Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדוד שלי יש מוסך והוא מתקן 5 הגאים הידראוליים בחודש ורק חשמלי אחד.

רק בעשור האחרון הגה כוח חשמלי נהפך להיות פופולארי בכול קשת הרכבים והייצרנים. בשוק קיימים יותר רכבים עם הגה כוח הידראולי לכן דוד שלך רואה יותר הגהים הידראוליים המגיעים לתיקון.

בעוד כמה שנים הוא יראה רק הגאים חשמליים.

כמה דוגמאות:

ברכבי קונצרן VAG הגה כוח חשמלי נכנס 'חזק' החל מגולף דור 5 משנת 2005 בערך.

בטויוטה קורולה שנת 2004 עדיין היה הגה כוח הידראולי לעומת זאת בטויוטה ראנקס+יאריס הגה כוח חשמלי.

איזה כייף לי :)

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא אתווכח עם יאצק כי הוא מכונאי, אבל נסו לחפש ברשת הוכחות לכך שמערכת הידראולית בהגה כוח היא אמינה וזולה יותר לאחזקה ממערכת חשמלית. לא חושב שתמצאו.

במערכת חשמלית יש פחות רכיבים והיא פשוטה יותר בהרבה מובנים. היא גם זולה יותר בטיפולים שוטפים וחוסכת דלק. אבל יודעים מה, מי שמוצא MTBF ראשון, יכריע מי צודק :-P

יכול להיות שהגה חשמלי יהיה אמין יותר מהידראולי במובן של מופע תקלות ל- 100 אלף ק"מ נסיעה, על הנקודה הזו אין לי יכולת לחוות דיעה.

הנקודה היא אחרת וכבר פורטה בידי jalaad, בד"כ כשהידראולי מתקלקל יופיעו סימני אזהרה עוד בטרם הקריסה, כאן סימני רטיבות של נוזל הדראולי שבורח, מיכל עודפים שמתרוקן, פעולה לא חלקה של המערכת, אלה סימנים שמי שקשוב אליהם יאתר את התקלה עוד בטרם תהפך לארוע בטיחות באמצע הנסיעה.

החשמלי מקבל התקף לב ומת במכה אחת, בד"כ זה יקרה בזמן עומס על המכלול שיכול להופיע בעת תמרון חניה, אבל גם בזמן הפניית ההגה בסיבוב מהיר.

מבין שני המינים האלה, אני מתחבר יותר אל ההדראולי שבעיני בטיחותי יותר.

פורסם

בנוסף לענייני האמינות הבסיסית של מערכת הגה הידראולי מול הגה חשמלי, יש גם את רגישות המערכת לטעויות של מכונאים/חשמלאים.

במערכת הידראולית, אין מה להתעסק ואין מה לשבש "בטעות" בזמן שברכבים עם מערכות חשמליות אנחנו כל הזמן רואים תקלות חשמליות בגלל התקנות מקומיות, בגלל מתקיני אודיו חאפרים, בגלל מוסכי מדרכה שאין להם מושג מה הם עושים ושלל קומבינות ומעקפים שרואים כמעט בכל רכב בן 10 ומעלה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

במקרה הנדון, אם אכן ההגה ננעל ללא יכולת להזיז אותו, אז מדובר על תקלה חמורה בהרבה מאשר איבוד התגבור.

אגב, בקרת אחיזה הינה מערכת מחשב טהורה ותיאורטית, גם שם יכול להופיע קצר. אז מה? נוריד את בקרת האחיזה?

להגה חשמלי יש מספר יתרונות בהשוואה למערכת הידראולית ואני חושב שבעוד כמה שנים לא נוכל למצוא רכב אחד בעל תגבור הגה הדראולי.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בקרת אחיזה נכנסת לפעולה רק במצבים מסויימים, לא? ההגה צריך להיות מתוגבר תמיד.

עוד יצא הגה חשמלי שיהיה אמין כמו ההידראולי, הכל עניין של זמן.

מצד שני, מה הטעם לייצר הגה חשמלי אמין שיחזיק שנים? לקוח של יצרן X מחליף את הרכב כל שנתיים בממוצע. יצרן X שכבר בנה לעצמו מוניטין של אמינות ואיכות בעשורים הקודמים רוצה לגדול ולהתפתח ולמכור כמה שיותר. אין סיבה לייצר מכונית עם רכיבים עמידים אם ליצרן אין רווח מזה. הלקוח שיקנה את הרכב מהיצרן ישלם עליו ואחרי שנתיים זה שיקנה ממנו את הרכב ישלם על חלקים שהתקלקלו, בעוד שהלקוח הראשון כבר קנה רכב חדש מהיצרן. בקרוב נראה מכוניות חד פעמיות :crazyeyes

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מערכות של מסוק עוברות תחזוקה הרבה יותר קפדנית ואינטנסיבית ממערכות של רכב.

כל כמה שעות טיסה מחליפים נוזל הידראולי?

כל כמה שעות טיסה מבצעים ביקורת למשאבות/צנרת וכו'?

מערכת הידראולית של רכב במקרה הטוב מעיפים מבט כל שנה ולא מחליפים נוזל לעולם.

בהחלט מערכות הידראוליות של מסוק עוברות ביקורת בתדירות גבוהה אבל מערכות אלה הרבה יותר מסובכות מאשר מערכת הגה הכוח ברכב.

ישנם רכיבים כמו טייס אוטומטי שזה למעשה מערכת הידראולית סופר מורכבת ועדיין לא ניתקלתי פעם אחת בתקלה שבגללה טיייס היה צריך להנחית את המסוק באופן מיידי בגלל תקלה במערכת של הטייס אוטומטי.

90 אחוז מנחיתות החירום נגרמות בגלל תקלה במערכת החשמל/אלקטרוניקה !.

זה שאתה קורא באינטרנט מידע שיווקי של ייצרני הרכב או ייצרני הגה כוח חשמלי בעניין האמינות והיתרונות של הגה כוח חשמלי הדבר לא מוכיח לי שהמערכת יותר אמינה. הניסיון שלי ושל כמה מכונאים מוכיח שמערכת הגה כוח הידראולית יותר אמינה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...