Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשתף בסיפור דיי מלחיץ שקרה אתמול.

נסעתי עם ידידה שלי באוטו, היא נהגה, יש לה גולף מודל 2010, היינו על הכביש המהיר, מהירות של בערך 120 קמ"ש.

לפתע נשמע צפצוף, הנורה של ההגה נדלקה בלוח מחוונים, וההגה הפסיק לעבוד, תקוע עם נטייה קטנה לצד שמאל, על מהירות של 120 קמ"ש.

מתקרבים לקיר, מנסים למשוך את ההגה בכל כוחנו, לפתע הנורה נעלמה, ההגה חזר לעבוד וכל זה בשניה האחרונה לפני שפגענו במעקה בטיחות ואולי עוברים לנתיב הנגדי.

הרכב טופל אך ורק במוסך המרכזי, לא הותקן בו שום דבר שלא יצא איתו מהמפעל, אפילו לא מערכת.

חוויה דיי מלחיצה אם תשאלו אותי.

יש מה לעשות עם המקרה הזה?

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למוסך ומיד!

סעו לאט.

עריכה:

תתקשרו למוסך - יתכן ויש לגרור.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אם נדלקה נורה = נרשמה תקלה במחשב הרכב

יש לגשת לאיבחון לראות מה זה היה

משם ניתן יהיה להתחיל

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם
רציתי לשתף בסיפור דיי מלחיץ שקרה אתמול.

נסעתי עם ידידה שלי באוטו, היא נהגה, יש לה גולף מודל 2010, היינו על הכביש המהיר, מהירות של בערך 120 קמ"ש.

לפתע נשמע צפצוף, הנורה של ההגה נדלקה בלוח מחוונים, וההגה הפסיק לעבוד, תקוע עם נטייה קטנה לצד שמאל, על מהירות של 120 קמ"ש.

יש מה לעשות עם המקרה הזה?

פעם זה קרה לי בתוך פקק, במהירות של 20קמ"ש עם איביזה 2011 1.2TSI DSG, מנורת ההגה נדלקה, והוא הפסיק לפעול. למזלי בגלל המהירות הנמוכה, כיביתי את המנוע, והדלקתי שוב, וכאילו לא היה כלום (המשכתי בנסיעה). הרכב היה של אבא דיווחתי לו ,אך לא ידוע לי מה עשו לו במוסך! הבשורות הטובות שעברה לה שנה וזה לא חזר :wink:

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

אשמח לקבל הסבר טכני כיצד יכול הגה להתקע? הריי הוא מחובר לציר וישירות למסרק למייטב הבנתי.

תודה לעונים!

פורסם

^

זהו הגה חשמלי, לפי מה שהבנתי ממנה כנראה היה קצר במערכת החשמל וההגה נוטרל.

זה בדיוק למה אמרתי שאני שונא את זה שכל הרכבים היום עוברים לטכנולוגיה חשמלית וממוחשבת, קצר הכי קטן במערכת ואתה יכול למצוא את עצמך מרוסק באיזה תעלה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

פורסם

התגבור הוא חשמלי.

במקרה של תקלת תגבור/חשמל, ההגה לא מת, אלא פשוט קשה מאוד לסובב אותו.

בעולם של "פעם" הגה הידראולי היה מגיב באופן דומה אילו הרכב כבה בנסיעה.

פורסם

אני לא יודע, ההגה היה נעול לחלוטין, תקוע עם נטייה קטנה לצד שמאל ומסרב לזוז אפילו עם כל הכוח שניסינו להפעיל עליו, שד"א אם הוא היה משתחרר בעת שהפעלנו לחץ ככל הנראה היינו מתהפכים, נקודה למחשבה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

פורסם
התגבור הוא חשמלי.

במקרה של תקלת תגבור/חשמל, ההגה לא מת, אלא פשוט קשה מאוד לסובב אותו.

בעולם של "פעם" הגה הידראולי היה מגיב באופן דומה אילו הרכב כבה בנסיעה.

נכון אני זוכר שהצלחתי להזיז אותו קצת ימינה לשוליים, ואז כיביתי והנעתי שוב. זה לא מת לגמרי :? אני מבין איך זה מרגיש במהירות 120 קמ"ש :shock:

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

סיפור מלחיץ! הדמיון והויז'ואל שעולה לי מהסיפור של חוסר האונים עקב תלות אלקטרונית או מכנית שצצה לפתע, ללא שחיקה הדרגתית מוקדמת, ועלולה לגרום לתאונה קלה עד קשה ואף למוות, היו גורמים לי לא להיכנס לרכב הספציפי הזה יותר לעולם.

אופנוען

פורסם
אני לא יודע, ההגה היה נעול לחלוטין, תקוע עם נטייה קטנה לצד שמאל ומסרב לזוז אפילו עם כל הכוח שניסינו להפעיל עליו, שד"א אם הוא היה משתחרר בעת שהפעלנו לחץ ככל הנראה היינו מתהפכים, נקודה למחשבה.

כמובן שלא הייתי איתכם ואני לא באמת יודע מה חוויתם.

אבל מה שאתה מתאר מתאים למצב של כיבוי המכונית עם המפתח ואז ההגה ננעל.

זה כמובן דבר מטורף.

פורסם
נכון אני זוכר שהצלחתי להזיז אותו קצת ימינה לשוליים, ואז כיביתי והנעתי שוב. זה לא מת לגמרי :? אני מבין איך זה מרגיש במהירות 120 קמ"ש :shock:

לא, מה שאתה מתאר זה אבדן התגבור.

המשאבה (או מנוע חשמלי) לא עוזרת לך יותר, ואתה מסובב את הגלגלים בכח הזרוע, כמו שסבא שלך סובב את הגלגלים כשהוא נהג לפני 50 שנה. (רק שאצלו הצמיגים היו יותר דקים והוא לא היה צריך לסובב גם משאבת תגבור מתה)

זה מקשה מאוד על סיבוב ההגה במהירות נמוכה מאוד (10 קמ"ש ומטה).

זה גם יצריך הפעלת השרירים לביצוע פניה במהירות עירונית.

ב-100 קמ"ש+ דווקא זו לא דרמה בכלל, התגבור די מיותר מלכתחילה במהירות גבוהה.

מה שפותח השרשור תיאר זו תקלה הרבה הרבה הרבה יותר חמורה שלא אמורה לקרות.

בכל המכוניות ללא יוצא מן הכלל ההגה מחובר מכאנית לגלגלים וגם אם תפרק מהאוטו את כל מערכת החשמל שלו ותנקז כל מ"ל של נוזל הידראולי עדיין תוכל לסובב את ההגה בכח הזרוע.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...