Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 301 - חסכון זה שם המשחק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ב. מיכאל לא כתב שום דבר שאיננו נכון בכתבתו. הכל עניין של ציפיות והשוואות.

בשביל אותו נהג שפגשתי, הקנה מידה להשוואה היתה ה-308. להשוות בין 308 ל-301 זה לא כוחות.

פיג'ו לא בנו את ה-301 עבור מי שידו משגת 308, הם בנו אותה בשביל אנשים שקונים לוגאן.

אני מעריך שהרבה נהגים שיקבלו את הרכב הזה במקום יונדאי אקסנט או שברולט אוואו (שהן קנה המדיה להשוואה) דווקא יהיו די מבסוטים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הAL4 שהיה לי ב406 היה מתקדם מאוד בשנות ה2000, ואפילו היום יש גירים שהוא יותר מתוחכם מהם.

אבל מה לעשות, אמינות זה הקאץ' שלו.

אני בחיים לא יתקרב יותר לפיג'ו (גם שהייתה לי 406 ו13 שנה הייתי מרוצה עד הגג מהנוחות והאיכות והחיסכון יחסי בדלק), למה? גם שהם יוציא עכשיו רכב שהם מפסידים עליו, הם חברה מפסידה, כל כמה חודשים סוגרים עוד מפעל ועוד אולם תצוגה (בחו"ל), בקיצור הם לא הבינו שעדיף לסגור מאשר להכנס לחובות.

במיוחד ל301 וCאליזה, שמגדירים אותם כרכב ליסינג, ברור לי שהם לא שוות גרוש וכל משפחתומטית מעפנה שווה יותר מהם.

(ועוד הפרסומת שהם עשו, "נבדקה לאורך 4 מיליון קילומטר, על מי אתם עובדים, איפה הקבלות מהמוסך?)

פיג'ו מבחינתי שרפה את עצמם, המוטו שלהם (עוד מלפני שנות ה80), גם ברכבים הפשוטים, אחד הדברים החשובים היה רעש.

בידוד מעולה ולא שומעים את המנוע. (ב406 שהייתה לי, גם אחרי 230KKM וכמה תאונות לא רציניות אבל הייתה פגיעה קלה מאוד באטימה לרעש, מחוץ לעיר היה שקט מאוד ברכב!).

חבל שהמצב הוא שיש אנשים שקונים רכב חדש ב100K וסובלים, ולעומת זאת כאלה שקונים חדש ב70K ומרוצים מאוד ואפילו היו קונים עוד אחת ב70K.

פראיירים לא מתים, רק מתחדשים.

שהיה לך 406 בת 16,כל שרשור חפרת שאתה אוהב ומרוצה מאד מהרכב למרות שהוא היה גרוטאה בת16 עם רבע מליון קילומטר.

עכשיו קנית פאביה,אז אתה חופר לכולם שה406 היה חרא ופיגו מתמוטטת בגלל שכבר אין לך פיגו..

והפאביה היא תואם פרארי.

איזה חברה בקריסה...?? רוב חברות הרכב,במיוחד האירופאיות,בצרות כלכליות..אז מה??

תהנה מהפאביה המשוכללת שלך ומהשירות הנהדר של צמפיון,ותעשה טובה,תפסיק לקשקש עם המצאות מעולם הילדים,זה לא יובל המבולבל פה!.

פורסם

אני חושב שלמרות הביקורת רכב הה יכול להיות אופצייה מעולה מי שצריך דיזל חדש וזול יחסית. כמה שאני יודע אין בארץ דיזלים אחרים ב100K. כמו כן מנוע דיזל הזה חזק למדי והרכב אמור להיות זריז. מחיר הרכב הזה מבטל כימעט לגמרי את C3 דיזל ידנית ומבחינת הגודל גם את C4 דיזל אם התקציב משחק תפקיד חשוב.

אני צופה בשנים הקרובות שרכב הזה יכנס גם בתור מונית.

רכב הזה עולה פחות מרכבי סופר מיני יפניים כמו סויפט עם מנוע 1.2 ומזדה 2. וגם מקבלים מנוע גדול יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ה-301 דיזל הידנית עולה 115,000 שקלים.

ה-C3 דיזל רובוטית (לא ראיתי אזכור ל-C3 דיזל ידנית) עולה 116,000 שקלים, כאן אתה מקבל גם גיר רובוטי וגם איכות חומרים עדיפה בהרבה.

לא הייתי קונה את ה-301/C אליזה דיזל במחיר הזה, סיטרואן C3 פיקאסו דיזל ידנית עולה 114,000 והיא עדיפה בהרבה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הבנתי עכשיו. מחיר של 98K הוא ללא מע"מ כניראה. :-(

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

איזה חברה בקריסה...?? רוב חברות הרכב,במיוחד האירופאיות,בצרות כלכליות..אז מה??

מביניהן, PSA במצב הגרוע ביותר שאפשר גם להגדיר כקריסה. בלי סיוע ממשלתי הם כנראה כבר לא היו קיימים.

emotion of motion

פורסם

באמת לא ברור העניין של הקריסה הכלכלית...

למבורגיני קרסו כלכלית כבר מספר פעמים בעבר. פרארי לא היתה קיימת לפני שנים רבות אלולא פיאט קנתה אותה. כך גם פורשה.

אגב, כך גם GM... להמשיך??

אין שום קשר בין רכב של היום לרכב מלפני 20 שנה. החברה השתנתה, השווקים השתנו. והערות בנוסח "אני בחיים לא...." הן הצהרות שמתאימות לגילאים מסויימים.

הצרפתים מייצרים רכבים מסוימים ויש להם קשת ענקית של לקוחות. החל מבסיס כמו 301 ודומיו ועד הדגמים המתקדמים והאיכותיים בשוק.

ובקשר לגרמניות - כבודן מונח במקומן, אבל שים לב ש- אפילו - הם מפשלים ראה גיר DSG.

קח הכל בפרופורציה. החיים הם לא שחור ולבן זאת קלישאה שמתאימה פה.

עופר

פורסם
למה ללא מע"מ? כולל מע"מ אחרי הנחת כמות

הכוונה המחיר באתר הרשמי שלהם.

פורסם
באמת לא ברור העניין של הקריסה הכלכלית...

למבורגיני קרסו כלכלית כבר מספר פעמים בעבר. פרארי לא היתה קיימת לפני שנים רבות אלולא פיאט קנתה אותה. כך גם פורשה.

אגב, כך גם GM... להמשיך??

אין שום קשר בין רכב של היום לרכב מלפני 20 שנה. החברה השתנתה, השווקים השתנו. והערות בנוסח "אני בחיים לא...." הן הצהרות שמתאימות לגילאים מסויימים.

הצרפתים מייצרים רכבים מסוימים ויש להם קשת ענקית של לקוחות. החל מבסיס כמו 301 ודומיו ועד הדגמים המתקדמים והאיכותיים בשוק.

ובקשר לגרמניות - כבודן מונח במקומן, אבל שים לב ש- אפילו - הם מפשלים ראה גיר DSG.

קח הכל בפרופורציה. החיים הם לא שחור ולבן זאת קלישאה שמתאימה פה.

עופר

גם הגרמנים תיקנו את הטעויות שלהם, לא ב100% אבל הוסיפו 5 שנים אחריות ועוד כמה שפצורים לגיר DSG, חוץ מזה רק בפורום נראה שאין הרבה בעיות עם הגיר כמו פעם.

ותסכים איתי שירד אחוז מסויים מהתקלות.

לעומת זאת פיג'ו, עם אותו גיר משנות ה90, AL4 עד היום מוכרים אותו רק בשינוי צורה וצבע של ידית ההילוכים, וגם היום כבר אחרי 150KKM וגם לפני מתחילות הבעיות.

ואלה שיגידו שצריך לתחזק אותו נכון, אז לדעתי זה טעות, גיר אמין צריך להחזיק גם אם זה נהג מונית וגם אם זה סבא שנוסע 8KKM בשנה, למה בטויוטה האחוז שבאים למוסך עם בעיות גיר נמוך מאוד?

למבורגיני זה לא חברה בסדר גודל של פיג'ו, היא לא מייצרת את אותה כמות מכוניות. (חוץ מזה זה חברה שמייצרת בהווה שלנו מכוניות על, שם התחרות לדעתי יותר קשה כי שם אנשים משקיעים מיליונים ברכב והטעם האישי משחק).

ואם נדבר במושגים שהצגת פה, אז החברה השתנתה לרעה.

פורסם

נתתי דוגמאות לחברות שהיו או עדיין בקשיים כלכליים.

תראה, צריך לקחת בחשבון בהמצב הפיננסי של חברות כאלה ואחרות לא בהכרח קשור למה שהחברה משווקת, עם ובלי קשר למכוניות.

בקשר לגיר המהולל - באמת גיר בעיתי. גם אני חוויתי את יתרונותיו וחסרונותיו בעבר. להגיד לך שאקנה רכב שיש בו תיבה כזאת? יכול להיות. בסוף צריך לראות את התמונה כולה - תמורה לכסף, יחס כיף מול תמורה מול עלות, וכן הלאה. כל אחד עושה לעצמו את השיקולים.

אני אישית בפעם הראשונה בחיי לא בעלים של רכב צרפתי. ויש לי רכבים מאחרי צבא אי שם בסוף שנות ה90.

תמיד היו לי בעיות עם צרפתיות (רכבים הכוונה). אבל אני אמשיך להחזיק בהן. וסורי אבל קורולה לעולם לא תחנה אצלי בחניה. טויוטה כן - טנדרים, (חלומות כמו) MR2

כנראה שזה רק אני... ועוד כמה עשרות מיליוני חובבי הגה ברחבי העולם. ואני לתומי חשבתי שזה הפורום הנכון... וסורי על הציניות

עופר

• תוכן חדש...