רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,570 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 4 אלף צפיות
אתמול היה לי יום סידורים, אז אמרתי לעצמי "בוא ננסה לעבור טסט" יש לי טסט עד סוף אפריל, ובכל זאת ניסיתי, ונכשלתי. אז ככה, כל האוטו מכנית במצב טוב ורק כמה תוספות קוסמטיות הכשילו אותי. - ציפויים על החלונות - נאלצתי לקלף את הציפויים של החלונות מקדימה + השמשה האחורית - אורות חנייה לפי חוק - החלפתי את הלדים שהיו למנורות סטנדרטיות. - אור רוורס לפי חוק - החלפתי את הלדים שהיו לנורות סטנדרטיות. - אור מספר לפי חוק - החלפתי כאמור מלדים לנורות סטנדרטיות. נסעתי הביתה וטיפלטי בכל הסעיפים הנ"ל, והראתי את הרכב לבוחן שבדק שאכן הדברים סודרו, והופ, יש לי טסט לשנה וחודשיים. התובנות שלי הן: השחמת חלונות עם ציפויי זה יפה מאוד ונוח, אבל בהחלט מתסכל להוריד את הציפויי בשביל טסט, לא…
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
- 8 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
להיכנס או לא? {מקווה שעלת התמונה אם לא אז בתמונה שצילמתי אצלי בשכונה יש תמרור אן כניסה ולידו תמרור של רחוב חד סטרי}
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 6 תגובות
- 826 צפיות
ערב טוב חברים, הדגמים החמים של סיאט היו ה-FR והקופרה. החל ממתיחת הפנים של האיביזה לא מזמן, הבנתי ש-FR הפך להיות סימון של רמת גימור. האם זה אומר שסיאט ויתרה למעשה על גרסת אמצע חמה שתמוקם איפשהו בין ה-1.8 לבין הקופרה? אגב, אני מתכוון כמובן לדגם האיביזה לאחר מתיחת הפנים האחרונה ולדגם הלאון החדש שיגיע אוטוטו (דור שלישי). אשמח לתשובתכם. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת danielharati, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
פורסם תאריך/חודש משהו?
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
או שיותר נכון השכרתי ליום אחד בברלין ( הלוואי והייתי מזמין השאלה עכשיו לאן נוסעים איתה?? (לא שזה באמת משנה כן .... ) שכרתי את הרכב ל-24 שעות ואני מחפש מסלול נסיעה שיכלול עצירות במקומות שונים יש המלצות?? בהתחשב בזה שיש הגבלה 200 ק"מ תודה
הודעה אחרונה מאת סהר#, -
-
- 2 תגובות
- 869 צפיות
http://www.iga.org.il/newsletter/news_303.html הקומבינה של סוכני הביטוח - תקראו ותבינו
הודעה אחרונה מאת erezarmo, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 838 צפיות
http://m.popsci.com/cars/article/2013-02/how-mazda-reinvented-diesel-engine
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
-
- 4 תגובות
- 770 צפיות
שלום לכולם. אני בזמן אחרון נתקל במכוניות חשמליים ברוסיה ואוקראינה במחירים טובים ועיצובים מהממים. הם מגיעים עד ל-50 קמ"ש ויש עיצובים גם שיכולים להתאים למבוגרים שהרכב פשוט נראה כמו רכב מתצוגה ומודרני ל-2 מקומות עם מקום אחסנה (כמו קולננועית רק שנראה כמו הרנו נחשמלית הקטנה) השאלה האם גם לרכבים כאלה דרוש תקן כמו למכונית או שאפשר להביא אותם כמו הקולנועית???? כי לפי דעתי זה יכול לתפוס כי העיצובים ספורטיבים וגם המכוניות סגורות ולא פתוחות דאיינו יש דלתות סכוכית ככה שבגשם ניתן לנסוע גם ובחורף !! והינה תמונה לדוגמה
הודעה אחרונה מאת yb, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אתמול הגיע המצלמה שהזמנתי מאי ביי (DVR-027) ואחרי ההתקנה וקצת משחק עם ההגדרות, הכל מובן לי עליה, רק דבר אחד לא הבנתי, אם אני לא מעוניין שהסרטון יימחק, כי הגדרתי 15 דקות הקלטה ומחיקה, אז איך אני שומר את הסרטון? אני חשבתי שצריך פשוט לעצור את ההקלטה, ואז מתבצעת השמירה אוטומטית, אבל אם אני מפעיל את ההקלטה לאחר מכן, האם המצלמה מתחילה להקליט קטע חדש, והקטע שעצרתי נשמר על הכרטיס? ועוד דבר קטן, האם אפשרי לצפות בקטע מהסרטון מהמצלמה עצמה, או רק דרך המחשב? תודה.
הודעה אחרונה מאת The Coolest, -
- 0 תגובות
- 553 צפיות
מדובר במכוניות אשר שווקו בארה"ב (ואולי אולי, בחלק מאלה שהובאו ארצה ביבוא אישי), ולהן אפשרות הנעה מרחוק. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4354503,00.html טוב, זה עוד לא היה לנו.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 1 תגובות
- 540 צפיות
שלום, מישהו יודע מה היה המחירון של גולף 2007 בשנת 2007? כלומר שהרכב יצא חדש מהחברה? כמה עולה הדגם של ה1.6, והדגם של ה 2 ליטר, הרגיל. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת shayy, -
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום,אני שנים עוקב אחרי הפורום הנהדר שלכם,זו הודעה ראשונה שלי ואני מבקש את דעתכם. יש לי פורד מוסטנג חדשה שרוב הזמן לא זזה ,נמצאת בחניה של הבניין(חניה מקורה).בחודשיים האחרונים מצאתי בצמיגים ברגים(חושב לציין ברגים חדשים לגמרי)הברגים היו נעוצים רק בצמיגים האחורים של הרכב משני צידי הרכב. המקרה המוזר וההזוי יותר קרה לי השבוע,בדרך כלל בגלל שהרכב לא זז הרבה אני בודק לחץ אוויר בצמיגים כל שבועיים(לחץ אוויר מומלץ הוא 35PSI וככה אני נוהג).השבוע אני בודק לחץ אוויר אני רואה בכל הצמיגים לחץ אוויר 42 די השתוממתי.חשבתי אולי המשאבה בתחנה מקולקלת אבל הלחץ היה זהה ב3 תחנות שונות.יש אולי תופעה שאני לא מודע לה וגלגלים מתנפחים לבד? אני חושד בשכן חדש בבנין ,שהוא מחבל לי ברכב יש מצב שבנאדם…
הודעה אחרונה מאת ziv433, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הרי בנזין דליק הרבה יותר מסולר והתקנה לא מחייבת אותם, מישהו יודע מה ההגיון?
הודעה אחרונה מאת elians, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הי, האם ישנה חברה שעושה השכרת רכב לסופ"ש ארוך (חמישי-ראשון) לנהג חדש צעיר בתקופת המלווה עם 7 מקומות? מישהו מכיר? התקשרתי לחברות הגדולות והם סרבו...
הודעה אחרונה מאת Lenovo, -
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן, אני נהג צעיר בן 17, עם רישיון מאז חודש יולי. בתקופה האחרונה הצטבר לי קצת ניסיון בנהיגה וקצת כסף בחשבון הבנק, וחשבתי שהגיע הזמן לעשות קורס נהיגה כלשהו. רציתי להתייעץ אתכם האם כדאי לעשות קורס נהיגה בשלב מוקדם שכזה, או שכדאי להמתין עד שאצבור יותר ניסיון על הכביש. בנוסף, ראיתי שיש היצע גדול מאוד של חברות ושל קורסים, רציתי לדעת איזה סוג של קורס מומלץ לעשות בהתחשב בניסיון המועט שלי. תודה
הודעה אחרונה מאת Skity, -
היי, אחרי שסיימתי לימודים, אני ניגש לחנייה ורואה שאיזה רכב בשיא החוצפה חוסם אותי, התקשרתי למשטרה ואמרו שיטפלו, אחרי 10 דקות התקשרתי לעירייה לנסות לאתר פקח שיבוא להושיע אותי אחרי 10 דקות נוספות שוב התקשרתי למשטרה ויש אמרו שתוודא שיוצאת ניידת אלי, לאחר כמה דקות חזר אלי פקח וניסה לעזור לי באיתור הבעלים, אחרי 20 דקות שאני מחכה כמו איזה מפגר ועוד בחום שהיה, התקשרתי שוב למשטרה רק שהפעם צעקתי קצת ואמרתי לו שיבוא מצידי שלא יזיז רק יביא דוח, ככה ככה ומנתק לו, פתאום יורדת איזה פרחה מהבניין ליד, ואומרת :"אה אני חוסמת אותך?" באותו רגע עלו לי כל העצבים ויצאתי עליה, כלכך מעצבן שאנשים לא מתחשבים.. חוץ מכל מה שעשיתי מה עוד אפשר לעשות להבא ? בשביל לזרז את העניין ?
הודעה אחרונה מאת wwave, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם מוסך מורשה יבואן יכול לסרב לבצע RECALL יצרן בגלל שטיפלתי במוסך שאינו של היבואן? מה עמדת משרד התחבורה בנושא?
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
- 0 תגובות
- 664 צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=TFGVXCEN-kE דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת madriver, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, אני מחפש כבר הרבה זמן מחזיק טוב לטלפון, HTC One X. ראיתי את ה-Clingo, נראה נחמד מאוד ונוח מאוד שפשוט מדביקים עליו וכשמסיימים מוציאים. יש לו הדבקה חזקה ממה שהבנתי, גם על השמשה וגם לטלפון. למישהו יש המוצר ויכול להמליץ? אשמח גם לקבל תושבות טובות אחרות. תודה.
הודעה אחרונה מאת pashok.tr, -
-
- 0 תגובות
- 681 צפיות
שלום. אני לפני רכישת אחת שכזו. עד כה לא היו לי ממש רצף של ביטוחים נסעתי על מכוניות ישנות יחסית. ז"א אין לי היסטוריה ביטוחית ולכן העלות של מקיף יחסית גבוהה כאשר בנוסף ידוע שסקודה רכב גניב. אני ואישתי ילדים גדולים עם וותק של מעל 20 שנים. מישהו יכול ליהיות ספציפי ולתת פרטים של סוכנות ביטוח עם מחיר הגיוני של ביטוח מקיף?? תודה
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
המבצע מתקיים בימים אלו, ולא הצלחתי למצוא כל מידע. השארתי הודעה בכוכבית 3007 או משהו בסגנון. לא חזרו. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת jcrew, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 704 צפיות
האם יש דרך לדעת אם האוטו נפגע מקדימה מכה רצינית ? אמרו לי שלפי הריתוכים בצדדים אפשר לדעת אם זה עדיין מקורי ולא נגעו שם יכול להיות ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ואני אסביר... משחר ההיסטוריה אנו עדים לכך שישנם 2 גורמים מרכזיים שמפתחים ציויליזציות ומקדמים את המין האנושי קדימה. הגורם הראשון הוא מלחמה ובוא ונודה, יש לנו פה בארץ מספיק מזה אבל הגורם השני והלא פחות חשוב הוא דרכים, תחבורה. "גם רומא לא נבנתה ביום..." אבל הסיבה היחידה שרומא הפכה להיות אימפריה גדולה ומשפיעה כל-כך היא בזכות הכבישים הסלולים שהם בנו - "כל הדרכים מובילות לרומא". עוד לפניהם האדם הקדום היה תקוע עשרות אלפיי שנים באפריקה ללא כל פיתוח משמעותי ורק שמצא את הדרכים המובילות לאירופה, אסיה ואמריקה החל להתפתח ולהתקדם. בימי הביניים המין האנושי שוב היה תקוע ורק שנפתחו הדרכים לאמריקה במערב ולסין במזרח היתה פתאום קפיצה ענקית קדימה. המודל המוזר הזה קיים במדינת…
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
את הרעיון של כביש אגרה אני שונא, והייתי אחד המתנגדים לכביש הזה אבל אתמול הייתי צריך לקפוץ לרמת גן לסידורים והמחשבות על הפקקים ומציאת חנייה בעיר עשו לי כל כך רע שהחלטתי לבדוק תחבורה ציבורית. מהר מאד הגעתי לאפשרויות שמציע הנתיב המהיר. פעם ראשונה בכלל שאני נכנס לנתיב המהיר, כל המידע היה קיים בצורה מאד ברורה באתר שלהם, הגעתי עם הרכב חניתי,חיכיתי 7 דקות בדיוק לאוטובוס,עוד 12 דקות וירדתי באבא הלל. כל זה בלי לשלם אגורה. קל מהיר ומהנה. בדרך חזרה אותו סיפור 5 דקות לאוטובוס, 20 דקות לחנייה וירידה בתחנה ליד הרכב. האמת הייתי מופתע מהקלות והמהירות של החנייה והנסיעה. ממליץ לכולם.
הודעה אחרונה מאת gozal, -
-
- 2 תגובות
- 916 צפיות
מכונית שמניעה לבד... http://www-odi.nhtsa.dot.gov/owners/SearchResults?searchType=ID&targetCategory=R&searchCriteria.nhtsa_ids=13V061000&refurl=rss
הודעה אחרונה מאת papikian, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
חברה של אשתי ירדה לרכב הבוקר ולהפתעתה גילתה שגנבו לה את שתי המראות קומפלט (לא רק את הכיסוי או את הזכוכית) הפוקוס ליסינג החדשה שלה. היא טוענת שזה נעשה בצורה נקיה ואין כל שריטה או שבר. בנוסף גם גנבו לה את הפנסי ערפל... כשהתקשרה לדווח לחברת הליסינג נאמר לה שגניבת מראות זו תופעה ידועה בפוקוסים מישהו עוד שמע על הדבר הזה? .
הודעה אחרונה מאת wwave, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 745 צפיות
אתמול בלילה נסעתי צפונה על כביש 4, והמכשיר לא התריע על המצלמה ליד פארק אזורים ולא התריע שעל זאת בצומת מורשה. מדובר במכשיר שעבד אתמול ונתן התראות כל היום, תקין, מעודכן מלפני יומיים הראה מהירות כרגיל. בקיצור, המכשיר כנראה תקין ומדובר בבאג כזה או אחר שמופיע אחת לכמה זמן, ובו המכשיר מפסיק לתת התראות. זה מסתדר בפעם הבאה שהוא נדלק. זו הפעם השניה שדבר כזה קורה לי. אני לא סומך על המכשיר יותר. תנסו לזכור מיקומים שבהם המכשיר נותן התראות במסלול הנסיעה שלכם ותמיד תשימו לב שההתראות האלו ניתנות, בשביל לוודא שהמכשיר אכן תקין. ואם אפשר, לסוע גם עם WAZE.
הודעה אחרונה מאת Tricepz, -
-
מחירי דלק זולים... 1 2
מאת Maayan Z-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני מתדלקת סולר בתחנת זיו און פז תל אביב (על רחוב דרך הטייסים 126). בעבר היה להורי פורד קונקט שאותו תדלקנו בעיקר בתחנה הזאת. באחד הימים לקחתי את הרכב למוסך והודעתי למוסכניק שישנה נורה (נורת שמן) שנדלקת לפעמים. שתבינו, הנורה לא פעלה באופן תמידי אלא מידי פעם תוך כדי נסיעה. המוסכניק אמר לי שיכול להיות שהתחנת דלק שבה אני מתדלקת מוהלת את הדלק עם מים. לפני שנתיים מכרנו את הקונקט וקנינו פולקסוואגן קאדי (אחלה אוטו אגב). המשכתי לתדלק את הרכב באותה התחנה, הרכב נכנס למוסך כבר פעמיים ולא הייתה לו שום בעיה ושום נורה לא נדלקה. ביררתי קצת והבנתי שיש תחנות שמוהלות דלק אבל שהעניין של למהול את הדלק הוא לא כזה קל ואף מורכב. כמו כן ביררתי באתר פול טנק, ששם רשום בפירוש שלא נמצא דלק מה…
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
היום כשהייתי בתחנת דלק, ראיתי משהו שלא ממש ברור לי ואולי מישהו יוכל לשפוך מעט אור על הנושא, מיצובישי לאנסר GLX, נוו הישנות הרגילות, בזמן תדלוק, בעל הרכב נידנד את הבגאז', למה? לא יודע, מישהו יודע אולי למה? רציתי לצלם אבל לא הצלחתי כי בדיוק רכב חסם לי את שדה הראיה של המצלמה. מישהו יודע למה תורם הנידנוד של הבגאז' בזמן התדלוק?
הודעה אחרונה מאת Don't Shoot, -
שלום. יש לי אאודי A1 בת משהו כמו חצי שנה איתה עברתי בערך 5500 ק"מ. היא יפיפייה, זריזה, איכותית, ובאופן כללי טובה מאוד בלקחת אותי מנקודה X לנקודה Y. הבעיה היא שמשהו פשוט חסר לי. חסר לי הצליל שיוצא מאבארט' 500, חסרה לי העברת ההילוכים האלוהית של מיאטה (ולמעשה, תיבת הילוכים ידנית בכלל), חסר לי X Factor. את ה A1 מחומשת הדלתות קניתי יחסית בחיפזון בגלל מספר פקטורים שעליהם לא אפרט, ועל כך אני מצטער. מדי פעם יש לי 'התקפים מוטוריים' פתאומיים. צורך עז להכנס לרכב ופשוט לנהוג בכביש מפותל, לבד לחלוטין, אני והמכונה. ואז אני נזכר ברכב שיושב לי בחנייה ואומר, "נו טוב, בפעם אחרת". אני לא רוצה צעצוע יקר עם סאנרוף וקסנונים. אני רוצה רכב שיעלה לי את הדופק. רכב שלאחר ההגעה ליעד אני ארגיש מ…
הודעה אחרונה מאת 98civic,
-
מי מחובר 32 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 425 אורחים (הצג רשימה מלאה)