Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. יש לי אאודי A1 בת משהו כמו חצי שנה איתה עברתי בערך 5500 ק"מ. היא יפיפייה, זריזה, איכותית, ובאופן כללי טובה מאוד בלקחת אותי מנקודה X לנקודה Y. הבעיה היא שמשהו פשוט חסר לי. חסר לי הצליל שיוצא מאבארט' 500, חסרה לי העברת ההילוכים האלוהית של מיאטה (ולמעשה, תיבת הילוכים ידנית בכלל), חסר לי X Factor. את ה A1 מחומשת הדלתות קניתי יחסית בחיפזון בגלל מספר פקטורים שעליהם לא אפרט, ועל כך אני מצטער. מדי פעם יש לי 'התקפים מוטוריים' פתאומיים. צורך עז להכנס לרכב ופשוט לנהוג בכביש מפותל, לבד לחלוטין, אני והמכונה. ואז אני נזכר ברכב שיושב לי בחנייה ואומר, "נו טוב, בפעם אחרת".

אני לא רוצה צעצוע יקר עם סאנרוף וקסנונים. אני רוצה רכב שיעלה לי את הדופק. רכב שלאחר ההגעה ליעד אני ארגיש מבואס, כי הנסיעה הסתיימה, ואיתה גם ההנאה. ה A1 עלתה 164 אלף שקל. עד כמה טיפשי יהיה למכור אותה בהפסד של משהו כמו 20 אש"ח כדי לקנות מיאטה NC / אבארט' 500 משומשות (אלה שתי המכוניות שהכי עושות לי את זה) במחיר של בערך 120 אש"ח? האם יהיה נכון יותר למכור אותה עוד שנה-שנתיים וכך לאבד פחות מהערך, לפחות באחוזים?

מה אתם הייתם עושים במקומי?

ערב טוב.

.Your average Notepad

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אני מכרתי רכב "הגיוני" אוטומטי, כדי לקנות רכב ידני ישן שתמיד רציתי. כמובן שהסכומים היו נמוכים הרבה יותר מבמקרה שלך למרות שבאחוזים בירידת הערך הפסדתי הרבה יותר על הרכב שמכרתי.

לקנות רכב זה טיפשי כי יש ירידת ערך, טיפולים ותקלות ותמיד אפשר לנסוע באוטובוס.

שורה תחתונה, אם כבר להיות טיפש אז לפחות להנות מזה :wink: (כל עוד לא נכנסים למינוס ולחובות)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם הגעת למסקנה שאתה רוצה רכב יותר מרגש - לך על זה.

מטופש זה לא, כי זה מה שיעשה לך טוב. כלכלי זה אף פעם לא יהיה, כי זה רכב.

במקרה עכשיו יש לי חבר, רכש לא מזמן רכב חדש שהוא אוהב מאוד, מפנק אותו מאוד, אבל שם אותו למכירה לא מזמן. למה? כי הוא רוצה ג'יפ קטן יד שנייה. מחפש את הריגוש של השטח.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

אם הכסף הוא לא גורם שעוצר אותך יותר מדי כרגע, לך על זה...אבל תבחר לך אחת איכותית, משנתון גבוה שמתאים ברף הנוחות והאיכות ל A1.. :)

Opel Adam S 2017

פורסם

הייתי סופג את ההפסד ומחליף לרכב יותר מרגש, מבחינתי השיקול העיקרי שלי אישית ברכב הוא הנאה מנהיגה ואם הרכב שיש לי לא ממלא אותו אני צריך להחליף אותו. כמוכן ירידת הערך של הA1 שברשותך רק בתחילתה כך שעדיף להקדים לפני שתפסיד עוד כסף ותסע ברכב שמשעמם אותך.

אני גם מבין אותך ספציפית במקרה הזה של להכנס כל בוקר לA1 אפורה או 500 אבארט מרגשת.

BMW E30 325i Coupe

פורסם

תשמע...למכור רכב כמו שלך, זאת לחלוטין תהיה מתנה לבן אדם שיקנה ממך את הרכב; אתה ספגת את ירידת הערך הגדולה, שמרת על מצבו המכני ומד האוץ עדיין בחיתוליו.

אני לא הייתי מוכר את הרכב, אבל אז עולה השאלה מה עושים ? :idea:

המלצתי כדלקמן:

1. שים לך תכנת ניהול (צ'יפ) יעודי לדגם שלך ותעלה את ההספק של הרכב. בפורום שיפורים ישנם ספונסרים העוסקים בדבר.

2. תעשה בדיקת צמיגים, אולי תחליף לרבעיית צמיגים יותר דביקים ואולי גם תעלה מידה, כמובן כזאת החוקית לדגם שברשותך.

3. תעשה קורס נהיגה אתגרית עם הרכב אחרי השפ"צור, אולי תגלה שהרכב מסוגל להרבה יותר ממה שאתה חושבת עד כה.

זמין 8)

פורסם

רק רגע!

השאלה היא האם פותח השרשור סובל מתסמונת,"הדשא של השכן ירוק יותר"?,

כלומר אם תהיה לו אבראת' הוא פתאום יבין שאין כל כך איפה ללחוץ,והיא צפופה לא נוחה ומתרסקת במהמורות כי בכלל הוא גר בגוש דן,מה לעזעזל חשבתי שקניתי ידני? וכו.

אחח הלוואי שהייתה לי איזו A1 נינוחה שבנויה לשובבות עירונית תיבה אוטומטית לימים קשים אחרי העבודה,ושיק מדליק מחוץ לבית קפה השכונתי.

Porsche 944 turbo

פורסם

חשבתי על להמליץ לו לשפר את הA1, אבל בהשוואה ל500 אבארט' יש באוטו הזה קצת מעבר למה שצ'יפ וצמיגים טובים יעשו לA1 רגילה.

BMW E30 325i Coupe

• חברי המעגל הראשון
פורסם
תשמע...למכור רכב כמו שלך, זאת לחלוטין תהיה מתנה לבן אדם שיקנה ממך את הרכב; אתה ספגת את ירידת הערך הגדולה, שמרת על מצבו המכני ומד האוץ עדיין בחיתוליו.

אני לא הייתי מוכר את הרכב, אבל אז עולה השאלה מה עושים ? :idea:

המלצתי כדלקמן:

1. שים לך תכנת ניהול (צ'יפ) יעודי לדגם שלך ותעלה את ההספק של הרכב. בפורום שיפורים ישנם ספונסרים העוסקים בדבר.

2. תעשה בדיקת צמיגים, אולי תחליף לרבעיית צמיגים יותר דביקים ואולי גם תעלה מידה, כמובן כזאת החוקית לדגם שברשותך.

הוא רוצה ידני ומהנה ואת ירידת הערך הוא כבר ספג. כל עוד הוא מחזיק באאודי היא ממשיכה לאבד מהערך שלה והוא גם לא נהנה ממנה, אז מה זה משנה שהקונה הבא "ירויח"? עוד קצת כח זה כנראה לא מה שיהפוך את ה"צעצוע" הזה למכונית כיפית...

פורסם
השאלה האמיתית היא האם נהגת באחד מהשתיים שאתה כל כך חושק בהם כדי להיות סגור על עצמך?

בהחלט שנהגתי עליהן. נהגתי גם על קורסה OPC (לא ריגשה אותי בכלל), גולף GTI (קצת אפורה מדי) ואולי עוד רכבים שאני לא זוכר.

ול papikian - לא נראה לי שצ'יפ יעשה את העבודה. 0-100 לא מאוד מעניין אותי, אני מחפש משהו מרגש. מהירות מלהיבה בהתחלה, עד שמתרגלים.

רק רגע!

השאלה היא האם פותח השרשור סובל מתסמונת,"הדשא של השכן ירוק יותר"?,

זאת שאלה שאני שואל גם את עצמי. ואני לא בטוח לגבי התשובה :|.

.Your average Notepad

פורסם
הוא רוצה ידני ומהנה ואת ירידת הערך הוא כבר ספג. כל עוד הוא מחזיק באאודי היא ממשיכה לאבד מהערך שלה והוא גם לא נהנה ממנה, אז מה זה משנה שהקונה הבא "ירויח"?

הכוונה הייתה שאולי אחרי שפצ"ור קל של הרכב (צמיגים +צ'יפ) הוא דווקא יהנה ממנו...

חבל למכור סתם . :-(

זמין 8)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מצד שני חבל להחזיק מכונית שאתה לא שלם עם הרכישה שלה ולא נהנה ממנה כמו שאתה רוצה.

פורסם

ראשית, אתה יכול לקנות A1 ידנית. היא יותר זולה.

שנית, אם יש לך בסה"כ 5500 ק"מ ואתה כל פעם דוחה טיול נהיגה ב"נו טוב, פעם אחרת", זה אומר שאפילו לא נתת למכונית שלך צ'אנס להוכיח את עצמה. האם הבעיה היא במכונית או אולי בנהג? :wink:

שלישית, ראה את שרשור ההוט-האץ' החדשים שעומדים להגיע. בקרוב יהיו לך לא מעט אלטרנטיבות ותוכל גם להתמקח על מחיר הטרייד אין לאודי שלך.

ולסיום, נקודה למחשבה. מיאטה, כל מיאטה, היא מכונת נהיגה טהורה, עם הבונוס של הרוח בשיער. אבארת' 500 היא חמודה, אך היא יותר צעצוע אופנתי ממכונת נהיגה הארדקור - וצעצוע אופנתי זה מה שעומד לך כרגע בחניה...

ועוד משהו. ישנם אנשים שמחליפים מכוניות באופן סדרתי - ואפילו לא ממצים את המיטב מהמכונית שיש להם. הם יחליפו מכונית מצויינת באחת קצת פחות מוצלחת, העיקר להחליף, לנהוג ב"דבר החדש", כאילו שהם חייבים משהו למישהו. זו מן אובססיה בה אתה אף פעם לא מרוצה ממה שיש לך ומונע מרצון אינסופי להתחדש, בתקוה שהצעצוע החדש ירגיע אותך קצת - גם אם אתה יודע שזה לא באמת יקרה.

אל תכנס לסרט הזה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...