Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מציע לך לקחת נשימה עמוקה, לשתות מים ולהרגע עם הדיבור הנגוע!

נכון שלא כל רוכבי האופניים רוכבים לפי כל הכללים אבל לא מגיע לאף אחד למות!

ויש מקומות עדיפים מהשול כדי לעמוד בהם (אלא אם אין ברירה).

כשיש ברירה ברור שאני נכנס לתחנת דלק או יורד מהכביש בכלל (4X4) אבל כשאין ברירה,

השול נועד כמפלט לרכבים תקולים וכמפלט במקרה של סטיה עדי למנוע תאונה! לא לאופניים!

ולא איחלתי לאותו רוכב למות, אני רק אומר שאני לא יניד אפעף במקרה ומשאית שועטת תעיף אותו,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בישראל אין כבישי אופניים כמעט בכלל. רוצה לאסור על אנשים לרכב?

תעשה ניסוי קטן, תתקשר למשרד התחבורה ותשאל אותם לגבי תקנות לרוכבי אופניים, איפה מותר לרכב וכו'

התשובה כנראה תפתיע אותך (אני אחסוך לך את השיחה- יגידו לך בשוליים, בכיוון ההפוך מהתנועה. כמו הולך רגל במקום ללא מדרכה)

פורסם

386-כביש בר גיורא-עין כרם,בשבועות האחרונים עובדים שם מידי לילה וסוללים מחדש קטעים מסויימים.:twisted:

3866-כביש נס הרים-בית שמש

395-אם נוסעים על 386 מבר גיורא לכיוון עין כרם מגיעים בסוף לכיכר(כיכר כרם)שם פונים שמאלה,חלקו הראשון קצת פחות מעניין אבל אחרי5-7 דקות מגיעים לכיכר נוספת,ממשיכים בה ישר לכיוון צובה,איתנים,רמת רזיאל וכסלון,כביש מלא פיתולים ונוף מטורף.הקטע בין צובה עד לכיסלון עבר סלילה חדשה ממש לא מזמן והוא מעולה,האספלט מכיסלון ועד בית שמש ישן וחלק מאוד אבל בכל זאת קטע מדהים!

תהנה וסע בזהירות.

פורסם
בישראל אין כבישי אופניים כמעט בכלל. רוצה לאסור על אנשים לרכב?

תעשה ניסוי קטן, תתקשר למשרד התחבורה ותשאל אותם לגבי תקנות לרוכבי אופניים, איפה מותר לרכב וכו'

התשובה כנראה תפתיע אותך (אני אחסוך לך את השיחה- יגידו לך בשוליים, בכיוון ההפוך מהתנועה. כמו הולך רגל במקום ללא מדרכה)

בשל איזה חוק מנדטורי מטופש - רוכבי אופניים מוגדרים בחוק כרכב. למיטב ידיעתי וזכרוני על רוכב אופניים לרכב בשביל המיועד לכך ובהעדר שביל ייעודי - בימין הדרך כולל נת"צ. חוק תחבורתי מחייב רוכב אופניים לרכב בשול כשהדבר מתאפשר בדיוק כמו רכב איטי (טרקטור). תסכימו שלרוכבי אופניים השול בכל זאת בטוח מהנתיב (ע"ע התאונה האחרונה בסמוך למושב סתריה)

לאחרונה עלה רעיון מטופש להצעת חוק שתחייב רוכבי אופניים לרכב נגד כוון התנועה (נידון גם בפורום) . בניגוד להולכי רגל הדבר מסוכן מאוד לרוכבי אופניים, ולא מקובל בשום מקום בעולם.

פורסם
386-כביש בר גיורא-עין כרם,בשבועות האחרונים עובדים שם מידי לילה וסוללים מחדש קטעים מסויימים.:twisted:

3866-כביש נס הרים-בית שמש

395-אם נוסעים על 386 מבר גיורא לכיוון עין כרם מגיעים בסוף לכיכר(כיכר כרם)שם פונים שמאלה,חלקו הראשון קצת פחות מעניין אבל אחרי5-7 דקות מגיעים לכיכר נוספת,ממשיכים בה ישר לכיוון צובה,איתנים,רמת רזיאל וכסלון,כביש מלא פיתולים ונוף מטורף.הקטע בין צובה עד לכיסלון עבר סלילה חדשה ממש לא מזמן והוא מעולה,האספלט מכיסלון ועד בית שמש ישן וחלק מאוד אבל בכל זאת קטע מדהים!

תהנה וסע בזהירות.

מוכר לכולם. אל תדאג :wink:

אתמול יצא לי לעשות סיבוב נוסף בכביש המוביל לחמת גדר. פשוט ת-ע-נ-ו-ג :twisted:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אתה יכול לצאת דרומה עם ה-232 ולהמשיך לכיוון מגן, צאלים, לחזור דרך רביבים ובאר שבע.

כבישים שהם רק בשביל לנסוע כדי להגיע לשומקום (למילואים ואולי פעם בחיים לטיול בסביבה) - נוחים לכל סוגי הנהיגה ולא עמוסים.

מרוב שעמום אפשר לבדוק שם צריכת דלק עם חלון סגור/פתוח.

תגיד - בשביל מה הנסיעות האלו?

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
בשל איזה חוק מנדטורי מטופש - רוכבי אופניים מוגדרים בחוק כרכב. למיטב ידיעתי וזכרוני על רוכב אופניים לרכב בשביל המיועד לכך ובהעדר שביל ייעודי - בימין הדרך כולל נת"צ. חוק תחבורתי מחייב רוכב אופניים לרכב בשול כשהדבר מתאפשר בדיוק כמו רכב איטי (טרקטור). תסכימו שלרוכבי אופניים השול בכל זאת בטוח מהנתיב (ע"ע התאונה האחרונה בסמוך למושב סתריה)

לאחרונה עלה רעיון מטופש להצעת חוק שתחייב רוכבי אופניים לרכב נגד כוון התנועה (נידון גם בפורום) . בניגוד להולכי רגל הדבר מסוכן מאוד לרוכבי אופניים, ולא מקובל בשום מקום בעולם.

האופניים מבוטחות ?

פורסם

לא הבנתי את השאלה. הולך רגל שנפגע בתאונת דרכים זכאי לפיצוי (פלת"ד) ואינו מחוייב "להסתובב עם פוליסה", כנ"ל רוכב בכביש (למיטב ידיעתי לרבות רוכב עם מנוע חשמלי תקני, אגב. אבל זה לשרשור אחר!)

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם,

אני מתכנן טיול שמטרתו נסיעה מהנה - ליהנות מהרכב (Golf GTI MK6), מהנוף ומהכביש.

אשמח אם כל אחד יפרט בשרשור זה את המלצותיו לגבי כבישים שכיף לנהוג בהם. יהיה נחמד אם כל אחד יציין למה הוא אוהב את הכביש המדובר.

אני אקח את כל הכבישים המומלצים ואבנה לי מהם יום טיול... כמובן שאחלוק אם כולם את המסלול המוגמר.

תודה.

פורסם

אתה מעוניין בדגש על כבישים טכניים?

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
פורסם

הכל! כמובן שחלק מהרעיון זה נהיגה טכנית:-) אבל כל אחד והאהבה שלו... אם יש כביש רומנטי עם אחלה שקיעות, כנראה שידחק לסוף הרשימה שלי כרגע, אם אתה מבין למה אני מתכוון, למרות שאשמור אותו להזדמנות אחרת:roll:

פורסם

כל כמה חודשים נפתח כזה שרשור, חפש יש כמה מוצלחים.

יש סדרת כתבות בנושא (של חבר הפורום רומן קוגן אם אני זוכר נכון) יש בלוג מפורט בנושא: כבישי נהיגה בישראל.

• תוכן חדש...