Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה מוזר כי כשהרכב בתנועה, גם שהתגבור החשמלי או ההידראולי מתנתק ההגה אמור להיות יחסית קל לסיבוב, לא?

באופן כללי לגמרי, אם כי ככל הנראה גם נכון לתחום הספציפי הזה, מערכת חשמלית יותר אמינה ממערכת מכנית

לאו דווקא. אתה רוצה לומר שחלון ידני פחות אמין מחלון חשמלי?! לדעתי זה תלוי בהרבה גורמים למשל מספר הרכיבים, איכות הייצור שלהם וכו'.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש לה גולף מודל 2010, היינו על הכביש המהיר, מהירות של בערך 120 קמ"ש.

לפתע נשמע צפצוף, הנורה של ההגה נדלקה בלוח מחוונים, וההגה הפסיק לעבוד, תקוע עם נטייה קטנה לצד שמאל, על מהירות של 120 קמ"ש.

פעם זה קרה לי בתוך פקק, במהירות של 20קמ"ש עם איביזה 2011 1.2TSI DSG, מנורת ההגה נדלקה, והוא הפסיק לפעול.

קרה לי לפני 6-5 שנים, בסיאט איביזה.

עיקביים החברה שם בVAG :shock:

פורסם

לאו דווקא. אתה רוצה לומר שחלון ידני פחות אמין מחלון חשמלי?! לדעתי זה תלוי בהרבה גורמים למשל מספר הרכיבים, איכות הייצור שלהם וכו'.

ההשוואה הזאת רלוונטית רק אם היו חלונות בעלי מנגון הרמה הדראולי.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

להערכתי המפתח לבעיה הוא במנוע החשמלי שצריך לסובב בנוסף - כלומר בניגוד להגה חסר תגבור שבו מסובבים רק את הגלגלים, כאן צריך לסובב גם מנוע חשמלי. אם המנוע "ננעל", יהיה קשה מאוד להתגבר על ההתנגדות שלו.

פורסם
באופן כללי לגמרי, אם כי ככל הנראה גם נכון לתחום הספציפי הזה, מערכת חשמלית יותר אמינה ממערכת מכנית, ומנוע חשמלי יותר אמין ממשאבה הידראולית (במיוחד כשבמנוע כזה יש פחות רכיבים והוא פשוט יותר לייצור).

למרות שאני יודע שניסיונך ארוך טווח כעיתונאי ובטח ובטח ישבת בהרבה פרזנטציות של יצרנים, עדיין אני נוטה שלא להסכים איתך והעדיף הידרוליקה ומכאניקה על פני חשמל any day of the week.

כשהידרוליקה מתקלקלת, לרוב זו שחיקה הדרגתית כתוצאה מאיבוד לחץ, אפשר להבין, לעכל ולטפל תוך כדי.

על מכאניקה רואים שחיקה, וגם אם יש תקלה רואים אותה בעין, מתבוננים, מבינים ומתקנים.

חשמל לעומת זאת, אם שובק, אז תמיד שובק במכה אחת. עכשיו אם התוצאה היא גם נעילה של ההגה (הדבר הכי מסוכן ואבסורד ששמעתי שלפי דעתי צריך לגרום לרעש בעיתונות הרכב, בטח אם זה קרה כבר גם ברמה העולמית) אני חושב שהאמינות (תתרגם לאנגלית - relayebility - לסמוך) אני תמיד אסמוך על הפשוט יותר.

אופנוען

פורסם
אם במצב המתואר של פותח השרשור ההגה מתפקד כהגה ללא שום תגבור, כלומר לא הידראולי ולא חשמלי, וזה בעצם לנסוע ברכב ללא "הגה כוח" כביכול, אז לתאר את זה כמסוכן זה נשמע לי תמוה, הרי איך נהגנו בעבר עם הגה לא חשמלי והידראולי?

שאלה מעניינת. הגה של רכב ללא תגבור הוא לא הדבר הכי קשה בעולם לסיבוב, גם במצב של עמידה (וכן, נהגתי על כאלה). כן, צריך יותר מאמץ, אבל זה לא משהו רציני. בנסיעה מהירה לא אמורה להיות בעיה בכלל בסיבוב ההגה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
היא חיילת וכרגע אין לה זמן להכניס את הרכב למוסך, שתיהיה לה הזדמנות היא תקפוץ למוסך.

העיקר ששניכם בסדר. לדאוג לסיפור הזה בראשון על הבוקר, ורצוי מאוד שעל גרר. התיאור הוא של הגה שננעל ולא הגה שהתגבור שלו פרש לגמלאות. כשהרכב בתנועה, גם ללא תגבור, סיבוב ההגה לא אמור להיות מסובך מדי, בדיוק כמו בימים בהם נסעו בדרכים מהירות רכבים פרטיים ללא הגה כח כלל. עדכן אותנו בדבר מה שנסגר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
ההשוואה הזאת רלוונטית רק אם היו חלונות בעלי מנגון הרמה הדראולי.

התכוונתי לאימרה הזו:

...מערכת חשמלית יותר אמינה ממערכת מכנית...

שדי ברור שהיא לא תמיד נכונה.

אני חושב שמערכת חשמלית מורכבת יותר תהיה פחות אמינה ממערכת הידראולית פשוטה שעושה את אותה פעולה.

החכמה היא להתאים את סוג המערכת לתפקיד שלה, למשל כמו מגבי שמשות שפעלו פעם על וואקום וזאת היתה מערכת לא מוצלחת. המגב החשמלי אמין ומוצלח בהרבה.

פורסם

האם הרכב עדיין באחריות? כמה שנים פולקסווגן נותנת אחריות?

זה ממש לא הגיוני לי שדבר כזה יקרה ברכב בן פחות מ3 שנים.

אם זה היה הרכב שלי, מזמן כבר הייתי הופך להם את המשרדים.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

אתה יכול לפתוח סוויץ' כדי לבטל את המנעול הגה ולראות איך הוא מסתובב בכוח אפילו בעמידה... ב120 קמ"ש ממש לא בעיה לסובב אותו. אין סיכוי שמדובר בכשל של התגבור אלא בוודאות בעיה עם הנעילה של ההגה. האמת שבמקומה הייתי מבקש ממוסך כלשהו שיוריד את המנגנון שנועל את ההגה, זה יותר מדי מסוכן כשרוב הסיכויים שהמוסך הראשי לא יעשה כלום או יחליף משהו לא קשור.

פורסם

מנוע הסרבו של ההגה אינו יכול להתקע בשום מצב, אלא אם הוא קיבל מתח הפוך, בהנחה שהוא פועל על זרם ישר.

במקרה של תקלה בתגבור החשמלי, פשטו אין תגבור ותו לא.

מערכת ההיגוי הקשה ביותר לנהיגה ללא מגבר נמצאת בטנדרים ומשאיות - הגה תיבה ותפוחים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
באופן כללי לגמרי, אם כי ככל הנראה גם נכון לתחום הספציפי הזה, מערכת חשמלית יותר אמינה ממערכת מכנית, ומנוע חשמלי יותר אמין ממשאבה הידראולית (במיוחד כשבמנוע כזה יש פחות רכיבים והוא פשוט יותר לייצור).

פחות חלקים נכון אבל בנושא האמינות אני לא מסכים.

זכור לך כמה עשרות רכבים מסוג פיאט עם מערכת תגבור הגה כוח חשמלי נתקעו כתוצאה מכשל במערכת ? עשרות רכבים.

הידעת שבמסוקים כול מערכות ההיגוי הם הידראוליות ? ומניסיון בתור מכונאי מסוקים בח"א המערכות מגלות אמינות מופלגת.

איזה כייף לי :)

פורסם

מערכות של מסוק עוברות תחזוקה הרבה יותר קפדנית ואינטנסיבית ממערכות של רכב.

כל כמה שעות טיסה מחליפים נוזל הידראולי?

כל כמה שעות טיסה מבצעים ביקורת למשאבות/צנרת וכו'?

מערכת הידראולית של רכב במקרה הטוב מעיפים מבט כל שנה ולא מחליפים נוזל לעולם.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ובכל זאת זה מחזיק יפה מאד ברוב המכוניוות.

פורסם
פחות חלקים נכון אבל בנושא האמינות אני לא מסכים.

זכור לך כמה עשרות רכבים מסוג פיאט עם מערכת תגבור הגה כוח חשמלי נתקעו כתוצאה מכשל במערכת ? עשרות רכבים.

הידעת שבמסוקים כול מערכות ההיגוי הם הידראוליות ? ומניסיון בתור מכונאי מסוקים בח"א המערכות מגלות אמינות מופלגת.

נהגתי על כמה פונטו משנות ה90, בחלק ההגה כוח החשמלי לא פעל, משמע לסובב בכוח.

ובכמה הוא פעל טוב, אולי שיפצו אבל פעל טוב.

מה הקשר מסוקים?

בשנות ה70 או לא יודע מתי תכננו את המסוקים והמטוסים, לא הייתה טכנולוגיה מספיק טובה בתחום החשמל (היום בכל תחום יש לך מנוע חשמלי, אם כבר מעופפים, קח את הטיסנים, במקום מנוע ניטרו רועש ומלכלך, באותו כסף אפשר לקנות מנוע חשמלי, יותר קל, יותר קטן, יותר זול לתחזוקה, ויותר חזק!).

במערכות של מטוסים ומסוקי קרב משקיעים המון! אם היית בחיל האוויר אתה צריך לדעת ששנה תחזוקה של טייסת זה כמו כמה שנים של מפעל שמייצר רכבים.

חוץ מזה הגה של מסוק זה לא הגה של רכב.

עריכה:

עכשיו ראיתי שאין חיבור בין ההגה לגלגלים בתגבור חשמלי (זה מנוע חשמלי, וההגה זה כמו הגה במשחק מחשב), ולדעתי ההדראולי יותר אמין, כי יש חיבור בין ההגה לגלגלים.

• תוכן חדש...