רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רכשתי באיביי ערכה של שלטי נוחות הכוללת - 2 שלטים, מוח, צמת חוטים של 10. אסביר מה ניסיתי לעשות על מנת להתקין ואני אשמח אם תוכלו לומר לי למה זה לא עבד הרכב הוא פיאט פונטו ספייס 2001 דבר ראשון שעשיתי - ניתקתי את החשמל של הדלת, יצרתי טסטר 12V ע"י מנורה מהאוטו. חיברתי מינוס לשילדת הרכב ופלוס לחוטי החשמל שמגיעים לדלת כדי למצוא איזה מהחוטים אחרי לפתיחה ןואיזה לנעילה. צהוב הדליק לי בפתיחה ואפור לנעילה. על פי התרשים ועל פי הצרכים שלי (שהם לצורכי נוחות בלבד וללא אזעקה, מרים חלונות ו/או חיישני אויר) אלו החוטים: -חתכתי ע"פ תרשים -חיברתי לצהוב שמצאתי שאחראי לפתיחה -חיברתי לפלוס קבוע מהמצבר -חתכתי ע"פ תרשים -חיברתי לאפור שמצאתי שאחראי לנעילה -חיברתי ל…
הודעה אחרונה מאת Zorostory, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הנקודה המדוייקת היא מחלף עירון, היום בעודי נוהג בכביש הרגשתי מין פלאש, יכול להיות שממוקמת מצלמה ?
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 713 צפיות
בדף הפייס של המשטרע נרשם הפוסט הבא: בעקבות שינוי מדיניות האכיפה בכבישים, והמעבר מאכיפה כמותית לאיכותית, ירדה כמות דו"חות התנועה בכחצי מיליון בשנה האחרונה. במקביל, נרשמה עלייה ביעילות הלחימה בתאונות הדרכים - ירידה של 99 הרוגים ב-2012 לעומת שנת 2011. בהנחה שרמת הבטיחות של המכוניות לא השתנתה בין 2011 ל 2012, האם באמת יש יחס הפוך בין כמות דוחות לכמות נפגעים ? האם המשטרע תמשיך להתמקד באכיפה של עבירות מסוכנות?
הודעה אחרונה מאת blackice, -
-
- 4 תגובות
- 14.5 אלף צפיות
חברים שלום, בשבוע הבאה יוצא להפלגה עם היאכטה לקפריסין. היעד לרנקה, אשמח לקבל המלצות למקומות בהם ניתן להשכיר טרקטורון במחיר סביר. תודה, תומר
הודעה אחרונה מאת nir100, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 697 צפיות
בוקר טוב, ב-29.3 יתקיים המפגש השנתי של VW-מקוררי-אוויר באיקאה. ב-28-29.3 יערך אירוע דראג\דריפט\ראלי בים המלח. אילו עוד מפגשים\אירועים מתוכננים בפסח?
הודעה אחרונה מאת Lamboudi, -
- 1 תגובות
- 974 צפיות
מה אתם אומרים בטוח היום?
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
לאחר המון שנים על הכביש ללא דופי, שפשפתי היום קלות רכב חונה. מה נראה לכם הנזק הכספי לתיקון? לא מצליח להעלות הקובץ. אנסה יותר מאוחר.
הודעה אחרונה מאת danielharati, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
רכבים עוברים מתחיחות פנים,שינוים טכולוגיים במנועים,וכד'.. מה קורה עם פסי היצור הישנים? האם היצרן מוכר אותם? במידה וכן האם אותו פס "ישן" שנמכר ימשיך להיות משווק במדינה אחרת? תחת שם אחר? אשמח אם מישהו יאיר לי את הנושא
הודעה אחרונה מאת nir100, -
-
מישהו יודע איזה רכבים יוצגו ביולי 2013? השמועות אומרות שהשנה הולך להיות משהו מיוחד...
מאת omeriti902- 3 תגובות
- 761 צפיות
מישהו יודע איזה רכבים יוצגו ביולי 2013? השמועות אומרות שהשנה הולך להיות משהו מיוחד...
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1 אלף צפיות
עכשיו שמעתי בחדשות בגלגלצ שכביש עוקף קריות יפתח במלואו בעוד כעשרה ימים, וזאת חצי שנה לפני המועד שנקבע. חיפשתי באינטרט אבל לא מצאתי דבר בנושא. האם נפל דבר בישראל וסופסוף פרויקט הוקדם?
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
מחיר ליטר בנזין 1 2
מאת kobbiw- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הידעתם שבאזור הצפון ניתן לתדלק 95 במחיר של 7:50 לליטר !!! למה באזור המרכז כמעט ואין תחרות או שאולי כולם מתאמים מחירים.
הודעה אחרונה מאת Tamir2312, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 947 צפיות
מהלינק הזה לא מצאתי את התשובה לרכבי דיזל פרטיים: http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1069:agrot-rechev-risayon&catid=122:agorot-rechev-c&Itemid=182 בכתבה מסוימת צויין כי אגרת הרישוי השנתית היא 2,685 ש"ח, לא מצאתי את הנתון באתר משרד התחבורה, יכול להיות שזו כתבת ארכיון? לא מצוי תאריך. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת gabizon79, -
צריך להדרים מחר מאזור ראשל"צ על כביש 4 דרומה. בחודשים האחרונים השיפוץ פגם קשה באיכות הכביש עד לרמת מסוכנות שאני מעדיף להימנע ממנו לחלוטין. - האם סיימו השיפוץ בכביש ממחלף חולות דרומה?
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים היום הלכתי לעשות טסט לרכב מסוג סיטרואן C 3 שנת 2004 ולהפתעתי נאמר לי כי לא יעבירו אותי טסט בגלל שחסרות לי כריות הראש במושב האחורי. הסברתי כי לרכב אין ולא היו אף פעם כריות למרות שבמושבים האחורים יש את החורים המתאימים ,הרכב עובר כל שנה טסט ועד היום לא ביקשו ממני את זה. לאחר שיחה ארוכה עם הבוחן שאמר כי זה חלק בטיחותי ברכב שחייב להיות וכמובן שאני מסכים אבל אף פעם זה לא היה ברכב הרכב הגיע בלי זה הבוחן הסכים להעביר אותי... מישהוא שמע על זה ? למישהו אולי יש סיטרואן מהמודל שלי עם הכריות ?
הודעה אחרונה מאת deltaHF, -
- 21 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
סוף סוף אחרי 25 יום קיבלתי את הGPS מסין חייב לציין מבחינת מכשיר בינתיים אני מרוצה הוא הגיע עם מפות בעברית וגם דיבור בעברית (חבל שזה קול של גבר אבל לא נורא) מה שמאכזב אותי בינתיים זה רק התוכנה שלא מודיע בזמן נסיעה על מצלמות מהירות או פקקים התוכנה של הGPS היא IGO 8 מה ההבדל בינה לבין IGO פרימו?
הודעה אחרונה מאת BadMonkey, -
הרכבת מצלמה
מאת haim_10- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 612 צפיות
שלום וברכה הגיעה אלי המצלמה הזו שהזמנתי באיביי. אני רוצה להרכיב אותה כך שתתחבר למצת בצורה אסתטית עם מפצל וכו' ושלא יראו את החוט שמוביל לאחור עבור המצלמה האחורית כך שברגע שאני מתניע היא מתחילה לפעול וכשאני מדמם היא חודלת. באיזה מקומות מתעסקים בדברים האלה? נ.ב. אני מאזור אשדוד תודה
הודעה אחרונה מאת VitaliGal, -
הורים חסרי אחריות 1 2
מאת Elantra05-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 3 אלף צפיות
אתמול נסעתי ב דליית אל כרמל והרכב שמלפניי היה סאן רוף פתוח מרצדס C ושני ילדים עמדו מחוץ לחלון במשך לפחות 3 ק''מ לאורך הדרך . רק המחשבה שאם פתאום הנהג ייצטרך לבלום בלימה פתאומית הילדים פשוט יעופו מהרכב ובטוח זה ייגמר רע וגם מי שמכיר את דליה אל כרמל זה מקום צפוף ועמוס ויש רכבים שיוצאים מכל מיני רחובות צדדים במהירות . כנראה שאותם ההורים לא ילמדו לקח עד שיקרה אסון .
הודעה אחרונה מאת saar1320, -
-
דברים לא פשוטים אומר היום המדען הראשי של משרד התחבורה על - "תרבות הליסינג". "שימוש ברכב חברה מגביר את השימוש וכי אופן הנהיגה ברכב חברה נוטה להיות יותר אגרסיבי ופחות זהיר" מה אתם חושבים? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4356477,00.html קרדיט - ynet.
הודעה אחרונה מאת eransh1, -
בכתבה זו מסופר על בעל פורשה שנסע 196 קמ"ש בכביש שש ונכלא עד אשר יובא בפני שופט במוצאי שבת, באותה הנשימה מסופר על צעיר ממבקה אל-גרביה שנסע 200 עם עוד 2 אנשים ברכב, נתן לשוטר תשובות של ילד מטומטם ונשלח למעצר בית ולבסוף עוד נהג שסתם נפתח נגדו הליך בבית משפט לאחר שנסע 191 קמ"ש. אני שואל, מדוע האפליה? האם כל קצין משטרה זוטר (נגיד, עד פקד) יכול להחליט שהיום בלילה היה קצת יבש בבית והוא מחליט להכניס את ה"פושע המטורף" הזה לבית סוהר, לשחרר טמבל מבקה הביתה וסתם לפתוח תיק נגד נהג אחר? ובכלל, מה הסיבה לכלוא אדם נורמטיבי שנסע 196 קמ"ש בכביש שש? איזו סכנה לציבור הוא מהווה ששווה לבזבז עליו המון כסף ולשלוח אותו למעצר? האם אין אנשים יותר ראוים למלות בהם את התאים בתחנות המשטרה? …
הודעה אחרונה מאת Pimp My Ride, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מכרתי היום את הרכב שלי ויש לי ביטוח עד לסוף החודש , צריך להתקשר לביטוח ולהודיע שמכרתי ?
הודעה אחרונה מאת Pimp My Ride, -
שלום. אף פעם לא הבנתי מה תפקידם של מערכת ניהול מנוע AEM. שיש בעיקר להונדות. מה הם בעצם המחשבים האלה?..
הודעה אחרונה מאת itzikevo, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מתוך עניין בדקתי במרשתת מחירי מכוניות חדשות בשוק הבריטי : http://www.carpages.co.uk/car-prices/ נתקלתי במכונית בסגמנט הזול בשם : Perodua Myvi נשמע ממש מוזר. בדיקה קצרה - מדובר בגרסה זהה לדייהטסו סיריון המיוצרת במלזיה. לפי ויקיפדיה : http://en.wikipedia.org/wiki/Perodua_Myvi בשוק האנגלי אלו מכוניות מהזולות ביותר - בסדר גודל של סוזוקי אלטו/פז'ו 107/סקודה סיטיגו. לפי חוות דעת של TOP GEAR מדובר במפעל ברשיון טויוטה וברכב דמוי יאריס בתכונותיו. בארץ הסיריון(ושאר הדייהטסו) כידוע לא מיובאת , למרות שהיתה מוכחת ופופולרית. למה אף יבואן לא מביא אותם? מדובר ברכב סופר מיני אוטומטי אמיתי מוכר שאם ימכר במחירי מיני יקצור הצלחה יפה. סברתי שאולי בגלל תקינה אירופאית ?…
הודעה אחרונה מאת SHMOLIKKK, -
- 2 תגובות
- 738 צפיות
http://www.police.gov.il/articlePage.aspx?aid=1346&mid=52
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת cb750, -
ביום רביעי נפגשתי עם בחור נחמד מהפורום שסגר ענין והיה ענייני ולאחר בדיקה מעמיקה נפרדתי מהמגאן ביום חמישי בבוקר (זה כבר ענין אחר ), סחבק מגיע הביתה ולא מבזבז זמן סחבק חייב רכב (תודה לתחבורה הציבורית הנפלאה בארצנו - נסיעה של 7 דק' ברכב אורכת 45 דק' בתחצ), יושב על יד 2, אחרי עשרות טלפונים לאנשים מכל חור אפשרי, חלק מהם לא עונים ולא חוזרים (אולי זה רק אני שכשאני מנסה למכור רכב אני עונה או חוזר לכל מספר שאני לא מכיר בכדי לא לפספס קונה פוטנציאלי), ואלה שכן עונים מתחילים במסכת תירוצים של תשמע ותראה לא יכול שתבוא עכשיו תבוא שבוע הבא אני פה ואני שם. אז שוק הרכב כשאתה מחפש יד 2 באמת גרוע ולא כמוכר אלא כקונה, אני אפילו לא אציין את העובדה שהלוחות פשוט ריקיים כמעט ואין אופציות וא…
הודעה אחרונה מאת 318m, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני יודע שזהו שרשור טיפה אידיוטי וילדותי אבל זה מסקרן אותי הייתי ראש בראש מול חבר אני בג'טה 1.2 TSI DSG והוא באקורד 2.0 IVTEC , ובכל הניסיונות עקפתי אותו בהרבה , אני מודע לעניין שמנוע טורבו מקבל מומנט בסלד נמוך וגם הDSG תורם לחבילה אך בכל זאת הרכב שלו חזק נתונים על הVW 105כ''ס ב5000 סל''ד ומומנט של 17.8 מתקבל ב1500 באקורד 156 בסביבות 6000 ומומנט של 19.6 בסביבות 4000 , ההפרש היה דיי גדול גם אחרי מעבר 100 קמ''ש , אשמח שמישהו שמבין קצת יותר ממני ישפוך אור על הנושא
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לצערי השבוע הלך לי הגיר בסיירה. יותר נכון לומר שנשבר כל ה-"אווזינג" וכל זה קרה בגלל שהקופלונג של הדריישאפט נקרע במהירות גבוה. כתוצאה מהטלישה במהירות כניראה שהדריישאפט יצא מאיזון. הוא כבר נשלח לאיזון ואודות לחברינו איתן. יש לי גם קופלונג חדש, הקלאץ' ברוך השם בסדר. אז מה שנשאר זה רק גיר. בהתחלה חיפשתי רק אווזינג, אבל אז הבנתי שגם ההילוך ישיר כניראה התעקם. ואם אני אחליף רק את האווזינג, כל הסיפור הזה יחזור על עצמו מהר מאוד. ופה אתם נכנסים לתמונה! חיפשתי גיר כזה בכל פינה ולא מצאתי זכר. אפילו התקשרתי לאנשים שפרסמו מודעות למכירה לפני ארבע שנים וגם לבעלי סיירות לשעבר. אנא מכם, אם למישהו יש או שהוא יודע על מישהו שיש לו גיר ומעוניין למכור אני אשמח לשמוע בטלפון או שהוד…
הודעה אחרונה מאת zoriel.haviv, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הנה שאלה שעלתה לי בזמן האחרון: יש הרבה סוגי רכבים, יש הרבה חברות ולא מעט דגמים מומלצים. נניח בטווח המחירים של 15-30k לצורך העניין (אבל התופעה קיימת בכל קשת המחירים) כשרוכש פוטנציאלי שואל לגבי דגמים מומלצים למחירים הנ״ל, תמיד מככבות אותן המכוניות. פיאט פונטו, יונדאי גטס ואולי עוד איזה דגם תורן. למה אף פעם לא ממליצים על שאר הרכבים הטובים במחירים האלה? נניח סיאט קורדובה/איביזה, סקודה פאביה או רכבים דומים. יתכן שהרכבים הנ״ל נחותים יותר/אינם עדיפים? או שזה עניין של מחיר מול תמורה (בכ״ז פביה משנתון נמוך תעלה כמו גטס מאובזרת משנתון יותר גבוה) אולי שאולי זה פשוט מקרה של רכבים שנוטים לשכוח מקיומם?
הודעה אחרונה מאת alexk, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני שוכר דירה ולבעלים הקודמים אין מושג איזה חלקה שייכת להם אך הם שילמו את התוספת חנייה של הדירה בשנת 1994 כאשר הנכס נרכש , תוספת בעלות של 1000 דולר. כל החניות תפוסות למעט חלקה אחת , חניתי בחנייה ששייכת לחלקה של דירה אחרת והשכנה הזמינה משטרה ותפסתי חנייה אחרת מחוסר ברירה. איך מבררים את מיקום החלקה ? בטאבו העדכני אין איזכור הדירה עברה 3 בעלים.
הודעה אחרונה מאת raccc111, -
שלום אני מחפש המלצה כבישים בארץ לנהיגה מהנה במהירות המותרת כמובן לא דריפטים או שטויות אחרות שיעלו לחלקכם בראש אני מאזור אשדוד-אשקלון אז רצוי באזור אם כי לא מחייב. תודה וחג שמח!!
הודעה אחרונה מאת Eily,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 105 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- viper83
- shilo_v
- itaimoto
- discoTD5
- צוק
- נירו72
- David32
- mcshmupi
- T_A
- Shay Shd Dave
- Ash1
- bigfoot7375nadav