Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגה תקוע זה דבר מפחיד מאוד, ומוריד את כל הביטחון לנהוג ברכב.

מוזר מאוד, זאת המערכת החשובה ביותר לצד הבלמים (שתיהם חשובות מאוד באותה מידה לדעתי).

מוזר כי, ההגה מחובר לגלגלים ישירות, התגבור חשמלי, וגם אם נהרס המנוע תגבור, ההגה פועל אבל עם קצת יותר כוח (ובמהירות גבוה זה לא מורגש כל כך, רק על 0 קמש קשה יותר להזיז אותו).

ההייתי שולח מכתב גם לVW גרמניה, זה רכב עם פחות מ3 שנים על הכביש, ולא שיחקו לו בחשמל, וזאת עוגמת נפש רצינית שיכלה לגמור אותכם ברגע.

למה לא עצרתם?

אני יודע שזה רגע מטורף של לחץ, גם לי השבוע נתקע הגז על חצי כוח (אבל אצלי הוא ישן, הגז נתקע בגלל בעיה שטותית), ואחרי שניה כבר פעלתי כדי לבלום את הרכב.

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מהתיאור נשמע כאילו ההגה ננעל, כמו שנועלים אותו אחרי שמכבים את הרכב ומזיזים את ההגה קצת. יכול להיות שהנעילה קרתה כתוצאה מכך שאותה ידידה הזיזה את ההגה בזמן שהיה איזשהו קצר או כשל בסוויצ' (אני כמובן לא בעל מקצוע וזוהי רק השערה).

אשמח לשמוע עדכונים, מקרה מלחיץ מאד ולדעתי כל בעלי הגולף בעלי אותו שנתון כאן, stay tuned.

פורסם
לא, מה שאתה מתאר זה אבדן התגבור.

המשאבה (או מנוע חשמלי) לא עוזרת לך יותר, ואתה מסובב את הגלגלים בכח הזרוע, כמו שסבא שלך סובב את הגלגלים כשהוא נהג לפני 50 שנה. (רק שאצלו הצמיגים היו יותר דקים והוא לא היה צריך לסובב גם משאבת תגבור מתה)

זה מקשה מאוד על סיבוב ההגה במהירות נמוכה מאוד (10 קמ"ש ומטה).

זה גם יצריך הפעלת השרירים לביצוע פניה במהירות עירונית.

ב-100 קמ"ש+ דווקא זו לא דרמה בכלל, התגבור די מיותר מלכתחילה במהירות גבוהה.

מה שפותח השרשור תיאר זו תקלה הרבה הרבה הרבה יותר חמורה שלא אמורה לקרות.

בכל המכוניות ללא יוצא מן הכלל ההגה מחובר מכאנית לגלגלים וגם אם תפרק מהאוטו את כל מערכת החשמל שלו ותנקז כל מ"ל של נוזל הידראולי עדיין תוכל לסובב את ההגה בכח הזרוע.

אהא, טוב לדעת.

ובשני המצבים אותה מנורה של ההגה נדלקת בדשבורד כמו שהבנתי..כי גם אצלי נדלקה המנורה. אבל כמו שתיארתי אני כיביתי והנעתי, וזה הסתדר. אני מבין שהבעיה בגולף הינה יותר חמורה ומסוכנת.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

מה עושים במצב כזה? חוץ מלבלום?

לפי מה שתיאר עומר87, אז אפשר לדומם ולהניע מחדש (מה שבמהירות של 120 יקרה לבד, מיד אחרי שנדומם). מצד שני, כיבוי המנוע= אובדן יכולת בלימה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

1. כל עוד המנוע מסתובב - מגבר הבלם ממשיך לעבוד. גם אם הסוויץ' ב-OFF.

רק אם זה ילווה בהכנסת מצמד או העברה לניוטרל אז המנוע יפסיק להסתובב --> מגבר הבלם יפסיק לעבוד.

2. במגבר הבלם יש מאגר וואקום שמספיק להגברה עבור 2-3 לחיצות על הבלם גם אחרי שהמנוע כבר לא מסתובב.

3. אם לחצת לסירוגין ורוקנת את המאגר הנ"ל - איבדת את תגבור הבלם. עדיין יש יכולת בלימה. משמעותית. הצילינדר שמחובר לדוושת הבלם מזרים נוזל הידראולי לקאליפרים גם אם המגבר מנוטרל. פשוט צריך ללחוץ חזק. לדרוך על דוושת הבלם.

מי שתיכנן את המערכות הקריטיות ברכב (הגה, בלמים) לא אידיוט.

מערכות מכאניות, הידראוליות ואלקטרוניות מתקלקלות מדי פעם.

שתי המערכות הנ"ל מתוכננות כך שכל כשל סביר לא יוביל לאבדן מוחלט של ההיגוי/בלמים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
כשהמנוע כבוי אפשר לבלום עם בלם היד בהדרגתיות.

כאשר לא יודעים מה לעשות, המינימום הוא לא לספק תגובות שגויות.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
כאשר לא יודעים מה לעשות, המינימום הוא לא לספק תגובות שגויות.

תשובה שגויה? ממש לא, אני קורא לזה אלטרנטיבה, יותר למקרה של כשל בדוושת הבלם, כמובן שלא מומלץ בכלל לבצע זאת אם לא עשית זאת בעבר.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=430899

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

קרה לי לפני 6-5 שנים, בסיאט איביזה. זה היה יום גשום במיוחד ונהגתי בכביש החורף במהירות 1X0 קמ"ש. בסופו של דבר, הרכב נטה מעט לכיוון השוליים והצלחתי להגיע לעצירה מלאה בשלום.

פורסם

אני אישית חושב שלעצור מ 120 זה לא כזה סיפור, כמובן תלוי במידת הנטיה של ההגה.

מה שמחליץ אותי יותר זה לעצור בכביש מהיר בלי יכולת למקם את הרכב בצורה כזו שתפריע כמה שפחות לתנועה.

לשבת בשוליים ללא היגוי עם רכב מת זה הדבר הכי מפחיד שאני יכול לתאר לעצמי חוץ ממש תאונה בלתי נמנעת.

אני תמיד אומר לבת הזוג שלי, בחיים לא לעצור בכביש מהיר בשוליים, אלא אם אין שום ברירה אחרת, וגם אז לעמוד בצד הכי רחוק שאפשר, לשים משולש אזהרה, ולהתחפף אל מעבר למעקה.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

בכל המכוניות ללא יוצא מן הכלל ההגה מחובר מכאנית לגלגלים וגם אם תפרק מהאוטו את כל מערכת החשמל שלו ותנקז כל מ"ל של נוזל הידראולי עדיין תוכל לסובב את ההגה בכח הזרוע.

ניסן הודיעו ש STEERING BY WIRE יכנס למספר רכבי אינפיניטי עוד השנה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ניסן הודיעו ש STEERING BY WIRE יכנס למספר רכבי אינפיניטי עוד השנה.

במערכת של ניסאן ישנה מערכת מכנית מלאה הנכנסת לפעולה בכל מקרה של כשל חשמלי.

פורסם

יש תשובה מהמוסך ?

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:

• תוכן חדש...