יכולים כן להשפיע קדימה והלאה.

עם בלמים, מרכב, צמיגים והיגוי לא מתעסקים, עם שריטות, הזעות, נזילות קטנות וכו' יכולים להיות לא כל כך משמעותיים.

פורסם

לצערי , לעיתים המכונים מרחיקים לכת בשיטת הכסת"ח.

בטופס בדיקה של טויוטה היאס ידנית הודהמתי לראות שכתבו ש- תיבת ההילוכים האוטומטית איננה תקינה.

attachment.php?attachmentid=328330&stc=1&d=1362672256

לכידה.PNG

פורסם

שמן כהה - עוד סעיף מטומטם. כשהייתה לי ה-146, בספר הרכב נכתב מפורשות שהשמן אמור להפוך לכהה זמן קצר לאחר החלפתו. אני בטוח שמכון הבדיקה היה עושה מזה מטעמים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הסיבה היחידה ללכת למכון בדיקה, זה על מנת לקבל סיבות להוריד את המוכר במחיר. הבדיקה עולה 500 אבל הכסת"ח הזה יכול בכיף להוריד גם 5000 מהמחיר(הכול לפי המומחיות/ כריזמה של הקונה בחרטוט)

אבל אם מישהו רוצה נטו לקבל אינדיקציה על מצב הרכב? מלבד שילדה(וגם לא תמיד) אין בבדיקה הזאת שום תועלת.

פורסם

פה דווקא לא בטוח שהם שיקרו. כשאתה פותח את הסוויץ', כל הנורות נדלקות לכמה שניות... :?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

את זה אני יודע, כמו בכל רכב גרמני ואולי יפני אחר שיש, אך היא נכבית אחרי כמה שניות, נדלקות כל המנורות ואז מתכבות אז:

1. הראו את זה בטופס בדיקה כאילו יש בעיה בכריות אוויר והמנורה דולקת קבוע.

2. מכל הנורות שנדלקות שם, שכוללות גם ESP וABS, דווקא על הכריות אוויר נטפלו?

מפתח אפליקציית פרטי רכב

• תוכן חדש...