Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום רביעי נפגשתי עם בחור נחמד מהפורום שסגר ענין והיה ענייני ולאחר בדיקה מעמיקה נפרדתי מהמגאן ביום חמישי בבוקר (זה כבר ענין אחר :cry:), סחבק מגיע הביתה ולא מבזבז זמן סחבק חייב רכב (תודה לתחבורה הציבורית הנפלאה בארצנו - נסיעה של 7 דק' ברכב אורכת 45 דק' בתחצ), יושב על יד 2, אחרי עשרות טלפונים לאנשים מכל חור אפשרי, חלק מהם לא עונים ולא חוזרים (אולי זה רק אני שכשאני מנסה למכור רכב אני עונה או חוזר לכל מספר שאני לא מכיר בכדי לא לפספס קונה פוטנציאלי), ואלה שכן עונים מתחילים במסכת תירוצים של תשמע ותראה לא יכול שתבוא עכשיו תבוא שבוע הבא אני פה ואני שם.

אז שוק הרכב כשאתה מחפש יד 2 באמת גרוע ולא כמוכר אלא כקונה, :x

אני אפילו לא אציין את העובדה שהלוחות פשוט ריקיים כמעט ואין אופציות ואלה שבלוחות נרקבות שם למוות כל אחת מסיבותיה שלה

או שאולי אני בעצם הווירדו שאני אומר לבן אדם שאני בא לבדיקה זריזה ואם הכל טוב נתקדם מחר בבוקר על בדיקה במכון והעברת בעלות כי חבל על הזמן שלי ושלו

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעיקרון אני מתמקד בקליאו 3 אוט', הרכב שכרגע נותן את התמורה הטובה ביותר לכסף, אבל זה לא האישיו הענין הוא למה לעזאזל אנשים מפרסמים רכב ונרתעים עד שבא בנאדם רציני :x

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

עם השנים ואחרי כמה וכמה רכבים אתה מגיע לכמה תובנות, שהצרפתיות כן אמינות עם הטיפול הנכון, וחבר פורום רשם פה פעם (אני אפילו לא זוכר מי) "תמשיך לקנות יפניות, תשאיר לנו את הצרפתיות בזול" והוא צודק. אין שום הצדקה לשלם 50K על יפנית בת עשור כשאפשר לקבל באותו הסכום צרפתיה בת מספר מועט של שנים שנוחה ומאובזרת פי כמה.

מאזדה 3 כרגע בלוחות במחירי שחיטה, ואפשר בקלות לגרד 08 עם פחות מ40K.

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

קליאו3/פונטו /206

ה307 נפסלת בעיני, כך גם 207 עם גיר מחורבן להפליא (יש כזה בעבודה לבוס שלי והנסיעה בלתי נסבלת), הגרמניות והיפניות נפסלו עקב מחירון גבוה מדי

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

אציץ בשבילך, אם אמצא משהו אפרסם פה, אם תוכל לרשום טיפ טיפה פרטים כמו גיר מועדף, תקציב סופי/שנתון.

אולי אוכל לעזור לך למצוא משהו.

פורסם

זה לא רק ברכבים.

חיפשתי סלון יד שניה.

מצאתי כמה וכמה שנראו מצויין וענו על תג המחיר.

אף אחד לא ענה. ומי שענה, כמו אצלך, התחמק.

לא ברור.

פורסם

רשמת יפה, הצרפתיות אמנם אמינות עם הטיפול הנכון, אך ברוך הבא לשוק יד 2 - אתה בישראל, אנשים כאן מתייחסים לרכבים שלהם כמו לפח זבל, מים ירוקים? בדיחה, אז זאת הבעיה, כשאתה קונה צרפתייה מיד 2 שעברה כמה ידיים, אתה יודע שכנראה לא טופלה כמו שצריך, והיא מתכון לבעיות.

זה היתרון של הגרמניות והיפניות, הן פחות רגישות להזנחה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

דווקא אני רואה שהשוק עובד לטובת הקונים.

אני בחודש האחרון רק סיירתי בלוחות, שום דבר לא תפס אותי מספיק כדי להתקשר.

יצא לי להיתקל במקרה ברכב שראיתי מפורסם ביד2, קורולה 2001 עם כמעט 200 אלף קילומטרים, המון תיקוני פחחות באיכות גרועה ורושם כללי שהרכב עבר תאונה מקדימה. כמובן שמבחינת המוכר במודעה הרכב במצב מצויין כחדש והוא רוצה מחירון.

אתמול בחיפוש לפי איזור נתקלתי ברכב שבעיקרון בכלל לא חיפשתי, הוא לא קטן ולא קומפקטי כמו שחיפשתי אבל פאסאט דיזל עם כ-150 אלף קילומטרים זה משהו שלא רואים כל יום ובמוצאי שבת קבעתי עם המוכר למחר, המחיר? פחות מ-30 אלף שקל, זאת לא מציאה?

פורסם
עם השנים ואחרי כמה וכמה רכבים אתה מגיע לכמה תובנות, שהצרפתיות כן אמינות עם הטיפול הנכון, וחבר פורום רשם פה פעם (אני אפילו לא זוכר מי) "תמשיך לקנות יפניות, תשאיר לנו את הצרפתיות בזול" והוא צודק. אין שום הצדקה לשלם 50K על יפנית בת עשור כשאפשר לקבל באותו הסכום צרפתיה בת מספר מועט של שנים שנוחה ומאובזרת פי כמה.

עם השנים ואחרי כמה וכמה רכבים אתה מגיע לתובנה שהאמירה הזאת נכונה רק עד גיל מסויים, סביבות ה-10 שנים. זו בערך תוחלת החיים של אותם מכלולים ומערכות המספקים לך את ״הנוחות והאבזור פי כמה״ ומשם הכל מתחיל להדרדר באופן אקספוננציאלי - מחשבים מפתחים באגים ותקלות תקשורת, אלקטרוניקה מקצרת, מכלולים מכניים מתעייפים ונשברים/נגזרים באחת וכיו״ב. עם מחירי החלפים בארץ ורמת העבודה במוסכים, לעתים קרובות הלקוח משלם בחזרה את כל מה שחסך במעמד הקניה בריבית דריבית.

היפנית הממוצעת אולי משעממת יותר ומאובזרת פחות ביומיום, אבל אין לה תאריך תפוגה ועם הטיפול הנכון (והמינימלי בד״כ) היא יכולה לנסוע בכיף גם עשרים שנה בלי להראות סימני שחיקה מוגזמים או להכניס את הבעלים לחובות. הצרפתיות בגיל הזה אמנם נותנות לכאורה תמורה מעולה לכסף, אבל בטווח הארוך מתאימות יותר לאנשים עם שעות עבודה גמישות וביטוח גרירה סלחני.

אינני יודע מה המצב היום בקרב היצרנים האירופאים, שום דבר כבר לא קדוש והכל מיוצר בכל מקום, אבל הסטנדרטים ושיטות הייצור עדיין מכתיבים את האמינות של המוצר הסופי. אולי כשמדובר במכונית בת 5-6 או פחות אז הכל בסדר, ונכון שהמחירון של חלק מהיפניות בארץ גבוה באופן חסר פרופורציה, אבל לצפות מהפז׳ו או הפיאט הממוצע לאמינות של טויוטה והונדה זה עדיין נאיבי למדי ולא משקף את המציאות.

פורסם

יש ליד הבית שלי וולוו 940 מודל 98 עשה 125K. האוטו מלוקק מאוד, שייך לפנסיונר. חשבתי לעצמי בא לי כזה אוטו, בא נראה מה המחיר ואולי נחליף אותה בצרפתיה. צלצלתי הבן אדם דורש 24K, למעלה מ10K מהמחירון. התחלק לו על השכל, אמרתי לו יפה תודה, כל יום אני רואה את האוטו עיני יוצאות כי בא לי עליו, אבל בחייאת, אנשים בקושי מוכרים במחירון הבן אדם רוצה 10 מעל.

שיהיה לו בהצלחה.

סתם הוצאת קיטור על המוכר, כמובן שזכותו.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם
אציץ בשבילך, אם אמצא משהו אפרסם פה, אם תוכל לרשום טיפ טיפה פרטים כמו גיר מועדף, תקציב סופי/שנתון.

אולי אוכל לעזור לך למצוא משהו.

אני גמיש, בשביל רכב ששווה את זה גם 50K אני מוכן לשלם, לגבי גיר מועדף כמובן ידני אך לא אכפת לי אוט', מעל 07 עדיפות לכמה שפחות ידיים וקמ'.

רשמת יפה, הצרפתיות אמנם אמינות עם הטיפול הנכון, אך ברוך הבא לשוק יד 2 - אתה בישראל, אנשים כאן מתייחסים לרכבים שלהם כמו לפח זבל, מים ירוקים? בדיחה, אז זאת הבעיה, כשאתה קונה צרפתייה מיד 2 שעברה כמה ידיים, אתה יודע שכנראה לא טופלה כמו שצריך, והיא מתכון לבעיות.

זה היתרון של הגרמניות והיפניות, הן פחות רגישות להזנחה.

לגבי החלק הראשון אתה צודק ב100 אחוז, לגבי החלק השני, גם הגרמניות יודעות להאכיל מרורים, ויש מן גאוות יחידה אצל בעלי היפניות שכאשר קיימת תקלה ברכב, זה בלאי וכשהם רואים את זה אצל "רכב נחות" (צרפתי/איטלקי) זה תקלה כי הרכב דפוק :roll:

מייק יש פה ושם מציאות רק צריך לשבת מאוד חזק על הלוחות בכדי למצוא משהו שהוא לא פח זבל (ו80 אחוז מהאנשים מתייחסים לרכב כמו אל בית שימוש) ובמחיר אטרקטיבי. פיספסתי בכמה שעות קליאו 08 יד2 ב31K.

ונכון שהמחירון של חלק מהיפניות בארץ גבוה באופן חסר פרופורציה, אבל לצפות מהפז׳ו או הפיאט הממוצע לאמינות של טויוטה והונדה זה עדיין נאיבי למדי ולא משקף את המציאות.

ריבוי האלקטרוניקה גם אצל היפנים מקרב אותם בצעדי ענק לשטיקים שיש אצל האירופאיות.

יש ליד הבית שלי וולוו 940 מודל 98 עשה 125K. האוטו מלוקק מאוד, שייך לפנסיונר. חשבתי לעצמי בא לי כזה אוטו, בא נראה מה המחיר ואולי נחליף אותה בצרפתיה. צלצלתי הבן אדם דורש 24K, למעלה מ10K מהמחירון. התחלק לו על השכל, אמרתי לו יפה תודה, כל יום אני רואה את האוטו עיני יוצאות כי בא לי עליו, אבל בחייאת, אנשים בקושי מוכרים במחירון הבן אדם רוצה 10 מעל.

שיהיה לו בהצלחה.

הכל ענין של סבלנות אני לא יודע אם הרכב שווה את זה או לא, אבל הוא צריך מטורף אחד שיסכים לשלם את זה, לא 10 רק אחד.

זה יכול לקחת גם כמה שנים עד שזה יקרה או שבסוף כמו כולם הוא פשוט יתקפל וימכור

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

שיהיה לו בהצלחה.

בכלל לא התחלק. דוד שלי היה באותו מצב עם וולוו שקנה חדשה ב-84,טיפל לפי הספר כל השנים,מעט ק"מ .

החליט להפסיק לנהוג. משלא קיבל מחיר שביקש השאיר אותה לנכדיו.

• תוכן חדש...