רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו יכול לומר לי בעצם למה המיזם הזה נכשל( לא סופית)? יכול להיות שפשוט מדובר כאן בעניין של מודעות והם לא הצליחו להחדיר לתודעת הצרכנים את הייתרונות שבמכונית חשמלית? למשל כמה חוסכים פה ביחס של עלות חשמל לעומת דלק וכו'. סה"כ אני לא רואה סיבה ממשית לא ללכת על מכונית כזו שכן המחיר שלה הוא לא יקר וה"בעיה" הגדולה שלה כביוכל זה יכולת נסיעה של 200ק"מ עד הטענה, שהבנתי שזו הבעיה העיקרית בצירוף מחסור בעמדות הטענה שזה כמובן משהו שיכול להשתפר בהמשך ובנסוף גם ניתן להטעין אותה משקע ביתי להבנתי
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
שלום חברים,בימים האחרונים התחלתי לחפש כלה ספורטיבית משומשת ואני חייב להגיד שאני מבולבל כמו כל אחד שמחפש לרכוש רכב מיד שניה הגעתי למספר דגמים שמתאימים לי,בדקתי מחירי מחירון [ולא,לא הייתה לי ציפייה שאלה יהיו מחירי הרכבים] ויצאתי מאושר לחיפושים,פה כמו שאתם מנחשים מתחילה הבעיה אקדים תרופה למכה ואומר שאני מבין למה מוכרי הרכבים הנ"ל לא ששים למכור במחירו של לוי יצחק אבל את המחירים שראיתי באמת שאני לא מוצא דרך להצדיק. נתחיל בזה שמוכרי הרכב לא מהססים לדרוש סכומים של 10-15K [יש גם הזויים שמבקשים יותר מזה] ממחירון YAD2 המשוקלל לרכבם,אם כולם היו כאלה הייתי עוד מצליח לשכנע את עצמי שהכל בסדר,אבל לספורט החלטתי לבדוק מה קורה בשוק הגבוהה יותר. אז בדקתי עוד מספר רכבים יקרים…
הודעה אחרונה מאת ZCTB82, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת aka77, -
ערב טוב, הנה עוד הוכחה שבפורום הזה נמצאים אנשים טובים באמצע הדרך, אנשים טובים מאוד! אני כבר כמה חודשים בודק חדשות לבקרים את מדור מכירת הרכבים באתר עקב בעייה בגיר בBMW שלי. פסלתי מראש את אתרי יד 2 וWINWIN ואמרתי שאני אקנה רכב רק מחבר פורום. והנה הגיע. סיאט קורדובה ידנית שנת 2000 מטופלת לפי ההודעה. סחבק נוסע לתל אביב בשישי ופוגש הרכב. רכב יפה מטופל במוסך רון,עם קבלות. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=467214 אני מבסוט בוא חביבי נעביר בעלות, מה הבעיה? אי אפשר להעביר בעלות בדואר עם דרכון כי לבחור נגנב הארנק, צריך רשיון אז סחבק חוזר לירושלים,וקובע עם הבחור ברביעי. הבחור הגיע מתל אביב לירושלים עם הרכב,נפגשנו יום, עשינו העברת בעלות.הרכב אצ…
הודעה אחרונה מאת eladns, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 47 תגובות
- 10.4 אלף צפיות
שמי אמיר ואני רוצה לשתף אותכם במקרה שבטח יפתיע אתכם מבחינת רכבי הונדה. לפני כ4 חודשים רכשתי רכב מסוג הונדה FR-V חדשה מודל 2009 מהחברה. אני חייב לציין שהרכב מאוד נוח ומעוצב יפה, אבל להפתעתי הרבה גיליתי שבמהירות של 100 קמ"ש ומעלה ההגה רועד ממש כמו רכב ישן. בהחלט דבר שלא מאפיין רכב של הונדה. ראוי לציין שפניתי למוסך מרכזי בראשל"צ ושן טענו שיש לעשות איזון לרכב ושהכל יהיה בסדר , לאחר האיזון נסעתי בחזרה לביתי ושוב באיזור של 100 קמ"ש ההגה רועד חבל"ז. למחרת שוב פניתי למוסך והם שוב עשו לי איזון ואמרו שאין כל בעיה ברכב. לאחר התעקשות שלי הם השתכנעו להחליף לי את כל ארבעת הצמיגים לחדשים, גם כאן זה לא עזר. כל פעם אמרו לי שאין בעיה וככה זה והמשכתי לקחת את הרכב לאיזונים שונים וכ…
הודעה אחרונה מאת outlander, -
-
- 9 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום לכולם האם משהו מכיר מקום שבו אפשר לעשות טרייד אין של אופנוע ברכב? כל עזרה תענה בברכה. ירון
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
אתמול, במסגרת משימות ההכנה לפסח (ושמירה על שלום-בית) הלכתי לרחוץ את רכבי ולנקותו לכבוד הפסח. אחרי בתור עמדה לה פיג'ו 301. כשהגענו לשלב השאיבה והניגוב נגשתי אל הנהג: אני: "איך האוטו?" הנהג (נראה בשנות ה-50 המאוחרות שלו): "חרא." אני: "במה זה מתבטא?" הנהג: "לאוטו הזה יש גיר נוראי" (טוב, חשבתי לעצמי זו בטח הפעם הראשונה שהוא נוהג ברכב עם AL4) אני: "איזה רכב היה לך לפני הרכב הזה?" הנהג: "היה לי פיג'ו 308, ולא חשבתי שאי פעם אתגעגע אליו כל כך..." (נו, עכשיו כבר ברור כנראה שפיג'ו לא עבדו עלינו ושב-308 יש AL4 משופר...) מכאן עברנו להצגת הריקג'טים (הידועים ברובם של הרכב) דלתות תא מטען ומכסה המנוע חסרות בידוד לחלוטין, דבר שלדברי הנה…
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 494 צפיות
http://www.iga.org.il/newsletter/news_305.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 672 צפיות
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000830708#fromelement=hp_folders_3220 הלואי והשר ישראל כץ יעשה מהפכה בתחום הזה כמו שכחלון עשה בסלולר. או אפילו ידגדג אותה
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
רציתי לשתף בסיפור דיי מלחיץ שקרה אתמול. נסעתי עם ידידה שלי באוטו, היא נהגה, יש לה גולף מודל 2010, היינו על הכביש המהיר, מהירות של בערך 120 קמ"ש. לפתע נשמע צפצוף, הנורה של ההגה נדלקה בלוח מחוונים, וההגה הפסיק לעבוד, תקוע עם נטייה קטנה לצד שמאל, על מהירות של 120 קמ"ש. מתקרבים לקיר, מנסים למשוך את ההגה בכל כוחנו, לפתע הנורה נעלמה, ההגה חזר לעבוד וכל זה בשניה האחרונה לפני שפגענו במעקה בטיחות ואולי עוברים לנתיב הנגדי. הרכב טופל אך ורק במוסך המרכזי, לא הותקן בו שום דבר שלא יצא איתו מהמפעל, אפילו לא מערכת. חוויה דיי מלחיצה אם תשאלו אותי. יש מה לעשות עם המקרה הזה?
הודעה אחרונה מאת PrinceT, -
- 0 תגובות
- 431 צפיות
הי, מחפש המלצה למורה נהיגה לידידה באזור תל-אביב. יש לה רשיון מחול, צריכה כמה שיעורים רענון לפני טסט מקומי. תודה,
הודעה אחרונה מאת bodovg, -
- 1 תגובות
- 714 צפיות
שאלה למומחים. האם גודל הארגז של אביר ושל נ"נ M325 (אוגנדה) זהים? ובמילים אחרות, האם ברזנט של אביר יתאים לקומנדקר ולהיפך? תודה
הודעה אחרונה מאת צ'יף1583435475, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 53 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אז זה הסיפור שלי, יש לי פורד פיאסטה שנת 97, לפני כמה חודשים נפלתי לבור תודות לעיריית עפולה ה'מדהימה' וכתוצאה מכך התעקם לי הג'אנט והוא חתך את הצמיג. באתי למוסך והחליפו לי לצמיג חדש, והוא המליץ לי להעביר אותו אחורה ולהביא את הישן קדימה, אני בן 19 ואין לי כסף על העצים ככה שלא החלפתי זוג. מאז שקניתי את הרכב היו רעידות במהירות גבוהה, ובאתי לפורום כל הזמן עם שאלות חדשות, אולי חופש בהגה, אולי כיוון פרונט. בסופו של דבר אמרתי אני אעשה איזון גלגלים, מקסימום לא יעבוד כולה 50 שקל, הלכתי לשם שוב והוא אמר שזה קורה כי הגלגלים הקדמיים לא זהים (אותה מידה, 155/70 13''), ויש לו 'הצעה' בשבילי וזה שאני אגיע אליו בימים הקרובים והוא יתן לי צמיג משומש אבל טוב, ויבצע את האיזון, וכל זה ב1…
הודעה אחרונה מאת CristianoR, -
-
- 4 תגובות
- 701 צפיות
יש ברשותי רכב שנת 93. מכל מה שקראתי באנטרנט לא מצאתי תשובה חד משמעית. אפשר/אי אפשר לגרוט? תודה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם!! יש לי פורד פיאסטה 95 כבר שבועיים, עד עכשיו הכל היה בסדר אבל עשיתי רק נסיעות קצרות. אני גר על יד נתניה ומחר אני חייב לנסוע לתל אביב, רצעתי לדעת אם זה יהיה בסדר, או לא כדי, ואם לא כדי אז למה?
הודעה אחרונה מאת Skity, -
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כאילו..מה? אתם עושים לי את זה דווקא? למה? למה לעורר לי את המחלה? אני רוצה לחיות!!! חיים ארוכים!!! לא רוצה להימרח על מעקה בטיחות! כאילו, באמת! מה זה הדבר הפסיכי הזה?? 5 דקות אחרי שירדתי ממנו עדיין רעדו לי הידיים! איפה הלינאריות של ה-4 בשורה? ה-V טווין הזה בועט בך מאפס ומכל מהירות והילוך וזה פאקינג רונאלדו עומד מאחורי הבעיטה הזו! סאומו..הכלי הכי פסיכי שנהגתי עליו אי פעם.. והכל בגלל השירשור "מיהו פנדוב" שמישהו שם שם קישור לכתבה באתר של מיצו שעשתה לי חשק לנסיעת מבחן. עכשיו מה אני אעשה? יש תרופה למישהו? אולי גראס רפואי? כי נראה לי שבלי תרופה אני פשוט אגרד את השטרות מהתחתית של הבלטות ואקנה את הפסיכי הזה..או משהו דומה...כוסססאומו..
הודעה אחרונה מאת elad18, -
- 2 תגובות
- 657 צפיות
עוד סטיישן ספורטיבית נאה. http://www.autoblog.com/2013/02/28/2013-jaguar-xf-sportbrake-quick-spin-review/
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כידוע עובדים זרים ופליטים משתמשים באופניים כדי להגיע ממקום למקום,והם הרבה פעמים לא רוכבים לפי הכללים ומסכנים את עצמם וכמעט נדרסים או נפגעים כי הנהג לא תמיד מוכן אליהם כי הם רוכבים לפעמים בחושך וללא תאורה או אמצעי הגנה כמו לרוכבים אחרים,וקופצים ומפתיעים את הנהג ברכיבה בכבישים חשוכים כשאי אפשר לראות אותם. היום למשל ראיתי רוכב שפשוט התפרץ לכביש לא במעבר חצייה,הנהג שנסע מתחת מהמהירות המותרת הצליח לבלום בזמן אבל יש פעמים שגם זה לא תמיד מספיק והם מתרצים משום מקום,או פעם אחת ראיתי שני סודנים על אופניים רוכבים על אופניים באמצע כביש סואן והרכבים כמובן האטו את המהירות אבל שוב יש מקרים שזה לא מספיק. וחשבתי שרגע אחד של פנייה לא נכונה ורכב יפגע בהם כי לא תמיד אפשר להיות מו…
הודעה אחרונה מאת Saar21, -
-
- 1 תגובות
- 585 צפיות
אני יודע שחפרו על זה פה אבל לא מצאתי תשובה עניינית לשאלה שלי. אני מעוניין להחליף מים ברדיאטור {יש לי מי ברז עכשיו} השאלה שלי היא האם ההחלפה יכולה להזיק למנוע אם כבר נוצרה אבנית ועדיף להשאיר את מי הברז או להחליף למים ופה נכנסת השאלה הבאה איזה סוג מים שמים בסיטרואן ג'מפי 1998 בספר רכב כתוב לי רק מק"ט של המים שזה מחייב אותי לקנות מהם. ועוד שאלה על הדרך בספר רכב כתוב לי לשים שמן 10w40 או 15w40 כבר קניתי בטעות 5w40אם אני ישים את זה זה יותר טוב {הבנתי ש5w40זה הכי טוב לסולר} או להחזיר ולקחת מה שכתוב בספר? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת nisim91, -
- 19 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
תמונות ראשונות ולא רשמיות של מובילת סגמנט הפאר מאז ומתמיד.. לדעתי יפה אמיתית, ועדיפה על סדרה 7 הגמלונית. http://www.worldcarfans.com/113031855310/breaking-2014-mercedes-benz-s-class-completely-uncovered/lowphotos#3
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- 1 תגובות
- 628 צפיות
לפני כמה ימים נתקלתי בקטע משעשע, נכנסתי לחניון אוטומטי (עם מכונות שלא מתוכננות בצורה טובה) שלפני מכונית שכמובן לא נכנסה בזווית טובה, הנהגת מנסה לקחת כרטיס דרך החלון ולא מגיעה, פותחת את הדלת ובום תוקעת את הדלת בעמוד מתכת שנועד שמכוניות לא ידפקו את המכונה (אבל דופקות את המכוניות). באותו רגע בדיוק יוצאת מכונית אחרת מהחניון, גם שם הנהגת לא מגיעה בזווית טובה ובום משפשפת את הטמבון ונוסעת עם מריחה גדולה צהובה על הטמבון, של העמוד שגם נועד להגן על המכונה. מה קורה פה, למה אי אפשר לתכנן את המכונות שיעמדו בצורה נוחה, במקום לתכנן את המכונה שיהיה קל להוציא כרטיס, הרבה פעמים המכונה מותקנת רחוק מידי, או בזווית שקשה להגיע עליה או שיש ברזלים סביבה שמגנים עליה (שכולם מלאים שריטות ממכ…
הודעה אחרונה מאת Skity, -
- 0 תגובות
- 506 צפיות
נשארו לי 24 מטר של ציפוי כרום לרכב כמו ניקל רק 100 ש"ח למטר מחיר מציאה ! מנור 0546551377
הודעה אחרונה מאת Pimp My Ride, -
- 2 תגובות
- 709 צפיות
יש לי עוד מעט שנה על הכביש. הבנתי שמומלץ לעשות קורסי נהיגה מתקדמת, תופס גם לנהגים חדשים או שאני צריך עוד ללמוד? מה לומדים שם בעצם שנהג וותיק שלא עבר קורס כזה לא יודע? תודה.
הודעה אחרונה מאת danielharati, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 694 צפיות
שלום, הזמנתי הגה ספורט חדש ומקורי עם כרית אוויר ל - Audi A3 החדשה, החבילה נשלחה ב - EMS, עוכבה במכס ובשביל לשחרר כרגע מבקשים ממני - אישור משרד התחבורה, ושם איך לא - אישור מהיצרן. עכשיו המק"ט שרשום על ההגה ושהביא לי השולח מגרמניה הוא - 8V0 419 091 J ופה במחשבים של הארץ לא נמצא המק"ט הזה. מה עושים? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
- 0 תגובות
- 486 צפיות
שלום, אני כרגע מסיים הנדסאי אלק' ובמסגרת הלימודים אני בונה פרוייקט(מערכת למניעת הנעה כתלות ברמת האלכוהול). כחלק מהפרוייקט עליי להגיש חוברת שמסבירה על הפרוייקט. אני צריך כתבה שממצה פחות או יותר את המצב בארץ בנושא, כלומר כמה הרוגים, מספר הנהגים שנתפסו שיכורים וכו'... אם מישהו מוצא משהו בנושא אני אשמח אם הוא יביא לי. תודה
הודעה אחרונה מאת yoyoav, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן. רוצה לבטח את הרכב הנ"ל, התקשרתי לשרביב נתנו לי הצעה הזויה של כמעט עשירייה לביטוח מקיף לרכב. האם זה המחיר המקובל לרכב הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
- 4 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן חברים, בעקבות תופעת החנייה על המדרכה בשנים האחרונות, עלה נושא בראשי. מכיוון שברוב המקרים אנחנו פוגשים צמוד לקיוסקים או על מדרכות/אדום לבן, רכבי יוקרה כגון ב.מ.ו, אינפינטי, פורשה וכו', הרגשתי שמדובר בתופעה שהיא פשוט סוג האנשים. ולמה אני מתכוון? יש הרגשה שלאנשים בעלי הרכבים האלה, פחות אכפת לקבל דוח על חניה, פשוט משום שדחוף להם כרגע לקנות סיגריות, וכשיש לך רכב ששווה מליון שקל, מזה לשלם דוח חניה של 500 שקלים?.. מה שאני טוען, קנסות חניה, ואני מדגיש, חניה בלבד, יהוו סכום שכולל אחוז מסויים משווי הרכב + מהות העבירה. ומדוע לא לתת קנס גבוה יותר בעבירות אחרות כגון מהירות/נהיגה בשכרות? כיוון שחומרת העבירה אכן שווה ברוב המקרים, כלומר X5 שנוסעת על 200 קמ"ש מ…
הודעה אחרונה מאת נועם חבה, -
- 4 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
הנה סיפור משלי: בספטמבר האחרון השקעתי כ3K ש"ח ורכשתי רביעיית צמיגים איכותיים לרכבי. מאז עברה כחצי שנה וב3 חודשים אחרונים שימו לב - החלפתי כבר עוד רביעייה(!) זהה - שנקרעו בהזדמנויות שונות ושמכיוון שנרכשו כבודדים, עלו יותר מהרביעייה הראשונה. התסכול היה רב מנשוא, חוסר הידיעה מהו הגורם לחתכים הקטנים בדפנות, שאחד מהם הופיע בכל צמיג שהוחלף, גרמו לי לשבור את הראש. בפנצ'ריה טענו שזהו נזק מבורות בכביש, מה שמצד אחד היה נראה הגיוני אולי עד הפעם השניה. מצד שני אתה חושב אולי הצמיגים האלו בעצם דרעק, או שאולי הג'נטים נפגעו וצריך להחליף ג'נטים, אולי הצמיגים לא מתאימים לרכב וצריך להחליף לרביעייה אחרת או שאולי בכלל מישהו מתנכל לך לרכב, ואם כן אז מי, ולמה. כמו שאתם מבינים, מאו…
הודעה אחרונה מאת lesles, -
שלום רב, אספר לכם סיפור מאוד לא נעים שקרה לי לאחרונה. לפני כשבועיים קניתי סיאט איביזה חדשה 2009 3 דל' 1.6 ידני מסוכנות באזור הצפון. אחרי כ9 ימים התקשרו אלי לבוא לקחת את הרכב. אחרי נסיעה של כשעה מהבית לסוכנות, הגעתי וראיתי את הרכב הראשון שלי שהיה ממש מדהים ביופיו. עליתי לרכב ואחרי כ 10 ק"מ מהסוכנות הרגשתי שיש משהו לא טוב ברכב ושהוא לא מתנהג כמו רכב עם מנוע בנפח 1.6. הרבכ התחיל להאיט ואחרי 100 מטרים עצרתי בצד והרכב נכבה וסרב להניע!! מיד התקשרתי לסוכנות ששלחו לי איש מהמוסך ואחרי חצי שעה שניסה ולא ידע במה מדובר בכלל הזמינו גרר ואמרו לי לא לדאוג ושכנראה הבעיה הינה בעיה מזערית בחשמל ברכב ושהם יתקשרו לי ויעדכנו אותי ביומיים הקרובים. למחרת התקשרו אלי לבוא לקחת את הרכב …
הודעה אחרונה מאת PrinceT, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 9 אלף צפיות
שלום חברים, קודם נציין שכבר ערכתי מספר חיפושים לגבי הנושא הנ"ל בפורום אך כולם משנים עברו וחסרים מספר פרטים. ברצוני לרכוש מרצדס C220 שנת 2008 הצורה החדשה, רציתי לבצע את העסקה הזאת שנה שעברה, אבל לפי מיטב הבנתי אחרי 5 שנים יש ירידה משמעותית בעמלת המכס, לכן חיכיתי עד עכשיו. אשמח לשמוע פרטים ותגובות ממי שביצע את התהליך של הפיכת מונית לפריווט. עלות המונית שציינתי צריכה לעלות בין 50-60K ש"ח תלוי בקילומטראז שלה, עכשיו יש את עניין המע"מ, אשמח מי יוכל להבהיר לי את הנושא.. לפי איזה מחירון מחשבים את המע"מ שעלי להוסיף? האם זה לפי המחיר שאני רוכש את הרכב? או שזה בכלל לא משנה להם גם אם אני יקנה את הרכב ב 1K? לפי איזה מחירון הם עובדים? שאלה נוספת, האם כדאי לפשפש ביד 2? כי …
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 105 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- viper83
- shilo_v
- itaimoto
- discoTD5
- צוק
- נירו72
- David32
- mcshmupi
- T_A
- Shay Shd Dave
- Ash1
- bigfoot7375nadav