Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוכנה למנוע כולל דאונפייפ לפחות יתנו לך תוספת מורגשת לביצועים.רפידות אגרסיביות יתנו לך מענה לבלימה משופרת. צמיגים דביקים יותר ,וחייב פשןט חייב לטפל במתלים ,קוילוברים או אפילו קפיצים יעודיים ישנו לך את התנהגות של הרכב לגמרי.

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

^

לא מבין, אתה ממליץ לו להוציא מעל 10K ש"ח על שיפורים אלו ואחרים רק בכדי שיוכל להעביר עוד שנה שנתיים עם ה-A1?!

לא עדיף לחתוך וזהו?

מוכרים ועוברים הלאה, ועל הדרך גם חוסכים כסף ונהנים יותר.

מה שאתה מציע זה לקחת פולו/איביזה/A1 ולהפוך אותה למה שהיא לא, כלומר רכב מהנה לנהיגה.

למה?

פורסם

אני חושב שהדבר האידאלי בשבילך הוא להחליף לרכב אחר, כמעט חדש. אתה תפסיד את ירידת הערך במכירה אבל תרוויח בקניה. בזמנו היו לא מעט אבארת' 500 כמעט חדשות למכירה. רכבים ספורטיביים נוטים להחליף ידיים יחסית הרבה.

העניין הוא, שלמשל במיאטה, בנסיעת מבחן קצרה קל לאהוב אותה. אבל איך זה להחזיק בה? זה מתחיל בדברים קטנים כמו טמבון נמוך שצריך להיזהר עליו בחניות, חתך נמוך שגם איתו צריך להיזהר ועד לגג שצריך לתחזק. ואת הדברים האלה אי אפשר לדעת עד שלא קונים את הרכב.

אין שום דבר מיוחד בטמבון של המיאטה וגם לא בחתך הצמיגים. אני גם פחדתי מאוד שיהיה קשה לחיות איתה ביום-יום, אבל ככל שעובד הזמן אני רק מתאהב יותר. האמת היא שלמי שלא צריך רכב פרקטי יותר, מאוד קל לחיות איתה.

emotion of motion

פורסם
^

לא מבין, אתה ממליץ לו להוציא מעל 10K ש"ח על שיפורים אלו ואחרים רק בכדי שיוכל להעביר עוד שנה שנתיים עם ה-A1?!

לא עדיף לחתוך וזהו?

מוכרים ועוברים הלאה, ועל הדרך גם חוסכים כסף ונהנים יותר.

מה שאתה מציע זה לקחת פולו/איביזה/A1 ולהפוך אותה למה שהיא לא, כלומר רכב מהנה לנהיגה.

למה?

נשמע כאילו אתה ממש מבין גדול, נהגת על כל המכוניות הללו שאתה יודע אם הן מהנות או לא מהנות לנהיגה?

הA1 שונה משמעותית מהפולו, והיא מהנה לנהיגה!

היא לא אוטו ספורט אבל נותן אופציה של נהיגה ספורטיבית ברמה אחרת לגמרי מכל משפחתית או סופר מיני אחרת בקטגוריה.

לגבי עיניין השיפור, אני מכיר A1 שהייתה מדופרת מאוד מבחינת הביצועים ( לא שיפורי מנוע), והייתה מהנה מאוד על פי הבעלים שמבין משו או שניים בעולם הרכב.

פורסם

אני בערך אותה סירה כמוך כרגע. אמנם אני לא מחפש ריגושים כמו הנעה אחורית או טורבו בגודל אבטיח, אלא סתם מחליף רכב בן-שנה-וקצת כי חלאס, רוצה משהו אחר. (עקץ אותי חרק השטח, בא לי משהו כמו ג'ימני..)

אני יודע שאני הולך להפסיד מזה (יחסית) הרבה כסף, ועדיף לי להחזיק את הפאביה עד שתחגוג 3, ובכל זאת.. רכב זה לא חתונה.

לדעתי אם הכסף שאתה תפסיד במכירה-קניה לא יפגע בך יותר מדי - לך על זה.

YOLO - חבל לבזבז את הזמן שלך עם משהו שאתה לא אוהב.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

תמכור ושקול קורסה OPC חדשה. לא נהגתי, לא מכיר אבל על הנייר זה בדיוק מה שאתה צריך בחיים. אני מבין אותך לחלוטין, וכנראה ששום דבר שתעשה לA1 לא יגרום לך להתרגש ממנה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הוא רשם כבר שהוא לא התרשם מהקורסה OPC. זה אוטו בעל יכולות מאוד גבוהות אבל זה לא בהכרח הופך אותו לכיפי ביום יום (בניגוד למיאטה לדוגמא).

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

קבלו את התנצלותי. ארבעה עמודים השרשור הזה, והזמן קצר...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אני בערך אותה סירה כמוך כרגע. אמנם אני לא מחפש ריגושים כמו הנעה אחורית או טורבו בגודל אבטיח, אלא סתם מחליף רכב בן-שנה-וקצת כי חלאס, רוצה משהו אחר. (עקץ אותי חרק השטח, בא לי משהו כמו ג'ימני..)

אני יודע שאני הולך להפסיד מזה (יחסית) הרבה כסף, ועדיף לי להחזיק את הפאביה עד שתחגוג 3, ובכל זאת.. רכב זה לא חתונה.

לדעתי אם הכסף שאתה תפסיד במכירה-קניה לא יפגע בך יותר מדי - לך על זה.

YOLO - חבל לבזבז את הזמן שלך עם משהו שאתה לא אוהב.

ניסיתי להבין איך אתה הולך להפסיד מזה הרבה כסף ולא הבנתי.

ג'ימיני שנת 2008-9 עולה 55-60K ש"ח.

פאביה 2011 עולה ~65K ש"ח.

כלומר, בהנחה שמכרת את הפאביה במחיר מחירון ורכשת ג'ימיני 2009 במחיר מחירון חסכת 5K ש"ח.

אם תמתין עוד שנה-שנתיים, מה תרוויח?

אם מחירון הפאביה ירד מהר יותר מהג'ימיני (מה שככל הנראה יקרה) אז יכול מאוד להיות שבכדי לרכוש ג'ימיני תזדקק להוסיף עוד סכום כסף מעל הרכב שלך..

התמונה הייתה שונה אם היית מעוניין ברכב חדש, אך לא זה המצב.

בקיצור, לא מבין את ההגיון מאחורי הדברים.

פורסם

אנשים לא מפגרים, יודעים שעכשיו יש מבצע על פאביה כמו שלי ב69,990 לפני אגרות (משהו כמו 72K על הכביש).

קניתי אותה ב72K לפני שנה ו4 חודשים, המחיר ששמתי במודעה הוא 10K מתחת לחדשה, ועדיין מנסים להוריד לי את התחתונים.

אז תאורטית אם אני מוכר אותה לפי מה שמציעים לי, 59K נגיד, הפסדתי 13K בשנה וקצת. כמעט 20% ירידת ערך לעומת חדשה.

לא כיף.

נכון זה כלום לעומת מה שnotepad יצטרך להוריד כדי שייקחו ממנו את הA1, אבל עדיין, באחוזים זה יחסית הרבה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני יכול להבין אותך (פותח השרשור).

העצה שלי מעשית יותר:

ראשית- תנסה לצאת עם הרכב לכמה נסיעות בסגנון שמושך אותך, יכול להיות שתצא מאוכזב מאוד מהנסיעות הללו ותבין בעצמך שאין מנוס מלמכור את הרכב ולקנות משהו שאתה מתחבר אליו באמת.

מצד שני, יכול להיות שבתום אותן נסיעות תגלה את נקודות החולשה הספציפיות שפוגמות בהנאה שלך ותטפל בהן נקודתית (מיותר ללכת לשפוך על הרכב כסף לפני שבעצמך הבנת מה חסר לך בו).

אגב, יכול להיות שתצא מאותן נסיעות עם חיוך גדול על הפנים ותבין שהרכב דווקא בסדר גמור.

החלטת שבכל זאת אין מנוס מלמכור את הרכב?

תתחיל לארגן נסיעות מבחן ברכבים שמעניינים אותך כדי שתוכל להתפקס על דגם מסויים, זה יעזור לך להמנע מלחזור על אותה טעות של רכישת רכב שלא תואם את האופי שלך.

בעלי רכבים בגדול מתחלקים ל-2:

1.אלה ששמחים מכך שהנסיעה הסתיימה ללא תקלות ומכך שהרכב טומן בחובו עלות מינימלית.

2.אלה ששמחים כשהנסיעה עומדת להתחיל, מתבאסים כשהיא מסתיימת ומייחלים לעלות מינימלית למרות שזה לא בראש סדר העדיפויות.

אתה כנראה משתייך לקבוצה השנייה, זה בסדר גמור, תהנה מכך.

גם אני משתייך לקבוצה השנייה, זה גרם לי גם לעשות החלטה מאוד רציונלית ובמקום להתקדם לרכב חדש התקדמתי בשנה אחת, הכפלתי (אם לא יותר) את צריכת הדלק אבל ראבק- אני פשוט מתרגש בכל פעם שאני לוחץ על הכפתור שבמרכז ידית ההילוכים (זה שכתוב עליו START/STOP ENGINE).

:lol:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אנשים לא מפגרים, יודעים שעכשיו יש מבצע על פאביה כמו שלי ב69,990 לפני אגרות (משהו כמו 72K על הכביש).

קניתי אותה ב72K לפני שנה ו4 חודשים, המחיר ששמתי במודעה הוא 10K מתחת לחדשה, ועדיין מנסים להוריד לי את התחתונים.

אני מבין שאנשים לא מפגרים.

וגם לי המחיר היה נראה קצת מצחיק לנוכח העובדה שהרכב נמכר לפני שנה-שנתיים במחיר של 70K וגם כיום נמכר במחיר קרוב.

אבל למה אתה חושב שבעוד שנה-שנתיים המצב יהיה טוב יותר?

כיום אתה מנסה למכור ב-5K מתחת למחירון (אם הבנתי נכון) אך זה עדיין יוצא רק 10K פחות מחדש ולא קונים.

בעוד שנתיים תנסה למכור על פי המחירון יהיה סביב 47-49K ש"ח אבל עדיין יהיו את אלו שמוכרים רכב בן שנה ב-60 בזמן ששלך יהיה כבר בן 3-4, כלומר שוב תזדקק להלחם על כיס הרוכש ולהוריד את המחיר נניח לאזור ה 42K ש"ח.

מה תרוויח ממהלך זה?

אם "תרוויח" משהו זה בשוליים (אלף, אולי אלפיים ש"ח) ולא שווה לדחות את ההחלפה בשביל זה (לדעתי).

זה היה נכון אם היית יודע שהרכב המיועד יירד מהר יותר מהרכב המוחלף, אך זה ממש לא המצב עם הג'ימיני.

אם היית רוצה להחליף נניח לסופרב, במקרה זה בהחלט הייתי ממליץ לך להמתין שנתיים עם הרכב שלך כי במהלך זה הרכב שלך יאבד מערכו הרבה פחות מהסופרב, אך שוב, לא זה המצב.

לדעתי, לך על זה, המחסום הוא רק פסיכוליגי.

כנ"ל לפותח השרשור.

פורסם

בקיצור כל אחד והשיקולים שלא, ובסופו של דבר ההרגשה תגיד לך מה לעשות.

גם אני מוכר עכשיו את האוטו בחיפוש משהו מרגש יותר, והבנתי שבתחום הרכב אין חיה כזאת, לפחות לא בתקציב שלי, ואני חולה אופנועים, אז אני מניח שהתשובה ברורה לגבי מה אני עומד לעשות.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

• תוכן חדש...