Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה שאלה שעלתה לי בזמן האחרון:

יש הרבה סוגי רכבים, יש הרבה חברות ולא מעט דגמים מומלצים. נניח בטווח המחירים של 15-30k לצורך העניין (אבל התופעה קיימת בכל קשת המחירים) כשרוכש פוטנציאלי שואל לגבי דגמים מומלצים למחירים הנ״ל, תמיד מככבות אותן המכוניות. פיאט פונטו, יונדאי גטס ואולי עוד איזה דגם תורן.

למה אף פעם לא ממליצים על שאר הרכבים הטובים במחירים האלה? נניח סיאט קורדובה/איביזה, סקודה פאביה או רכבים דומים.

יתכן שהרכבים הנ״ל נחותים יותר/אינם עדיפים? או שזה עניין של מחיר מול תמורה (בכ״ז פביה משנתון נמוך תעלה כמו גטס מאובזרת משנתון יותר גבוה) אולי שאולי זה פשוט מקרה של רכבים שנוטים לשכוח מקיומם? :?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

פאביה מול הגטס הרבה יותר יקרה לביטוח ולתחזוקה.

הרוכש הממוצע מחפש משהו זול ואמין ולכן אלה ההמלצות שלו

אם מישהו יבקש ממך המלצה על רכב עם התנהגות מהנה, אתה לא תמליץ לו על סוזוקי ליאנה בדיוק כמו שלא תמליץ על גולף למישהו שמחפש תחזוקה זולה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

אני יכול להעיד רק על עצמי:

אני אישית לעולם לא אעיז להמליץ למישהו על רכב שאני אישית, או לכל הפחות מישהו ממכרי הקרובים מאד לא נהג עליו ותחזק אותו בעצמו במשך תקופה של לפחות המרווח בין שני טסטים.

מתוך ה"מבחר" הנ"ל, אנסה להעיד באובייקטיביות על היתרונות והחסרונות שנתקלתי בהם.

סיאט איביזה? היתה לי. כרונו שנת 87, בשנת 93. האכילה אותי כמויות של מרורים שמספיקות עד ליל הסדר 2099.

סקודה? היתה לחבר טוב (במקביל לאיביזה שלי. פייבוריט חדשה מהחברה.) היתה מתחרה טובה לאיביזה באספקת מרור.

האם זה מעיד על דגמי החברות הנ"ל כיום? רוב הסיכויים שלא. אבל אני לא מכיר את הדגמים היום, ולכן לא אתייחס אליהם בהמלצותי (לא לטוב ולא לרע. לא אשמיץ דגם אחד על בסיס דגם אחר שיוצר במדינה אחרת)

אני מניח שרבים מהמייעצים נוהגים באחריות כמוני ולא ממליצים על משהו שהם ראו פעם בשבוע, ורק ממושב הנוסע(אלא אם הם בני 15 שחושבים באמת ובתמים שהאוטו של אבא הוא הכי בעולם).

מאחר והדגמים שציינת פחות נפוצים על כבישי ארצנו (חוק העדר?)=פחות אנשים מכירים אותם=פחות אנשים יכולים להמליץ/לפסול אותם מנסיון אמיתי.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תוכן חדש...