Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חדשות טריות; הרכב שלי עכשיו עבר בדיקה במכון רישוי. (כבר אמרתי שזה מיותר?)

הישיש שבדק עבר על כל מה שיכל, עשה רושם שהוא מתאמץ למרות שאין לו על מה ולמה.

סבבה.

סוף הבדיקה, מתיישב, פרצוף רציני.

"טוב הכל בסדר.. חוץ ממשהו אחד."

-"תן לי לנחש, נקישות בשילוב הילוכים או שמן מנוע כהה?"

"יש רטיבות בשמן מנוע בסרעפת יניקה"

אז אביו של הקונה קופץ "בוא תראה לי איפה"

-"אי אפשר לראות את זה, זה מתחת לאוטו"

"סרעפת יניקה עליונה.. מתחת לאוטו?"

למזלי בדיוק מעבר לכביש יש מוסך מורשה סקודה, ניגשנו.

ראו את הדו"ח המטופש הזה, אמרו "אתה לא באמת ציפית שהוא ירשום שם שהכול תקין, נכון? גם רכב עם 0קמ יגידו דפוק כדי לא לתת אחריות. סתם מיותר. הרכב במצב חדש לגמרי, חבל על הכסף ששילמת"

בקיצור, הכל בסדר. עוד מעט צ'ק בנקאי והעברת בעלות.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כלל ברזל בבדיקה במכון, גם אם הרכב עבר טיימינג יום לפני, יהיה כתוב לעשות טיימינג.

זה מה שהיה לי בקליאו, מזל שהקונה היה בחור מבין עניין.

אצלי במיאטה כתבו שצריך לעשות טיימינג. יש לה שרשרת בכלל...

emotion of motion

• אחראי פורום
פורסם

אחרי כמה בדיקות שהיממו אותי מכמות השטויות, לא לוקח לבדיקה אף פעם.

אם זה בסביבת הבית, הולך למוסך הקבוע שם הבעלים יוצא לסיבוב, בודק מנוע, סורק תקלות,

מעלה על ליפט, מפרק גלגלים ונותן חוו״ד. עם האלפא - אותו דבר רק אצל מכונאי שמכיר את הדגם.

שלדה וצביעת חלקים בודק לבד כשהרכב מורם. למי שלא יכול לבד, מומלץ ללכת לפחח שהוא סומך עליו.

שיטה יותר זולה, יותר ממוקדת ומקצועית הרבה יותר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מכרתי מונדאו ליפני שנה וחצי, כל מי שהיתקשר (וזה לא היה הרבה) שמע ממני בידיוק את כל מה שאני יודע על האוטו, אני הייתי היד השניה והרכב היה אצלי 5 שנים בלי תאונות (פרט למכה קטנה בפגוש שתוקנה כמובן ללא קצה או שילדה) וק"מ די סביר וגם אני וגם הבעלים לפני היינו ידיים פרטיות, להיתחייב הייתי מוכן רק על השילדה, אחד הקונים אמר לי שהוא מפחד שיהיו בעיות בגיר, אמרתי לו שבבדיקה שאני עשיתי ליפני הקניה היתה איזו הערה על הגיר, הבחור החליט לא לרכוש את הרכב.

הגיע מישהו אחר, עשיתי לו סיבוב ברכב (כי היה ביטוח רק לי ולאישתי) ולמחרת הוא קנה אותו ללא בדיקה

דיברתי איתו אחרי כחודש, הבחור טייל עם האוטו הרבה מאוד בזמן הזה והיה מאוד מרוצה ממנו

מיותר לציין שבחמש שנים שהרכב היה אצלי מעולם לא היתה שום בעיה בגיר

אם היה מקום שבודק שילדה, קומפרסיה והספק מנוע ולוקח מחיר בהתאם אין ספק שהייתי בודק בכזה מקום

פורסם

לפני 20 שנה ויותר בדיקות הקנייה היו נראות אחרת; הבוחן היה מפרק את המצתים ומבצע בדיקת קומפרסייה ידנית, ולאחר מכן היה בודק נפילת לחץ מטבעות השמן (רינגים) ע"י דחיפת המכונית קדימה ואחורה.

הבדיקה היתה הרבה יותר מקיפה, ונתנה תמונת מצב מדוייקת ובהירה.

אם היו הפרשים גדולים בין הבוכנות, מה שהעיד על מנוע "עייף" היו רואים זאת, וככלל, בדוח הידני לא היו כלל כסת"חים.

ברגע שהחלו התביעות נגד מכוני הבדיקה, הם מצידם, ובצדק, נזהרים שבעתיים, ונמנעים לתת אחריות תחת הסעיף "תקין".

למעט נושאי תאונות, בדיקה מכאנית היא בזבוז זמן ןכסף נטו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שקניתי את הB4 לפני שנה וקצת בטופס היה רשום "נקישות בשילוב הילוכים" או משהו כזה. כמובן שמעולם לא שמעתי שום צליל בשילוב הילוכים, ועוד באותו רגע שקיבלתי את הטופס תהיתי האם לבחור המבוגר שבחן את הרכב יכולה להיות שמיעה יותר טובה משלי :lol:

מלבד זאת כמובן שגם חירטטו משהו שצריך להחליף את כל השסתומים (?) ושאר ירקות.. אני הרי נהגתי ברכב וראיתי שהכל בסדר והכל עובד כמו שעון בלי שום רעש מיוחד. פשוט לקחתי אותו למוסך סובארו ששם עובד חבר והוא אמר לי שכל מה שהם רשמו זה שטויות. חבל, הייתי צריך לעשות זאת מלחתחילה. סתם שילמתי איזה 500 שקל :-o

עוד דבר מצחיק - באחד המכונים שניגשתי אליהם הפקידה אמרה לי שהבדיקה תעלה איזה 1000 שקל (לא זוכר בדיוק כמה אבל סכום מופרך), שאלתי איך זה הגיוני הרי כבר בדקתי כמה רכבים כאלו במכונים אחרים ולא שילמתי יותר מכ500. היא אומרת לי:

" זה רכב 4*4 " :lol::lol::lol:

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

כמו הרבה דברים במדינה, כסתחנות בצורה הכי מגעילה שיש אבל! רק בשביל קומפרסיה ושילדה... ששוב כמו שהציעו פה ניראה לי רכב הבא שלי אני לוקח לפחח (אבל זה גם בעייתי למצוא פחח שאפשר לסמוך עליו) ומכונאי (שגם צריך שלא יעגל פינות) זה כנראה ייצא אותו סכום +- גם ככה.

פורסם
לפני 20 שנה ויותר בדיקות הקנייה היו נראות אחרת; הבוחן היה מפרק את המצתים ומבצע בדיקת קומפרסייה ידנית, ולאחר מכן היה בודק נפילת לחץ מטבעות השמן (רינגים) ע"י דחיפת המכונית קדימה ואחורה.

הבדיקה היתה הרבה יותר מקיפה, ונתנה תמונת מצב מדוייקת ובהירה.

אם היו הפרשים גדולים בין הבוכנות, מה שהעיד על מנוע "עייף" היו רואים זאת, וככלל, בדוח הידני לא היו כלל כסת"חים.

ברגע שהחלו התביעות נגד מכוני הבדיקה, הם מצידם, ובצדק, נזהרים שבעתיים, ונמנעים לתת אחריות תחת הסעיף "תקין".

למעט נושאי תאונות, בדיקה מכאנית היא בזבוז זמן ןכסף נטו.

כמו שאמרו הכל חרטה ברטה

אפשר לבקש וגם רצוי רק בדיקה שלדה את כל השאר תנו למוסך שמכיר היטב את הדגם הרכב לעשות בדיקה מהירה של 10 דקות לא צריך יותר לאדם מיומן שמכיר את הרכב לזהות בעיות פוטנציאליות ובזה נגמר הסיפור

פורסם

הסעיף האהוב עליי בבדיקת קנייה במכונים הללו הוא בדיקת ברקסים.

הם רושמים "לפרק גלגלים ולבדוק", אז בשביל מה אני משלם לכם ?.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
כמה מילים ממני . בדיקה לפני קניה לא תמיד מיותרת . תלמו מהסיפור שהיה לי לפני כמה שנים טובות

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=182691

המקרה שלך רק מוכיח מה שווים מכוני הבדיקה. מוסך נורמלי היה מגלה שאין ממיר בקלות ולא מנסה למרוח אותך עם כסת"ח. סחתיין על הזכיה, אבל שוב, המקרה שלך רק מחזק את רוח השרשור.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בזבוז כסף של הקונה, כבר מזמן היו צריכים לעשות רפורמה בביזיון הזה שנקרא 'בדיקת קנייה במכון בדיקה'.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
כלל ברזל בבדיקה במכון, גם אם הרכב עבר טיימינג יום לפני, יהיה כתוב לעשות טיימינג.

זה מה שהיה לי בקליאו, מזל שהקונה היה בחור מבין עניין.

+1

כשמכרתי את הגולף הקודמת,הבוחן טען בכל תוקף באוזני הקונה כי

יש לעשות טיימינג לפי הוראות היצרן כל 3! שנים או 60K

פשוט דפ"רים.

פורסם

סתם שטויות.

הכי טוב ללכת למוסך שאתה הרבה זמן אצלו, ואתה סומך על המנהל, לומר לו לעשות בדיקה במנוע ובגיר ונגמר הסיפור, הוא יתן חוות דעת משלו.

(מנוע: קומפרסיה, תקלות מחשב. גיר: סיבוב ברכב מספיק, אם ידוע שזה גיר בעייתי, לא לקנות או שלבדוק בשעות שונות ביום, רצוי שהרכב חם).

מכוני בדיקה זה עבודה בעיניים, הם לא פותחים כלום, בעל הרכב יכול לשחק ולקמבן, שהרכב יסע כמו חדש, אבל אחרי שבוע הכל יקפוץ לך.

• תוכן חדש...