Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"רחוק לי" זה לא תירוץ - מה גם שבנסיעה על מהירות חוקית קבועה,תביא אותך לצריכת דלק טובה (בד"כ) ואז תוכל "להשתולל" ;)

תהנה :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם יזדמן לך לנסוע באיזור אז אני ממליץ על כביש 44 ממחלף רמלוד לצומת נחשון.

אחד הכבישים המהנים ביותר שיש לדעתי.!

כביש מאוד נחמד, אבל קטע הנהיגה מאוד קצר יחסית.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לגבי כביש 232, צומת ניצנים עד צומת הודיה (ואח"כ לצומת גבעתי) - אכן כביש נחמד, נוף יפה וכמה פניות לא רעות.

חשוב מאוד להיזהר כי יש בו לא מעט תנועה, והרבה מהעיקולים הם די עיוורים. בנוסף מדי פעם יש חול/חצץ על הכביש, אז לפני שלוחצים חובה לערוך נסיעת היכרות.

לגבי כביש 44 - אם כבר, אפשר למשוך עד צומת שמשון (בית שמש) - ומשם לעלות לכיוון אשתאול, או נס הרים (ועדיף שניהם).

חזרה דרומה דרך בית גוברין, או דרך כביש 353.

תהנו! וזכרו שבחול המועד יש הרבה יותר תנועה מבד"כ, אז נהיגה זהירה עוד יותר מהרגיל.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אני ממש לא רוצה להסיט את הדיון לכוון של לחיצות בכביש ציבורי כן או לא, אבל מה שאמרת לגבי היכרות נכון לכל הכבישים שהוזכרו פה, ובכלל. למעט אולי כביש 6 או הסרגל - שם הדבר היחיד שצריך לוודא לפני לחיצה הוא העדר עמדת גבייה :) ומספיק דלק במכל.

ולגבי צומת שמשון - הוא ממש סמוך לצומת אשתאול. העליה היא משם לכוון רמת רזיאל/צובה (אשתאול זה הקצה התחתון של הכביש הנהדר הזה, שיש בחלקו חלק לא קצר ללא שוליים וללא סימון הפרדה, ומספיק בקושי לשני רכבים לא רחבים לחלוף זה על פני זה) אני לא יודע למה רבים נוטים להתבלבל בקשר לכביש הזה.

פורסם
אני ממש לא רוצה להסיט את הדיון לכוון של לחיצות בכביש ציבורי כן או לא, אבל מה שאמרת לגבי היכרות נכון לכל הכבישים שהוזכרו פה, ובכלל. למעט אולי כביש 6 או הסרגל - שם הדבר היחיד שצריך לוודא לפני לחיצה הוא העדר עמדת גבייה :) ומספיק דלק במכל.

ולגבי צומת שמשון - הוא ממש סמוך לצומת אשתאול. העליה היא משם לכוון רמת רזיאל/צובה (אשתאול זה הקצה התחתון של הכביש הנהדר הזה, שיש בחלקו חלק לא קצר ללא שוליים וללא סימון הפרדה, ומספיק בקושי לשני רכבים לא רחבים לחלוף זה על פני זה) אני לא יודע למה רבים נוטים להתבלבל בקשר לכביש הזה.

דור תש"ח לא התבלבל בכביש הזה .

פורסם

תהנו! וזכרו שבחול המועד יש הרבה יותר תנועה מבד"כ, אז נהיגה זהירה עוד יותר מהרגיל.

בנוסף בכבישים הללו מתרכזים רוכבי האופניים של השבתת החגים, כך שיש להקפיד להזהר מהם, מכיוון שבחלק מהכבישים אין שוליים, או שהם ממש צרים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

רוכבי אופניים רוכבים בכבישים האלה כל השנה - אנא התחשבו!

מה שמסוכן במיוחד בחג הוא נהגים שאני מכנה "נהגי בין הזמנים" שנוהגים ממועד למועד.

גיל,

דווקא סופרי דור התש"ח מספרים לא מעט על "בירבורים".

בהקשר הזה כביש 232 מככב בסיפורי מלחמת העצמאות. 395 - אני מעריך שנסלל מיד לאחר קום המדינה והקשר שלו למלחמה הוא דרך בורמה, שהתוואי שלה חוצה אותו באזור שמורת המסרק.

חוץ מזה הזכרת לי קטע קצר שלא כדאי לפספס: כשעולים לירושלים משום מה דרך כביש 1, רדו במחלף הראל ימינה ופנו מיד שמאלה - זהו "שבע אחיות" ההיסטורי (העונה גם לשם 3985) שיחזיר אתכם לכביש 1 מיד לפני סיבוב מוצא - השתלבו בזהירות!

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אווווווווווו........... שאלה כלבבי!!!

דרך יריחו - מירושלים לים המלח, (אני חושב שזה חלק מכביש 1)

כביש מצפה רמון - הר חריף, כביש 171

כביש ירוחם 225 - מראה מרהיב של המכתש הגדול,

כביש 752 - משקיף אל הכרמל, כביש מדהים עם נופים ירוקים

כביש 89 - בגליל העליון, מתחיל מצומת נהריה שעל כביש 4 ומקיף את הר מירון,

עובר דרך מעלות תרחישא ומסתיים במחלף אליפלט שבכביש 90

והפייבורט!!!

כביש 90 מתחיל ממעבר טבא בדרום - ומסתיים במעבר מטולה בצפון!

כביש מהנה לנהיגה! כביש שאוכל את הארץ לאורכה, כמעט 500 ק"מ ופאן מלא!

שטוף נופי יערות בצפון ונופי מדבר בדרום! הכביש האהוב עלי ביותר!

יש עוד הרבה כבישים שלא עולים לי לראש כרגע, כולם יפים,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

והפייבורט!!!

יפה מאוד ,אך טריוויאלי לחלוטין .

פורסם
רוכבי אופניים רוכבים בכבישים האלה כל השנה - אנא התחשבו!

מה שמסוכן במיוחד בחג הוא נהגים שאני מכנה "נהגי בין הזמנים" שנוהגים ממועד למועד.

גיל,

דווקא סופרי דור התש"ח מספרים לא מעט על "בירבורים".

בהקשר הזה כביש 232 מככב בסיפורי מלחמת העצמאות. 395 - אני מעריך שנסלל מיד לאחר קום המדינה והקשר שלו למלחמה הוא דרך בורמה, שהתוואי שלה חוצה אותו באזור שמורת המסרק.

חוץ מזה הזכרת לי קטע קצר שלא כדאי לפספס: כשעולים לירושלים משום מה דרך כביש 1, רדו במחלף הראל ימינה ופנו מיד שמאלה - זהו "שבע אחיות" ההיסטורי (העונה גם לשם 3985) שיחזיר אתכם לכביש 1 מיד לפני סיבוב מוצא - השתלבו בזהירות!

תוכל להרחיב בנושא 232 ? בתשח

פורסם

בויקיפדיה ישנה קטגוריה בשם קרבות החזית המצרית במלחמת העצמאות. התמקד בערכים על בית דראס, "גבעה 69", ניצנים, נגבה, חוליקאת וג'וליס. לצערנו לא חסר חומר בנושא!

פורסם
בנוסף בכבישים הללו מתרכזים רוכבי האופניים של השבתת החגים, כך שיש להקפיד להזהר מהם, מכיוון שבחלק מהכבישים אין שוליים, או שהם ממש צרים.

ל'

אני בכלל להוריד את רוכבי האופנים מהכביש!!! הכביש נועד למכוניות! לא לאופניים!

לא אחת כמעט הרגתי עם סמיטריילר/טנדר/אוטובוס/משאיות שונות רוכבי אופנים שנדחפו,

מה גם שקיבלתי צעקות כשעמדתי בשוליים, בטענה מטומטמת מאנשים בטייץ ש"השוליים הם לאופניים"

מצדי - שימות! חוצפה!

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

אני מציע לך לקחת נשימה עמוקה, לשתות מים ולהרגע עם הדיבור הנגוע!

נכון שלא כל רוכבי האופניים רוכבים לפי כל הכללים אבל לא מגיע לאף אחד למות!

ויש מקומות עדיפים מהשול כדי לעמוד בהם (אלא אם אין ברירה).

לגבי כביש 90 - הנוף המדברי בחלקים ממנו באמת "עושה את זה" לחובבי הז'אנר, אבל אני יכול לחשוב על כבישים מדבריים עם נופים מעניינים יותר (חלקם הזכרת, אחד מהם הוא כביש 12 כאלטרנטיבה מעניינת לכביש הערבה).

פורסם

והפייבורט!!!

כביש 752? זה הכביש מהצ'ק פוסט עד צומת יגור, זרוע בורות ביוב שקועים ורמזורים. אני מניח שאתה מתכוון ל-672 - כביש רכס הכרמל - שראשיתו בחיפה (למעשה שד' הנשיא או אולי אפילו סטלה-מאריס) וסופו בקיבוץ גלעד. קטעים נחמדים בין האוניברסיטה והחי-בר ועד צומת דמון, ושוב מהמסעף למוחרקה ועד גלעד. כמוכן יש לו 3 סעיפים מדהימים - 721 (בית אורן) 7212 (מנשר עד גבעת האנטנה) וכביש המוביל מדליה -עין השופט עד משמר העמק (איני זוכר את מספרו) - כביש עם נוף אירופי בין יערות, אולי הקטע הלא מדברי היפה ביותר בארץ, הבעיה היא רק שהוא קצר מדי.

בגליל יש הרבה כבישים יפים, מרביתם מפותלים , הבעיה היא שחלקם בנוי בסטנדרטים של ימי המנדט, כלומר צרים וחסרי שוליים. נסה, למשל, 866 (מראמה לצפת, חלקו הורחב לאחרונה), כבישי רמת רמים (הוזכרו כבר - מדובר בכל הכבישים לאורך גבול לבנון בחלק המזרחי, מעל עמק החולה).

ברור לי שמבחינתך מדובר באזורים מרוחקים, אבל מצד שני - מומלץ להגיע מדי פעם לכמה לילות לצפון יש הרבה מה לעשות ולראות גם בלי ענייני הנהיגה. וכנ"ל גם בדרום.

ואם הזכרתי דרום אני אוהב במיוחד את קטע כביש 40 בין צומת שזפון לצומת קטורה, קטע מפותל וקשה בתוך סלע הרי אילת הצבעוני, ואם אתה עושה אותו מצפון לדרום הערבה מתגלה בפתאומיות, שווה לעצור במצפה המסודר ליד מתקן צבאי בדיוק בפיתול שבו מתגלה הנוף. קטע יפה נוסף הוא ממצפה רמון דרומה עד היציאה ממכתש רמון. הירידה למכתש קשה, בתוך המכתש הנוף מדהים ועד כמה שאני זוכר הכביש לא רע והתנועה בו דלילה בהמשכו יש קטע ישר בדומה לכביש הסרגל, אפילו יותר ארוך (אבל חד מסלולי). בנסיעות לאילת זה המסלול המועדף עלי, אני לא אוהב את כביש הערבה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...